• Toppen af Kilimanjaro - Uhuru Peak
 • Bjergbestigere på Rongai ruten op til Kilimanjaro med Mawenzi bjerget i baggrunden
 • Flamingoer, Ngorongoro Crater Lodge, Tanzania
 • Safari i Tarangire National Park i Tanzania

Kilimanjaro og safari i Tanzania

Afrikas snedækkede tag og Ngorongoro Craters undere, 14 dage fra 37.500 kr.

Glæd jer til:

At bestige Kilimanjaro ad den autentiske Rongai-rute

Privat ekspedition i usammenlignelig natur

Camp og lodge med smuk beliggenhed

Privat safari til fods og i 4WD landcruiser

Ngorongoro Craters dyreflokke og Tarangires elefanter

Læs mere

Oplev Tanzanias største naturundere fra Kilimanjaros top til Ngorongoro-vulkanens bund. I bestiger Kilimanjaro ad den autentiske Rongai-rute og fortsætter til safari i Tarangire Nationalpark, Lake Manyara Nationalpark og Ngorongoro Crater.

det bedste af Tanzania

Denne rejse kombinerer alle Tanzanias største naturoplevelser - alt sammen i et overskueligt tempo og inden for en forbløffende lille geografisk afstand. Hvis I leder efter en aktiv ferie med storslåede natureventyr og tid til fordybelse, fred og store tanker, så led ikke længere.

bestig kilimanjaro 

Rejsen indledes med seks dages trekking til Kilimanjaros top og retur igen. I vandrer gennem fem forskellige klimazoner fra Tanzanias frodige landbrugsjorde til Kibo-kraterets døende gletsjer. I er på en privat ekspedition ad Rongai-ruten på Kilimanjaros nordside, der både er den mindst turistede og den, der har den største succesrate. Følelsen, når I stolte står på toppen af verdens højeste, fritstående bjerg, overgår alt, hvad I nogensinde før har prøvet, og den barske kamp på vilje og råstyrke vil forandre jer for altid.

Safari i Tarangire nationalpark

Efter Kilimanjaro indlogeres I på en hyggelig lodge i Tarangire Nationalpark. Parken er kendt for sine store elefantflokke og sin frodige savanne med buskede baobao-træer. Afhængigt af sæson har I her mulighed for at opleve den store migration, hvor tusindvis af zebraer og gnuer passerer gennem landskabet.

Safari i Lake Manyara nationalpark

Fra Tarangire fortsætter I til Lake Manyara Nationalpark, et frodigt vådområde, hvor mange hundrede fuglearter danser på bredderne. Også flodheste tager sig en dukkert i det mudrede vand. I bor på en trivsom kaffefarm, hvor I bliver indviet i Tanzanias kaffeproduktion og lærer de lokale sammefolk godt at kende.

Safari i Ngorongoro Crater

Rejsens sidste stop er verdensnaturarvsområdet Ngorongoro Crater, en stor og frodig, skålformet savanne. Den afvekslende natur tiltrækker hver sin type beboere, og alsidigheden af både flora og fauna er uden sidestykke. Glæd jer til at opleve flamingoer ved søerne, bavianer og aber i skovene og alle de store pattedyr - løver zebraer, næsehorn, gnuer, elefanter og mange andre.

Program

Dag 1-2
Afrejse og ankomst til Arusha

Udsigt til Kilimanjaro, AfrikaI rejser til Tanzania fra København og ankommer til Kilimanjaro Lufthavn på dag to. Herfra er der transfer til Arusha, hvor I indkvarteres på Arumeru River Lodge natten over. Opholdet inkluderer halvpension.

Arumeru River Lodge

Arumeru River Lodge 3+* er indrettet på en tidligere kaffeplantage ca. midtvejs mellem Kilimanjaro og Arusha. Indretningen er rustik og autentisk med genbrugstræ og lokalt kunsthåndværk. Lodgens bygninger ligger I en frodig have med et rigt dyreliv med især fugle og bukke, som I kan nyde fra jeres private terrasse, hvis I da ikke nyder de grønne omgivelser fra jeres plads ved poolen.

Under middagen kan I nyde den magiske udsigt til Kilimanjaro fra lodgens restaurant. Mon ikke det giver et lille gib af spænding at betragte de sneklædte tinder og tænke på, at I befinder jer deroppe lige om lidt.

Dag 3-8
Bestigning af Kilimanjaro

Bjergbestigere på Rongai ruten op til Kilimanjaro med Mawenzi bjerget i baggrundenEfter en solid morgenmad tager I afsked med Arumeru River Lodge. I medbringer kun de fornødenheder, som I skal bruge under bestigningen af Kilimanjaro. Resten af jeres bagage bliver låst væk på Arumeru River Lodge, indtil I er retur.

