• Springende gejser i Te Puia, Rotorua i New Zealand
 • Dansende maori kriger ved Maori centeret i Te Puia, Rotorua, New Zealand
 • Maori kriger, New Zealand

Rotoruas gejsere og mad tilberedt i jorden

Oplev Pohutu-gejseren og maoriernes kultur i Te Puia

Pohutu gejseren i Te Puia om aftenen, Rotorua, New Zealand
Læs mere

En fascinerende udflugt til maorikultur og forunderlig natur med direkte forbindelse til jordens brændende indre. Gejsere og boblende mudder danner rammen for oplevelserne med frokost tilberedt i den varme undergrund.

Te Puia thermal park nær Rotorua, New Zealand3 km syd for Rotorua ligger det store termiske område Te Puia med flere end 500 varme kilder og gejsere. Det syder og bobler og damper, og er der et sted, man får respekt for den store naturs uforudsigelighed, er det her. Den gør præcis, hvad der passer den, ser det ud til. Og man skal ikke træde ved siden af stierne, for jorden koger. 

Frokost tilberedt i den termiske undergrund i Te Puia, Rotorua, New ZealandFrokost tilberedt i jorden

Netop jordens temperatur er udgangspunkt for en madoplevelse, man sjældent får i Danmark. Når I ankommer, udvælger I kød og grøntsager, som I kunne tænke jer til frokost. De kommes i en foliebakke, som puttes i et hul i jorden. Senere kan I så hente jeres mad igen – tilberedt med jordens varme. 

Pohutu gejseren i Te Puia om aftenen, Rotorua, New ZealandSe den store Pohutu-gejser springe 

Ca. 20 gange i døgnet springer den kæmpe Pohutu-gejser op til 30 m i vejret, så I skal nok få det at se, hvis I har øjnene med jer. Pohutu er den største aktive gejser på den sydlige halvkugle. Her kan vi give et tip: Pohutu springer som regel kort efter en anden gejser tæt på, Prince of Wales’ Feathers gejseren. 

Maori kunst- og håndværk i kulturcenteret i Te Puia, Rotorua - New ZealandCenter for maurikultur  

Te Puia er samtidig et fascinerende center for maorikulturen og hjemsted for Maori Arts and Crafts Institute. I kan her se autentisk landsby med maoriarkitektur med de imponerende træskærearbejder. Jeres entre går delvist til at støtte en skole, der holder traditionerne i hævd. I kan se arbejdet på værkstedet.

Her er også et flot ”marae”, maoriernes fælleshus, med traditionelle haka-opførelser og masser af andre aktiviteter, så I kan få indblik i kulturen og maoriernes traditioner. Glæd jer til en kæmpe oplevelse. 

Mød New Zealands nationalfugl kiwien

Meget få ser den lille fugl kiwien i fri natur. Dels er den truet af udryddelse, dels er den nataktiv. Men ved Te Puia er et hus, hvor der er byttet om på nat og dag, så kiwien kigger frem, mens I er på besøg. Kig indenfor og nyd det pjuskede kræ, der ikke kan flyve.

Steen Grosen Andersen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.