XL Peru Titicaca Lake Floating Uros Island Local People
Oplevelse i Peru

Homestay på Titicaca-søen

Overnat hos de lokale på verdens højest beliggende sø

I kommer helt tæt på lokalbefolkningen og deres rodfæstede kulturer på rejsen til Titicaca-søen. Det er mødet med ældgamle håndværk og stolte fiskertraditioner. Turen inkluderer overnatning i homestay på en af søens øer.

En tidslomme på vand

Klipper rejser sig op fra søens kant. På utallige små øer bor folk, der lever, som de har gjort i århundreder. Nogle øer er skabt af siv, andre er ubeboede. Titicaca-søen er en tidslomme af naturens stilhed og mundtligt overleverede traditioner.

Den menneskeskabte ø Uros

Ved afgang fra Puno på fastlandet følges I med en mindre gruppe, men I har jeres egen, private guide med jer rundt på Titicaca-søen. Første stop er Uros, en flydende ø skabt af rødder og siv, der er forbundet til bunden ved hjælp af ankre. Sivene pakkes i bundter og væves sammen, så de udgør en flydende ponton, der kan udskiftes, når sivene er gået i forrådnelse.

Også mulighed for dagstur

Turen til Titicaca-søen kan også arrangeres som en dagstur uden overnatning. Tal med jeres rejserådgiver, eller se udflugtsbeskrivelsen her.

XL Peru Uros Floating Island On Lake Titicaca Local Girl People
XL Peru Titicaca Lake Floating Tourist Island Puno Uros
XL Peru Uros Floating Island On Lake Titicaca Woman People

Det skal I opleve

Fiskere og jægere

På Uros er selv er husene af siv og tagryggen er vandafvisende. I får lov at besigtige den flydende ø og hilser på lokalbefolkningen, der lever som fiskere og jægere. De lokale taler nogle af de gamle andiske sprog, quechua og aymara, som jeres guide kan hjælpe med at oversætte fra. Uros-indianerne er levende formidlere af historier om traditioner og kulturer i dette afsides hjørne af verden.

Perus dygtigste tekstilhåndværkere

I sejler videre til øen Taquile, der er et indtagende landsbysamfund. Her fremstilles tekstilhåndværk i en kvalitet, der ikke matches mange andre steder i Peru. Kvindernes blåsorte sjaler er efterhånden kendt langt væk. De væver dem selv, mens mændene strikker ponchoer, tasker og andre beklædningsgenstande. Det meste er til eget brug, men mange af de fint forarbejdede tekstiler er også til salg på øen.

Udsigt fra Inkaruiner

Ved øens højeste punkt i 4.000 meters højde skal I se ruinerne efter Taquiles tidlige inkabosættelser. I får en fantastisk udsigt serveret, når de 533 trin mod toppen er besejret. Herefter går turen tilbage til landsbyen, hvor I indkvarteres hos en lokal familie.

Overnatning hos indianerfamilie

I overnatte i et privat hjem, og det er rustikke og ydmyge rammer, men der er pinligt rent og pænt, og måltiderne over ilden er en velsmagende oplevelse. Udenfor græsser fårene, og børnene samler sten sammen til små stentårne, eller de leger aflagte cykeldæk. Tempoet er afslappende, og I har god tid til at lære jeres værter at kende, inden I næste formiddag sejler tilbage til Puno.

Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Peru Islas Ballestas Paracas Peninsula Sea Lion On A Rock,
Machu Picchu, Peru, Sydamerika

Kompromisløst eventyr i Peru

16 dage fra

49.000 kr.

Glæd jer til

Unik trekking på inkastien med ankomst til Solporten

Seværdigheder i Arequipa og todagestur til Colca-kløften

Mennesketomt Machu Picchu ved solopgang

Inkaruiner, landsbyer og lokalt marked i Den Hellige Dal

Titicaca-søen og homestay hos indianerfamilie

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Peru

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Peru. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.