Mod Afrikas snedækkede tag

I bestiger Kilimanjaro over fire dage (og nætter) og bruger to dage på nedstigningen. I følger Rongai-ruten på Kilimanjaros nordside, som fører jer gennem fem forskellige klimazoner. Først over den frugtbare landbrugsjord, dernæst gennem en grøn og frodig skov, hvor aber og krybdyr piler forbi jer. Herefter når I højslandshedens lyngklædte sletter, inden I når helt op over trægrænsen til det månelignende vulkanladskab og kraterkantens blåhvide gletsjer.

Det svarer til at gå fra Ækvator til Antarktis, og de uberørte landskaber er lige så betagende, som de er overjordisk dramatiske og smukke.

Stjernehimmel over campsite ved Kikelelwa på Rongai ruten til Kilimanjarogod Hvile og forplejning

I overnatter i teltlejre alle nætter, og det professionelle mandskab sørger for god og robust forplejning, så I får energi til at fortsætte helt til toppen. Den når I tidligt om morgenen på den næstsidste dag. Fra fornemste parket oplever I den utrolige solopgang over vulkanen Mawenzi, inden I balancerende langs Kibos gletsjerklædte krater når frem til Uhuru Peak 5.895 m over havets overflade.

Under opstigningen er der god tid til at hvile ud og akklimatisere jer til de tyndere luftlag, og der medbringes naturligvis oxygen i tilfælde af, at der skulle blive behov for dette.

Efter nedstigningen vender I tilbage til Arusha, hvor I har endnu en overnatning på Arumeru River Lodge.

Se detaljeret program for bestigningen af Kilimanjaro.

Dag 9
Ankomst til Tarangire

Telte på Maramboi Tented Camp ved Tarangire National Park i TanzaniaJeres naturguide henter jer på Arumeru Riger Lodge og kører jer til Tarangire-området, hvor I checker ind på Maramboi Tented Camp 3+*. Om eftermiddagen er det tid til en guidet vandretur til Manyara Lake, hvor naturguiden fortæller om de mange forskellige planter, fugle og smådyr, som I møder på jeres vej.

Maramboi Tented Camp

Maramboi Tented Camp ligger på et højdedrag ved det frugtbare vådområde Manyare Lake. Herfra har I uhindret udsigt til områdets utrolige dyreliv, og i klart vejr kan I se helt til Ngorongoro Crater og masaiernes hellige bjerg, vulkanen Oldonyo Lengai.

I indkvarteres i et af blot 40 rustikke telte, der er opført på en hævet træplatform. Det begrænsede antal gæster gør naturoplevelsen endnu mere intens og autentisk. Lejren har et hyggeligt poolområde med en vidunderlig udsigt over Tarangires grønne sletter.

Dag 10
Safari i Tarangire Nationalpark

Kom helt tæt på dyrerne på en safari walk, når I bor på Olivers Camp, Tarangire National Park, TanzaniaHele dagen er I på safari i Tarangire Nationalpark. I kører gennem nationalparken i Landcruiser og er tilbage i Maramboi Tented Camp ud på eftermiddagen.

Tarangire Nationalpark

Tarangire er Tanzanias tredjestørste nationalpark og hjemsted for et usædvanligt stort antal afrikanske elefanter - op til 6.000 elefanter er optalt i parken. I møder dem langs Tarangire-floden, der snor sig som et flydende fodertrug gennem landskabet, og spredt ud over savannen.

De mange baobab-træer er eftertragtede gemmesteder for løver, leoparder, geparder og klippeythonslanger, og under trækronen nipper girafferne til de saftige blade.

Zebra, Olivers Camp, Tarangire National Park, TanzaniaDen store migration

I den tørre sæson (primært sensommer og efterår) migrerer tusindvis af gnuer og zebraer til vådområderne ved Tarangire, som er blevet fyldt godt op under regntiden.

Det er et ærefrygtindgydende syn at se de kæmpemæssige flokke målrette krydse de åbne sletter på  jagt efter vand, føde og nye græsgange. Bag dem følger sultne rovdyr og ådselædere, mens de tålmodigt afventer det helt rette øjeblik, hvor et svagt offer bliver et nemt bytte.

Det er også i denne periode, at antallet af elefanter i Terengire er på sit højeste.

Dag 11
Safari i Lake Manyara Nationalpark

Flamingoer i Lake Manyara National Park i TanzaniaI forlader Tarangire Nationalpark og fortsætter gennem Lake Manyara Nationalpark til Farm House Valley Lodge 3+*, hvor I indkvarteres de næste to nætter.

