Xl New Zealand Rotorua Mitai Maori Village Men Close Up (Facebook Page)
Oplevelse i New Zealand

Mød Maorierne i New Zealand

Autentisk hangi dinner, koncert og lysende orme i Rotorua på Nordøen

Glem hotellernes hangi middage. Mød i stedet maorierne i New Zealand ved den mest autentiske hangi dinner ved Rotorua på Nordøen. Nyd middag, dans og sang. Og gå med maorierne til de glødende sankthansorme, når mørket falder på.

Overalt i New Zealand tilbyder hotellerne hangi middage, men und jer selv at møde maorierne på New Zealand ved en autentisk aften, hvor maorierne henter jer og kører jer til deres marae, mødehuset. Her får I ikke blot en middag, men en stor kulturel oplevelse.

Xl New Zealand Rotorua Mitai Maori Village Performance (Facebook Page)
Xl New Zealand Rotorua Mitai Maori Village Men In Canoe (Facebook Page)
Xl New Zealand Rotorua Mitai Maori Village Fairy Spring Glow Worms (Facebook Page)

Maorikrigere og mitai koncert

I bliver hentet på jeres hotel i Rotorua, og så snart I ankommer, vil I blive mødt af frygtindgydende maorikrigere, der kommer sejlende i traditionel kano og byder velkommen på deres egen skrækindjagende måde. 

I er i mødehuset hos mitai-stammen. I skal nu opleve kulturen hos maorierne gennem sange og danse, og I lærer, hvordan dansene er blevet benyttet i både krig og fred. 

Hangi middag og glødende sankthansorme

Hangi middagen har stået og simret det meste af dagen, og den er klar efter koncerten. Hangi er den måde, hvorpå den varme mad blev tilberedt ved at grave et hul i jorden til ovn. 

Efter denne veltilberedte middag tager en naturguide jer med ud i den stjerneklare mørke nat for at se de  lysende Sankthansorme i Fairy Spring.. Det er en 10 cm lang orm, der lyser, når den er sulten - og det er den ret ofte. Det er ofte meget magisk se dem i mørke, hvor de lyser op i vandet som en stjernehimmel.

Afgang fra Rotorua kl. 1745-1815 og retur ca. kl. 21.30. Middagen er inkluderet. Drikkevarer kan købes. Husk at medbringe lommelygte, lunt tøj og evt. regnfrakke.

Maoriernes historie

Maori betyder ”de normale” på maori-sproget. Alle dem, der ikke er maori, er Pakeha. Den første af maorierne, der steg i land i New Zealand, var ifølge legenden Kupe for omkring 1.000 år siden. Det var dog først i 1300-tallet, at maorierne for alvor begyndte at indvandre. 

Senere kom europæerne. Selv om historien langt fra har været konfliktfri, har der aldrig været love eller regler om raceadskillelse, forbud mod blandede ægteskaber eller lignende. 

I dag lever europæerne og maorierne i New Zealand side om side i gensidig respekt, selv om den gennemsnitlige maori-levestandard er væsentligt lavere. Maorierne i New Zealand, der udgør 15 % af befolkningen, er stolte af deres kultur og historie. Maori-sproget er officielt sprog på lige fod med engelsk, og mange stednavne har også deres oprindelige maori-navne.

HÅNDPLUKKEDE REJSER

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

XL New Zealand Wanaka 4W Ridgeline Adventures Hiking People
Auckland, Byer i New Zealand, New Zealand, Australien og New Zealand

Den helt store New Zealand rejse

24 dage fra

71.000 kr.

Glæd jer til

Alle de største attraktioner i New Zealand

Udflugt i fly til naturskøn vandretur i bjergene

I 4WD til Hobitten og Ringenes Herre

Hangi dinner, hvalsafari og cruise på Milford Sound

Hoteller og lodges med bedste beliggenhed

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til New Zealand

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i New Zealand. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.