XL Laos Luang Prabang Kham River Sunset

Natureventyr og flodcruise fra Laos til Nordthailand

Natureventyr og flodcruise fra Laos til Nordthailand

12 dage fra 25.500 kr.

Kontakt Mette

Tlf. 33 320 320

Fra Luang Prabang i Laos til Chiang Mai i Nordthailand inkl. cruise på Mekong-floden

Fra den eventyrlige kongeby Luang Prabang og flodcruise på Mekong-floden til landsbyliv i Nordthailand og Chiang Mai´s kreative lommer, bringer denne rundrejse jer tilbage i historien, gennem naturen og ind i sjælen af Laos og Thailand.

 

Glæd jer til

 • Luang Prabangs lokalliv og magiske vandfald i junglen
 • 2 dages eventyrligt flodcruise på Mekongfloden
 • Eco-lodge og oplevelser i Khum Lannas rismarker
 • At udforske templer og gadekøkkener i Chiang Mai
 • Håndplukkede boutique-hoteller

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
Luang Prabang, Laos 3 nætter på Luang Prabang, Laos 3 Højdepunkter Oplev lokallivet i historiske omgivelser, svøm i vandfald og nyd solnedgangen fra Phousi bjerget. Oplev lokallivet i historiske omgivelser, svøm i vandfald og nyd solnedgangen fra Phousi bjerget.
Cruise på Mekongfloden, Laos 2 nætter på Cruise på Mekongfloden, Laos 2 Højdepunkter Sejltur i eventyrlige rammer med landsby besøg og dramatiske klippevægge. Sejltur i eventyrlige rammer med landsby besøg og dramatiske klippevægge.
Nordlige Chiang Mai, Thailand 3 nætter på Nordlige Chiang Mai, Thailand 3 Højdepunkter Bo ud til rismarkerne og prøv kræfter med lokale aktiviteter som; kokkeskole, risdyrkning, urtedampbad og en guidet cykeltur. Bo ud til rismarkerne og prøv kræfter med lokale aktiviteter som; kokkeskole, risdyrkning, urtedampbad og en guidet cykeltur.
Chiang Mai, Thailand 3 nætter på Chiang Mai, Thailand 3 Højdepunkter Glæd jer til autentisk kunsthåndværk, sansefulde gadekøkkener og over 300 templer. Glæd jer til autentisk kunsthåndværk, sansefulde gadekøkkener og over 300 templer.
Xl Vietnam Mekong Delta Woman Boat Sailing
Det kan i se frem til

Oplevelserne står i kø

Lokalliv og vandfald i Luang Prabang

Jeres eventyr starter i Luang Prabang, der i 1995 blev udnævnt til World Heritage Site af UNESCO pga. sine mere end 30 templer - men byen har også masser af andet at byde på.

Her venter jer charmerende lokalliv, hyggelige sidegader, små markeder og fransk kolonistemning. Kun en køretur fra Luang Prabang skal I vandre gennem autentiske landsbyer til det store Kuang Si-vandfald, der er som endeløse, turkise pools i hjertet af naturen.

2 dages flodcruise på Mekong

Mekongfloden, der gennemløber syv asiatiske lande fra Tibet til det sydlige Kinesiske Hav, er både sagnomspunden og mytisk. Oplevelserne på floden er store, og flodbredderne byder på lokale landsbyer og frodig vegetation. I kan se frem til at sejle i 2 dage en af de mest uberørte strækninger af den lange flod, hvor vandvejen mange steder er eneste adgang til isolerede steder på land.

Undervejs passerer og besøger I små landsbyer, og turen dertil går bl.a. gennem smalle passager, hvor stejle klippevægge rejser sig som omklamrende kæmper på begge sider af jer.

Eco-lodge i Nordthailands bjerge

Flodcruiset slutter på grænsen mellem Laos og Thailand. Herfra er der ikke langt til rejsens næste store oplevelse, der går til Khum Lanna eco-lodge, hvor I skal opleve livet på landet helt i øjenhøjde. I skal med i rismarkerne, på det lokale morgenmarked, på cykeltur, kokkeskole og meget mere!

Khum Lanna er smuk natur, grønne rismarker og smukke solopgange.

Forlæng jeres rejse med strandferie i Sydthailand

Måske har I lyst til at forlænge jeres eventyr med en velfortjent strandferie, hvor I kan fordøje rejsens mange indtryk og oplevelser.

