• Uros-folket bygger deres egne både af siv der vokser ved søen, Titicaca-søen i Peru
 • Fantastisk udsigt over Titicaca-søen fra øen Taquile, Peru
 • Traditionel peruviansk båd på Titicaca-søen i Peru
 • Spændende besøg hos det oprindelige folk på Titicaca-søen i Peru

Bådtur på Titicaca-søen

Dagstur med privat guide på verdens højst beliggende sø

Besøg de flydende siv-øer og Uros-befolkningen der er en del af Titicaca-søen, Peru
Læs mere

I kommer helt tæt på nogle af Perus oprindelige folk, der lever i en tidslomme på øer af siv. Et øhop i den dybe Titicaca-sø er en rejse tilbage i tiden i et landskab, der kunne være scenen i en storslået naturfilm.

Fantastisk udsigt over Titicaca-søen fra øen Taquile, PeruTiticaca-søen

Næsten 4 km oppe i Andesbjergene, på grænsen mellem Peru og Bolivia, ligger en sø på størrelse med Sjælland. Fem større flodsystemer flyder ud i Titicaca-søen, der er næsten 300 meter dyb på sit dybeste punkt. Søen har 41 øer, hvoraf flere er beboede. Nogle af Sydamerikas ældste civilisationer har hørt til i området omkring søen, deriblandt inkaerne.

Besøg de flydende siv-øer og Uros-befolkningen der er en del af Titicaca-søen, PeruInkaernes fødested

Titicaca-søen er omgivet af knejsende bjergtinder, hvor skyerne ofte hænger fast som et blødt betræk over de golde klipper. Landskabet minder om et hav, og for de lokale er Titicaca-søen da også urhavet, hvor guden Viracocha skabte solen, stjernerne og de første mennesker. Det gjaldt for de inkaer, der beboede øernes hundredårige ruiner. Og det gælder for de inkaer, der lever her endnu.

Uros-øerne på Titicaca-søen er fremstillet udelukkende ved brug af siv, PeruSivøen Uros

Efter afhentningen på hotellet bliver I sat på båden mod Uros ø. Det er øen, som har været genstand for utallige postkort fra området, fordi øen er skabt af siv og rødder. Det føles næsten, som om I træder på en flydende ponton, der er vævet sammen. Selv husene på Uros er flettet af sivgræsset, så tæt, at husene er vandafvisende. Jeres private guide sørger for en grundig introduktion til øen og dens beboere, der taler dialekter, som kun de færreste uden for øsamfundet forstår. 

Taquile øens beboere er kendt for at have fantastiske evner som kunst- og tekstilhåndværkere, PeruTekstilhåndværkerne på Taquile

Næste stop er den lange, smalle ø Taquile. Øens beboere er kendt for at have fantastiske evner som kunst- og tekstilhåndværkere. Det er blevet en forretning for øen, selv om produktionen af uldne sweatere, sjaler og klæder egentlig er tiltænkt øens befolkning. Hvis I er på udkig efter en souvenir fra et sted langt væk fra den moderne civilisation, er Taquile ø et godt sted at handle.

Rejser til Titicaca-søen inkluderer besøg hos de lokale familier på øen Taquile, Peru533 inkatrin

Turen varer det meste af dagen, og en af årsagerne er de 533 trin på stentrapperne, som findes midt på Taquile ø. Det er vejen til landsbyen, og den er udfordrende men også en oplevelse, fordi jeres udsyn ud over Titicaca-søen hele tiden bliver større.

Traditionel peruviansk båd på Titicaca-søen i PeruOgså mulighed for overnatning

Enkelte af de lokale på Taquile tilbyder gæster at overnatte i deres hjem i et såkaldt homestay. På denne tur vender I tilbage til fastlandet samme dag, men ønsker I en overnatning på søen, kan vi også arrangere dette. Tal med jeres rejserådgiver, eller se turforslaget her

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.