XL Peru Nazca Astronaut Lines
Oplevelse i Peru

Flyv over Nazca-linjerne

Se Perus mystiske oldtidsmærker fra luften

Er det en abe, en edderkop eller en fisk i sandet? Måske. Nazca-ørkenen gemmer på forhistoriske mysterier, som arkæologerne stadig ikke har løst. Fra et lille fly foroven får I det bedste udsyn over linjerne.

Ørkensandet tegner

Godt 400 km syd for Lima, nær den moderne by Nazca, ligger der hvide streger i sandet og glimter underfundigt. Nazca–linjerne kaldes billederne i ørkensandet, som lige dele begejstrer og mystificerer arkæologer, historikere og besøgende i stor stil. Over en strækning på næsten 80 km i længden og 2 km i bredden har sandet givet plads til streger i tusindvis, der danner motiver, I kun kan få det fulde indtryk af fra luften.

En usædvanlig attraktion

Glæd jer til mere end 800 linjer, 300 geometriske figurer og op mod 70 afbildninger fra dyre- og planteriget. Nogle er så store som Empire State Building, eller næsten 400 meter på langs i sandet. Flyrejsen hen over ørkenens mystiske streger er en populær udflugt, som I absolut bør vælge til, når I rejser til Peru.

Xl Peru Nazca Lines Airplane
XL Peru Nazca Lines
XL Peru Nazca Lines Monkey Desert

Det skal I opleve

To timers udsigt

Den to timer lange flyrejse til Nazca-linjerne er en af den slags skønne udflugter, hvor mystik, historie, natur og adrenalin går hånd i hånd. Turen afgår fra Pisco, der ligger ude ved havet, og I bliver samlet op fra jeres hotel og kørt til Piscos regionale lufthavn. Herfra afgår det lille Cessna-fly, der flyver jer til Nazca.

Kamera non stop

Udsigten er som billeder i ramme. Små lommer af grøn bevoksning indrammes af ørkenens sand og sten. Beige, rustrød og bronze blander sig med oliventræer og avocadotræer; små oaser midt i ørkenens tørre sand. Det giver perfekte muligheder for at tage billeder, der står lysende klare selv gennem flyvinduets tre lag plast.

De mystiske dyr

Højdepunkterne dukker op efter lidt over en halv times flyvning. Landskabet ændrer karakter, når kridhvide linjer tager form som geometriske figurer. Trapezer, trekanter, firkanter og lige linjer, på kryds og tværs i ørkensandet. Og efterhånden, som øjnene vender sig til de kalkhvide streger, anes konturerne af dyr: en kolibri, en edderkop eller en abe.

Verdensarv

Nazca-linjerne blev i 1994 udpeget af UNESCO som verdensnaturarv, og det er ikke svært at forstå, når I spejder ud over den knastørre ørken og de mystiske tegninger. Her falder bare få dråber regn i løbet af året, og det er formentlig grunden til, at Nazca-linjerne er så velbevarede 2.000-2.500 år efter deres skabelse. Videnskaben diskuterer formålet med linjerne, og flest hælder til, at de opfylder en religiøs funktion.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Peru

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Peru. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.