• De lokale mayaer holder markedsdag i Chichicastenango i Mexico
  • Solnedgang over Chichén Itzá i Mexico
  • Den mægtige Sumidero-kløft i Mexico
  • Lokal markedet i San Juan Chamula, Mexico
  • Agua Azul vandfaldene i Chiapas, Mexico
  • Slap af på strandene ved Tulum i Mexico

Solgudens Mexico

Fra solpyramiden til de caribiske strande, 15 dage fra 28.500 kr.

Glæd jer til:

Sol og månepyramiderne i Mexico City og verdensunderet Chichen Itza

Vandfald, dybe kløfter og regnskov i Chiapas

Traditionsrige indianersamfund og mayapyramider og templer i Palenque

Caribisk strand i Tulum - Mexicos bedste!

Inkluderede udflugter med guide til alle de store seværdigheder

Læs mere

Oplev traditionsrige indianske kulturer, kæmpe pyramider og forunderlig natur fra regnskov og vandfald til underjordiske floder, som I svømmer i. I slutter med 5 dage i en bungalow ud til Mexicos bedste strand, Tulum. Denne rejse til Mexico har mange inkluderede udflugter, men alt kan selvfølgelig tilpasses jeres ønsker. 

Mexicos kultur, historie og natur

Mexico oser af kultur og historie. Pyramider og templer står som vidnesbyrd om de store indianske civilisationer. Farverige byer giver stemningsfulde minder om kolonitiden. Og naturoplevelserne spænder over store kløfter, brusende vandfald og den tætte regnskov i Palenque, som i gennem århundreder har forsøgt at skjule mayarigets arkæologiske levn. Denne rejse til Mexico spænder over det hele med håndplukkede udflugter og en god rute med tid til at opleve. Turens kulturelle klimaks er besøget ved det mægtige mayakompleks, Chichen Itza, kåret til et af verdens nye syv vidundere.

Solguden

For os danskere har det at dyrke solen et meget fredfyldt sigte. Ved Tulums 10 km lange, hvide strand er den caribiske sol da også klar til at varme og brune jer. Men at dyrke solen og tilbede solguden var også et anderledes alvorligt tema i de indianske religioner. Helt elementært, i virkeligheden, for Solen er jo kilden til livet og styrer verdens gang fra dagens rytme til høstens størrelse.

Menneskeofringer på Mexicos pyramider

Når I står neden for en pyramide i Mexico, kan I forestille jer, at der omkring jer er 50.000 indianere. De ser op mod præsten ved templet på toppen af pyramiden. Han har netop skåret hjertet ud på en krigsfange, for solguden har brug for nyt blod på grund af sin evige kamp mod underverdenen. Barskt? Ja, men for aztekerne var livet en kamp for at verden fortsat skulle bestå. Indvielsen af et nyt tempel i aztekernes by Tenochtitlán, hvor Mexico City nu ligger, skulle have krævet op mod 84.000 krigsfangers liv for at ære og styrke solguden Huitzilopochtli. 

Det caribiske paradis Tulum

Stranden ved Tulum regnes blandt verdens bedste med 10 km af det skønneste sand lige ud til det turkisblå Caribiske Hav, hvor der er gode muligheder for snorkling og dykning. Vi inkluderer da også en udflugt, hvor I kan svømme med havskildpadder, på koralrev og i underjordiske floder i Yucatáns cenoter.

Alt er planlagt

Alt er planlagt hjemmefra, og I får en udførlig rejseplan af vores lokale samarbejdspartner, som selvfølgelig er til rådighed, hvis I får brug for det undervejs. Transporten er med lokalfly og privat bil/minibus samt førsteklasses bus fra Palenque til Merida . De inkluderede udflugter er med engelsktalende rejseleder i mindre grupper. Indkvartering er på gode turistklasse hoteller udvalgt for deres charme og lokale kolorit. I Tulum har vi valgt en hyggelig bungalow med femstjernet beliggenhed lige ud til stranden.