Xl Laos Mekong Luang Prabang Pak Ou Cave Buddha Line Up
Xl Thailand Khum Lanna Guidet Bike Tour
XL Thailand Chiang Mai Strawberry Garden At Doi Ang Khang
Det skal I opleve

Dagsprogram

Drømmer I om flere oplevelser i Laos? Flere dage i Thailand? Eller vil I måske opgradere til hoteller og resorts med flere stjerner? Alle vores rejser til Laos og Thailand kan skræddersyes efter jeres ønsker og behov. Tal med jeres rejserådgiver om en rejse, der matcher jeres drømme.

I rejser fra Danmark og lander i Luang Prabang Lufthavn på dag 2. Her bliver I hentet og kørt til Maison Dalabua 3+*, hvor I har 3 overnatninger.

Maison Dalabua 3+*

Maison Dalabua er kåret som et af de mest romantiske og mest naturskønne af World Luxury Hotel Awards i 2017, og det forstår vi godt. Dette lille boutiquehotel er nemlig fyldt med charme og sjæl.

Overalt på hotellet kan I nyde tropiske omgivelser med palmetræer og høje siv, der spejler sig i dammene fulde af lotusblomster og åkander, og skaber en helt unik atmosfære. Når I bevæger jer rundt på hotellet, foregår det for meste på et stisystem af gangbroer, som forbinder de kun 40 værelser med restauranterne, spaen, poolen og receptionen.

Her er en af Luang Prabangs bedste restauranter samt en fin pool og gåafstand til byens centrum.

Xl Laos Luang Prabang Maison Dalabua Pool

I har dagen på egen hånd til at udforske Luang Prabang eller slappe af på hotellet ved poolen.

Brug dagen i denne skønne, lille by til at opleve de flotte templer, gå på oplevelse i de små butikker og langs Mekong-floden. Her er masser af muligheder på begge bredder; tag en flodbåd på tværs af floden, og nyd de landlige omgivelser eller en cykeltur til bygrænsen og se, hvor hurtigt sceneriet skifter fra byliv til landbrug med rismarker og andre afgrøder.

I midten af Luang Prabang ligger Phousi "bjerget" med en højde på ca. 100 m. Vi kan varmt anbefale, at I tager de 328 trin op til toppen og nyder udsigten og solnedgangen.

Xl Laos Luang Prang Mount Phousi Golden Pagoda Of Wat Chom Si
Xl Laos Luang Prabang Ban Xang Hai Village Lao Lao Whiskey Snake Whiskey
XL Laos Luang Prabang Monks

I selskab med en lokal guide tager I bagvejen til det eventyrlige Kuang Si-vandfald, der er som et eldorado af pools i flere etager med det smukkeste, krystalklare vand.

Vandring gennem lokallivet

I bliver hentet tidlig morgen og kørt til de nærliggende landsbyer ca. 5-7 km fra vandfaldet. Hele formiddagen vandrer I således gennem fredelige landområder uden for Luang Prabang. Med bjergene på sidelinjen og marker af majs og ris foran jer har I en betagende udsigt som følgesvend. På vejen stopper I i en Hmong -, en Khmu - og en Lowland Lao landsby, der har hver deres unikke klæder, traditioner og religioner. Har I lyst, vil I få en unik mulighed for at kigge indenfor i husene og få svar på spørgsmål om de traditionelle klæder, håndværk, madlavning og levevis.

 

Bad i vandfaldet plus frokost

Vel fremme har I god tid på egen hånd til at nyde en frokost i de spektakulære omgivelser, udforske vandfaldets mange etager og svømme i de naturlige pools.
Xl Laos Luang Prabang Kuang Si Waterfall People Swimming
Xl Laos Hmong Village House Kuang Si
Xl Laos Luang Prabang Kuang Si Waterfall Woman

Efter dejlige dage i Luang Prabang tager I nu videre på et 2 dages eventyrligt cruise med den  smukke flodpram Le Grand Cruise på den mægtige Mekong-flod.

Le Grand Cruise sejler mellem den smukke kongeby Luang Prabang og Houisai på grænsen mellem Laos og det nordlige Thailand på en rejse gennem Mekongflodens sagn og myter.

Frokosten spiser I ombord, mens Le Grand Cruise roligt glider videre på jeres færd. I går i land og besøger små landsbysamfund, når lejligheden byder sig, og I besøger desuden de Tusinde Buddhaers Huler (Tam Thing Cave) ved landsbyen Pak Ou. Senere på dagen besøger I også bjergstammen i landsbyen Baw, hvor I kan se, hvordan de på traditionel vis fremstiller whiskey.

