Xl New Zealand Otago Otago Central Rail Trail Bridge Bike Family Cycling
Oplevelse i New Zealand

Fredfyldt cykeltur i Central Otago

Ad rå kløfter, bløde bakker, tunneller og viadukter på Otago Central Rail Trail

Følg i sporet af guldgravernes nedlagte jernbane på 55 km cykeltur. I kører ad Otago Central Rail Trail og kan afkorte eller forlænge turen, som I vil. Eget tempo og mest ned ad bakke! Inkl. frokost og snacks.

Central Otago nord for Queenstown i New Zealand var guldgravernes domæne i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet. Med dem fulgte jernbanen, som skulle bringe guldet til Queenstown og Dunedin. Mange hundrede arbejdere brugte flere år på at etablere sporene. Hen langs floder. Ind gennem tunneller, der skulle hugges ud. Og hen over dybe kløfter på spinkle broer. 

Cykelruten Otago Central Rail Trail

Senere lagde guldfeberen sig, og veje og biler kom til. Jernbanerne blev nedlagt og lå i årevis øde hen, til New Zealand fik den geniale idé at sætte stor fokus på udvikling af cykelruter gennem de spektakulære landskaber, hvor jernbanerne lå. En af disse cykelruter er Otago Central Rail Trail, som I skal godt af nu.

Cykeltur uden biler

Klokken 9 om morgenen træder I inden for hos Nyhavn Rejsers samarbejdspartener i Clyde. I får en kort orientering og udstyr, hvorefter I bliver kørt til Auripo. Herfra er turen uden biler ad en skøn cykelrute gennem Manuherikia Valley, Raggedy Range, Poolburn Gorge og Ida Valley. Stigningerne er begrænsede, og meget af vejen er faktisk ned ad bakke.   

Small New Zealand Otago Otago Central Rail Trail Nature Lake

Gennem tunneller og over viadukter

I får en lille snack at starte på, og så begynder turen ellers. I de stenede landskaber i Poolburn Gorge kommer I bl.a. gennem to tunneller. I den 300 m lange Poolburn Tunnel #2 er det godt med en lommelygte, da den har et sving midtvejs. Dels for at finde vej, dels for at beundre det kæmpe arbejde, der ligger bag. 

I kommer også over to høje viadukter. Stå af cyklen, kig ned i dybet og forestil jer, hvordan dette er bygget ved håndkraft. Nedenfor kan I se resterne af jernbanearbejdernes boliger. Det er muligt at kravle derned.

Velfortjent frokost

I byen Omakau er det tid til frokost, som I nyder på Omakau Commercial Hotel. På vejen videre er landskaberne skiftet til bølgende landbrugsland. Ved Chatto Creek krydser i landevejen, og det kan I udnytte til allerede at blive samlet op her. Det aftaler I bare fra start.

Ellers fortsætter I til den gamle guldgraverby Alexandria. Fra her er to der veje videre til Clyde blandt andet en smuk omvej ad River Track langs floden. Vel hjemme i Clyde bliver I kørt tilbage til hotellet en herlig oplevelse rigere.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til New Zealand

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i New Zealand. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.