Xl South Africa Cape Town Robben Island Prison Aerial View
Oplevelse i Sydafrika

Gribende udflugt til Mandelas Robben Island

Besøg dramatisk afsnit i Sydafrikas historie

Ude i Table Bay 12 km fra havnen i Cape Town ligger Robben Island. Øen er kun 5 km2. Alligevel fylder den som et helt kontinent i Sydafrikas historie. Her sad Nelson Mandela nemlig fanget i 18 år under sin kamp for den sorte befolknings rettigheder. Der er meget at opleve på denne Halvdagstur til Robben Island.

Nelson Mandelas kamp for den sorte befolknings rettigheder har gjort ham til en legende. Ikke bare i Sydafrika, men i hele verden. Den kostede ham 27 år bag tremmer, heraf de 18 på Robben Island, som I nu skal besøge som frie mennesker. 

Xl South Africa Cape Town Robben Island Prison Entrance Close Up
Xl South Africa Nelson Mandela Statue
Xl South Africa Cape Town Robben Island Prisoner Cemetery

Fra V&A Waterfront til Robben Island

I sejler fra Nelson Mandela Gateway ved V & A Waterfront og går i land i den gamle hvalfangerhavn Murray’s Bay Harbour. På vej til busserne, der vil køre jer rundt på øen, passerer I bygninger og en høj mur bygget af fangerne i 1960’erne. Bygningerne blev brugt til besøg af advokater og familier.  

Rædslernes ø ved Cape Town

Robben Islands historie som fængselsø går århundreder tilbage afbrudt af perioder som bl.a. karantænestation for spedalske og fort. 

I nyere tid startede rædslerne i 1961, hvor apartheidstyret oprettede et maksimalt sikret fængsel for deres politiske modstandere. Fængslet husede også kriminelle i en lidt mindre sikret afdeling.

1964: Fange nr. 466, Nelson Mandela

For at forstå, hvorfor Robben Island har så stor en plads i Sydafrikas historie, skal vi frem til 1964. Her blev Nelson Mandela, fange nr. 466, indsat i den lille celle nr. 5. Her var et bord, en toiletspand og nogle tæpper. Og intet mere. Forestil jer 18 år her. Med familien og den retfærdige sag udenfor. 

At Nelson Mandela mentalt var i stand til at stå igennem, bevare troen på medmenneskelighed og ende som præsident og landsfader i Sydafrika er ikke til at fatte, når man står der. Det vidner om en nærmest umenneskelig styrke og tro.

Xl South Africa Cape Town Robben Island Robert Sobukwe Prison House
Xl South Africa Cape Town Robben Island Prison Mandela Cell
Xl South Africa Cape Town Robben Island Prison Exterior

Hør fangernes egne historier på Robben Island

Selv om Nelson Mandela fuldt retfærdigt får meget af opmærksomheden, var han langt fra den eneste fange. Fængslets vægge kan fortælle historier om tusinder af skæbner. 

Guiderne i fængslet på Robben Island er selv tidligere fanger. De fortæller deres grusomme og gribende historier. Man kan ikke undgå at blive dybt berørt. Det er levende historie.

Turens højdepunkt er naturligvis celle nr. 5. Alt står stille, når I står her foran tremmerne og forsøger at forestille jer det hele. Det kan I ikke. Men I kan prøve.

Robert Sobukwes hus og celle nr. 5

På turen passerer I huset, hvor Robert Sobukwe sad i isolation. Han var stifter af Pan Africanist Congress, der stod for en mere konfrontatorisk linje end Mandelas ANC. I kommer også forbi de spedalskes grave, gamle stenbrud, bunkers mm for at få hele øens historie.

Praktisk information

Turen tager 3,5 time inkl. sejltur. Der er 4 afgange om dagen. Vi anbefaler at vælge den kl. 9 om morgenen. Man kan først booke en måned før afrejse, og vi skal have kopi af jeres pas for at kunne bestille.

Håndplukket rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl South Africa Thonga Beach Lodge Wilderness Beach
Sydafrika, Afrika

Glæd jer til

Safari i Sydafrika med The Big 5 og natur i særklasse

Cape Town med storbyliv, historie og Kap Det Gode Håb

Førsteklasses safarilodge væk fra alfarvej

Sydafrikas bedste snorkling

Inkl. udflugter, safari og helpension de fleste dage

Tal med en ekspert

Vi hjælper dig hele vejen

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.