XL Laos Luang Prabang Luang Say

Den mægtige Mekongflod

Mekong udspringer højt i Tibets bjerge og er livsnerve gennem syv lande, før den løber ud i det Sydkinesiske Hav. Utallige sagn og myter beretter om flodens milde stilhed på den ene side og dens utæmmede vildskab på den anden. I skal sejle på en af de mest uberørte strækninger af den lange flod, og mange steder er vandvejen eneste adgang til isolerede steder på land.

Besøg i landsbyer

I kommer til at passere gennem smalle passager, hvor stejle klippevægge rejser sig som omklamrende kæmper på begge sider af jer. For enden af flodkløften åbenbarer lyset små sandstrande langs bredden, eviggrøn bølgende regnskov og bjerge i horisonten, små landsbyer og ikke mindst en næsten magisk stilhed, som kun hersker her.

I overnatter i en skøn Mekong Villa på lodgen Le Grand Pakbeng, der ligger på en bjergside ved landsbyen Pakbeng halvvejs på ruten. Her er der romantisk middag med flodudsigt og solnedgang i horisonten om aftenen og markedsbesøg tidligt den følgende morgen.

Xl Laos Luang Prabang Mekongriver View
Xl Laos Luang Say Pak Beng Village
Small Laos Luang Say Lodge Restaurant View Reiver

Dag 6: Morgenmad og kurs mod Nordthailand

Efter morgenmaden cruiser I videre op ad Mekong. Ligesom dagen før stopper I undervejs, men der er også masser af tid til bare at sidde på dækket og nyde den smukke natur passere forbi. Sidst på eftermiddagen ankommer I til grænsen til Thailand, hvor flodcruiset slutter. Når I har krydset grænsen, står en chauffør klar på den anden side. Han vil køre jer de 4-5 timer til Khum Lanna, hvor jeres næste eventyr starter.

I kommer til Khum Lanna hen på aftenen og kan nyde en sen aftensmad.

Khum Lanna - Mere end et hotel

Khum Lanna ikke bare et hotel. Værtsparret er arbejdende farmere. Khum Lanna er heller ikke et homestay, for her er 12 værelser. Khum Lanna er med andre ord helt sin egen. Lev livet på landet. Lad freden omfavne jer. Og glæd jer til en masse sjove aktiviteter.

I bor to nætter på Khum Lanna.

Small Thailand Khum Lanna Exterior

Nu skal I opleve livet på landet i Nordthailand krydret med masser af lokale aktiviteter.

På dag 7 vågner I op til smukke rismarker i Khum Lanna. I dag skal med de lokale farmere i markerne, høre om risdyrkning og prøve kræfter med at tilberede sticky rice. Bagefter har I tid på egen hånd eksempelvis med en tur i køkkenhaven for at finde de helt rigtige ingredienser til eftermiddagens kokkeskole.

Midt på dagen efter frokost kan I vælge mellem flere aktiviteter på Khum Lanna:

- Guidet cykeltur i omegnen
- Lær at skære figurer i frugt og grønt
- Dampbad med urter
- Massage med 8 urter

Xl Thailand Woman Working In Rice Fiels People
Small Thailand Khum Lanna Activity Fruit Carving
Xl Thailand Khum Lanna Holy Tree Buddha

Dag 8: på cykel til morgenmad og lokalliv

I står tidligt op, hopper på cyklen med solopgang over rismarkerne og kurs mod et lokalt morgenmarked. På markedet har I tid til en kop morgenkaffe, og jeres guide hjælper jer med at købe kager og blomsterranker til templet, som I besøger på vejen tilbage. En skøn cykeltur langs frodige rismarker, der slutter med en dejlig nordthailandsk morgenmad ved floden, der løber lige ved Khum Lanna.

Vær obs på, at aktiviteterne på Khum Lanna er vejledende og afhængig af årstider, vejr og vind. Det kan være nødvendigt at ændre, så I får den absolut bedste oplevelse.

Efter cykelturen, er det tid til at tage afsked med landsbyen og sætte kurs mod Nordthailands stolte hovedstad Chiang Mai, hvor I de næste 3 nætter skal bo på det skønne boutique-hotel Tamarind Village 4*

Det stemningsfulde hotel ligger som en oase i hjertet af Chiang Mais gamle bymidte, omgivet af historiske templer og charmerende handelsgader, hvor livet går sin stille gang under skyggefulde træer.

