• Udsigt til Løveklippen fra afstand, Sri Lanka
 • Munke ved foden af Løveklippen, Sigiriya, Sri Lanka
 • Udsigt fra trappen op til toppen af Løveklippen, Sri Lanka

Sigiriya: Til toppen af løveklippen

Klippemalerier, vandhaver og 1202 trin til himlen

Lion's Rock står opført på UNESCO's liste over World Heritage sites
Læs mere

Oplev en tur til toppen af den kæmpe løveklippe, Sigiriya. Med 1202 trin op til det kongelige citadel, er det ikke en tur for gangbesværede, men alle i god form kan se frem til en oplevelse ud over det sædvanlige.

Lion's Rock, Sigiriya på Sri LankaI det frodige hjerte af Sri Lanka skyder en kæmpe firkantet klippe over 200 m op ad jorden. Den flade top var perfekt som en sikker residens for en konge. Det var baggrunden for, at Kasyapa, der var konge fra 477-495, flyttede regeringssædet fra Anuradhapura hertil. 

Nogle kilder fortæller, at hans far startede byggeriet, men faderen blev myrdet … af Kasyapa! Ved samme lejlighed flygtede hans halvbror, Moggallana, til Sydindien. Han var den retmæssige arving til tronen, og Kasyapa havde da heller ikke set det sidste til ham. 

De 1202 trin op til toppen af Løveklippen, Sri Lanka1202 trin op

Sigiriya er virkelig er en af de helt store oplevelser på rejser til Sri Lanka. Er I blot i almindelig form, så und jer selv en tur til toppen. Også selv om der er 1202 trin op. 

Jeres guide går i et tempo, der passer jer. Nu om dage er der en trappe op langs klippen lavet i sten og metal, så I kan gå stille og sikkert op og nyde udsigten, og der vil være pauser på vej op. Regn med ca. en time til toppen. På nogle dage kan her komme mange mennesker. Bed derfor jeres chauffør køre tidligt, så I undgår både lange køer og meget varme.

Vægmalerie af to jomfruer, Løveklippen, Sigiriya, Sri LankaKlippemalerier og spejlvæggen på Sigiriya

På vej op kan I se de freskomalerier af smukke jomfruer, og I passerer resterne af en lang spejlvæg. Det var en blankpoleret klippemur, som reflekterede solens stråler og havde fine malerier. Mange besøgende har ridset navne og lavet graffiti her. Den ældste er dog fra omkring år 800, så det er ikke et nyt fænomen. 

Et stykke oppe ved et plateau etablerede kongen en stor løveport. I går videre op ad en trappe, der flankeres af kæmpe løvepoter hugget ud i sten. Den sidste vej mod toppen er i gang. 

Udsigt fra trappen op til toppen af Løveklippen, Sri LankaVandhaver, palads og fæstning 

Når I står på toppen venter en mageløs udsigt. Neden for klippen kan I se smukke vandhaver i flere niveauer, så vandet kan løbe fra bassin til bassin. Selvfølgelig skulle der også være vandhaver oppe ved paladset. Tjenere måtte bære vandet op ad de udhuggede trin på klippevæggen. 

Når I går rundt, kan I se, hvordan paladset og fæstningen har ligget omgivet af disse haver og vandbassiner. Det er grøn byplanlægning fra det 5. århundrede. 

Munke ved foden af Løveklippen, Sigiriya, Sri LankaMoggallana vender tilbage til Sigiriya

Kongen levede frem til 495 et behageligt liv med sit harem og masser af kunst på toppen af klippen. Men en nær allieret vendte ham ryggen, og hans halvbror, Moggallana, vendte hjem fra Indien for at kræve sin trone. Da Kasyapa erkendte sit nederlag, skar han halsen over på sig selv. Tronen flyttede tilbage til Anuradhapura, og der blev indrettet munkekloster på Sigiriya, der fungerede frem til det 14. århundrede.

Se rejsebrev fra Sigiriya på bloggen

Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Oplevelsen indgår i disse rejseforslag

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.