Xl Sri Lanka Dambulla Golden Temple And Cave Temple Statue

Sri Lankas mangfoldighed og Maldivernes koralrev

Sri Lankas mangfoldighed og Maldivernes koralrev

16 dage fra 42.000 kr.

Kontakt Mette

Tlf. 33 320 320

Fra naturscenerier og
unik kultur til paradisø
med all inclusive

Oplev Sri Lankas templer, smukke natur og unikke historie på en rundrejse med mange udflugter, egen bil og privat chauffør. Fortsæt til snorkling på Maldiverne med en villa på stranden og all inclusive.

På denne rejse til Sri Lanka og Maldiverne vil I opleve en betagende kombination af natur, kultur og afslapning. Sri Lanka og Maldiverne ligger kun 1½ times flyvning fra hinanden. 

Glæd jer til

 • Mageløs togrejse til det smukke tehøjland
 • Til toppen af Løveklippen og Little Adam's Peak
 • Egen bil med privatchauffør og unikke 4* hoteller på Sri Lanka
 • Snorkling, udflugter og all inclusive på Maldiverne

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
Sigiriya 2 nætter på Sigiriya 2 Højdepunkter Cykeltur til kongebyen Polonnaruwa og til tops på løveklippen Cykeltur til kongebyen Polonnaruwa og til tops på løveklippen
Kandy 2 nætter på Kandy 2 Højdepunkter Sri Dalada Maligawa-templet og Buddhas tand Sri Dalada Maligawa-templet og Buddhas tand
Ella 2 nætter på Ella 2 Højdepunkter Mageløs togtur fra Kandy til Ella. Gennem teplantager, tunneller og over fantastiske floder Mageløs togtur fra Kandy til Ella. Gennem teplantager, tunneller og over fantastiske floder
Colombo 1 nat på Colombo 1 Højdepunkter Solnedgang ved Galle Face Green i den pulserende hovedstad Solnedgang ved Galle Face Green i den pulserende hovedstad
Iru Veli (Maldiverne) 5 nætter på Iru Veli (Maldiverne) 5 Højdepunkter Sol og afslapning i den smukke Dhaalu-atol på Maldiverne Sol og afslapning i den smukke Dhaalu-atol på Maldiverne
Xl Maldives Sun Siyam Iru Veli Aerial Overview
Det kan i se frem til

Oplevelserne står i kø

Historiske oplevelser på Sri Lanka

I får indblik i Sri Lankas historie og kultur med udflugter til citadellet på den store Løveklippe og på cykeltur blandt den gamle kongeby Polonnaruwas templer og stupaer. Også det fascinerende grottetempel ved Dambulla skal I opleve. 

Smuk natur i tehøjlandet

Sri Lankas højland er prydet med bjerge, vandfald og uendelige teplantager. I skal på flere vandreture for at nyde det og kommer også på en mageløs togtur gennem sceneriet. 

Egen bil og chauffør på Sri Lanka

Under hele jeres rundrejse på Sri Lanka har I egen bil med privat chauffør til rådighed. Også til spontane indfald undervejs. Jeres chauffør er uddannet guide, så I kan få masser af tips og fortællinger. 

Strækningerne er ikke overvældende lange, men der findes steder i verden med bedre og bredere veje. Derfor kan små afstande godt tage tid. Heldigvis kan I ofte nyde smukke udsigter imens. 

Velplacerede hoteller på Sri Lanka

Aliya Resort & Spa 3+* kan I nyde udsigten fra poolen til Løveklippen Sigiriya og klippetemplet Pidurangala. Hotellet er perfekt placeret i forhold til attraktionerne i Sri Lankas kulturelle trekant. I kommer til at bo i gode, rummelige værelser med moderne faciliteter samt karbad og rainshowerbruser. I Sri Lankas højland, 45 min. fra Kandy, ligger det hyggelige Bougainvillea Retreat 4*, hvor I skal bo med spektakulær udsigter over dalen, Victoria Golf Course og det store Victoria reservoir. Derefter skal I bo på 98 Acres Resort and Spa 4* med magisk udsigt over teplantagerne i Sri Lankas højland. I pulserende Colombo venter jer det historiske Galle Face Hotel 4+*. Hotellet ligger i hjertet af det finansielle kvarter lige ud til vandet og den store strandpark Galle Face Green.

