XL Kilimanjaro Mountain Sunrice Cactus Tanzania

Kilimanjaro og safari i Tanzania

Kilimanjaro og safari i Tanzania

14 dage fra 49.000 kr.

Kontakt Mathias

Tlf. 33 320 320

Fra Afrikas snedækkede tag til Ngorongoro-kraterets dyreliv

Oplev Tanzanias største naturundere fra Kilimanjaros top til Ngorongoro-vulkanens bund. I bestiger Kilimanjaro ad den autentiske Rongai-rute og fortsætter til safari i Tarangire Nationalpark, Lake Manyara Nationalpark og Ngorongoro-krateret.

Det bedste af Tanzania 

Denne rejse kombinerer alle Tanzanias største naturoplevelser - alt sammen i et overskueligt tempo og inden for en forbløffende lille geografisk afstand. Hvis I leder efter en aktiv ferie med storslåede natureventyr og tid til fordybelse, fred og store tanker, så led ikke længere.

Glæd jer til

 • At bestige Kilimanjaro ad den autentiske Rongai-rute
 • Privat ekspedition i usammenlignelig natur
 • Camp og lodge med smuk beliggenhed
 • Privat safari til fods og i 4WD landcruiser
 • Ngorongoro Craters dyreflokke og Tarangires elefanter

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
Arusha 2 nætter på Arusha 2 Højdepunkter Udsigten til de sneklædte tinder på Kilimanjaro fra lodgens restaurant er første påmindelse om, hvad der venter de kommende dage Udsigten til de sneklædte tinder på Kilimanjaro fra lodgens restaurant er første påmindelse om, hvad der venter de kommende dage
Kilimanjaro 5 nætter på Kilimanjaro 5 Højdepunkter Fra bund til top på Kilimanjaro, hvor fem forskellige klimazoner viser sig. Oplev, hvordan landbrugsjord bliver til grøn og frodig skov indtil at trægrænserne passeres, og det golde månelignende landskab viser sig. Det er både smukt og dramatisk Fra bund til top på Kilimanjaro, hvor fem forskellige klimazoner viser sig. Oplev, hvordan landbrugsjord bliver til grøn og frodig skov indtil at trægrænserne passeres, og det golde månelignende landskab viser sig. Det er både smukt og dramatisk
Tarangire 2 nætter på Tarangire 2 Højdepunkter Elefanter, giraffer, løver, leoparder og zebraer. I Tarangire Nationalpark venter en ægte afrikansk safari, hvor I har mulighed for at spotte afrikas stolte dyr Elefanter, giraffer, løver, leoparder og zebraer. I Tarangire Nationalpark venter en ægte afrikansk safari, hvor I har mulighed for at spotte afrikas stolte dyr
Ngorongoro 2 nætter på Ngorongoro 2 Højdepunkter Endnu et safarieventyr venter i det fantastiske vulkanskabte landskaber, hvor flokke af flamingoer farver landskabet lyserødt, mens næsehornene vandrer forbi i deres helt eget tempo Endnu et safarieventyr venter i det fantastiske vulkanskabte landskaber, hvor flokke af flamingoer farver landskabet lyserødt, mens næsehornene vandrer forbi i deres helt eget tempo
Xl Tanzania Tarangire Girafs Wildlife Animal
Det kan i se frem til

Oplevelserne står i kø

Privat ekspedition til toppen af Kilimanjaro

Rejsen indledes med seks dages trekking til Kilimanjaros top og retur igen. I vandrer gennem fem forskellige klimazoner fra Tanzanias frodige landbrugsjorde til Kibo-kraterets døende gletsjer. I er på en privat ekspedition ad Rongai-ruten på Kilimanjaros nordside, der både er den mindst turistede og den, der har den største succesrate. Følelsen, når I stolte står på toppen af verdens højeste, fritstående bjerg, overgår alt, hvad I nogensinde før har prøvet, og den barske kamp på vilje og råstyrke vil forandre jer for altid.

