• Zócaloen er epicentret i Mexicos hovedstad, Mexico City
 • Springvand i bydelen Coyoacán, Mexico City
 • Køkkenet i Frida Kahlos Museum i Mexico City
 • Kunstværk af Diego Rivera. Kan ses på museet i Mexico City

Privat byrundtur i Mexico City

Se alle højdepunkterne i en af Latinamerikas vildeste metropoler

Frida Kahlo museet i Mexico City
Læs mere

På denne heldagstur bevæger I jer rundt mellem kolonitidskirker og lokale handlende, går i Frida Kahlos fodspor og suger til jer af de mange indtryk på Zocaloen. Der er også afsat tid til smage lokale delikatesser.

Springvand i bydelen Coyoacán, Mexico CityBohemekvarteret Coyoacán

I bliver hentet af jeres guide og kører mod Coyoacán, der inden Mexico City fik vokseværk i 1950’erne var en landsby med en byplan fra kolonitiden. I dag er det et charmerende kvarter med åbne pladser og stille oaser, brostensbelagte gader og pastelfarvede huse, der er krydret med hippe barer, cantina’er og butikker.

En af de mange smukke huse fra kolonitiden i Coyoacan, Mexico City

Det var i 1930’erne et populært sted at strande for kreative, fritænkere og rebeller, deriblandt den russiske revolutionære Lev Trotskij, skuespillerinden Dolores del Río, Mexicos svar på Liva Weel, samt det berømte malerpar Frida Kahlo og Diego Rivera. 

Frida Kahlo museet i Mexico CityFrida Kahlo-museet

Frida Kahlo blev kun 47 år, men hun var allerede i sin levetid en legende, ikke mindst på grund af sit stormfulde ægteskab med Diego Rivera. Hun voksede op i La Casa Azul, Det Blå Hus, som i dag er Mexico City’s mest besøgte museum. Her er både kunstværker, fotos og personlige ejendele.

Køkkenet i Frida Kahlos Museum i Mexico CityKahlo lærte sig selv at male under et sygeleje efter en trafikulykke, som i 1925 mærkede hende for livet. Hendes portrætter og især selvportrætter i figurativ fortællende stil er stærke vidnesbyrd om hendes livslange forhold til Rivera, som hun blev gift med i 1929. Surrealisten André Breton fandt surrealistiske træk i hendes kunst, men selv lagde hun mere vægt på sine mexicanske og indianske rødder. 

Frida og Diego levede i en årrække i det koboltblå hus i hjertet af Coyoacán, hvor hun også døde i 1954. 

Traditionel mexicansk ret - sprødstegte chicharrones med sauceFrokost på Mercado Coyoacán

Næste stop er det lokale marked i en overdækket bygning med et festligt sammenrend af spisende gæster og lokale handlende. Her kan man siddende i en plasticstol stille sulten i lokale specialiteter fra sprødstegte chicharrones til lune quesadillas, snuse til årstidens frugt og grønt eller nyde en friskpresset juice. 

Zócaloen er epicentret i Mexicos hovedstad, Mexico City

Zocalo med katedral og regeringspalads

I skal videre til Mexico Citys store centrale plads, Zocaloen, der er en af de største pladser i verden. Den rummer, ud over et festligt leben på alle tidspunkter af døgnet, også Latinamerikas største katedral fra 1500-tallet, samt Hernan Cortés tidligere regeringspalads Palacio Nacional.

Kunst af Diego Rivera på Palacio Nacional de Mexico museet i Mexico CityHer kan man opleve Diego Riveras berømte og imponerende vægmalerier om landets turbulente historie. Nær ved findes også resterne af Templo Mayor fra aztekernes hedengangne hovedstad Tenochtitlan. 

Smag på chokolade af høj kvalitet i MexicoNår enden er sød er alting godt

Sidst på dagen bliver der også tid til en prøvesmagning af kvalitetschokolader på et lokalt “chocolateria”, der tager den traditionelle mexicanske spise til nye gastronomiske højder. 

Hvis I gerne vil have tips til aftenens underholdning fra gode restauranter til levende mariachi-musik, kan jeres rejserådgiver hjælpe med råd og vejledning. 

 
Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.