SÆSONER I MEXICO

I kan rejse til Mexico året rundt med vinteren som bedste tidspunkt. Om en sommeren er der generelt også fint vejr, men der kan komme korte tropebyger fra juni til november. Om sommeren er der dog færre mennesker, lavere priser og mulighed for at svømme med hvalhajer ud for Yucatán-halvøens nordøstlige kyst.

Det skal I opleve

Program

Dag 1
I rejser til Mexico City

Udsigt over den gamle basilika Our Lady of Guadalupe samt Mexico CityI rejser til Mexico fra Danmark og lander i Mexico City samme aften lokal tid. I har ikke bare bevæget jer langt mod vest, men også op i højden, for Mexico City ligger i 2.000 m højde. 

I lufthavnen bliver I budt velkommen af Nyhavn Rejsers lokale repræsentant, som kører jer til hotellet. At ankomme om aftenen efter en lang flyvetur er perfekt, for man er naturligt træt, og så er det nemmere at komme ind i den lokale rytme. 

Historico Central, Mexico City

Historico Central 3+*

I skal bo 3 nætter på smagfulde Historico Central. Navnet siger alt om det hyggelige hotels beliggenhed i hjertet af det historiske centrum i Mexico City. Der er få minutters gang til gågaden Calle Madero, den store centrale plads med Palacio Nacional og til Palacio de Bellas Artes ved Alameda-parken.

Dag 2
Teotihuacán med Solpyramiden

Solpyramiden og Månepyramiden i Teotihuacan, MexicoMexico City er en kæmpe by, hvor I kan bruge mange dage og hele tiden opleve nyt. Alligevel starter jeres ophold med en tur ud af byen. I skal på heldagsudflugt til Teotihuacán, der er den største attraktion af alle ved Mexico City.

Teotihuacán – oplev de store pyramider 

På vej til det store tempelkompleks Teotihuacán stopper I to steder. Først ved de Tre Kulturers Plads, hvor det endelige slag mellem spaniere og aztekere? stod. I kan bl.a. se resterne af store pyramider. Senere ved Jomfruen af Guadalupes Basilika med plads til 20.000 mennesker. 

Og så er I fremme ved Teotihuacan med Solpyramiden, Månepyramiden, De Dødes Allé og utallige fortællinger, som jeres guide er klar med. Det er uforståeligt, at de gamle indianske civilisationer kunne skabe disse bygningsværker med den tids teknologi. 

Dag 3
Zocalo, Palacio Nacional og Det Antropologiske Museum

Kunstværk af Diego Rivera. Kan ses på museet i Mexico CityI bor lige i det historiske centrum i Mexico City. Området er let at udforske på egen hånd, men vi kan selvfølgelig også kan arrangere en guide. 

Zocalo med katedral og regeringspalads

Få minutters gang ad gågaden Calle Madero bringer jer til den store centrale plads, zocaloen, med Catedral Metropolitana fra 1500-tallet og Hernan Cortés regeringspalads Palacio Nacional. Det rummer Diego Riveras berømte og imponerende murales (vægmalerier) om landets turbulente og blodige historie. Nær ved findes resterne af Templo Mayor fra aztekernes hedengangne hovedstad Tenochtitlan.

Museo Nacional de Antropología i Mexico CityDet Antropologiske Museum

Om eftermiddagen anbefaler vi, at I besøger det antropologiske museum (lukket om mandagen), som er i verdensklasse og giver en fin introduktion til de mange kulturer, I vil stifte bekendtskab med undervejs på rejsen.

Hvis I gerne vil have tips til aftenens underholdning fra gode restauranter til levende mariachi-musik, kan jeres rejserådgiver hjælpe med et par tips.

Dag 4
Sumiderokløften og San Cristóbal de Las Casas

Den mægtige Sumidero-kløft i MexicoOm morgenen siger I farvel til Mexico City, for nu går jeres rejse til Mexico videre mod Chiapas-provinsen. Nyhavn Rejsers repræsentant kører jer i lufthavnen, hvorfra I flyver til Tuxla. Også her bliver I budt velkommen. I skal ud på en pæn køretur, men den er krydret med en stor oplevelse. 