Safari i Tarangire Nationalpark

Efter Kilimanjaro indlogeres I på en hyggelig lodge i Tarangire Nationalpark. Parken er kendt for sine store elefantflokke og sin frodige savanne med buskede baobao-træer. Afhængigt af sæson har I her mulighed for at opleve den store migration, hvor tusindvis af zebraer og gnuer passerer gennem landskabet.

Safari i Lake Manyara Nationalpark 

Fra Tarangire fortsætter I til Lake Manyara Nationalpark, et frodigt vådområde, hvor mange hundrede fuglearter danser på bredderne. Også flodheste tager sig en dukkert i det mudrede vand. I bor på en trivsom kaffefarm, hvor I bliver indviet i Tanzanias kaffeproduktion og lærer de lokale sammefolk godt at kende.

Safari i Ngorongoro-krateret

Rejsens sidste stop er verdensnaturarvsområdet Ngorongoro Crater, en stor og frodig, skålformet savanne. Den afvekslende natur tiltrækker hver sin type beboere, og alsidigheden af både flora og fauna er uden sidestykke. Glæd jer til at opleve flamingoer ved søerne, bavianer og aber i skovene og alle de store pattedyr - løver zebraer, næsehorn, gnuer, elefanter og mange andre.

XL Tanzania Tarangire Safari Maramboi Tented Camp Main House
Xl Tanzania Lodge Tarangire National Park Olivers Camp Elephants Dramatic Sky Nature Animals
XL Tanzania Lake Manyara Safari Flamingos
Det skal I opleve

Dagsprogram

Alt på denne rejse kan skræddersyes. Vil I gerne forlænge jeres ophold, opgradere jeres værelse eller opleve noget helt særligt, der ikke er med i programmet? Tal med jeres rejserådgiver, som står klar til at skræddersy den rejse, der opfylder netop jeres drømme.

Xl Tanzania Arumeru River Lodge Dikdik Animals

I rejser til Tanzania fra København og ankommer til Kilimanjaro Lufthavn på dag to. Herfra er der transfer til Arusha, hvor I indkvarteres på Arumeru River Lodge natten over. Opholdet inkluderer halvpension.

Arumeru River Lodge 3+*

Arumeru River Lodge 3+* er indrettet på en tidligere kaffeplantage ca. midtvejs mellem Kilimanjaro og Arusha. Indretningen er rustik og autentisk med genbrugstræ og lokalt kunsthåndværk. Lodgens bygninger ligger I en frodig have med et rigt dyreliv med især fugle og bukke, som I kan nyde fra jeres private terrasse, hvis I da ikke nyder de grønne omgivelser fra jeres plads ved poolen.

Under middagen kan I nyde den magiske udsigt til Kilimanjaro fra lodgens restaurant. Mon ikke det giver et lille gib af spænding at betragte de sneklædte tinder og tænke på, at I befinder jer deroppe lige om lidt.

Xl Tanzania Arumeru River Lodge Kilimanjaro
Xl Tanzania Arumeru River Lodge Rainforest Walk Activity
Xl Tanzania Arumeru River Lodge Garden Room Bed

Xl Tanzania Kilimanjaro Everlasting Flower Africa

Efter en solid morgenmad tager I afsked med Arumeru River Lodge. I medbringer kun de fornødenheder, som I skal bruge under bestigningen af Kilimanjaro. Resten af jeres bagage bliver låst væk på Arumeru River Lodge, indtil I er retur.

Mod Afrikas snedækkede tag

I bestiger Kilimanjaro over fire dage (og nætter) og bruger to dage på nedstigningen. I følger Rongai-ruten på Kilimanjaros nordside, som fører jer gennem fem forskellige klimazoner. Først over den frugtbare landbrugsjord, dernæst gennem en grøn og frodig skov, hvor aber og krybdyr piler forbi jer. Herefter når I højslandshedens lyngklædte sletter, inden I når helt op over trægrænsen til det månelignende vulkanladskab og kraterkantens blåhvide gletsjer.

Det svarer til at gå fra Ækvator til Antarktis, og de uberørte landskaber er lige så betagende, som de er overjordisk dramatiske og smukke.

