XL Burma Hot Air Balloons Bagan

Luksuriøst eventyr i Burma

Luksuriøst eventyr i Burma

13 dage

Kontakt Stina

Tlf. 33 320 320

Myanmar med ekstraordinære hoteller og oplevelser

Oplev Burmas største attraktioner på en rejse med særlig fokus på de gode hoteller og oplevelser ud over det sædvanlige. Inkl. tur i luftballon over tempelsletten ved Bagan og møde med Aung San Suu Kyis personlige assistent!

De største højdepunkter i Myanmar

I kommer til den gyldne Shwedagon-pagode i Yangon, udforsker Mandalays kongebyer, møder Inle-søens fiskere og sejler i kano i flydende haver. Og I kommer på to spændende udflugter ved den mageløse tempelslette ved Bagan. 

Selv om jeres udflugter går til de største attraktioner, går de ikke nødvendigvis i alle de andre turisters fodspor. Tværtimod. Alt er tilrettelagt, så I får de mest autentiske oplevelser. 

Glæd jer til

 • Burmas bedste og mest atmosfærefulde hoteller
 • Personligt møde med Aung San Suu Kyis tidligere sekretær
 • Yangons Shwedagon-pagode, Mandalays kongebyer og Inle-søens fiskere
 • Luftballon over Bagans templer
 • Eksklusive oplevelser bag facaden og i private hjem

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
Yangon 2 nætter på Yangon 2 Højdepunkter Glæd jer til byens mange smukke parker, palæer og den gyldne Shwedagon-pagode. Glæd jer til byens mange smukke parker, palæer og den gyldne Shwedagon-pagode.
Mandalay 2 nætter på Mandalay 2 Højdepunkter Oplev alle de kulturelle attraktioner, besøg verdens længste teaktræsbro og se den gamle kongeby Ava på cykel. Oplev alle de kulturelle attraktioner, besøg verdens længste teaktræsbro og se den gamle kongeby Ava på cykel.
Bagan 3 nætter på Bagan 3 Højdepunkter Flyv i luftballon over tempelsletten, se solnedgangen på Ayeyarwaddy-floden og udforsk de lokale markeder. Flyv i luftballon over tempelsletten, se solnedgangen på Ayeyarwaddy-floden og udforsk de lokale markeder.
Inlesøen 3 nætter på Inlesøen 3 Højdepunkter Besøg et privat hjem og sejl i kano til de flydende haver. Besøg et privat hjem og sejl i kano til de flydende haver.
Xl Burma Yangon Shwedagon Pagoda Women Pray Buddha Statue Myanmar
Det skal I opleve

Dagsprogram

Alt på denne rejse kan skræddersyes. Vil I gerne forlænge jeres ophold, opgradere jeres værelse eller opleve noget helt særligt, der ikke er med i programmet? Tal med jeres rejserådgiver, som står klar til at skræddersy den rejse, der opfylder netop jeres drømme.

I rejser til Burma (Myanmar), hvor I lander dag 2.

Xl Burma Myanmar Bell Shop Market

I lander I Yangon, der tidligere hed Rangoon. I lufthavnen bliver I budt velkommen og kørt til jeres hotel af Nyhavn Rejsers lokale samarbejdspartner. 

Yangon – byen med haverne og Shwedagon-pagoden

Yangon betyder byen med haverne, og den lever til fulde op til sit navn med mange alleer og parker. Palæer og markante bygninger fra kolonitiden præger også byens centrum. Men mest af alt er Yangon kendt for den gyldne Shwedagon-pagode. Ikke bare guldet, men hele stemningen og livet omkring pagoden, skaber en magisk oplevelse.

Xl Burma Myanmar Yangon Schwedagon Dusk

Savoy Hotel Yangon 4+*

I Yangon mærker I første gang, hvordan hotellerne på denne rejse til Burma (Myanmar) er håndplukket for god beliggenhed og ekstra komfort og service. I skal I bo Savoy Hotel Yangon, der er et lækkert hotel tæt på Shwedagon-pagoden. Glæd jer til god stemning, smuk indretning, super poolområde og perfekt service.

Savoy Hotel er efter vores mening det luksushotel i Yangon, hvor I får mest for pengene, men vi arbejder også sammen med hoteller, der står som ikoner for luksusophold i Yangon som The Strand 5* og Governors Residence 5*. Tal med jeres rejserådgiver om jeres ønsker.

2 nætter på Savoy Hotel 4+* i et deluxe room, inkl. morgenmad.

Xl Burma Yangon Sayoy Hotel Yangon Main Corridor
Xl Burma Yangon Sayoy Hotel Yangon Poolside
Xl Burma Yangon Sayoy Hotel Yangon Greeting On Bed

Allerede fra I begyndte at planlægge jeres rejse til Burma, har I ganske givet glædet jer til at se Shwedagon-pagoden. I dag sker det. At stå ved Shwedagon-pagoden dækket af guld er en både imponerende og intens oplevelse. 

