• Tag hele familien med på cykelruten Otago Central Rail Trail i New Zealand
 • Nyd de fantastisk smukke omgivelser under cykelturen på Otago Central Rail Trail, New Zealand
 • Cykelpause - Otago Central Rail Trail, New Zealand
 • Cykeltur i Central Otago - en fantastisk måde at komme tættere på New Zealand

Fredfyldt cykeltur i Central Otago

Ad rå kløfter, bløde bakker, tunneller og viadukter på Otago Central Rail Trail

Nyd synet til Roxburgh Gorge på cykelruten Otago Central Rail Trail i New Zealand
Læs mere

Følg i sporet af guldgravernes nedlagte jernbane på 55 km cykeltur. I kører ad Otago Central Rail Trail og kan afkorte eller forlænge turen, som I vil. Eget tempo og mest ned ad bakke! Inkl. frokost og snacks.

Otago Central Rail Trail - cykelrute i smukt landskab i New ZealandCentral Otago nord for Queenstown i New Zealand var guldgravernes domæne i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet. Med dem fulgte jernbanen, som skulle bringe guldet til Queenstown og Dunedin. Mange hundrede arbejdere brugte flere år på at etablere sporene. Hen langs floder. Ind gennem tunneller, der skulle hugges ud. Og hen over dybe kløfter på spinkle broer. 

Nyd de fantastisk smukke omgivelser under cykelturen på Otago Central Rail Trail, New ZealandCykelruten Otago Central Rail Trail

Senere lagde guldfeberen sig, og veje og biler kom til. Jernbanerne blev nedlagt og lå i årevis øde hen, til New Zealand fik den geniale idé at sætte stor fokus på udvikling af cykelruter gennem de spektakulære landskaber, hvor jernbanerne lå. En af disse cykelruter er Otago Central Rail Trail, som I skal godt af nu.

Roxburgh Gorge på cykelruten Otago Central Rail Trail, New ZealandCykeltur uden biler

Klokken 9 om morgenen træder I inden for hos Nyhavn Rejsers samarbejdspartener i Clyde. I får en kort orientering og udstyr, hvorefter I bliver kørt til Auripo. Herfra er turen uden biler ad en skøn cykelrute

 gennem Manuherikia Valley, Raggedy Range, Poolburn Gorge og Ida Valley. Stigningerne er begrænsede, og meget af vejen er faktisk ned ad bakke.   

Otago Central Rail Trail er en smuk cykelrute i New ZealandGennem tunneler og over viadukter

I får en lille snack at starte på, og så begynder turen ellers. I de stenede landskaber i Poolburn Gorge kommer I bl.a. gennem to tunneller. I den 300 m lange Poolburn Tunnel #2 er det godt med en lommelygte, da den har et sving midtvejs. Dels for at finde vej, dels for at beundre det kæmpe arbejde, der ligger bag. 

I kommer også over to høje viadukter. Stå af cyklen, kig ned i dybet og forestil jer, hvordan dette er bygget ved håndkraft. Nedenfor kan I se resterne af jernbanearbejdernes boliger. Det er muligt at kravle derned.

Smuk udsigt mod Stillehavet ved Otago halvøen på New ZealandVelfortjent frokost

I byen Omakau er det tid til frokost, som I nyder på Omakau Commercial Hotel. På vejen videre er landskaberne skiftet til bølgende landbrugsland. Ved Chatto Creek krydser i landevejen, og det kan I udnytte til allerede at blive samlet op her. Det aftaler I bare fra start.

Ellers fortsætter I til den gamle guldgraverby Alexandria. Fra her er to der veje videre til Clyde blandt andet en smuk omvej ad River Track langs floden. Vel hjemme i Clyde bliver I kørt tilbage til hotellet en herlig oplevelse rigere.

Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.