• Mitai Maori Village nær Rotorua, New Zealand
 • Detalje fra Mitai Maori Village, Rotorua, New Zealand
 • Lysende sankthansorme i en naturlig kilde, Fairy Spring, i Mitai Maori Village nær Rotorua, New Zealand
 • Oplev Mitai Maori Village, New Zealand

Mød Maorierne i New Zealand

Autentisk hangi dinner, koncert og lysende orme i Rotorua på Nordøen

Oplev Mitai-folket i Mitai Maori Village, New Zealand
Læs mere

Glem hotellernes hangi middage. Mød i stedet maorierne i New Zealand ved den mest autentiske hangi dinner ved Rotorua på Nordøen. Nyd middag, dans og sang. Og gå med maorierne til de glødende sankthansorme, når mørket falder på.

Oplev Mitai-folket i Mitai Maori Village, New Zealand

Overalt i New Zealand tilbyder hotellerne hangi middage, men und jer selv at møde maorierne på New Zealand ved en autentisk aften, hvor maorierne henter jer og kører jer til deres marae, mødehuset. Her får I ikke blot en middag, men en stor kulturel oplevelse.

Maorikrigere og Mitai koncert

I bliver hentet på jeres hotel i Rotorua, og så snart I ankommer, vil I blive mødt af frygtindgydende maorikrigere, der kommer sejlende i traditionel kano og byder velkommen på deres egen skrækindjagende måde. 

I er i mødehuset hos mitai-stammen. I skal nu opleve kulturen hos maorierne gennem sange og danse, og I lærer, hvordan dansene er blevet benyttet i både krig og fred. 

Lysende sankthansorme i en naturlig kilde, Fairy Spring, i Mitai Maori Village nær Rotorua, New Zealand

Hangi middag og glødende sankthansorme

Hangi middagen har stået og simret det meste af dagen, og den er klar efter koncerten. Hangi er den måde, hvorpå den varme mad blev tilberedt ved at grave et hul i jorden til ovn. 

Efter denne veltilberedte middag tager en naturguide jer med ud i den stjerneklare mørke nat for at se de  lysende Sankthansorme i Fairy Spring.. Det er en 10 cm lang orm, der lyser, når den er sulten - og det er den ret ofte. Det er ofte meget magisk se dem i mørke, hvor de lyser op i vandet som en stjernehimmel.

Afgang fra Rotorua kl. 1745-1815 og retur ca. kl. 21.30. Middagen er inkluderet. Drikkevarer kan købes. Husk at medbringe lommelygte, lunt tøj og evt. regnfrakke.

Mitai-folket optræder i Mitai Maori Village nær Rotorua, New ZealandMaoriernes historie

Maori betyder ”de normale” på maori-sproget. Alle dem, der ikke er maori, er Pakeha. Den første af maorierne, der steg i land i New Zealand, var ifølge legenden Kupe for omkring 1.000 år siden. Det var dog først i 1300-tallet, at maorierne for alvor begyndte at indvandre. 

Senere kom europæerne. Selv om historien langt fra har været konfliktfri, har der aldrig været love eller regler om raceadskillelse, forbud mod blandede ægteskaber eller lignende. 

I dag lever europæerne og maorierne i New Zealand side om side i gensidig respekt, selv om den gennemsnitlige maori-levestandard er væsentligt lavere. Maorierne i New Zealand, der udgør 15 % af befolkningen, er stolte af deres kultur og historie. Maori-sproget er officielt sprog på lige fod med engelsk, og mange stednavne har også deres oprindelige maori-navne.

Steen Grosen Andersen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.