Xl Sri Lanka Tropical Beach Tree Ocean
Hvornår er det bedst at rejse til Sri Lanka?

Vejret i Sri Lanka

Få tips til jeres rejse til Sri Lanka

Vejr og klima i Sri Lanka

Hvordan er vejret og klimaet i Sri Lanka? Hvornår er bedste sæson at rejse til Sri Lanka i? Er der forskel på nord, syd, øst og vest? Og hvor og hvornår er det bedst at tage på strandferie i Sri Lanka? Se svarene her.

Sri Lanka ligger ud for sydspidsen af Indien ikke langt fra Ækvator. Sri Lankas hovedstad Colombo ligger f.eks. 6,54 grader nord, så der er ikke langt til den sydlige halvkugle. Dette betyder selvfølgelig, at Sri Lanka har tropisk klima.

Da Sri Lanka er en ø, er Sri Lanka påvirket af havstrømme og vinde, er det er her, man finder primært årsagerne til udsvingene i Sri Lankas vejr og klima. Sri Lankas areal er 65.610 km2, hvilket svarer til ca. 1½ gang Danmark.

Xl Sri Lanka Sigiriya Lion's Rock

Hvornår er bedste rejseperiode til Sri Lanka?

I kan som udgangspunkt rejse til Sri Lanka hele året. Det tropiske klima betyder, at temperaturen ligger relativt konstant, men der er forskel på nedbør, vinde og havstrømme. December, januar, februar, marts og starten af april er højsæson med flest besøgende og derfor også højeste priser.

Bedste sæson afhænger dog af, hvad I gerne vil opleve, og hvor på Sri Lanka I vil hen. Sommeren er god på mange af de østvendte strande. Og det er f.eks. fra juli til oktober, I kan opleve ”The Gathering”, hvor op mod 300 elefanter trækker mod det store vandreservoir i Minneriya, fordi det er denne egns tørreste periode. 

Bedste sæson for hvaler på Sri Lanka er til gengæld december, januar, februar, marts og april, hvor hvalerne migrerer, og vandet er roligst ud for Mirissa.

XL Sri Lanka Hatton Tea Plantations Castlereagh Reservoir

Monsunperioderne på Sri Lanka

På Sri Lanka er der 2 monsun-sæsoner, hvor vindenes retning kan være med til at bestemme jeres rejse til Sri Lanka. Den sydvestlige monsun bringer regn i maj, juni, juli og ind i september, mens den tørre sæson i sydvest er i december, januar, februar og ind i marts. 

I den nordlige og østlige del af Sri Lanka rammer nordøst-monsunen med vind og nedbør i oktober, november, december og ind i januar, mens her er mere tørt i perioden maj, juni, juli og september. I skal dog huske, at i er i tropisk klima, så hele året kan I møde byger. Der kan f.eks. forekomme regn og tordenbyger i hele landet især i oktober til midt november. Tættere på december klarer vejret oftest op.

Xl Sri Lanka Nuwara Eliya Tea Picker Harvest Higlands

Vejret på Sri Lanka måned for måned

I januar, februar og marts er vejret på Sri Lanka bedst i højlandet og sydvest med generelt roligere vand. I april begynder den sydsvestlige monsun, så her er der bedst i nord. Det betyder ikke, at I ikke kan rejse til det sydlige Sri Lanka. Her er masser af sol og varme, men flere byger trænger sig på. 

Vejret på Sri lanka i maj, juni, juli, august og september sender bedste anbefalinger mod nord og øst, mens oktober og november bliver lidt mere uforudsigelige. I december er der generelt bedst mod syd og vest.

Vi lever i en tid med klimaforandringer, så det er sværere og sværere at forudsige vejret, og der er store udsving år for år. I kan opleve skyfri himmel i regntiden og korte regnskyl midt i den tørre tid. Generelt er der tale om korte men kraftige regnskyl, hvorfor regnen sjældent varer hele dagen. Luftfugtigheden er generelt 60% - 90% med højeste fugtighed i sydvest og bjergegnene. 

Vejr og klima i Sri Lanka region for region

Hvordan bliver vejret på Sri Lanka de steder, hvor I skal hen? Det kan I se i nedenstående generelle oversigt. Generel, fordi det er baseret på historiske data, og ingen kan spå – især ikke om vejret.  

COLOMBO OG DET VESTLIGE SRI LANKA

Vestkysten med Colombo, Negombo, Kalpitiya, Balapitiya, Kalutara og Bentota er domineret af syd-vest monsunen, så det bedste vejr kan forventes fra november over december, januar, februar og marts ind i april. 

SIGIRIYA OG DET NORD- OG ØSTLIGE SRI LANKA

Det nordlige og østlige Sri Lanka med Dambulla, Anuradhapura, Sigirirya, Habarana, MinneriyaPolonnaruwa, Passikudah påvirkes af den nordsøtlige monsun, der kommer i oktober, november, december og ind i januar, mens den tørre og dermed bedste tid på året er i maj, juni, juli og september. 

Vejret i den kulturelle trekant (Dambulla, Anuradhapura og Sigiriya) er oftest tørt. Den største mængde nedbør ved Sigiriya falder typisk i oktober, november og december. Resten af året måske lige på nær april er her relativt tørt.

GALLE OG DET SYDLIGE SRI LANKA

Det sydlige Sri Lanka med Galle, Tangalle, Yala og Mirissa er lidt opdelt i forhold til vejr og klima. Strandene i det sydvestlige hjørne tæt på Galle har et vejr meget som på vestkysten med bedste vejr fra november til april.  

Længere mod øst omkring Yala National Park kan vejret dog være påvirket af nordøst monsunen. Her er derfor mest regn oktober, november, december og januar. Mest tørt er maj til september.

KANDY OG HØJLANDET

Kandy med Tandens tempel ligger 490 meter over havet, mens resten af højlandet med Ella, Nuwara Eliya, Haputale, Koslanda, Adam´s Peak, Dickoya og Bandarawela ligger i 1.800 – 2.000 metter. Det betyder højere temperaturer og mindre nedbør i Kandy end de øvrige steder. Området påvirkes af begge monsunsæsoner, så derfor kan der falde nedbør året rundt. 

Vejret på Sri Lanka

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
31° C
31° C
32° C
32° C
31° C
30° C
30° C
30° C
30° C
30° C
30° C
30° C
Nedbør i mm.
58 mm
73 mm
128 mm
246 mm
392 mm
185 mm
122 mm
120 mm
245 mm
365 mm
414 mm
175 mm
Xl Sri Lanka Colombo Famous Seema Malaka Temple

Badeferie på Sri Lanka

Sri Lanka har de mest fantastiske strande, men se jer for. Der er stor forskel på, hvor badevenligt vandet er på grund af strøm og bølger. En kyst kan have sine beskyttede steder som Uga Bay. Både generelt og skiftende efter sæson.  

Der er almindeligvis højere bølger og stærkere understrømme ved sydkysten (Tangalle), mens havet omkring Bentota er roligere. Havet ved østkysten er generelt roligere end syd og vest. Trods store bølger, kan strande jo stadig bruges til sol, skønne gåture og sandslotte, hvis de suppleres af fotrinlige poolområder som på vidunderlige  Anantara Peace Haven Tangalle Resort.

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.