• Skønne omgivelser og smuk strand ved La Zebra, Mexico
  • Den mægtige Sumidero-kløft i Mexico
  • I luftballon over pyramiderne i Teotihuacán i Mexico
  • Palenque, Mexico

Mexico i særklasse

Fra Mexico City til bountystranden i Tulum med 4-5* boutique hoteller, 14 dage fra 47.000 kr.

Glæd jer til:

Håndplukkede 4*-5* boutiquehoteller

Luftballon over Teotihuacán i Mexico City og speedbåd gennem Sumidero-kløften

Jungle og mayatempler i Palenque

Traditionsrige indianersamfund og store naturoplevelser i Chiapas

En af Mexicos bedste strande, stranden i Tulum!

Læs mere

Oplev det bedste af Mexico City og se templerne i Teotihuacán fra en luftballon. Sejl gennem Sumidero-kløften i speedbåd, mød indfødte kulturer i Chiapas og oplev mayaernes pyramider indhyllet i junglen. For til sidst at nyde en af verdens bedste strande i Tulum. Og bo på nogle af Mexicos bedste boutiquehoteller. 

Denne rejse til Mexico byder på en vidunderlig balance af natur, kultur og afslapning. 

En af Latinamerikas største kulturbyer

I starter i Mexico City, der med 30 millioner indbyggere er en metropol med et væld af indtryk og kulturtilbud. Her er storbystemningen sikret med restauranter, museer og shopping i verdensklasse. I får en unik oplevelse og muligheden for at flyve i varmluftsballon og se Sol- og Månepyramiderne fra oven. 

I skal bo på det luksuriøse botiquehotel Las Alcobas 5*, hvor alt er gennemført ned til mindste detalje. 

Indfødte kulturer og uspoleret natur i højlandet Chiapas

Fra Mexico City skal I til Chiapas-provinsen, der er hjemsted for traditionsrige indianerkulturer. Glæd jer til San Cristóbal de las Casas, der er optaget i UNESCO-netværket Creative Cities for sit fine kunsthåndværk og tekstiler. Den charmerende kulturby byder på sjove butikker, gågader, farverige huse og smukke kirker. I møder medicinmænd i San Juan Chamula, hvor shamanerne ofrer inde i kirken, og I kan købe sjaler i Zinacantán, hvor mændene dyrker blomster, mens kvinderne væver på deres lændevæve.

Senere på jeres rejse vil I opleve Chiapas forunderlige natur, når I sejler i speedbåd gennem den dybe Sumidero-kløft, der visse steder byder på 1 km dybe klippesider. 

Som base i San Cristóbal har vi valgt Hotel Bo 4* med stilrene linjer og blomstrende haver. 

Mayatempler i Palenque

Selvfølgelig skal I også stifte et spændende bekendtskab med mayaernes fascinerende tempelkomplekser. I kommer på opdagelse i regnskoven, akkompagneret af et kor af brøleaber og eksotiske fugle, når I rejser videre til mayaruinerne ved Palenque. Glæd jer til slentre rundt mellem de små huse i junglen og besigtige imponerende byggerier som Inskriptionernes Tempel med mayahøvdingen Pakals grav samt Soltemplet. Som taget ud af et Tintin-hæfte! 

Vi har valgt I skal overnatte på det unikke Boutique Hotel Quinta Chanabnal 4* i Palenque, der er bygget som et autentisk mayatempel, med nok forkælelse til at tilfredsstille selveste Pakal.

En af verdens bedste strande i Tulum

Jeres rejse til Mexico slutter ved en af verdens bedste strande, Tulum, der er 10 km strand med sand fint som mel ud til Det Caribiske Hav. Her er ægte bountystemning krydret med hyggelige restauranter og små bungalowhoteller. 

Vi har udvalgt La Zebra Hotel 4* som byder på bungalows med f.eks. plunge pools lige ud til stranden. En ren bounty-oplevelse med caribisk sand mellem tæerne. 

Alt i denne rejse til Mexico kan naturligvis tilpasses jeres ønsker. Tal med jeres rejserådgiver om netop det, I drømmer om at opleve i Mexico.