Udflugt til Shwedagon-pagoden

I skal på en udflugt til Shwedagon-pagoden, hvor I også kommer bag facaden i kvarteret omkring pagoden for at få indblik i Burmas historie og buddhismens betydning.  Ved selve pagoden går I heller ikke den direkte vej, men gennem de mange plateauer. Hvis I ønsker det, kan I her konsultere spåmænd, der ser ind i fremtiden med hjælp fra stjerner og tarokkort.  

Mød nøgleperson i Burmas historie

Burma (Myanmar) er et land med et voldsom historie. Mange års socialistisk styre blev mødt af store opstande. Militæret tog magten. Og nu tages de første skridt i en demokratisk proces.

Det får I et helt unikt indblik i denne eftermiddag. I skal møde Ma Thanegi, tidligere assistent for Aung San Suu Kyi, der er ikonet for burmesernes frihedskamp. Ma Thanegi har derfor været en aktiv del af kampen for demokrati i Burma. Hun har siddet i fængsel for sine tanker. Nu sidder hun sammen med jer på jeres hotel eller en bar i Yangon!

Xl Burma Myanmar Yangon Buddhist Pray At The Full Moon Festival Shwedagon Pagoda

I bliver kørt i lufthavnen og flyver til Mandalay. I gamle dage sejlede man. Mellem Yangon og Mandalay flyder nemlig Ayarwaddy-floden. Det er den, der synges om i "The Road to Mandalay". Mandalay er en af de tidligere hovedstæder i Burma (Myanmar). Byen virker ved første øjekast som en pulserende by, men med den rigtige guide er der masser af autentiske oplevelser at søge frem fra markeder til templer og klostre. 

Munke, pagoder og folkeliv i Mandalay 

I skal på sightseeing i Mandalay til de klassiske højdepunkter og landsbyen Amarapura. I krydser U-Bein-broen, der er verdens længste teaktræsbro og ser de 729 hvide stupaer ved Kuthodaw-pagoden. Senere besøger I den imponerende Mahamuni-pagode samt munkene i det store Mahagandayon-kloster. Glæd jer også til udsigten fra Mandalay Hill.

Xl Burma Myanmar Mandalay Horse Drawn Carriage Nanmyin Watchtower In Inwa Ancient City

Hotel By The Red Canal 4*, Mandalay

Aftenen er til fri disposition. I skal bo på Mandalays bedste og mest charmerende hotel, Hotel by the Red Canal. Her kan I nyde personlig service og god mad i smukke omgivelser. Den frodige have med den lille pool er et oplagt sted at nyde en drink efter dagens udflugt. Hotellet har også en god restaurant, Spice Garden.

2 nætter i Mandalay på Hotel by the Red Canal 4* i et Shan- eller Chin-værelse inkl. morgenmad.

Xl Burma Hotel By The Red Canal Mandalay Facade Pool Evening
XL Burma Hotel By The Red Canal Mandalay Staff
XL Burma Hotel By The Red Canal Mandalay Pool2

I dag skal I på en af de udflugter i Burma, som vi selv sætter allermest pris på. Det er vitterligt en magisk cykeltur. I cykler rundt mellem landsbyer, hvor livet udfolder sig midt mellem utallige templer og pagoder i den gamle kongeby Ava. 

De store turistgrupper tager hovedindgangen og standardruten i oksekærre. I cykler ad bagvejen og møder de lokale fra handlende til munke. Fortsætter til den smukke udsigt fra Sagaing Hill. Spiser frokost i et kloster. Og sejler hjem ad floden!

Xl Burma Inwa Ava Maha Aungmye Bonzan Monastery Myanmar

I skal fra Mandalay til Bagan. Nogle sejler på en dag og oplever ikke meget. Andre flyver og oplever intet andet end lufthavnene. For jer er det tiden, der flyver. I kører nemlig i bil med masser af stop på vejen. 

Markeder, templer og ånder

I skal på en udflugt fra Mandalay til Bagan, der gør transport til en kæmpe oplevelse. I møder munke og nonner og ser autentiske markeder. I besøger også fascinerende tempelruiner og smukke pagoder, og på vejen nyder I flotte udsigter til bl.a. åndernes bjerg Popa Taungkalat. 

Glæd jer til en skøn dag på vejen, der starter på morgenmarkedet i Mandalay med tid til at gå rundt i de lokale kvarterer for at komme tæt på hverdagens liv i Mandalay.

