• Udforsk de mystiske linjer i Nazca-ørkenen fra luften, Peru
 • I fly over Nazca-linjerne i Peru
 • Nazca-linjerne i ørkenen i Peru
 • Ørkenen i Peru

Flyv over Nazca-linjerne

Se Perus mystiske oldtidsmærker fra luften

Nazca-linjerne i ørkenen i Peru
Læs mere

Er det en abe, en edderkop eller en fisk i sandet? Måske. Nazca-ørkenen gemmer på forhistoriske mysterier, som arkæologerne stadig ikke har løst. Fra et lille fly foroven får I det bedste udsyn over linjerne.

Ørkenen i PeruØrkensandet tegner

Godt 400 km syd for Lima, nær den moderne by Nazca, ligger der hvide streger i sandet og glimter underfundigt. Nazca–linjerne kaldes billederne i ørkensandet, som lige dele begejstrer og mystificerer arkæologer, historikere og besøgende i stor stil. Over en strækning på næsten 80 km i længden og 2 km i bredden har sandet givet plads til streger i tusindvis, der danner motiver, I kun kan få det fulde indtryk af fra luften.

Se de forunderlige Nazca-linjer i Peru fra luftenTo timers udsigt

Den to timer lange flyrejse til Nazca-linjerne er en af den slags skønne udflugter, hvor mystik, historie, natur og adrenalin går hånd i hånd. Turen afgår fra Pisco, der ligger ude ved havet, og I bliver samlet op fra jeres hotel og kørt til Piscos regionale lufthavn. Herfra afgår det lille Cessna-fly, der flyver jer til Nazca. 

Nazca-ørkenen i PeruKamera non stop

Udsigten er som billeder i ramme. Små lommer af grøn bevoksning indrammes af ørkenens sand og sten. Beige, rustrød og bronze blander sig med oliventræer og avocadotræer; små oaser midt i ørkenens tørre sand. Det giver perfekte muligheder for at tage billeder, der står lysende klare selv gennem flyvinduets tre lag plast.

PeruDe mystiske dyr

Højdepunkterne dukker op efter lidt over en halv times flyvning. Landskabet ændrer karakter, når kridhvide linjer tager form som geometriske figurer. Trapezer, trekanter, firkanter og lige linjer, på kryds og tværs i ørkensandet. Og efterhånden, som øjnene vender sig til de kalkhvide streger, anes konturerne af dyr: en kolibri, en edderkop eller en abe. 

Udforsk de mystiske linjer i Nazca-ørkenen fra luften, PeruVerdensarv

Nazca-linjerne blev i 1994 udpeget af UNESCO som verdensnaturarv, og det er ikke svært at forstå, når I spejder ud over den knastørre ørken og de mystiske tegninger. Her falder bare få dråber regn i løbet af året, og det er formentlig grunden til, at Nazca-linjerne er så velbevarede 2.000-2.500 år efter deres skabelse. Videnskaben diskuterer formålet med linjerne, og flest hælder til, at de opfylder en religiøs funktion. 

Oplev de mystiske og interessante Nazca-linjer fra luften, PeruEn usædvanlig attraktion

Glæd jer til mere end 800 linjer, 300 geometriske figurer og op mod 70 afbildninger fra dyre- og planteriget. Nogle er så store som Empire State Building, eller næsten 400 meter på langs i sandet. Flyrejsen hen over ørkenens mystiske streger er en populær udflugt, som I absolut bør vælge til, når I rejser til Peru. 

Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.