Det skal I opleve

Program

Dag 1
I rejser til Mexico

Indgangen til Las Alcobas i Mexico City, MexicoI rejser til Mexico om morgenen med kurs mod Mexico City, der er en af de største byer i verden. Nyhavn Rejsers lokale repræsentant byder jer velkommen, og sammen kører I ind til centrum. Det er blevet aften lokal tid, og et godt tidspunkt at ankomme. I er sikkert naturligt trætte efter rejsen, så det er nemt at komme ind i den lokale rytme trods jetlag. 

Vi opfordrer dog til I tager et hurtigt smut ud og nyder den fashionable bydel Polanco og det første møde med det mexicanske køkken, før sengen kalder? 

Værelse på Las Alcobas i Mexico City, MexicoLas Alcobas 5*

I skal bo 3 nætter på Las Alcobas i Polanco, der er som en eksklusiv oase i ellers så hektiske Mexico City. Her er kælet for detaljen i de kun 35 værelser, med højt serviceniveau og underspillet design. Las Alcobas har to restauranter, deriblandt Dulce Patria med en flot placering på Latin America’s 50 Best Restaurants-listen.

Dag 2
Privat byrundtur i Mexico City

Frida Kahlo museet i Mexico CityMexico City er berømt for sit dynamiske kulturliv, og på denne heldagsudflugt kommer I ind under huden på den rastløse metropol. I bliver hentet af jeres private guide og besøger bydelen Coyoacán, der viser en mere rolig og bohemet side af byen. I går i Frida Kahlos fodspor, og indtager en frokost på et marked med masser af liv og shopping til alle sider. 

Zócaloen er epicentret i Mexicos hovedstad, Mexico CitySenere tager I mod centrum, hvor I suger til jer af de mange indtryk på Zocaloen, den centrale plads, hvor der bliver mulighed for at se Latinamerikas største katedral indefra. 

Hvis I går sukkerkolde, kan I sidst på dagen se frem til at smage lokal mexicansk chokolade, inden I atter sættes af ved jeres hotel.

Dag 3
Luftballon over Sol- og Månepyramiderne

Luftballonen rigges til inden flyvningen over Teotihuacán i MexicoI står op før solen og bliver hentet kl 4.30 på jeres hotel. Det er umagen værd, for forude venter en uforglemmelig oplevelse: I skal svæve i en luftballon over Teotihuacán som ligger lidt udenfor Mexico City.  

Turen derud tager et par timer. Spændingen overdøver formentlig trætheden, og ved ankomst til luftballonstedet kommer skyggerne af store oppustelige balloner, som ligger på jorden til syne. I mærker et sug i maven. Efter checkin og spist en lille snack morgenmad, er I klar til at komme op i ballonen. 

I luftballon over pyramiderne i Teotihuacán i MexicoEn for en kommer hopper man om bord i kurven, som virker robust og så er det ellers bare med at holde fast i kameraet, for der skal jo tages billeder. Kaptajnen tænder for gassen, man mærker et varmt pust og så letter ballonen. Det kilder i maven og nu er turen startet, samtidig med at solen står op og giver et fantastisk lys. 

Oplev pyramiderne Teotihuacán i Mexico fra en luftballon

Sol- og Månepyramiden fra oven

Langsomt svæver I afsted og pludselig kommer de verdensberømte ruiner til syne, det hele virker magisk og man må lige knibe sig selv en ekstra gang i armen, den er god nok man er vågen. Mest imponerende er Sol- og Månepyramiden, hvor førstnævnte er 62 m høj med sider på over 200 m hver. Der bliver undervejs også tid til at skåle i et glas mousserende vin til synet af solens første stråler over horisonten. 

Tilbage på jorden, svæver I stadig over morgenens oplevelse, som heldigvis ikke er helt slut endnu. Her får I nemlig serveret en udsøgt morgenmad, mens de mange indtryk forankrer sig.

Dag 4
Videre til Chiapas-provinsen

Farverig gade i San Cristóbal de Las Casas, MexicoI dag skifter I den galopperende metropol ud med naturskønt højland. I bliver hentet om morgenen af Nyhavns repræsentant, der kører jer i lufthavnen. I skal med indenrigsfly til Tuxtla i Chiapas-provinsen, der er kendt for sine indfødte indianerkulturer, dybe slugter og spektakulære mayaruiner omgivet af jungle. 

