• Se elefanter på tæt hold i Minneriya National Park, Sri Lanka
  • Den fantastiske pool på Uga Bay, Sri Lanka
  • Oplev Sri Lanka på cykel
  • Buddha statue og ruinerne i Polonnaruwa på Sri Lanka

Sommerferie på Sri Lanka

Eventyrlig familierejse med kultur, natur og strand, 15 dage fra 24.500 kr., børn fra 12.500 kr.

Glæd jer til:

Spændende elefantsafari i Minneriya

Udflugter til løveklippen Sigiriya og huletemplet i Dambulla

Cykeltur i kongebyen Polonnaruwa

Afslapning på 4+* hotel ved en af Sri Lankas bedste strande

Egen bil med privatchauffør, så I kan stoppe, hvor I vil undervejs

Læs mere

Nyd en sommerferie på Sri Lanka med udvalgte hoteller og oplevelser, så det bliver et eventyr for både børn og voksne. Kom på elefantsafari, slap af på stranden, se templer og flot natur. I har privatchauffør/guide, så I styrer tempoet selv.

Udvalgte udflugter og hoteller på Sri Lanka

Tag på en eventyrlig sommerferie på Sri Lanka, hvor ruten er lagt, så I får de største oplevelser og samtidig det bedste vejr. I bor på nøje udvalgte 3-4+* hoteller på Sri Lanka, der alle er familievenlige og f.eks. har pool. Vi inkluderer samtidig en række udflugter, som både børn og voksne vil nyde.

Kom tæt på Sri Lankas elefanter

I skal på jeepsafari i Minneriya National Park, hvor I kan opleve store elefantflokke i Sri Lankas svar på den store migration. Her er også et rigt fugleliv og mange andre dyr som aber, hjorte, krokodiller og en sjælden gang ses en leopard. 

Store templer og historiske minder

I kommer på udflugter til løveklippen Sigiriya med eventyrlig udsigt fra toppen. I besøger huletemplet i Dambulla og kommer på cykeltur mellem templer og paladser i den store kongeby Polonnaruwa. 

En af Sri Lankas bedste strande

Sri Lanka har mange smukke strande, men mange har strøm og bølger. Den bekymring er I fri for, når I slapper af ved en af Sri Lankas bedste strande på østkysten. Når I tager på sommerferie på Sri Lanka, er dette område samtidig beriget med det bedste vejr. 

Nyd at have privatchauffør/guide

I har privatchauffør alle dage undtagen ved stranden. Jeres chauffør er samtidig professionel guide. I har flere dage, hvor chaufføren er til jeres rådighed uden egentligt program. Spørg om tips ud fra jeres interesser. Det kan være en egentlig udflugt eller bare at blive kørt til nærmeste by. 

Guiden er ikke aflønnet ud fra, hvor meget I køber på steder, hvor I stopper. Eventuelle stop skyldes, at det vil være spændende for jer. Læs mere om Nyhavn Rejsers fokus på kvalitet på rejser til Sri Lanka. 

Sri Lanka rejse tilpasset jeres ønsker

Alt på denne sommerferie på Sri Lanka kan tilpasses jeres ønsker. Måske vil I have flere dage ved stranden og springe Kandy over? Eller I vil til endnu en strand som Trincomalee, hvor der er fin snorkling og delfinsafari? Tal med vores eksperter i Sri Lanka rejser om jeres ønsker.

Program

Dag 1
I rejser til Sri Lanka

Farverige kvinder i ColomboI rejser til Sri Lanka fra Danmark og lander i Colombo om morgenen på dag 2.

Dag 2
Velkommen til sommerferie på Sri Lanka

Poolområdet på The Wallawwa nær Colombo, Sri LankaI lufthavnen står jeres chauffør klar til byde jer velkommen til sommerferie på Sri Lanka. Det er ikke bare en chauffør, men en uddannet guide, der vil følge jer på hele jeres rejse. 

The Wallawwa 4+*

I har været et pænt stykke tid undervejs, så I bliver kørt til et hotel ikke langt fra lufthavnen. Men glem alt om lufthavnshotel. I skal bo på The Wallawwa i en historisk ejendom med blot 17 værelser. 

I skal kun være her 1 nat, men I ankommer tidligt på dagen, så I kan nyde stemningen, det gode køkken og den smukke have med poolen. Måske skal jeres sommerferie på Sri Lanka starte med en tur i spaen?

Dag 3
Aliya Resort & Spa

Poolen med udsigt til Løveklippen, Aliya Resort & Spa, Sri LankaI siger farvel til The Wallawwa og kører en forholdsvis flad strækning fra Colombo mod Sri Lankas kulturelle trekant med bl.a. den kæmpe Løveklippe, som I får udsigt til fra jeres hotel senere på dagen. 

At køre gennem landsbyer og smukke landskaber med de stop, I har lyst til, er en stor del af oplevelsen på en rejse til Sri Lanka. Det går i roligt tempo afpasset efter trafik og veje – ofte kun med 40 km i timen.

