• En lokal tæppehandler i Oaxaca, Mexico
 • Oaxaca er en af Mexicos smukkeste byer med enestående gammel spansk arkitektur.
 • Kvinde i en smuk lokal klædedragt i Oaxaca, Mexico
 • Gade i Oaxaca i Mexico

Byvandring i maleriske Oaxaca

4 timer med privat guide til indianermarkeder og UNESCO-kulturarv

En af de utallige kirker i Oaxaca
Læs mere

Jeres privat guide tager jer med til den imponerende katedral, storslåede klosterkirke og farverige indiandermarkeder i maleriske Oaxaca. Byen er placeret på UNESCO's liste over Verdenskulturarv. Velkommen til en af Mexicos mest interessante byer, der er rig på kultur og historie.

En gade i byen Oaxaca i MexicoLevende verdenskulturarv 

Oaxaca, udtales O-a-ha-ca, er en fascinerende kulturel smeltedigel, der trods sin overskuelige størrelse kan måle sig med langt større byer i Latin Amerika, når det gælder dramatisk historie, gastronomisk overskud og farverige indfødte kulturer. 

Keramik til salg på marked i Oaxaca, MexicoOmrådet var engang centrum for indfødte civilisationer som zapotekerne og mixtekerne, inden spanierne i 1532 invaderede Oaxacadalen og grundlagde byen, der deler navn med delstaten.

I dag er byen et skønt sted at slentre i gader med huse fra kolonitiden og majestætiske kirker og pladser, der har givet Oaxaca en velfortjent plads på UNESCO’s liste over Verdenskulturarv. 

Smukke og farverige perlehalskæder til salg på marked i Oaxaca, Mexico

Samtidig er den oprindelige kultur stærk over alt i gadebilledet i form af indfødte gadesælgere, kunsthåndværk i små butikker, samt lokale musik- og dansearter, som gør Oaxaca til et kulturelt skatkammer. Kommer man her i juli kan man være heldig at opleve Guelaguetza-festivalen, hvor delstatens i alt 16 indfødte etniske grupper fejrer sig selv og hinanden under et brag af et karneval.

Oaxaca er en af Mexicos smukkeste byer med enestående gammel spansk arkitektur.Barok kunst, embedsbolig og kulørte gademarkeder

I bliver hentet af jeres guide på hotellet og skal blandt andet besøge byens store katedral med en flot facade i spansk barok og den om muligt endnu mere imponerende klosterkirke, Templo de Santo Domingo de Guzmán, der lokker med et tårnhøjt kirkeskib iklædt det pureste guld og en forhave med sirlige rækker af regionens grønne agaver.

Klosterkirken Santo Domingo de Guzmán i Oaxaca, MexicoDer bliver også tid til en afstikker til Casa Juárez, hvor Mexicos store statsmand Benito Juárez, levede. Han blev Mexicos første indfødte præsident i 1858 og var med sit retskafne sind og reformvenlige politik et fyrtårn i landets ellers så tumultariske politik. Mange mexicanere betragter ham den dag i dag med samme respekt, som nordamerikanere ser på Abraham Lincoln. 

Menzal, den mexicanske brændevin, serveres med appelsinskiver og ormesalt, som består af tørrede, ristede og knuste chilier samt larver af Gusanomøllet

Mezcal-feber

Oaxaca har heldigvis ikke præg af hverken turistfælde eller frilandsmuseum, for Oaxaca har en driftig lokalbefolkning, der ud over turisme også lever af landbrug og produktionen af mezcal. Det er navnet på den højt skattede mexicanske brændevin, der laves på agave fra oplandet. Smag den på et lokalt mezcalería, hvor den tequila-agtige spiritus indtages med lidt salt og en håndfuld chiliristede chapulines, græshopper, tilsat et skud limesaft eller en appelsinskive.

Kvinde i en smuk lokal klædedragt i Oaxaca, MexicoI slutter jeres byvandring af på Oaxacas farverige gademarkeder nær hovedpladsen, hvor alt fra stegte frijoles, sort bønnemos, fint kunsthåndværk og tørrede chilier er til salg for en slik.

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.