Efter ankomst i provinshovedstaden Tuxtla, bliver I mødt af jeres private guide, som ledsager jer videre mod San Cristóbal de las Casas, der bliver jeres base i de kommende dage. 

Haveområde på Hotel Bo i Chiapas, MexicoHotel Bo 4* i San Cristóbal de las Casas

I skal bo 3 nætter på Hotel Bo et stenkast fra centrum, hvor et moderne design går hånd i hånd med bohemian chic. De fine havegange og den andalusiske patio sikrer et uforglemmeligt ophold. Ricardo Muñoz Zurita, Mexicos svar på Claus Meyer, står bag menuen på restauranten med et moderne mexicansk køkken.

Dag 5
San Cristóbal og shamanernes landsbyer

Den smukke katedral i San Cristobal, MexicoChiapas-provinsen er centrum for mange traditionsrige indianerkulturer, som nedstammer fra den avancerede mayakultur. Dagen i dag byder på en udflugt til indianske landsbyer.

I skal først på en guidet sightseeing i det historiske centrum i stemningsfulde San Cristóbal de las Casas. På jeres vej gennem gaderne ser I gamle kirker og et festligt, broget menneskemylder, gallerier og en smuk plads med en knaldgul katedral og en musiktribune, hvor der dagligt spilles musik. 

Indianske kvinder i landsbyen Zinacantan, MexicoSenere går turen til landsbyen San Juan Chamula, hvor shamaner (medicinmænd) som har nogle stærke traditioner healer lokale og høns ofres inde i kirken. Det er som at blive kastet ind i en anden verden og tid man ikke forstår. 

I besøger også landsbyen Zinacantan en anden stamme som lever på den anden side af bjerget og som har nogle helt andre traditioner og også dragter end i lige har set. Farver og blomster vil ingen ende tage på deres dragter som de er ekstremt stolte over.

Dag 6
I speedbåd gennem Sumidero-kløften

Oplev Sumidero-kløften i Mexico fra en speedbådSpænd redningsvesten og husk solcremen, for i dag skal I sejle i speedbåd gennem et storslået landskab. I Sumidero-kløften tårner de lodrette høje klippevægge sig som mure op langs Río Grijalva. I oplever det først fra oven, hvor I stopper for at suge det dramatiske landskab til jer, inden I går ombord i en stor speedbåd, der stopper, når guiden skal vise en alligator i vandet eller en edderkoppeabe højt oppe i et træ.

Det fantastiske vandfald, Christmas Tree Waterfall, Sumidero-kløften i MexicoHer er også store fugleflokke og vandfald med til at sætte sceneriet. 

Efter turen fortsætter I gennem grønne bjerge tilbage til San Cristóbal de las Casas.

Dag 7
Vandfaldene Aqua Azul og Misol-Há

Agua Azul vandfaldene i Chiapas, MexicoTransport kan godt være spændende, hvis man forstår at finde de oplevelser, der gemmer sig undervejs. Det mærker I til fulde i dag, når I meget tidlig morgen kører fra San Cristóbal til Palenque. Rejsen er nemlig krydret med afstikkere ind i regnskoven til meget forskellige vandfald. 

Store kaskader af vand vælter gennem regnskoven ved Aqua Azul 70 km fra Palenque, hvor floden Rio Tulija spreder sig i et buldrende delta, Cataratas de Agua Azul, der vælter ned gennem flere end 500 vandfald. Husk badetøj så I kan tage en dukkert i en af de mange naturlige pools. 

Det smukke vandfald Misol-Ha i Chiapas i Mexico30 km fra dagens mål, Palenque, stopper I for at begive jer ind i den fugtige jungle. Allerede på god afstand kan I høre bulderet fra Misol-Há, der er et klassisk vandfald i forhold til Aqua Azul. Navnet betyder faldende vand, og det kunne ikke være mere præcist. Det falder 35 m meter ned i en pool, som I kan svømme i. 