Lake Manyara Nationalpark

Under regntiden er Lake Manyara et frodigt, vidtstrakt vådområde, der tiltrækker hundredvis af forskellige fuglearter - herunder de karakteristiske, lyserøde flamingoer, som dog sjældent ses under den værste tørke. De mange fugle skaber et muntert, flaksende leben mellem skove, klipper, varme kilder og sumpområder.

I den ene ende af parken er en populær flodhestesø, hvor I på sikker afstand kan betragte de tonstunge mastodonter forlyste sig i mudderet.

Også løver, leoparder, blå aber, impalaer, zebraer og adskillige andre større pattedyr lader sig tillokke af Lake Manyaras saftige bredder.

 Ngorongoro Farm House ved Ngorongoro-krateret i TanzaniaFarm House Valley Lodge

Efter jeres safari ved Lake Manyara vender I tilbage til Farm House Valley Lodge. Her bor I på en kaffefarm på grænsen mellem Lake Manyara og Ngorongoro Crater. Det giver sig selv, at omgivelserne er helt og aldeles spektakulære, og fra jeres terrasse har I en vidunderlig udsigt over lysegrønne marker, mørkegrønne bakkedrag og den næsten ufatteligt høje himmel.

Rens det sidste safaristøv af med en dukkert i poolen, og flad ud i stilheden - det er nok tiltrængt. Sidst på eftermiddagen tændes bålet, og historier om dagens oplevelser udveksles gemytligt, mens det sorte mørke falder på.

Dag 12
Safari i Ngorongoro Crater

Udsigt til Ngorongoro-krateret i TanzaniaHele dagen er I på safari i Ngorongoro Crater.

Ngorongoro Crater - et enormt foderkar

Ngorongoro Conservation Area er et 8.300 km2 stort reservat med anslået 20-30.000 vilde dyr. Inde i dette reservat ligger det kæmpe Ngorongoro-krater, de eneste rester af en kilometerhøj vulkan, der for flere millioner år siden buldrede så voldsomt, at den blev sin egen undergang.

Krateret danner en 265 km2 stor skål, der er op til 600 m dyb. Herinde har de frugtbare, vulkanske jorde skabt et overdådigt, naturligt foderkar med steppelandskaber, skove og ikke mindst den saltholdige Magadi-sø, hvor de elegante flamingoer kaster lyserøde spejlbilleder omkring sig.

Dyreliv i Ngorongoro-krateret i TanzaniaMillioner af års naturarv

Ngorongoro Crater er udråbt til World Heritage Site af UNESCO, og området er et af Tanzanias mest komplekse med et enestående rigt og varieret dyreliv. Elegante zebraer, kraftfulde kafferbøfler og spændstige gazeller drikker af søen, mens gnuer, løver og hyæner ser til på afstand. Muskuløse næsehorn vandrer over savannen i deres eget tempo. Bavianer regerer over skovene.

Krateret huser samtidig stammefolk, der lever deres traditionelle liv i samspil med naturen, og i Olduvai-kløften er der fundet arkæologiske levn efter det første menneske, Homo Habilis.

Dag 13-14
Hjemrejse

Toppen af Kilimanjaro - Uhuru PeakI bliver afhentet på Farm House Valley Lodge og kørt til Kilimajaro Lufthavn, hvorfra der er afrejse med fly til Danmark.

I lander I København på dag 14 - og mon ikke, I får jer en god lur i flyet undervejs?

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Kilimanjaro og safari i Tanzania
Rejseperiode4 rejsende2 rejsende
21.10.20 - 31.12.2037.000-43.00045.000-51.000
01.01.21 - 31.12.2139.000-45.00047.000-54.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

 • Fly København - Kilimanjaro Lufthavn t/r
 • Lufthavnsafgifter
 • 2 nætter på Arumeru River Lodge 3+* med halvpension (middag og morgenmad)
 • Oplevelse: 5 nætters privat Kilimanjaro-bestigning med fuld forplejning
 • 2 nætter på Maramboi Tented Camp 3+* med helpension
 • 2 nætter på Farm House Valley Lodge 3+* med helpension
 • Safari i Tarangire Nationalpark, Lake Manyara Nationalpark og Ngorongoro Crater med privat 4WD Landcruiser og privat naturguide
 • Alle nationalparkafgifter
 • Alle transfers

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Visum til Tanzania
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til guider og bærere
 • Sovepose og liggeunderlag samt evt. øvrigt personligt udstyr