I speedbåd gennem Sumidero-kløften

På jeres vej mod San Cristóbal de las Casas skal I opleve at sejle i speedbåd i Sumidero-kløften. 1 km lodrette klippesider med vandfald danner de magiske kulisser, og pelikaner, ørne, aber, store flokke af vandfugle og også de lokale alligatorer er med til at sætte sceneriet. Efter turen fortsætter I gennem grønne bjerge til San Cristóbal de las Casas. 

Mor med sit barn i markedsbod i San Cristobal de las Casas, MexicoFestlige og farverige San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal de las Casas er en charmerende oplevelse. Her er masser af atmosfære, gamle kirker og et festligt, broget menneskemylder. Her er mange småhandlende, gallerier og en smuk plads med en knaldgul katedral og en musiktribune, hvor der dagligt spilles musik. Især om søndagen sprudler markedet af liv. 

Frans Bloms Hus 

Om aftenen anbefaler vi at spise på Casa Nabolom, der er grundlagt af den danske arkæolog Frans Blom. Nabolom fungerer nu som både hotel og forskningscenter drevet af en fond med frivillige fra hele verden. Et besøg på husets museum giver indblik i den danske forskers ihærdige kamp for indianernes rettigheder og regnskovens bevarelse.

Hotel Diego de Mazariegos 3*, San Cristobal de Las CasasHotel Diego de Mazariegos 3*

I skal bo 2 nætter på Hotel Diego Mazariegos. Hotellet udstråler alt, hvad man drømmer om af ægte mexicansk stemning. Læg hertil en perfekt beliggenhed i det historiske centrum af byen.

Dag 5
San Cristóbal og shamanernes landsbyer

Farverig gade i San Cristóbal de Las Casas, MexicoChiapas-provinsen er centrum for mange traditionsrige indianerkulturer, som nedstammer fra den avancerede mayakultur. Det skal I opleve i dag på en udflugt til indianske landsbyer.

Sightseeing i San Cristóbal

I skal først på en guidet sightseeing i det historiske centrum i stemningsfulde San Cristóbal de las Casas. I kommer både på de store pladser og ind i de smalle brostensbelagte gader med pastelfarvede huse. 

Kirken i San Juan Chamula, Mexico

Kirken i San Juan Chamula

Senere går turen til landsbyen San Juan Chamula, hvor shamaner (medicinmænd) beder og healer lokale indianere inde i kirken. Æg smadres og høns ofres efter at være brugt i healingen, og I er diskrete vidner til dette skue.  Bagefter besøger I landsbyen Zinacantan, hvor I skal på markedet foran den lille kirke. Hver landsby har sine egne traditioner helt ned til folkedragternes farver og mønstre.

Dag 6
Forbi regnskovens vandfald til Palenque

Det smukke vandfald, Aqua Azul i Chiapas, MexicoI forlader San Cristóbal de las Casas – højst sandsynligt med drømmen om et gensyn, mens I kører af sted gennem de små gader og ud af byen. Dagens mål er Palenque med det store tempelkompleks. Det er en pæn køretur, der også nogle gange snor sig. 

Netop derfor arrangerer vi flere stop på vejen, hvor I skal opleve regnskovens forunderlige vandfald.

Vandfaldene Aqua Azul og Misol-Há i Chiapas

I skal besøge to vidt forskellige, men lige fascinerende vandfald. Aqua Azul falder i kaskader ned gennem regnskoven i flere end 500 vandfald, der er op til 6 m høje. Misol-Há er et mere klassisk vandfald. Vandet falder 35 m ned i en stor pool, I kan bade i. Og I kan gå om bag vandfaldet til en grotte. 