Lobbyen kunst på væggen på Aliya Resort & Spa, Sri LankaAliya Resort & Spa 4*, Sigiriya

I skal bo 4 nætter på dejlige Aliya Resort & Spa i Sigiriya. Når I sætter jer til rette i poolområdet, har I udsigt til klippetemplet Pidurangala og løveklippen Sigiriya, som I skal opleve i morgen. Hotellet er en perfekt base for attraktionerne i Sri Lankas kulturelle trekant. Gode værelser, masser af plads og fantastisk pool.

Dag 4
Til toppen af løveklippen Sigiriya

De 1202 trin op til toppen af Løveklippen, Sri LankaOm morgenen kører I det lille stykke over til løveklippen Sigiriya. I skal opleve en tur til toppen af den kæmpe klippe. Med 1202 trin op til det kongelige citadel, er det ikke en tur for gangbesværede, men alle i god form kan se frem til en oplevelse ud over det sædvanlige. Både børn og voksne. 

Sigiriya skyder over 200 m op ad jorden, og der er masser at se på vej op med den store løveport og smukke vægmalerier. På den flade top kan I nyde en himmelsk udsigt og se resterne af kong Kasyapas palads. 

Vel nede igen, kører I tilbage til hotellet og nyder en god frokost. Vi kender nogen, der glæder sig til en tur i poolen – og mon ikke de voksne gør dem følgeskab?

Dag 5
Dambulla huletemplet

Dambulla Golden Temple, Sri LankaSom nævnt har vi udvalgt Aliya Resort & Spa, fordi det ligger tæt på de store attraktioner. Det vil I også nyde i dag. 

Dambulla-grotterne ved Det Gyldne Tempel

En kort køretur bringer jer til de fascinerende tempelgrotter ved Dambulla. I træder ind gennem løvens mund i Det Gyldne Tempel for at gå på opdagelse i 5 grotter. Her møder I Buddhaer, konger og guder i form af utallige skulpturer og vægmalerier.

Efter besøget i templet er dagens program, som I ønsker det. I kan køre tilbage til poolen, men chaufføren er til jeres rådighed, hvis I vil opleve mere. Se evt. Dambullas grøntmarked, hvor kun få turister kommer, eller få tips til udflugter af jeres chauffør.

Dag 6
Cykeltur og safari

Kongebyen Polonnaruwa på Sri LankaDenne dag på står i kongernes og elefanternes tegn. 

Cykeltur i kongebyen Polonnaruwa

Sri Lanka har 5 antikke byer på UNESCO's liste over verdensarv. Polonnaruwa er en af disse og oplagt til en udflugt på cykel. Landskabet er smukt, og I kommer nemt omkring ad grusveje og asfalterede veje forbi store skulpturer og rester af templer og paladser. 

Safari i Minneriya National Park, Sri LankaJeepsafari i Minneriya National Park

Den næste oplevelse denne dag er perfekt som udflugt på en sommerferie på Sri Lanka. Om sommeren har Sri Lanka nemlig sin egen version af den store migration, hvor hundreder af elefanter samles for at spise, bade og parre sig i Minneriya National Park. I skal på safari i 4WD, og her er mange andre dyr som aber, hjorte, krokodiller og en sjælden gang ses en leopard. 

Efter jeres safari blandt de vilde elefanter kører I tilbage til hotellet, hvor I kan nyde den sidste aften, før jeres rejse til Sri Lanka sætter kurs mod stranden. 

Dag 7
Østpå til østkystens bedste strand

Nyd ferien ved den lækre pool på Uga Residence i Colombo, Sri Lanka

I kører nu til Passikudah-bugten på østkysten af Sri Lanka. 

Uga Bay 4+*

I skal bo 5 nætter på det eksklusive, men stadig meget afslappede hotel Uga Bay ud til en af Sri Lankas bedste strande. Den brede strand og det lave vand uden strøm er perfekt selv til mindre børn. Her er en kæmpe pool, og køkkenet serverer rigtig god mad. Uga Bay er oplagt til en sommerferie på Sri Lanka, hvor vejret på syd- og vestkysten af Sri Lanka i nogle måneder har mere nedbør. 

Turen til stranden fra Habarana tager ca. 3½ time. Jeres chauffør siger nu farvel, men også på gensyn, for I ses igen om nogle dage.

Dag 8-11
Afslapning på stranden

Stranden ved Uga Bay, Sri LankaDe næste dage står på masser af strandtid og hyggetid. Sol, sand og vand. Pool og god mad. Og en udflugt eller to, hvis I har lyst – f.eks. en sejltur i bugten.

Dag 12
Mod Kandy og Buddhas tand

Bougainvillea Retreat på Sri Lanka

Fra dejlige dage på stranden går jeres sommerferie på Sri Lanka nu videre mod den gamle hovedstad Kandy, hvor Sri Lankas sidste konge regerede. 

Kandy ligger i 500 m højde med udsigt til smukke bjerge. Den er på UNESCO’s Verdensarvsliste, og her er flere attraktioner blandt andet templet med Buddhas tand. Når I ankommer til byen, kan I lige tjekke, hvor lange køerne er ved templet. Ellers har I god tid dagen efter. 

