XL New Zealand Kaikoura Kaikoura Kajaktur
Oplevelse i New Zealand

Kajakeventyr ved Kaikōuras kyster

Kajakeventyr ved Kaikōuras
kyster

Pelssæler solbader på klipperne og svømmer nysgerrigt omkring kajakken. Små blå pingviner stikker hovedet op. Og måske kan I spotte legesyge dusky-delfiner i horisonten. Glæd jer til en kajaktur med uforglemmelige naturoplevelser. 

Small New Zealand Kaikoura Kajaktur Kaikouras Bjerge
Small New Zealand Kaikoura Kajaktur Delfin I Luften
XL New Zealand Kaikoura Fur Seal On The Rocks

Kaikōuras vilde marineliv 

Sæler. Pingviner. Dusky-delfiner. På denne kajaktur kommer I helt tæt på naturen. Nærmest i øjenhøjde. Kaikōura byder på New Zealands vildeste marineliv. I padler inde i bugten, hvor I kan møde newzealandske pelssæler, blå dværgpingviner, og om naturen vil, også grupper af springende dusky-delfiner. Kigger I op, flyver albatrosser, stormfugle og blåfodede australasiaske suler rundt i området. Og så bør det nævnes, at disse mindeværdige naturmøder er smukt iscenesat; Kaikōuras rå kystlinje og maleriske bugter bliver kun skønnere fra vandsiden.  

Small New Zealand Kaikoura Kajaktur Pelssæl
Small New Zealand Kaikoura Kajaktur Delfin Spring
XL New Zealand Kaikoura Fur Seal

Pelssælen – havets dykkerkonge  

De nysgerrige newzealandske pelssæler stjæler showet på vandet. De kommer tæt på kajakken, og hvis I kigger nøje efter, kan I se, at denne art har ydre ører og en tyk to-lags pels. Med lidt held ser I pelssælerne hive deres blækspruttefangst op til overfladen. De dykker for det meste et minut eller to, men hunnerne er også kendt for at dykke mere end 238 m. ned og vende tilbage til overfladen 11 min. efter med ål eller barracudaer. Vender I blikket mod land, vil I se pelssælerne rejse sig op på baglufferne og bevæge sig afsted, som store kæmper. De fleste andre sælarter har ingen bagluffer og kan derfor kun mave sig frem. De største hanner kan blive helt op til 2.5 m lange og veje op til 150 kg. Se frem til et imponerende skue.  

XL New Zealand Kaikoura Little Blue Pinguins Couple
Small New Zealand Kaikoura Kajaktur Kaikoura (1)
XL New Zealand Kaikoura Little Blue Pinguins

Mød verdens mindste pingvin 

Lige når I padler bedst derudaf, dukker der én lille fin pingvin op. Blot 25 cm høj og et enkelt kilo tung. Kolonier af verdens mindste pingvinart holder til langs New Zealands kystlinjer. Deres fjerdragt er skiferblå med hvid mave. Ligesom andre pingvinarter kan de ikke flyve, men til gengæld skyder de blå projektilformede dværgpingviner gennem vandet med en hastighed på op til 6 km/t. På havet er de ikke lige så menneskesky, men når de bevæger sig ind til deres huler på land, gør de det kun under mørkets frembrud.  

Small New Zealand Kaikoura Kajaktur Orange Sunset
Small New Zealand Kaikoura Kajaktur Duskydelfiner
Small New Zealand Kaikoura Kajaktur Springende Delfin

Første gang på vandet? 

Alle kan være med på denne kajaktur. I får en introduktion til kajakroning, før I sætter ud, og de erfarne, certificerede kajakinstruktører er med hele vejen og guider og korrigerer. I kommer til at sejle i stabile, lukkede kajakker i en bugt, hvor vandet er helt roligt. Det er en naturoplevelse som ingen anden. Glæd jer til roen, der sætter ind. Følelsen af flow, når kajakken glider ubesværet gennem vandet.  

Small New Zealand Kaikoura Kajaktur Vennegruppe

Det praktiske

Bemærk, at oplevelsen naturligvis foregår på naturens præmisser. Instruktørerne tager ud hver dag og kender til alle dyrenes opholdssteder, men det kan være svært at love hvilke dyr, der kigger forbi på dagen. 

Oplevelsen er velegnet både til par og familier. Børn fra 3 år og op er velkomne. I er to personer i hver kajak. Turen varer 3-3 ½ time, hvilket indebærer 45 minutters introduktion, 1-1 ½ time på vandet og 15 minutters nedpakning. Oplevelsen kan også bookes som en privat tur med egen guide. Med tre daglige afgange anbefaler vi, at I booker morgenafgangen kl. 08.30, da delfiner og sæler er specielt aktive på dette tidspunkt eller turen kl.16.30, hvis I er til uforglemmeligt smukke orange solnedgange. 

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til New Zealand

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i New Zealand. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.