• Morgendis over Horton Plains, Sri Lanka
 • Oplev den smukke natur på Sri Lanka
 • Vandfald i Horton Plains National Park på Sri Lanka

Vandretur til verdens ende

Over bjergplateauet Horton Plains til vandfald og World's End

Morgendis over Horton Plains, Sri Lanka
Læs mere

Tag på en overkommelig vandretur gennem utrolig natur med bjerge, teplantager, vandfald og enestående udsigter til World's End, hvor bjergplateauet Horton Plains falder lodret ned i dybet.

På vandretur ved Horton Plains, Sri LankaI skal ud at gå 9-10 km tidligt om morgenen, og I bliver belønnet med magiske landskaber. Først er der 1½ times køretur fra Ella eller Bandarawela op i højderne, og derefter går I gennem plateauet Horton Plains i 2 km højde med udsigt til bjergene Kirigalpotta (2395m) and Totapola (2357m).  

Bjergplateauet Horton Plains på Sri Lanka3½ time i himlen

Horton Plains er et frodigt plateau med både græsland med rhododendron og tæt skov afbrudt af smukke vandfald, klipper og søer. Gennem 3½ time går I ad glimrende stier med god afmærkning og en hel del skygge. I kan derfor nemt gå turen i jeres eget tempo uden at følges med en guide.

Her lever hjorte og aber, og en søgning på Google vil også fortælle om leoparder og vildsvin, men det er nok også det eneste sted, I vil se dem. De er sky og meget sjældne. 

Det smukke vandfald Bakers Falls på Sri Lanka

Baker's Falls og World’s End

Højdepunkterne på turen er Bakers Fall's og World's End. Bakers Falls har et flot 20 m højt fald i et smukt område med mange Rhododendron og bregner. 

World's End er, hvad navnet siger. Her stopper det hele. Plateauet falder lodret ned i dybet, og neden under jer er miniaturebyer, teplantager og en uendelig udsigt mod syd og kysten. Over jer er himlen. 

Det er intet mindre end magisk, og der er lavet udkigsplatforme helt ud til kanten, så I trygt kan kigge ned. Gå endelig ikke længere!

Morgendis over Horton Plains, Sri LankaBedst mellem 6 og 10 om morgenen

Her er vi så også fremme ved årsagen til, at I skal tidligt op. Området ses bedst mellem kl. 6 og 10. Senere kommer der nemlig typisk skyer ind, så I ikke kan nyde den flotte udsigt på samme måde. 

I skal sørge for gode sko, en snack og noget vand og tøj, som gerne må være lag på lag, så I kan tilpasse det til temperaturen og en evt. regnbyge.

Maja Nielsen, Senior Travel Advisor hos Nyhavn Rejser

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.