Villa på stranden, snorkling og All Inclusive på Maldiverne

Efter eventyret på Sri Lanka venter afslapning i den smukke Dhaalu-atol på Maldiverne. En smuk tur i vandflyver bringer jer det sidste stykke til Sun Siyam Iru Veli 5*, hvor I kan lade jer forkæle på en tropeø med et fantastisk strand, snorkling og all inclusive.

Xl Sri Lanka Ella Ella Rock Mountain View Nature
Xl Sri Lanka Negombo Women Placing Fish To Dry In The Sun On The Beach
Xl Sri Lanka Bendotta Row Of Tuk Tuks
Det skal I opleve

Dagsprogram

I rejser til Sri Lanka, hvor I lander i Colombo om morgenen på dag 2. 

Privatchauffør til rådighed

I bliver budt velkommen i lufthavnen af jeres private chauffør. På hele jeres ferie på Sri Lanka vil han stå til jeres rådighed, hvis I har brug for at blive kørt. Han er samtidig uddannet guide, så I kan høre om alt det, I ser på jeres vej og få tips til ekstra eventyr – små som store.

Køreturene gennem landsbyer, te-plantager og bjerge er en stor del af oplevelsen på en rejse til Sri Lanka. Tempoet er roligt og afpasset efter trafik og veje – ofte kun 40 km i timen. I kan vælge at have en nat i Colombo, hvor I slapper af oven på flyrejsen, men vi anbefaler her at køre videre med det samme. 

Xl Sri Lanka Dambulla Buddha Monk Statues Golden Temple
Xl Sri Lanka Cultural Dancers Traditional Clothes
Xl Sri Lanka Tea Picker Plantation Nature Waterfall

Dambulla-grotterne ved Det Gyldne Tempel

Jeres første store oplevelse på Sri Lanka kommer ved Dambulla, hvor I træder ind gennem løvens mund i Det Gyldne Tempel fra kort før vores tidsregning. 5 tempelgrotter er prydet med utallige skulpturer og vægmalerier. I møder konger, Buddha-figurer og guder. 

Vil I opleve mere, inden I kører til jeres hotel, siger I det blot til chaufføren. Der er et spændende grøntmarked i Dambulla, som de færreste får oplevet, men jeres chauffør ved, hvor det er.

Aliya Resort & Spa 3+*, Sigiriya

Jeres første hotel på Sri Lanka er stilfulde Aliya Resort & Spa i Sigiriya, hvor I skal bo 3 nætter. Hotellet ligger nemlig perfekt for oplevelser i Sri Lankas kulturelle trekant. Her er smukke omgivelser og et fantastisk poolområde med udsigt til Sigiriya (Løveklippen). 

Første morgen på jeres ferie kunne passende starte med en tur i poolen. Det bliver dog ikke det længste bad, for I skal ud på oplevelser. 

På cykel i kongebyen Polonnaruwa

I skal opleve kongebyen Polonnaruwa på en 5-6 km lang cykeltur. Med sine templer, paladser og stupaer er Polonnaruwa en af Sri Lankas fem antikke byer på UNESCO's liste over verdens kulturarv. 

At cykle er en skøn måde at opleve kongebyen på. I kan tage det stille og roligt, I får alle dufte og lyde med, og I kan nemt stoppe, når der skal tages endnu et foto. Og så får I jo også rørt jer lidt på vejen. Synes I, at det er for varmt at cykle, kan jeres chauffør dog køre jer rundt i bil.

