• Byen Arequipa med vulkanen El Misti i baggrunden
 • Santa Catalina-klosteret i Arequipa, Peru
 • Udsigt over Arequipa med El Misti-vulkanen i baggrunden, Peru

Privat byrundtur i Arequipa

Oplev Santa Catalina-klostret og kolonitidshistorien i Den Hvide By

Kloster Katarina i Arequipa i Peru
Læs mere

En bytur i Arequipa er en åndelig inspiration og en skøn introduktion til det ægte Peru. I besøger byens velbevarede religiøse monumenter, den gamle bydel og naturligvis det UNESCO-beskyttede Santa Catalina-kloster.

Udsigt over Arequipa med El Misti-vulkanen i baggrunden, PeruByrundtur til fods

Perus næststørste by er et charmerende bekendtskab. Arequipa har en afslappet stemning, og byen inviterer til at blive udforsket til fods. Her er smukke palæer fra kolonitiden, palmer og springvand og hemmelighedsfulde korridorer i gamle klostre. 

Santa Catalina-klosteret i Arequipa, PeruSanta Catalina-klostret

Santa Catalina-klostret er startpunktet for byturen i Arequipa. Den enorme klostergrund er sin helt egen by i byen. Her boede i sin tid op mod 500 nonner og deres lægfolk. I træder 400 år tilbage i tiden, når den første tunge dør er lukket bag jer, og I bevæger jer rundt i tavshedens kapeller, der var lukket land for omverdenen indtil 1970.

Udforsk Santa Catalina-klosterets åbne pladser med fontæner og blomster i Arequipa, PeruLevende verdensarv

Klosteret blev grundlagt i 1580, eller blot 40 år efter grundlæggelsen af Arequipa. Og når I bevæger jer ned gennem de smalle gader, hvor små kapeller kigger frem mellem åbne pladser med springvand, planter og ro, er det ikke svært at forestille sig, hvordan der har hersket en åndelig stilhed i denne klosterby. UNESCO har for længst udnævnt labyrinten af arkader og lerklinede, religiøse rum til verdensarv. Og endnu i dag lever omkring 20 nonner tilbagetrukket i den nordlige del af Santa Catalina-klostret.

Plaza De Las Armas i Arequipa i PeruDen travle plads

Uden for klostret venter den travle plads Plaza De Armas, hvor en imponerende katedral får modspil af en have af grønne palmer, fontæner og hyggelige caféer. Næste stop på byrundturen er La Compania de Jesus, en af Arequipas mest iøjnefaldende kirker.

Byen Arequipa med vulkanen El Misti i baggrundenEn by i billedramme

Så følger et af Arequipas mange udsigtspunkter, hvor I kan se den 6.000 m høje, snedækkede El Misti-vulkan rage op som en kegle i horisonten. Og længere ude i billedrammens periferi kan I også skimte Chachani og Pichu Pichu-vulkanerne. Det hele serveres med panoramaudsigt fra Mirador Del Carmen, et udsigtspunkt uden for byen, som giver Arequipa forgrund, mellemgrund og baggrund. 

Udsigt over byen Arequipa med El Misti vulkanen i baggrunden, PeruDen Hvide By

Endelig vender rundturen tilbage til Arequipas brostensbelagte gader og de hvide bygninger, der opført i Arequipas karakteristiske, lyse vulkanske sten, som får husene til at glimte i solen. Sådan har det været siden byens grundlæggelse i 1540. Og sådan glimter byen stadig og lever fuldt ud op til sit kælenavn, Den Hvide By.

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.