XL New Zealand Headwaters Lodge Glenorchy Outside
Glenorchy, New Zealand

The Headwaters Eco Lodge

Prisvindende eco-lodge med stor sjæl og fortryllende beliggenhed

Der findes smukke adresser og så findes der dem, der nærmest føles uvirkelige. Sådan et sted er The Headwaters Eco Lodge, der ligger i den lille landsby Glenorchy, klemt inde mellem Lake Wakatipu og Mount Aspiring National Parks dramatiske bjergskråninger. Men alt det er kun begyndelsen.

Kreativ sjæl, lokal gastronomi og storslået natur

Et enestående fristed i hyggelige Glenorchy

The Headwaters Eco Lodge kan bedst beskrives som et magisk fristed - skabt med fantasi, livsglæde og oprigtig kærlighed for de enestående omgivelser omkring lodgen.  The Headwaters Eco Lodge ligger 45 km fra Queenstown, for enden af gletsjersøen Lake Wakatipu, hvor I bor omgivet af storslåede bjerglandskaber, der inviterer til alt fra sejlture, jetboating og smukke vandreture til kajakture, fisketure, cykelture og ekspeditioner på hesteryg.

I kan også tage en helikoptertur over bjergene eller køre til Kinloch, som har fremragende vandreruter, herunder den verdensberømte Routeburn-rute. Men alt det kræver naturligvis, at I forlader jeres skønne lodge – og jeres rolige chalet på New Zealands måske smukkeste adresse.

Tilbage i landsbyen Glenorchy kan I også gå på opdagelse i den hyggelige landsby med under 400 indbyggere – I finder to pubber, en cafe og flere små butikker, herunder Mrs Woolly's General Store, der er en del af lodgen. Her kan I bl.a. glæde jer til et skønt udvalg af newzealandske gaver, tøj og delikatesser - butikken serverer også fremragende mad og snacks.

Bæredygtigt design, der emmer af personlighed

The Headwaters Eco Lodge er ikke blot en lodge – det er et hjertebarn, skabt af det amerikanske par Debbi og Paul Brainerd, som har designet alt i overensstemmelse med filosofien og principperne i Living Building Challenge (LBC), verdens strengeste miljøcertificering for bygningsdesign –The Headwaters Eco Lodge er bl.a. blevet udnævnt til verdens første CO2-negative hotel.

I selve bygningen er der brugt genbrugsmaterialer overalt, hvor det har været muligt, herunder store mængder materiale, der er blevet bjerget efter det ødelæggende jordskælv i Canterbury i 2010.

Resultatet er et personligt og kreativt udtryk, der bedst kan beskrives som en blanding af rustik luksus og shabby chic. Her byder hvert rum på en ny historie - fra en stenmosaik på gulvet med sten fra de nærliggende floder Dart og Rees, til en stor skydedør, der er lavet med dele af bilpaneler.

I sidste ende er det summen af det hele - maden, kunstværkerne, bygningerne, de naturlige vandrensningsanlæg i haverne – og ikke mindst ejerne og de ansatte, der vil give jer en følelse af, at I befinder jer et helt særligt sted.

Lokal gastronomi med stort hjerte

The Headwaters Eco Lodge ligger, hvor der engang lå en campingplads - og det oprindelige lejrkøkken er i dag blevet forvandlet til The Dining Room under ledelse af køkkenchefen Pete Gawron – glæd jer til enkle, men sofistikerede retter, der hylder sæsonens bedste råvarer fra egen køkkenhave og lokale specialiteter fra området. 

Menuen er forskellig fra dag til dag, men forestil jer fire-retters menuer med f.eks. New Zealandske Bluff-østers og stegt fisk, serveret med lokale honningfigner, blåskimmelost og ahornsirup dressing – efterfulgt af Southland Hereford-filet med kartoffelpuré og portvinssauce.    

Morgenmad er inkluderet i jeres ophold og består af en skøn buffet med varme og kolde indslag – med alt fra bagværk, bacon og omeletter til friske smoothies og hjemmelavet granola.

BBQ, solterrasse og butik med café

Hos Mrs Woolly's General Store kan I også nyde lette retter, snacks og kager til jeres kaffe – butikken har flere hyggelige kroge, der inviterer til rolige stunder med en avis, bog eller dagens nyheder på telefonen. Hold også øje med lodgens lille ”bibliotek” - en vitrine med bøger, so I frit kan låne eller bytte med jeres egen.     

Udenfor finder I bl.a. et åbent ildsted, et picnicområde med stole og borde, en solterrasse, BBQ-faciliteter og overdækket terrasse med betagende udsigt til bjergene og lodgens skønne haver.

Yoga, golf, filmaftener og et væld af naturoplevelser

Glenorchy er først og sidst en base for naturoplevelser – vandreture, fisketure, cykelture, rideture, kajakture, helikopterture, jetboat, skydiving – for ikke at nævne eventyrlige udflugter med speedbåd og 4WD.

Tilbage på på lodgen kan I lade batterierne op med bl.a. yoga med de lokale landsbyboere, hyggelige filmaftener, gastronomiske temaftener og spændende foredrag om den lokale kultur, historie, flora og fauna.

Hør med jeres rejserådgiver, hvis I har særlige ønsker eller interesser – der ligger f.eks. også en golfbane ikke langt fra lodgen, mens nogle af områdets nærliggende landsbyer og byer byder på muséer, restauranter, butikker og lokale seværdigheder.   

14 enkle og elegante hytter

The Headwaters Eco Lodge har 14 hytter, eller chaleter, der fordeler sig på 4 Premium Eco Chalets (max. 2 personer) og 10 Eco Chalets (max. 4 personer).

Alle chaleter viderefører lodgens rustikke charme med New Zealandsk kunst, behagelige senge, skrivebord, en overdækket terrasse og komfortable badeværelser, der bl.a. byder på walk-in brusere og finurlige upcycle-armaturer. Der medfølger morgenmad, parkering og Wi-Fi til jeres ophold.

The Headwaters Eco Lodge har derudover også en hytte med tre soveværelser og plads til 6 personer.  

Hør med jeres rejserådgiver, hvilken chalet, som passer jer bedst.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyr jeres rejse til New Zealand

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i New Zealand. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.