Elefantsafari i Minneriya National Park?

Hvis I har lyst til endnu en stor oplevelse om eftermiddagen, kan jeres chauffør om køre jer til Minneriya nationalparken for at se vilde elefanter, der især i perioden fra juni til oktober samles i stort tal. Alternativt kan I nyde livet på jeres hotel med spa, pool og anden forkælelse.

Xl Sri Lanka Polonnaruwa Ancient Buddha Statue Of Temple Ruins Ancient City
Xl Sri Lanka Minneriya National Park Elephans Lake Herd Animals
Xl Sri Lanka Polonnaruwa Galviharaya Statues

I siger farvel til Aliya Resort & Spa og kører mod enorme Sigiriya, der skyder lodret i vejret. I har kunnet se klippen fra hotellet hele tiden. Nu skal I tjekke udsigten fra toppen. 

Sigiriya med Kong Kasyapas citadel

Før I når toppen med Kong Kasyapas citadel, skal I dog lige op af 1.202 trin. Det er med andre ord ikke en tur for gangbesværede. Alle i god form kan til gengæld se frem til en oplevelse ud over det sædvanlige. Der er smukke vandhaver nede og oppe, I passerer vægmalerier, og I træder gennem løveporten på vej op. Og så er vi tilbage ved udsigten herfra. Den er intet mindre end mageløs!

Se også: Sådan hjalp konkubinens bryster mig op på Sigiriya

Xl Sri Lanka Polonnaruwa Golden Statues Of Monks

Mod den gamle kongeby Kandy

Efter Sigiriya går jeres rejse til Sri Lanka mod den gamle hovedstad, Kandy. Her regerede Sri Lankas sidste konge. Kandy ligger i 500 m højde med udsigt til smukke bjerge og ikke mindst ligger byen perfekt for jeres videre færd mod te-plantagerne. 

Kandy er en relativt hektisk by, så vi har til denne rejse fundet et hotel 45 minutter uden for byen. Giv jer bare god tid ved løveklippen og slut dagen med at nyde jeres hotel. 

Bougainvilla Retreat 4*

I skal bo 2 nætter på smukke Bougainvillea Retreat, der ligger ca. 45 minutter fra Kandy. I kan også bo inde i byen, men I har jo chauffør, hvis I vil derind, og på Bougainvillea Retreat får I fred og smuk natur oveni. Nyd den hjemlige stemning skabt omkring en villa, der såmænd lige så godt kunne have ligget i Toscana. 

Xl Sri Lanka Kandy Temple Of The Tooth Archway
Xl Sri Lanka Hotel Bougainvillea Retreat Pool Morning View
Xl Sri Lanka Kandy Temple Of The Tooth

De fleste vil nok vælge at blive på eller i omegnen af Retreat. Hotellet ligger med smukke udsigter over dalen, Victoria Golf Course og det store Victoria reservoir. 

Der er også mange gode steder, I kan køre til med jeres chauffør. Området er f.eks. godt til gåture på udkig efter fugle. I kan låne cykler og kanoer. Sig til, hvis I vil spille golf, for det bør reserveres på forhånd. 

Templet med Buddhas tand

Hvis tiden og lysten er til det, kan I besøge det buddhistiske Sri Dalada Maligawa-tempel i Kandy 45 minutter væk. Templet gemmer på en af Buddhas tænder. Den er ikke bare et religiøst interessant, men har også haft stor politisk betydning, da den, der havde tanden, også havde magten. 

 
Xl Sri Lanka Kandy Pera Hera Festival To Celebrate The Tooth Of Buddha

I dag bliver I kørt til stationen i Kandy og siger for en stund siger farvel til jeres chauffør. I skal med toget gennem teplantager, over kløfter og floder og gennem tunneler mod højlandet til Ella. Mageløst smukt. 

