• En af de mange smukke palæer fra kolonitiden på boulevarden Paseo Montejo i Mérida, Mexico
 • Plaza Grande i Mérida, Mexico
 • Fædrelandsmonumentet ligger på boulevarden Paseo Montejo i Mérida, Mexico
 • Smuk bygning fra den spanske kolonitid i Merida, Mexico

Majestætisk arkitektur i Mérida

Oplev Yucatán-halvøens sprudlende kulturby

Plaza Grande i Mérida, Mexico
Læs mere

Mérida har siden kolonitiden været Yucatán-halvøens kulturhovedstad. På denne halvdagstur udforsker I sammen med en guide dens miks af arkitektur, skyggefulde pladser og elegante boulevarder. Glæd jer også til byens velsmagende gastronomi og spændende museer.

Fædrelandsmonumentet ligger på boulevarden Paseo Montejo i Mérida, MexicoDen Hvide By

Mexicanerne kalder også Mérida for La Ciudad Blanca (”Den Hvide By”), fordi den ved sin grundlæggelse i 1542 blev opført med områdets lyse kalksten. I dag siger byens indbyggere selv, at kælenavnet snarere skyldes dens rene gader. Sikkert er det, at Mérida med rette er berømt for sin velbevarede arkitektur fra kolonitiden, smukke boulevarder og majestætiske palæer.

Plaza Grande i Mérida, MexicoEn tidsrejse til kolonitiden

I bliver hentet på hotellet af jeres guide, som guider jer gennem byens historiske centrum. I oplever den charmerende Plaza Grande, hvor de lokale ser verden gå forbi, læser dagens avis eller får genoplivet skoene af en skopudser. Det er også her, at man kan hyre en åben hestevogn, hvis man senere på dagen vil trille standsmæssigt gennem byen. 

Catedral de San Ildefonso fra 1562 i Mérida, MexicoI besøger Catedral de San Ildefonso fra 1562, der er en af de ældste katedraler i Latin Amerika og delvis bygget med sten fra gamle maya-templer. Mérida er nemlig grundlagt, hvor den gamle mayaby T’ho engang lå. Ved siden af ligger den pistacie-farvede Palacio del Gobernador med 27 vægmalerier af kunstneren Castro Pacheco, der ikke lægger fingrene imellem, når Yucatán-halvøens dramatiske historie skal fortælles.  

Casa de los Montejo i Mérida, MexicoJeres tur i tidskapslen er ikke forbi. På sydsiden af pladsen står Casa de los Montejo, der engang var conquistadoren Francisco de Montejos bolig, og som i dag er museum. Djævelen er i detaljen på bygningens barokke facade, der viser tungt bevæbnede spanske erobrere, der står på hovedet af ”barbarer” (selvom de ikke just ligner maya-indianere er budskabet ikke til at tage fejl af).  

En af de mange smukke palæer fra kolonitiden på boulevarden Paseo Montejo i Mérida, MexicoMexicos svar på Champs-Élysées 

Mérida var i århundreder en provinshovedstad med en lokal elite, der identificerede sig mere med Paris og Madrid på den anden side af Atlanten, end med Mexico City. Det får I en forsmag på, når I bevæger jer ned af boulevarden Paseo Montejo, der er designet med Champs-Élysées i Paris som forbillede. Her oplever I også byens mange fornemme boliger, spændende butikker og hyggelige spisesteder. Hvem ved, måske er det her I gør et kup: Mérida er berømt i hele Mexico for sine håndlavede hængekøjer, der er oplagt til en eventuel mexicansk siesta efter endt byvandring.

Mexicanske dansere optræder på pladsen i Merida, MexicoRundvisningen varer godt 3 timer og resten af dagen er til fri disposition. Ud på aftenen er det oplagt at besøge hovedpladsen igen, hvor der ofte afholdes koncerter og kulturarrangementer. Og ellers er der jo altid den der fint vævede hængekøje … 

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.