Xl Mexico Oaxaca Hierve El Agua Thermal Mineral Spring Bath Green
VI SKRÆDDERSYER JERES REJSE TIL MEXICO

Rejser til Oaxaca

Oplev Nyhavn Rejsers Oaxaca

Indianske kulturer, kolonitid og tempelbjerget Monte Alban

Udforsk tempelbjerget Monte Alban og den maleriske by Oaxaca de Juárez – i daglig blot Oaxaca - med smukke gader, fine kirker, udsøgt chokolade, markeder og masser af stemning.

Før vi taler om rejser til Oaxaca, må vi hellere starte med udtalen. Det nemmeste er at udskifte O med w og x med et h. Siger I Wahaka [ wə-hah-kə], vil I blive forstået.

Oaxaca er en stat i det sydvestlige Mexico og også i folkemunde navnet på statens største by, der dog retteligt hedder Oaxaca de Juárez. Store dele af staten er mindre selvstyrende enheder, som har givet mulighed for at fastholde traditioner og levevis. 

  • Maleriske Oaxaca med Mexicos smukkeste zocalo
  • Tempelbjerget Monte Alban
  • Bjerge, grotter, strande og indianske samfund
  • Livlige markeder med bl.a. kunsthåndværk
  • Farverigt folkeliv, stegte græshopper og udsøgt chokolade

Længe leve mangfoldigheden i Oaxaca

Hvis I rejser til Mexico for at opleve landets mangfoldighed, er staten Oaxaca et rent slaraffenland. Her er bjerge på mere end 3.000 meter, nogle af verdens dybeste grotter, skønne strande, jungle, zapotekere, mixtekere og 14 andre etniske grupper med hver deres traditioner. 

Skønhed og harmoni på Akacietoppen

Navnet Oaxaca udspringer af ordet ”huayacac” på det indianske sprog nahuatl. Det betyder Acaciatoppen, og byen Oaxaca de Juárez er lige så smuk, som navnet lyder.

Når I sidder på en café på zocaloen, Plaza Central, og nyder en kop "café de olla", kaffe med kanel og rørsukker, kan I sende en taknemmelig tanke til byplanlæggeren Alonso Garcia Bravo, der også planlagde Mexico City og Veracruz. 

Hjertet i byen skulle være netop zocaloen, Plaza Central, og herfra skulle byens nerve stråle ud. Zocaloen indeholder samtidig den symbolik, der er typisk for den spanske overtagelse. Her er de offentlige bygninger med skønne arkader og en smuk katedral, der meget bevidst er lagt oven på aztekernes begravelsesplads. Til katedralen hører et kloster og et museum med fund fra tempelbjerget Monte Alban. 

Zocaloen regnes blandt de mest stemningsfulde i Mexico. Her er altid et rigt folkeliv fra popcornsælgere og musikanter til healere. Og hvorfor ikke slå til, når en sælger tilbyder en grillet græshoppe med guacamole?

Her er gågader med hyggelige stemning, gode butikker og masser af hyggelige restauranter.

Mød vores eksperter

Håndplukket til jer

Udvalgte rejser
til Oaxaca

Xl Mexico Oaxaca Local Store Handmade Carpets
Tulum, Yucatán, Mexico, Mellemamerika

Nyhavns kompromisløse Mexico

18 dage fra

59.000 kr.

Glæd jer til

Besøg hele fem enestående tempelkomplekser fra de store indianske kulturer

Maleriske Oaxaca, Mérida, San Cristóbal og sprudlende Mexico City

Sumidero-kløften med alligatorer, et rigt fugleliv og store vandfald

Shamanernes traditionsrige indianerlandsbyer i San Cristóbal

Værelse med havudsigt ved Mexicos bedste strand, Tulum

Tempelbjerget Monte Alban

Er nutiden skøn i Oaxaca, så er fortiden endnu mere imponerende med et af Mexicos arkæologiske højdepunkter, ruinerne af zapotekerbyen Monte Alban. Det betyder ”Det Hvide Bjerg” og er opkaldt efter de smukke blomster på områdets træer.

Zapotekerne kaldte stedet Danipaguache, Det Hellige Bjerg, mens aztekerne i tiden inden spanierne gav det navnet Ocelotepec, Jaguarens Bjerg. Sådan tager hver tids magthavere ejerskab på det samme område. 

Monte Alban ligger på en bjergtop med udsigt over tre dale. Allerede i år 400 f.Kr. begyndte de første spæde skridt hen mod den by, der senere skulle rumme op mod 50.000 beboere. Omkring år 700 begyndte zapotekernes magt dog at smuldre, og de forlod byen, der blev overtaget af mitxtekerne og brugt som blandt andet gravplads. 

Monte Albans underjordiske gravkamre

Netop de underjordiske gravkamre er en særlig oplevelse i Monte Alban. Her er vægmalerier og relieffer, som har været beskyttet for lys og regn i de mange år. Under den centrale plads er et netværk af tunneller, og oppe i lyset igen kan I boldbanen og fornemme fordums storhed.

Xl Mexico Oaxaca Monte Alban Ruins Overview Landscape
Håndplukket til jer

Fantastiske oplevelser
i Oaxaca

Oaxaca de Juárez er erklæret verdens kulturarv af UNESCO. Gå på opdagelse i de hyggelige gader og stræder, besøg små restauranter og markedet med alt fra grønt til grise, smykker og tekstiler. Mærker I en sød liflig duft, er det ”Oaxacas guld”, chokoladen. Besøg f.eks. Chokolate Mayordomo, som har to forretninger i centrum.

Omkring Oaxaca ligger en række landsbyer med hver deres tilbud af kunsthåndværk. I den ene by er de eksperter i at væve, den anden er specialiseret i keramik og så videre. Tal med vores rejserådgivere og lad jeres interesser og tid styre, hvilke byer I evt. besøger.

Stillehavskysten i Oaxaca

Staten Oaxaca har også en lang Stillehavskyst med fine strande. Man kører dog ikke lige til stranden fra Oaxaca de Juárez, da det vil tage 6-7 timer. Trods de fine strande, er kysten ikke så udviklet i sin turisme som Mexicos caribiske kyst.

Et af turistcentrene er Puerto Escondido, og området er kendt for sine mange havskildpadder. Mangroven har et rigt fugleliv, og strandende veksler fra de stille til Surfers Paradise, Zicatela-stranden, der er kendt for sine bølger på 4-5 meter.

Håndplukket til jer

Udvalgte hoteller
i Oaxaca

Nye horisonter

Historier fra Mexico

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Mexico

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Mexico. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.