• Santo Domingo klosteret i Lima, Peru
 • Katedral kirken og tovet i Lima, Peru
 • Lima i Peru
 • Udsigt over Miraflores i Lima, Peru

Byrundtur i Lima

Halvdagstur med privat guide til alle Limas højdepunkter

Katedral kirken og tovet i Lima, Peru
Læs mere

I kommer omkring i historien, kulturen og Limas pulserende kvarterer på byrundturen i Perus hovedstad. Og I kigger indenfor ved nogle af Limas største attraktioner som fx Santa Domingo-konventet og Plaza Mayor.

Udsigt over Miraflores i Lima, PeruGuldudskibningens hovedstad

Da spanske soldater i 1532 ankom til Peru i håbet om at erobre et imperium rigt på guld og sølv, var hovedstaden i Inkariget Cuzco, der lå godt beskyttet af Andesbjergene. Men for de søfarende conquistadorer var adgangen til havet altafgørende, og i 1535 udråbte de derfor Lima til ny hovedstad. I de kommende år blev Lima et knudepunkt for udskibningen af de enorme guldrigdomme, der skulle fragtes videre mod kolonimagtens centrum i Spanien. 

Den gamle bydel Barranco i Lima, PeruStorbyen Lima

Siden voksede Lima, og i dag er Lima et virvar af seværdigheder, trafik og lokale kvarterer. Det får I hjælp til at navigere i på denne halvdagstur til byens største højdepunkter. Turen med privat guide giver gode muligheder for at stoppe op undervejs, når I falder over en smagsprøve eller et fotogent gadebillede. 

Larco Mar shoppingområde i Lima, PeruCharmerende lokalmiljøer

Turen begynder nær havet, hvor Limas dyreste hoteller, boliger og shopping nyder godt af panoramablikket mod Stillehavet. Herfra bevæger I jer gennem det moderne Limas charmerende kvarterer, Miraflores og Larco Mar. Her møder I det mondæne Lima, dets grønne åndehuller og kæresteparrene, der kysser i Parque Kennedy. 

Katedral kirken og tovet i Lima, PeruKongernes By

Næste stop er Limas historiske bykerne. Indtil midten af 1700-tallet var Lima den vigtigste by i Sydamerika, og byen hed da også tidligere Ciudad de los Reyes, Kongernes By. I gaderne omkring Plaza Mayor gemmer Lima på smukke balkoner i udskåret træ, herskabelige palæer og koloniale kirker og klostre. I dag er bydelen da også erklæret verdensarv af UNESCO.

Lima i PeruLivet ved Plaza Mayor

Ved præsidentpaladset står soldater med fjer i hatten og pudsede støvler. Ved ærkebiskoppens palads står den smukke træbalkon som et arkitektonisk levn fra kolonitiden. Og gaderne, der leder op til den centrale plads, dufter af grillkylling og lyder af skrattende radioer. Livet ved Plaza Mayor er en sælsom blanding af formelle ritualer og lokal kolorit.

Santo Domingo klosteret i Lima, PeruKirke og kloster

Byrundturen afsluttes med nogle af Limas smukke religiøse bygningsværker. Santa Domingo-konventet rummer klostergange med farverige klinker og et alter i guld. Og I slutter byturen ved San Francisco-kirken, der rummer enorme vægmalerier og rigt udsmykket altertavler samt katakomber, der tidligere fungerede som Limas største kirkegård. 

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.