De næste par dage kan I nyde Chiang Mai på egen hånd. Thailands næststørste by regnes af mange for landets kulturelle og åndelige hovedstad, og I vil hurtigt opleve, hvordan byen alle steder emmer af historie, kultur og et rigt, levende kunstliv.

XL Thailand Chiang Mai Tamarind Village Court Yard

Oplevelser i Chiang Mai

Chiang Mai har over 300 templer, hvoraf mange er helt enestående og ypperlige eksempler på thailandsk arkitektur og kunst. Men byen er også meget mere og andet end templer. Glæd jer ikke mindst til at gå på opdagelse i Chiang Mais fabelagtige gadekøkkener, og udforske byens mange markeder og kreative miljøer. 

På jeres hotel Tamarind Village, vil I også have mulighed for at tage med på en Village Walk med en lokal guide, som vil vise jer rundt i området omkring hotellet og fortælle lidt om de gader, monumenter og templer, som I passerer på jeres vej. Gåturen starter kl 9.30 om morgenen og er en rigtig god introduktion til jeres lokale kvarter og Chiang Mai.  

Men først og sidst, er Chiang Mai bare en skøn by, og alle steder gemmer dens stemningsfulde gader,  grønne pladser og frodige baggårde på små kreative overraskelser og en særlig nordthailandsk hjertevarme, som man hurtigt overgiver sig til. God fornøjelse!

Xl Thailand Chiang Mai Phra That Doi Suthep Temple
Xl Thailand Chiang Mai Street Food Safari Tour Food Stalls
Xl Thailand Chiang Mai Handicraft Silversmith

Med sindet fuld af eventyrlige minder fra Laos og Thailand er det nu til at vende hjem. I bliver hentet på jeres hotel og kørt til lufthavnen i Chiang Mai. I lander i Danmark på dag 12. 

Men vent, er I ikke helt klar til at tage hjem endnu? Forlæng rejsen med en strandferie til at fordøje indtrykkene med udsigt over havet. Snak med vores rejserådgivere om den helt rigtige afslutning på ferien for jer.

XL Thailand Chiang Mai Tamarind Village Entrance
Håndplukket til jer

Det skal I opleve på jeres rejse

Fra de største højdepunkter til de små øjeblikke og autentiske oplevelser, der ofte gør mest indtryk. På jeres præmisser og væk fra mængderne. Det er eventyret med Nyhavn Rejser. En rejse der fortryller verden på ny og bringer jer helt ind i magien.

Håndplukket til jer

Her skal I bo på jeres rejse

I Luang Prabang har I base på det charmerende boutiquehotel Maison Dalabua 3+*, der er som en oase i udkanten af byen.

Jeres rejse fuldendes med 3 nætter på det skønne boutique-hotel Tamarind Village 4* i Thailands næststørste by Chiang Mai, hvor I på egen hånd kan gå på opdagelse i byens over 300 templer, rige kunstliv og fabelagtige gadekøkkener. 

Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i DKK), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledigflykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. Ring vedr. priser over jul og nytår.

Dobbelt: v/2 personer, Enkelt: v/1 person i værelse, suite, kahyt eller villa.

Inkluderet

 • Fly København-Luang Prabang / Chiang Mai-København
 • Lufthavnsskatter
 • Al transport mellem lufthavne, hoteller m.m. 
 • 3 nætter på Maison Dalabua 3+* i Luang Prabang. Deluxe room, inkl. morgenmad.
 • Oplevelse: Det magiske Kuang Si-vandfald ved Luang Prabang
 • 2-dages oplevelse i Laos: Eventyrligt cruise på mægtige Mekong
 • 2-dages oplevelse i Nordthailand: På landet i Nordthailand
 • 1 ekstra nat på Khum Lanna
 • 3 nætter på Tamarind Village 4*, Chiang Mai. Lanna Room, inkl. morgenmad
 • 60 minutters massage for 2 personer på Tamarind Village
Pris per person ved 2 voksne
Natureventyr og flodcruise fra Laos til Thailand
RejseperiodeDobbelt
01.05.24 ‑ 31.10.2425.000‑27.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Visum til Laos
 • Evt. tillæg for jule/nytårsmiddage ved ophold over jul/nytår
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse

Vores rejserådgivere har rejst rigtig meget i Laos, Cambodja og Thailand. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.