Pool på Boutique Hotel Quinta Chanabnal i MexicoBoutique Hotel Quinta Chanabnal 4*, Palenque

I er fremme i Palenque sidst på dagen, hvor I bliver kørt til jeres hotel, Boutique Hotel Quinta Chanabnal. Her skal I bo 2 nætter. Det er et førsteklasses hotel skabt som mayapalads med blot 8 værelser, der alle er smukt indrettet. Ikke kun byggestilen er typisk for mayaernes storhedstid. Hotellets pools er bygget op som bassiner i natursten omfavnet af jungle og med vand fra fossende vandfald gennem resortet.

Dag 8
Regnskovens templer ved Palenque

Palenque i MexicoOm morgenen bliver I hentet på hotellet for at tage på udflugt med guide til det fantastiske ruinkompleks i Palenque, som ligger blot 3 km fra jeres hotel. 

Mayaernes fascinerende ruinby Palenque dækker et område på 15 km2 med flere end 500 bygninger omgivet af regnskov. Ja, mange steder har regnskoven stadig et solidt tag i bygningerne, hvor store træer har omklamret husene med deres kæmpe rødder. 

Mayaruinen Palenque i Chiapas-provinsen, MexicoUd over Inskriptionernes Tempel med mayahøvdingen Pakals grav er Soltemplet og det store palads Palenques mest berømte bygningsværker, men bare det at slentre rundt mellem de små huse i junglen mens lydende fra tukaner og brøleaber høres i baggrunden er en kæmpe oplevelse. Hold udkig efter. Efter besøget kan I spise frokost på hotellet og slappe af ved den skønne pool om eftermiddagen.

Dag 9
Til Yucatán-halvøen og Det Caribiske Hav

Skønne omgivelser og smuk strand ved La Zebra, MexicoI dag skifter I regnskov ud med Mexicos smukke caribiske kyst. I køres fra jeres hotel til lufthavnen i Villahermosa for at flyve til Cancún. Her mødes I af Nyhavns repræsentant, som kører jer ca. 2 timer til jeres lækre strandhotel i Tulum, hvor I ankommer om eftermiddagen.

LA ZEBRA HOTEL 4*, TULUM

I skal bo 4 nætter på La Zebra Hotel, der fanger den nyeste tendens i Tulum med bungalowhoteller, der lægger vægt på afslappet, men trendy stemning og gastronomi. Bliver I mod forventning trætte af Det Caribiske Hav kan I glæde jer over at flere af værelserne har egen plunge pool.

Dag 10-12
Tulums paradisstrand

La Zebra i Tulum, MexicoAt vågne op den første morgen i Tulum er vidunderligt. I ser jer lidt om i det dejlige værelse. Og går så ud for at se solen, det hvide sand fint som mel, de elegante fregatfugle på patrulje over jer og de spøjse pelikaner, der slår ned i det turkisblå vand. 

Nyd den fantastiske strand ved La Zebra, TulumEn god morgenmad. Brug tiden til at dase og nyde livet samt bade. Gå en tur langs den 10 km lange strand, der med rette anses for at være en af de bedste strande i Mexico. Udforske nogle af de mange små restauranter. Og måske tænke lidt over, hvad dagene ellers skal bringe. Spørg vores rejserådgivere, hvis I ønsker råd og vejledning til udflugter i oplandet. Der er mange udflugtsmuligheder, hvis I da kan løsrive jer fra strandlivet!

Dag 13-14
Hjem fra rejse til Mexico

Den mægtige Sumidero-kløft i MexicoI har oplevet Mexico Citys storbyliv, fløjet i luftballon over Sol- og Månepyramiderne, mødt Chiapas-provinsens indfødte kulturer og forunderlige natur, mayaernes pyramider i Palenque, paradisstranden i Tulum … og meget mere.

Nu er det tid at vende hjem fra jeres rejse til Mexico. I bliver hentet på jeres hotel af Nyhavn Rejsers samarbejdspartner, der står klar til at køre jer i lufthavnen. I lander i Danmark dag 14.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Mexico i Særklasse
RejseperiodeDobbelt
26.11.21 - 16.12.2246.000-53.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda

Bemærk

Alternative hotelindkvarteringer

Kontakt os, hvis I ønsker anden indkvartering end det nævnte i eller nær Tulum, som f.eks.: