• De Dødes Vej, Solpyramiden og Månepyramiden i Teotihuacan, Mexico
 • Vægmaleri fra tempel i Teotihuacan, Mexico
 • Plaza de las Tres Culturas i Mexico City
 • Jomfruen af Guadalupes Basilika - gigantisk kirke i Mexico City
 • Solpyramiden og Månepyramiden i Teotihuacan, Mexico

Teotihuacán – oplev de store pyramider

De Tre kulturers plads, Jomfruen af Guadalupes Basilika og de kæmpe pyramider

Solpyramiden og Månepyramiden i Teotihuacan, Mexico
Læs mere

Oplev de største attraktioner ved Mexico City. Det store tempelkompleks Teotihuacán er højdepunktet, men flere oplevelser på vejen giver spændende indblik i Mexicos kultur og historie.

I bliver hentet på jeres hotel allerede klokken kl. 8 om morgenen. I skal nå at se en masse på en fantastisk dag omkring Mexico City. 

Plaza de las Tres Culturas i Mexico CityDe Tre kulturers plads 

I Mexico ligger kulturerne side om side og ofte også i lag med store kirker oven på bakkedrag, der rummer gamle pyramider. Ingen skal være i tvivl om, hvem der hersker. 

Jeres første stop på dagens udflugt, Plaza de las Tres Culturas, er et godt eksempel på dette. På dette sted stod det endelige slag, hvor spanierne i 1521 dræbte 40.000 aztekere. Mindst. I kan se rester af store pyramider og templer til fordel for aztekernes guder Tláloc og Huitzilopochtli. En kirke og et kloster blev bygget her i 1535. Klosteret står endnu som museum, men pladsens nuværende kirke er fra 1609.

Også i nyere tid har pladsen stor symbolsk betydning, efter at en demonstration udviklede sig til en blodig konflikt i 1968. Det blev begyndelsen til en ny tid i Mexico. 

Jomfruen af Guadalupes Basilika - gigantisk kirke i Mexico CityJomfruen af Guadalupes Basilika 

Dernæst besøger I Jomfruen af Guadalupes Basilika. Kirken fra 1976 har plads til 20.000 mennesker og blev bygget som erstatning for en basilika fra 1531, der synker. Den står her dog endnu.  

Jomfruen af Guadalupe er mexicanernes navn for Jomfru Maria. På dette sted viste hun sig ifølge legenden i 1531 for indianeren Juan Diego, og hendes billede sad ved et mirakel på hans kappe bagefter. I har tid til at udforske den gigantiske kirke og til at se kappen. 

De Dødes Vej, Solpyramiden og Månepyramiden i Teotihuacan, MexicoTeotihuacán med sol- og månepyramiderne

Højdepunktet på udflugten er som nævnt Teotihuacán 1-2 timer uden for Mexico City. Byens oprindelse er før vores tidsregning, og den var i år 2-300 formodentlig et af verdens største bysamfund. Alle navne på komplekset er navngivet af aztekerne, der kom hertil 7-800 år efter Teotihuacán-civilisationens klimaks.

Mest imponerende er Solpyramiden og Månepyramiden, hvor førstnævnte er 62 m høj med sider på over 200 m hver. Pyramiderne er bygget over lange perioder, men menes at være fra omtrent år 500 e.Kr.

Detalje fra Den Fjerklædte Slanges Pyramide i Teotihuacan, Mexico"De dødes Allé" og "Den fjerklædte slange".

"De Dødes Allé", som er en 2 km lang vej, udgør "rygraden" i komplekset. Et af templerne giver en spændende introduktion til guddommen Quetzalcoatl, hvis navn betyder "Den fjerklædte Slange", og som går igen i forskellige former under andre indianske højkulturer som aztek, zapotek, toltek og maya.

Lille gruppe med professionel guide

Turen varer ca. 6 timer og foregår med en professionel, engelsktalende guide og en gruppe, hvor I er maks. 14 personer. Jeres rejserådgiver i Nyhavn Rejser kan selvfølgelig også arrangere private udflugter.

Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.