Xl Burma Myanmar Bagan Taungkalat Monastery And Mount Popa

Bagan Lodge 4+*, New Bagan

Også i Bagan hæver jeres hotel sig over det almindelige. Bagan Lodge er det mest luksuriøse hotel ved tempelsletten i Bagan. Lodgen er skabt i en stil, der giver minder om afrikanske safarilodges. Nyd stemningen, de store værelser, de store dejlige pools og en tur i jacuzzien. 5-10 minutters gang bringer jer til centrums butikker og restauranter. 

3 nætter på Bagan Lodge i et villa-værelse inkl. morgenmad.

XL Burma Bagan Lodge Exterior Pool
XL Burma Bagan Lodge Second Pool
XL Burma Bagan Lodge Suite Room Views

Tempelsletten i Bagan er nærmest ubeskrivelig. Den 42 km2 store slette, der i sig selv er et guddommeligt syn, er fyldt med 4.000 templer og pagoder. Så langt øjet rækker, er der helligdomme, der hver især rummer spændende fortællinger og legender. I dag skal I på to udflugter, hvor I ser tempelsletten fra meget forskellige vinkler – fra luften og fra jorden og fra solopgang til solnedgang.

I luftballon over tempelsletten ved Bagan

I starter dagen tidligt for at opleve det mest magiske syn af alle ved tempelsletten i Bagan: at svæve i luftballon over tempelsletten med bjerge og bakker i horisonten. Tempel efter tempel på den store slette ved Bagan kommer frem i i solopgangens gyldne stråler. Når I lander, får I serveret et glas mousserende vin. Intet andet kunne matche stemningen lige her og nu.

XL Burma View From A Baloon Bagan

Templer, markeder og solnedgang

Senere på dagen skal I se templerne med begge ben på jorden. I skal på en udflugt til Bagans templer, der så vidt muligt fører jer væk fra de største turiststrømme. I besøger de mest kendte templer på de bedste tidspunkter, og koncentrerer jer ellers om mindre kendte templer, der ofte giver endnu større oplevelser. 

Dagen bringer jer også forbi et farverigt marked. I besøger private hjem, der producerer tamarinde pasta og søde sager, og et kloster med smagsprøver på typiske ingredienser i Burmas køkken. Glæd jer til en frokost i det grønne og en enestående solnedgang fra en pagode.

Xl Burma Bagan Lunch By Mingalazedi Pagoda Table Tree

Dagen i dag er afsat til alt og ingenting. I kan slappe af ved poolen, udforske lokalområdet eller gå tur ad landevejen til markeder og landsbyer. Lej evt. en cykel, hvis I vil lidt længere omkring. Mange lokale laver de fineste lakarbejder, og de små værksteder kan også være et spændende mål. 

Privat sunset cruise på Ayeyarwady-floden

Den smukkeste måde at slutte dagen ved Bagan er en sejltur Ayeyarwady-floden. I stiger om bord på en båd, der nemt kunne huse en større gruppe, men vi reserverer den kun til jer. Turen tager et par timer, og undervejs nyder I en drink på en sandbanke og udsigten til templerne i solnedgangen. Endnu en dejlig dag er slut.

Xl Burma Bagan Sunset Cruise Ayeyarwady River

Nu går turen videre til endnu et ikon for rejser til Burma: Inlesøen. I bliver kørt til lufthavnen ved Bagan og flyver 1 times tid til Heho ved Inlesøen. Igen står Nyhavn Rejsers lokale samarbejdspartner klar til at byde jer velkommen og køre jer til hotellet. 

De næste dage byder på flere spændende udflugter, så lige nu vil vi anbefale, at I bare nyder udsigten over søen fra jeres dejlige hotel og slapper godt af.

Inle Princess 4+*, Inlesøen

Ved Inlesøen skal I bo i nærkontakt med de smukke omgivelser. Inle Princess har i årevis været af de bedste hoteller ved Inlesøen. Hotellet har en spændende historie og en særlig lokal forankring i alt. Værelserne er rustikke villaer. I skal bo i et Lake House omgivet af sjældne fugle og lotusblomster, der flyder på vandet.

3 nætter på Inle Princess Resort 4+* i Lake House inkl. morgenmad.

XL Burma Inle Princess Lake Houses Zone 2 Backside Inle Lake
XL Burma Inle Princess Spa Detail Inle Lake
XL Burma Inle Princess Spa Massage Inle Lake

Inle-søen er 22 km lang og 11 km bred og alene de naturskønne scenerier er en udflugt værd. De næste dage vil I komme ud på søen og også ud i lokalsamfundene omkring søen. Inles-øen er nemlig også en mulighed for indblik i fascinerende kulturer. 

Besøg "søens sønner" på Inlesøen

I dag skal I på en udflugt på Inlesøen med byer på pæle, flydende haver og Intha-folkets fiskere, der ror ved at styre åren med benet. Meget malerisk og rammende betyder Intha søens sønner. 

