Xl Peru Inca Trail Trekking Hiking Hikers Down Hill
Oplevelse i Peru

Todages trekkingtur på Inkastien

I Inkaernes fodspor til Machu Picchu og Solporten

Inkastien er historisk, mystisk og Perus stolthed mellem Andesbjergenes savtakkede bjerge. Her venter mageløse udsigter over et tæppe af frodig bevoksning og en helt unik solopgang over Machu Picchu. Inkastien er en pilgrimsfærd ulig nogen anden.

Skyd genvej til Solporten

Inkastien er en uforglemmelig vandrerute, som det normalt tager tre-fire dage at tilbagelægge. I denne udgave har vi kortet vandreturen ned, så I oplever højdepunktet – ankomsten til Machu Picchu via Solporten – uden at skulle gennem flere dages strabadser. Men foretrækker I at tilbagelægge den fulde strækning til fods, kan vi naturligvis også arrangere det.

To besøg i Machu Picchu

De frodige landskaber, der slanger sig op ad bjergsiderne, flankerer jer til alle sider. Machu Picchus landbrugsterrasser får I at se flere gange. Og med en overnatning i Aguas Caliente, neden for Machu Picchu, får I også mulighed for at opleve den mennesketomme ruinby med solopgangen som bagtæppe.

Pilgrimsfærd i Andesbjergene

Inkastien blev formentlig anlagt som en pilgrimsrute for de få, velstående inkaer, der havde tilladelse til at besøge refugiet Machu Picchu. At vandre ad inkastien er også i dag en pilgrimsfærd. Men nu er stien tilgængelig for rejsende fra hele verden, og siden Machu Picchu i 2007 blev udråbt som et af verdens syv nye vidundere, har ønsket om at vandre på inkastien været støt stigende.

XL Peru Machu Picchu Lost City Of The Inca's View
Xl Peru Inca Trail Trekking Hikers Steps
Xl Peru Machu Picchu Ruin

Det skal I opleve

Den eksklusive inkasti

Den jomfruelige natur og de tusindårige bygninger er dog ikke skabt til turisme. Derfor er der begrænsninger på hvor mange, der dagligt må gå på Inkastien. Perus turistmyndigheder passer godt på de 43 kilometer stisystemer i højderne. Og jeres guide passer godt på jer, mens vandreturen går ad smukke bjergveje, gennem frodig skov og subtropisk jungle samt – ikke mindst – forbi inkaruiner, sten og mystik.

Det bedste er med

På denne tur får I den fantastiske ankomst ved Solporten med, I vandrer forbi mindre ruiner og igennem tågeskov på vejen op mod Machu Picchu. Og den glemte by, med de godt 150 imponerende stenbygninger på bjergkammen uden for Aguas Caliente, er en uovertruffen finale efter en dags pilgrimsfærd. Det er en privat udflugt, hvor I får lejlighed til at stoppe op, nyde udsigten og tage tid til blot at glædes over, at I på vej til et af verdens vidundere.

Ungdommens tempel

Første del af vandreturen tager fire timer og ender ved inkaruinen Winay Wayna, Ungdommens Tempel. Her er udsigten ud over flaskegrønne kløfter og stejle klippesider overvældende. Hold et hvil, og nyd udsigten fra en af terrasserne, der er hugget ind i klippevæggen, så de former en pyramidevæg, hvor inkaerne dyrkede afgrøder. 

Fremme ved Solporten

Winay Wayna var formentlig sidste sted at tanke op med vand, før inkaerne nåede Machu Picchu. Så I gør det samme, inden I fortsætter vandringen små to timer, til 2.700 meter over havet, hvor jeres første panoramamøde med Machu Picchu finder sted ved Solporten, Intu Punku.

Et tiltrængt hvil

At stå ved Solporten er som at stå med et postkort i hånden. Det er følelsen af noget mystisk, der ligger gemt et sted langt væk fra alting. Og så er I lige uden for postkortets ramme. Når I ovenikøbet har travet gennem landskaberne for at nå hertil, føles Solporten som en gave af et postkort. I overnatter i Aguas Caliente for foden af Machu Picchu, og mon ikke, I vil nyde at strække benene og hvile fødderne for natten.

Alene i Machu Picchu

Efter morgenmaden kører I sammen med jeres private guide i bus op til Machu Picchu. Machu Picchu er en verdensattraktion, der tiltrækker tusindvis af turister årligt, så det er noget ganske særligt at få adgang til ruinkomplekset fra morgenstunden af.

Et verdensvidunder

Et tilsyneladende vildtvoksende landskab i grøn frakke er spredt ud i mange etager foran jer. Det er bjergsider, lommer af vildtvoksende skov og dybest nede i bunden af dalen ligger Urubamba-floden som en slange i landskabet. Hist og her stikker et tempel ud, og de enorme sten fra landbrugsterrasserne glimter. I glemmer med garanti aldrig byen og indblikket i en storslået, uddød kultur.

Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Peru Islas Ballestas Paracas Peninsula Sea Lion On A Rock,
Machu Picchu, Peru, Sydamerika

Kompromisløst eventyr i Peru

16 dage fra

49.000 kr.

Glæd jer til

Unik trekking på inkastien med ankomst til Solporten

Seværdigheder i Arequipa og todagestur til Colca-kløften

Mennesketomt Machu Picchu ved solopgang

Inkaruiner, landsbyer og lokalt marked i Den Hellige Dal

Titicaca-søen og homestay hos indianerfamilie

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Peru

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Peru. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.