Den smukke udsigt fra pool området på Bougainvillea Retreat på Sri LankaBougainvillea Retreat 4*

I Sri Lankas højland ligger det lille Bougainvillea Retreat 4* med spektakulære udsigter over dalen, Victoria Golf Course og det store Victoria reservoir. Nyd den hjemlige stemning skabt omkring en villa, der såmænd lige så godt kunne have ligget i Toscana. Bougainvillea Retreat gør alt for at skabe en god stemning for gæsterne. Der er en meget personlig service, og resortets begrænsede størrelse gør, at man hurtigt får en hyggelig kontakt til såval personale som andre gæster – så meget eller lidt man selv søger det.

Dag 13
Marked og Buddhas tand

Udsigt og morgendis fra pool området på Bougainvillea Retreat på Sri LankaI har dagen til at nyde poolen på tagterrassen og til at udforske den gamle kongeby Kandy. En sommerferie på Sri Lanka er en god anledning til at give børnene spændende fortællinger om Buddha, templer og historie. Og om, hvordan en enkelt tand kan have betydning for et lands historie. 

Temple of the Tooth nær Kandy på Sri LankaTemplet med Buddhas tand

I har chaufføren til rådighed hele dagen, så I bestemmer, hvad der skal ske. Tag f.eks. en tur på det lokale marked og besøg det buddhistiske Sri Dalada Maligawa-tempel ud til bredden af søen ved det tidligere kongepalads. Templet gemmer på en meget vigtig relikvie, en af Buddhas tænder. Den er ikke bare et religiøst interessant levn fra Buddha, men har også haft stor politisk betydning på Sri Lanka, da den, der havde tanden, også havde magten.

Endnu et smukt udflugtsmål er Peradeniya Botanic Gardens, der oprindeligt var forbeholdt den kongelige familie. Her er mange smukke orkideer, en flot palmealle, et gigantisk figentræ og mange forelskede, der nyder de romantiske omgivelser. Og det kan man jo også godt, selv om børnene er med.

Dag 14
Afslapning og aktiviteter på hotellet
På cykel i naturen ved Bougainvillea Retreat på Sri LankaI har dagen til at slappe af på hotellet og udforske området, og jeres chauffør kører jer gerne rundt til det, I vil opleve.
 
Bougainvillea Retreat arrangerer også selv gode udflugter med lokale guider. Området er f.eks. godt til gåture på udkig efter fugle. Den danske manager Pi kan fortælle jer mere om mulighederne. I kan låne cykler og kanoer. Sig til, hvis I vil spille golf, for det bør reserveres på forhånd. I kan selvfølgelig også bare at slappe af og nyde stemningen på Bougainvillea Retreat.
Dag 15-16
Hjem fra rejse til Sri Lanka

Midt på dagen starter I den sidste køretur med jeres chauffør, som har fulgt jer rundt på hele jeres sommerferie på Sri Lanka. Ofte lærer man hinanden godt at kende undervejs. 

I forlader jeres hotel midt på dagen og kører de ca. 3,5 timer til lufthavnen. I lander i Danmark dag 15.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

voksenpris

Sommerferie på Sri Lanka, voksne
RejseperiodeDobbeltEnkelt
21.09.21 - 09.12.2125.000-27.00025.000-27.000
10.12.21 - 10.01.2229.000-31.00029.000-31.000
11.01.22 - 20.06.2224.000-26.00024.000-26.000
21.06.22 - 30.06.2229.000-31.00029.000-31.000
01.07.22 - 15.08.2235.000-37.00035.000-37.000
16.08.22 - 15.09.2231.000-33.00031.000-33.000
16.09.22 - 09.12.2226.000-28.00026.000-28.000
10.12.22 - 03.02.2327.000-31.00027.000-31.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

børnepris (2-11 år)

Sommerferie på Sri Lanka, børn
Rejseperiode1. barn2. barn
21.09.21 - 30.09.2111.000-13.00011.000-13.000
01.10.21 - 09.12.2112.000-14.00012.000-14.000
10.12.21 - 10.01.2215.000-17.00015.000-17.000
11.01.22 - 20.06.2212.000-14.00012.000-14.000
21.06.22 - 15.08.2215.000-17.00015.000-17.000
16.08.22 - 09.12.2212.000-14.00012.000-14.000
10.12.22 - 10.01.2316.000-18.00016.000-18.000
11.01.23 - 03.02.2312.000-14.00012.000-14.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Stina Sørensen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Måltider som ikke er nævnt i programmet
  • Oplevelser og entreer som ikke er nævnt ovenfor
  • Drikkevarer

Bemærk

  • Maks 2 voksne samt 2 børn under 12 år i ét værelse. 1. barn får en ekstra opredning og 2. barn skal sove i den eksisterende seng.
  • Ved større eller flere børn anbefaler vi 2 værelser ved siden af hinanden og med en dør imellem værelserne. Dette kan bestilles mod en merpris, kontakt din rejserådgiver for nærmere information.