Xl Mexico Merida City
Oplevelse i Mexico

Majestætisk arkitektur i Mérida

Oplev Yucatán-halvøens sprudlende kulturby

Mérida har siden kolonitiden været Yucatán-halvøens kulturhovedstad. På denne halvdagstur udforsker I sammen med en guide dens miks af arkitektur, skyggefulde pladser og elegante boulevarder. Glæd jer også til byens velsmagende gastronomi og spændende museer.

Det skal I opleve

Den hvide by

Mexicanerne kalder også Mérida for La Ciudad Blanca (”Den Hvide By”), fordi den ved sin grundlæggelse i 1542 blev opført med områdets lyse kalksten. I dag siger byens indbyggere selv, at kælenavnet snarere skyldes dens rene gader. Sikkert er det, at Mérida med rette er berømt for sin velbevarede arkitektur fra kolonitiden, smukke boulevarder og majestætiske palæer.

Mexicos scar på Champ-Élysées

Mérida var i århundreder en provinshovedstad med en lokal elite, der identificerede sig mere med Paris og Madrid på den anden side af Atlanten, end med Mexico City. Det får I en forsmag på, når I bevæger jer ned af boulevarden Paseo Montejo, der er designet med Champs-Élysées i Paris som forbillede. Her oplever I også byens mange fornemme boliger, spændende butikker og hyggelige spisesteder. Hvem ved, måske er det her I gør et kup: Mérida er berømt i hele Mexico for sine håndlavede hængekøjer, der er oplagt til en eventuel mexicansk siesta efter endt byvandring.

Rundvisningen varer godt 3 timer og resten af dagen er til fri disposition. Ud på aftenen er det oplagt at besøge hovedpladsen igen, hvor der ofte afholdes koncerter og kulturarrangementer. Og ellers er der jo altid den der fint vævede hængekøje … 

En tidsrejse til kolonitiden

I bliver hentet på hotellet af jeres guide, som guider jer gennem byens historiske centrum. I oplever den charmerende Plaza Grande, hvor de lokale ser verden gå forbi, læser dagens avis eller får genoplivet skoene af en skopudser. Det er også her, at man kan hyre en åben hestevogn, hvis man senere på dagen vil trille standsmæssigt gennem byen. 

I besøger Catedral de San Ildefonso fra 1562, der er en af de ældste katedraler i Latin Amerika og delvis bygget med sten fra gamle maya-templer. Mérida er nemlig grundlagt, hvor den gamle mayaby T’ho engang lå. Ved siden af ligger den pistacie-farvede Palacio del Gobernador med 27 vægmalerier af kunstneren Castro Pacheco, der ikke lægger fingrene imellem, når Yucatán-halvøens dramatiske historie skal fortælles.  

Jeres tur i tidskapslen er ikke forbi. På sydsiden af pladsen står Casa de los Montejo, der engang var conquistadoren Francisco de Montejos bolig, og som i dag er museum. Djævelen er i detaljen på bygningens barokke facade, der viser tungt bevæbnede spanske erobrere, der står på hovedet af ”barbarer” (selvom de ikke just ligner maya-indianere er budskabet ikke til at tage fejl af).  

Xl Mexico Merida Handcraft
XL Mexico Merida Spanish Colonial Architecture
Xl Mexico Merida Woman
HÅNDPLUKKEDE REJSER

Oplevelsen indgår i disse rejseforslag

Xl Mexico Oaxaca Local Store Handmade Carpets
Tulum, Yucatán, Mexico, Mellemamerika

Nyhavns kompromisløse Mexico

18 dage fra

59.000 kr.

Glæd jer til

Besøg hele fem enestående tempelkomplekser fra de store indianske kulturer

Maleriske Oaxaca, Mérida, San Cristóbal og sprudlende Mexico City

Sumidero-kløften med alligatorer, et rigt fugleliv og store vandfald

Shamanernes traditionsrige indianerlandsbyer i San Cristóbal

Værelse med havudsigt ved Mexicos bedste strand, Tulum

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Mexico

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Mexico. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.