Jernbanen blev anlagt for at kunne transportere te og krydderier i kolonitiden. Læn jer tilbage, hvil benene, nyd de fantastiske udsigter og få indblik i det lokale liv fra første række. Vi reserverer "luksuspladser", og på stationen i Ella står jeres chauffør og venter på jer. Han er hurtigere end toget!

98 Acres Resort and Spa 4*, Ella

Perlerækken af hoteller i de skønneste omgivelser fortsætter. Denne gang 98 Acres Resort and Spa, hvor I skal bo 2 nætter. På 98 Acres Resort and Spa forkæles I med den smukkeste udsigt fra morgen til aften. 98 Acres Resort and Spa smyger sig ind i de smukke omgivelser med stilfulde bungalows i 2 etager.

Xl Sri Lanka Train Ride Hill Country Close Up Nature
Xl Sri Lanka Train Hill Country Bridge
Xl Sri Lanka Hotel 98 Acres Overall View

Det smukke te-højland på Sri Lanka opleves bedst på korte eller længere vandreture. Jeres rejserådgiver kan fortælle om flere muligheder i forskellige sværhedsgrader inkl. ikonet for vandreture på Sri Lanka, pilgrimsfærden til Adam’s Peak. 

9 km til World's End

Jeres dag starter tidligt med en køretur på 1½ time. Her snører I vandreskoene og begiver jer ud på en tur med enestående udsigter til bjerge, teplantager og vandfald. Målet er World's End, hvor bjergplateauet Horton Plains falder lodret ned i dybet. Det er en tur på 9 km, men meget overkommelig.

I er hjemme ved frokosttid, og resten af dagen kan I nyde livet på 98 Acres Resort and Spa. Man bliver aldrig træt af udsigten. 

Xl Sri Lanka Little Adams Peak Tourist And View To Ella Rock Mountain

I skal videre sydpå, men I kan lige nå endnu en smuk gåtur fra 98 Acres Resort and Spa.

Til toppen af Little Adam's Peak

I går gennem de smukke teplantager til toppen af Little Adam’s Peak, der - som navnet siger – er et lille bjerg på ca. 1.100 m. Det er dog stort nok til at give en enestående udsigt over Sri Lankas grønne natur og bølgende bjerge. I kan gå til toppen af bjerget i et roligt tempo på 1-1½ time. Der er relativt fladt hele vejen på nær de sidste 350 trin opad.

Galle Face Hotel 4+*, Colombo

Nu går turen videre til hovedstanden Colombo, hvor I skal bo på Galle Face Hotel. Det ligger ud til vandet og den store strandpark Galle Face Green, hvor de lokale nyder de smukke solnedgange og mad fra små boder. Hotellet blev oprindeligt bygget i 1864 som overdådig herskabsbolig for den britiske guvernør.

Alt afhængig af, hvor tidligt I har gået om morgenen, har I den sidste del af eftermiddagen og hele aftenen i Colombo. Hotellet har et dejligt poolområde. Tal med jeres rejserådgiver, hvis vi skal arrangere fx  tuk tuk-safari til Colombos gadekøkkener

Hvis I vil have endnu mere tid i Colombo, kan I selvfølgelig aftale med chaufføren at springe gåturen til Little Adam's Peak over.    

Xl Sri Lanka Little Adams Peak Trekking Locals Guide
Xl Sri Lanka Colombo Gangaramaya Temple Buddhist Lake
XL Sri Lanka Colombo Hotel Galle Face Facade In The Night

Nye eventyr er klar til at begynde. I bliver kørt til lufthavnen i Colombo og flyver til Maldiverne. Flyturen tager kun 1½ time plus en vidunderlig tur i vandflyver over atollerne til jeres resort, så der er ikke længe til, at I kan sætte fødderne i det hvide sand. 

Sun Siyam Iru Veli 5*, Maldiverne

Resten af jeres rejse skal I bare lade jer forkæle i den smukke Dhaalu-atol på Maldiverne, hvor I skal bo i en Beach Pool Villa på stranden på dejlige Sun Siyam Iru Veli 5*.