Pool område på Chan Kah Resort Village ved Palenque i MexicoChan Kah Resort Village 3+*, Palenque 

Fremme ved Palenque bliver I kørt til jeres hotel for de næste to nætter, Chan Kah Resort Village, tæt på mayaernes templer. Hotellet byder på komfortable bungalows spredt i et stort junglelignende haveanlæg med gamle Ceiba-træer, en brusende flod og swimmingpools formet som laguner.

Dag 7
Regnskovens templer ved Palenque

Ruinerne ved Palenque i MexicoOm morgenen bliver I hentet på hotellet for at tage på udflugt med guide til det fantastiske ruinkompleks i Palenque, som I bor tæt på.

Inskriptionernes Tempel med Pakals grav 

Mayaernes fascinerende ruinby Palenque dækker et område på 15 km2 med flere end 500 bygninger omgivet af regnskov. Ja, mange steder har regnskoven stadig et solidt tag i bygningerne, hvor store træer har omklamret husene med deres kæmpe rødder. 

Palenque i MexicoUdover Inskriptionernes Tempel med mayahøvdingen Pakals grav er Soltemplet og det store palads Palenques mest berømte bygningsværker, men bare det at slentre rundt mellem de små huse i junglen er også en kæmpe oplevelse. Hold udkig efter tukaner og brøleaber. Efter besøget kan I spise frokost på hotellet og slappe af ved den skønne pool om eftermiddagen.

Dag 8
Til den hvide by Merida

Plaza Grande i Mérida, MexicoNu går jeres rejse til Mexico fra mayatiden til kolonitiden. Om morgenen bliver I kørt til busstationen i Palenque, hvorfra jeres førsteklasses bus til Merida afgår kl. 8. Bussen er særdeles komfortabel med aircondition, toilet og gode sæder, der kan lægges ned, mens landskaberne passerer forbi. 

Turen tager 8 timer inkl. stop et par steder undervejs, så I kan strække benene. Når I er fremme i den hvide by Merida, kører Nyhavns Rejsers lokale repræsentant jer de sidste 10 min. til et hyggeligt hotel centralt i byen.

Brug eftermiddagens sidste timer og aftenen på en gåtur i den atmosfærerige by. Blandt byens seværdigheder kan vi nævne den centrale plads, katedralen og nationalpaladset med vægmalerier, som illustrerer Yucatans historie. 

Fædrelandsmonumentet ligger på boulevarden Paseo Montejo i Mérida, MexicoByen Mérida på den nordlige del af Yucatán-halvøen er i sin arkitektur indbegrebet af kolonitidens historiske charme. Og som så ofte før på en barsk baggrund. Den hvide overklasse levede i sin tid i overflod på store haciendaer på bekostning af mayafolket, der arbejdede hårdt med dyrkning af sisal, hvis fibre blev anvendt til at fremstille bl.a. sække og reb. 

Lobby området på Casa del Balam i Merida, MexicoCasa del Balam 3+*, Merida

I hjertet af den dejlige by ligger Casa del Balam – jaguarens hus, der er et af de ældste og mest distingverede hoteller i byen. Navnet er en hyldest til Don Fernando Barbachano, der havde sit herskabshjem her. Han var kendt for at være skarp og visionær, og han blev kaldt for jaguaren. Nyd, hvordan han sammen men datter Carmen indrettede huset med smukke marmorgulve, fine træmøbler og fornemme smedejernsarbejder. I har en enkelt nat på Casa del Balam.

Dag 9
Chichén Itzá og Mexicos bedste strand

Temple of the Warriors i Chichen Itza, MexicoI dag skal I opleve Mexicos nok største kulturelle attraktion, tempelkomplekset Chichén Itzá, for senere at slutte ved Mexicos bedste strand, Tulum. 