Dette er de klassiske attraktioner ved Inlesøen, men jeres dag vil indeholde mere end det. I besøger et farverigt marked med fødevarer, levende dyr og kunsthåndværk, der tiltrækker de lokale Shan og Pa O folk, og I kommer på besøg i et privat hjem på søen, hvor I spiser frokost. Nyd dette møde med en verden så langt fra jeres egen.

Xl Burma Inle Lake Fishermen Boats Sunrise Myanmar

I dag vil der være god tid til at slappe af ved hotellet, men I skal også på en hyggelig halvdagstur i en lille motorbåd. 

I sejler ad Inlesøen og op ad en lille kanal, der snor sig gennem risterrasserne til landsbyen Indein. Her ser det fascinerende tempelområde med hundredvis af stupaer. I fortætter efter frokost i et privat hjem til en landsby på pæle i søen, hvor I sejler i kano til de flydende haver.

Xl Burma Inle Lake Indein Pagodas Myanmar

Med mindre I har valgt at forlænge med nogle dage ved den smukke Ngapali-strand, er det nu tid at vende næsen hjemad. I bliver kørt til Heho, hvorfra I flyver til Yangon. 

På afveje i Yangon

I har god tid, til jeres næste fly går hjemad, og den kan bruges bedre end at vente i lufthavnen. 

I stedet skal I på opdagelse i forstæderne til Yangon. Her skal i se det lokale liv fra toget, opleve autentiske markeder og på en usædvanlig skattejagt i nedlagt glasfabrik. Efter skattejagten byder vi på High Tea på en fin restaurant som skøn afslutning på jeres rejse til Burma.  

Senere flyver I videre mod Danmark, hvor I lander dag 13.

Xl Burma Yangon Le Planteur High Tea Permission Ok To Lise
Håndplukket til jer

Det skal I opleve på jeres rejse

I skal på cykeltur ad bagvejen til kongebyen Ava, om bag facaden i Yangon og til frokoster i private hjem, hvor andre må nøjes med turistrestauranterne. 

Ved Bagan kommer I på den mest eksklusive udflugt af dem alle; luftballon over tempelsletten i solopgangen. Og i Yangon får I et unikt indblik i Burmas historie. Vi har nemlig aftalt, at I skal mødes med den tidligere personlige assistent for Aung San Suu Kyi, som er ikonet for burmesernes kamp for demokrati. 

Håndplukket til jer

Her skal I bo på jeres rejse

Burma er ikke et rejsemål, man tager til udelukkende for ekstraordinære hoteloplevelser. Men når det er sagt, så kan man alligevel finde overraskende gode hoteller de fleste steder. Ikke strømlinet 5* luksus, men høj standard med lokalkolorit og atmosfære. I vil bo på denne kategori hoteller på hele jeres rejse til Burma. Nyd den ekstra komfort, gode beliggenhed og unikke stemning. 

Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier.

Inkluderet

 • Fly København-Yangon t/r.
 • Al transport mellem lufthavne og hoteller
 • Alle udflugter med private, engelsktalende guider
 • 2 nætter på Savoy Hotel 4+*, Yangon. Deluxe room, inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Yangon by night
 • Oplevelse:  Shwedagon-pagoden bag facaden
 • Oplevelse: Mød nøgleperson i Burmas historie
 • Indenrigsfly Yangon-Mandalay
 • 2 nætter på Hotel by the Red Canal 4*, Mandalay. Shan el. Chin room inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Munke, pagoder og folkeliv i Mandalay 
 • Oplevelse: Magisk cykeltur ad bagvejen til Ava og Sagaing 
 • Oplevelse: Markeder, templer og ånder fra Mandalay til Bagan
 • 3 nætter Bagan Lodge 4+*, Batan. Villa, inkl. morgenmad
 • Oplevelse: I luftballon over tempelsletten ved Bagan (i sæsonen fra 1. okt - 31. mar)
 • Oplevelse: Bagan – templer, markeder og solnedgang
 • Oplevelse: Privat sunset cruise på Ayeyarwady-floden
 • Indenrigsfly Bagan-Heho
 • 3 nætter på Inle Princess Resort 4+*, Inlesøen. Lake House, inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Besøg "søens børn" på Inlesøen
 • Oplevelse: Sejltur på Inlesøen til stupaerne ved Indein
 • Indenrigsfly Heho-Yangon
 • Oplevelse: På afveje i Yangon

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Visum til Burma (E-visa søges nemt online).

Bemærk

 • Rejsen kan nemt forlænges med et ophold på stranden på vidunderlige Sandoway Resort 4+* på Ngapali Beach, hvor I kan fordøje de mange oplevelser i en bungalow direkte på stranden.
 • Tillæg kan forekomme for rejser over jul/nytår. Spørg jeres rejserådgiver for den specifikke pris på jeres rejse.
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Myanmar

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Myanmar. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.