Xl Maldives Sun Siyam Iru Veli Aerial Overview

På Sun Siyam Iru Veli bor I direkte ud til en smuk turkis lagune. Den er lang og bred, og sandet er det fineste og blødeste, man kan tænke sig. 

Store oplevelser og masser af aktiviteter

I får nemt tiden til at gå på Sun Siyam Veli. Resortet byder nemlig på et væld af muligheder indenfor gastronomi, vandaktiviteter og udflugter.

Xl Maldives Sun Siyam Iru Veli Aerial
Xl Maldives Sun Siyam Iru Veli Grouper Grill Dish
Xl Maldives Sun Siyam Iru Veli Grand Beach Suite Beach

Jeres rejse til Sri Lanka og Maldiverne er ved at være slut. I forlader Sun Siyam Iru Veli i vandflyveren, skifter til større modeller undervejs for til sidst at lande i København på dag 17.

Xl Maldives Sun Siyam Iru Fushi Water Planes
Håndplukket til jer

Det skal I opleve på jeres rejse

Fra de største højdepunkter til de små øjeblikke og autentiske oplevelser, der ofte gør mest indtryk. På jeres præmisser og væk fra mængderne. Det er eventyret med Nyhavn Rejser. En rejse der fortryller verden på ny og bringer jer helt ind i magien.

Håndplukkede 4* hoteller fyldt med atmosfære

Her skal I bo på jeres rejse

Vi har håndplukket 4* hoteller på Sri Lanka med unik stemning og bedste beliggenhed i forhold til oplevelserne. De er ikke bare til overnatning, men en del af oplevelsen. 

Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier.

Ring vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

 • Fly København-Colombo t/r
 • Lufthavnsskatter
 • Assistance ved ankomst og afrejse
 • Oplevelse: Dambulla-grotterne ved Det Gyldne Tempel
 • 2 nætter på Aliya 3+*, Habarana ved Sigiriya i Deluxe værelse
 • Oplevelse: Cykeltur i kongebyen Polonnaruwa
 • Oplevelse: Sigiriya: Til toppen af løveklippen
 • 2 nætter på Bougainvillea Retreat 4*, Kandy i standard værelse
 • Oplevelse: Mageløs togtur til Ella
 • 2 nætter på 98 Acres Resort & Spa 4*, Ella i superior værelse
 • Oplevelse: Vandretur til verdens Ende
 • Oplevelse: Til tops på Little Adam's Peak
 • 1 nat på Galle Face Hotel 4+*, Colombo i superior værelse
 • Morgenmad på alle hoteller på Sri Lanka
 • Transporter og alle udflugter jf. program i privatbil med aircondition og privat chauffør/guide dag 2-9 og dag 14
 • Fly Colombo-Malé
 • Vandfly Malé-Sun Siyam Iru Veli Maldiverne t/r
 • 5 nætter på Sun Siyam Iru Veli 5*, Beach pool villa inkl. all inclusive 
Pris per person ved 2 voksne
Sri Lankas mangfoldighed og Maldivernes koralrev
RejseperiodeDobbelt
12.04.24 ‑ 19.04.2444.000‑46.000
01.05.24 ‑ 27.10.2441.000‑45.000
28.10.24 ‑ 18.12.2447.000‑52.000
19.12.24 ‑ 10.01.2571.000‑75.000
11.01.25 ‑ 15.01.2554.000‑56.000
01.05.25 ‑ 25.08.2543.000‑47.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Måltider, udflugter og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet
Tal med en ekspert

Alt skræddersys til jer

Hvis I ønsker flere dage på Sri Lanka, flere udflugter eller andre oplevelser på Maldiverne, taler I bare med jeres rejserådgiver hos Nyhavn Rejser. Alt på denne rejse kan skræddersys til jeres ønsker. 

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.