Verdens syvende vidunder

I bliver hentet om morgenen på hotellet og sætter kurs mod det Chichén Itzá, der er på listen over verdens 7 nye vidundere. Turen hertil tager ca. 90 minutter, og hele vejen kan I glæde jer til at komme på guidet rundvisning på Chichén Itzá. Her er boldbaner, templer, offerbrønde, et observatorium og den berømte Kulkulcan-pyramide, hvor den fjerklædte slange vandrer ved solhverv. Et tegn på mayaernes avancerede kultur, når det kommer til matematik og astronomi.

Aften på stranden ved Hip Hotel Tulum, MexicoHip Hotel Tulum 3*

Efter Chichén Itzá fortsætter I med bus til Mexicos caribiske kyst og de fantastiske strande ved Tulum. I skal bo på Hip Hotel Tulum, som er et charmerende bungalowhotel. I har 10 km kridhvidt sand og vidunderligt turkisblåt vand. Solen bager. Palmerne svajer i brisen. Pelikaner slår ned i vandet efter fisk. Og fregatfugle patruljerer langs kysten i majestætiske svæv. Slap af og nyd det. I skal bo her hele 5 nætter. 

Dag 10-13
Strandidyl, skildpadder og underjordiske floder

Ruiner ved Tulum, MexicoDagene i Tulum er til gåture langs den sublime strand, afslapning under palmerne, svalende badeture og udflugter. I kan også leje en bil og udforske seværdighederne i området.

Idyl og mayaruiner

Stranden og området er opkaldt efter mayaruinerne ved Tulum, Morgengryets Tempel, der ligger smukt på en klippetop ud til havet. Kom tidligt før de mange busser fra Cancun og Playa del Carmen og læg mærke til stedets varaner. Tulum huser primært rejsende, der prioriterer eksotisk idyl, fred og ro fremfor luksuriøs komfort. Langs stranden ligger en del små hyggelige restauranter og barer.

Her er flere gode udflugtsmuligheder som den uspolerede mayaruin Coba og det meget seværdige Sian Ka'an Biosphere, der har spændende regnskov, mangroveskov, mayaruiner og et rigt fugleliv. 

Dagene er fri til gåture langs den sublime strand, afslapning under palmerne og udflugter. Man kan også leje en bil og udforske seværdighederne i området.

Svøm med skildpadder ved Akumal, MexicoSvøm med havskildpadder 

Dag 11 skal I på en spændende udflugt. I skal først svømme med havskildpadder og på koralrev ved Akumal-bugten. Senere skal I opleve og svømme i de underjordiske floder, der har dannet Yucatán-halvøens unikke grotter, cenoterne. I besøger 3 meget forskellige cenoter, hvor I kan svømme i to af dem. 

Dag 14-15
Hjem fra rejse til Mexico

Bo direkte til stranden på Hip Hotel Tulum i MexicoSå er det tid til at drage hjem fra jeres rejse til Solgudens Mexico, medmindre I hjemmefra har ønsket at forlænge opholdet med yderligere tid ved en af verdens bedste strande. I Nyhavn Rejser kan alt tilpasses jeres ønsker. Nyhavn Rejsers lokale repræsentant kører til lufthavnen på aftalt tidspunkt i forhold til jeres flyrejse. I lander i Danmark dag 15.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Solgudens Mexico, 15 dage
RejseperiodeDobbeltEnkelt
29.09.21 - 17.12.2128.000-30.00032.000-34.000
18.12.21 - 20.12.2133.000-37.00038.000-45.000
03.01.22 - 05.01.2238.000-40.00045.000-47.000
06.01.22 - 16.12.2229.000-34.00034.000-41.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Knut Svindland

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Drikkepenge til guider og chauffører på de inkluderede udflugter og transporter
  • Resort fee, som betales direkte på Hip Hotel. Fee pr. dag pr. værelse: 5 USD
  • Nationalpark tillæg på 10 USD per person under oplevelsen dag 11

Bemærk

  • Rejsen slutter på Hip Hotel Tulum, der bør reserveres i meget god tid, særligt i højsæsonen. Forvent et tillæg på ca. 3.000 kr. pr. person for alternative 3* bungalow hoteller.