Xl Tanzania Kilimanjaro Kikelelwa Cave Campsite On Rongai Route Night Stars Africa

God hvile og forplejning

I overnatter i teltlejre alle nætter, og det professionelle mandskab sørger for god og robust forplejning, så I får energi til at fortsætte helt til toppen. Den når I tidligt om morgenen på den næstsidste dag. Fra fornemste parket oplever I den utrolige solopgang over vulkanen Mawenzi, inden I balancerende langs Kibos gletsjerklædte krater når frem til Uhuru Peak 5.895 m over havets overflade.

Under opstigningen er der god tid til at hvile ud og akklimatisere jer til de tyndere luftlag, og der medbringes naturligvis oxygen i tilfælde af, at der skulle blive behov for dette.

Efter nedstigningen vender I tilbage til Arusha, hvor I har endnu en overnatning på Arumeru River Lodge.

Se detaljeret program for bestigningen af Kilimanjaro.

Xl Tanzania Kilimanjaro Sign Uhuru Peak Highest Mountain In Africa

XL Safari Game Drive Hippo Animal Cars Tanzania

Jeres naturguide henter jer på Arumeru Riger Lodge og kører jer til Tarangire-området, hvor I checker ind på Maramboi Tented Camp 3+*. Om eftermiddagen er det tid til en guidet vandretur til Manyara Lake, hvor naturguiden fortæller om de mange forskellige planter, fugle og smådyr, som I møder på jeres vej.

XL Tanzania Tarangire Safari Maramboi Tented Camp Tents

Maramboi Tented Camp 

Maramboi Tented Camp ligger på et højdedrag ved det frugtbare vådområde Manyare Lake. Herfra har I uhindret udsigt til områdets utrolige dyreliv, og i klart vejr kan I se helt til Ngorongoro Crater og masaiernes hellige bjerg, vulkanen Oldonyo Lengai.

I indkvarteres i et af blot 40 rustikke telte, der er opført på en hævet træplatform. Det begrænsede antal gæster gør naturoplevelsen endnu mere intens og autentisk. Lejren har et hyggeligt poolområde med en vidunderlig udsigt over Tarangires grønne sletter.

XL Tanzania Tarangire Safari Maramboi Tented Camp View

Xl Tanzania Lodge Tarangire National Park Olivers Camp Safari Zebra Animal

Hele dagen er I på safari i Tarangire Nationalpark. I kører gennem nationalparken i Landcruiser og er tilbage i Maramboi Tented Camp ud på eftermiddagen.

Tarangire Nationalpark

Tarangire er Tanzanias tredjestørste nationalpark og hjemsted for et usædvanligt stort antal afrikanske elefanter - op til 6.000 elefanter er optalt i parken. I møder dem langs Tarangire-floden, der snor sig som et flydende fodertrug gennem landskabet, og spredt ud over savannen.

De mange baobab-træer er eftertragtede gemmesteder for løver, leoparder, geparder og klippeythonslanger, og under trækronen nipper girafferne til de saftige blade.

XL Tanzania Serengeti Wildebeast And Zebras Going Into Mara River Animal Migration

Den store migration 

I den tørre sæson (primært sensommer og efterår) migrerer tusindvis af gnuer og zebraer til vådområderne ved Tarangire, som er blevet fyldt godt op under regntiden.

Det er et ærefrygtindgydende syn at se de kæmpemæssige flokke målrette krydse de åbne sletter på  jagt efter vand, føde og nye græsgange. Bag dem følger sultne rovdyr og ådselædere, mens de tålmodigt afventer det helt rette øjeblik, hvor et svagt offer bliver et nemt bytte.

Det er også i denne periode, at antallet af elefanter i Terengire er på sit højeste.

Xl Tanzania Serengeti Elephant Herd Savanna

XL Tanzania Lake Manyara Safari Flamingos

I forlader Tarangire Nationalpark og fortsætter gennem Lake Manyara Nationalpark til Farm House Valley Lodge 3+*, hvor I indkvarteres de næste to nætter.

Lake Manyara Nationalpark

Under regntiden er Lake Manyara et frodigt, vidtstrakt vådområde, der tiltrækker hundredvis af forskellige fuglearter - herunder de karakteristiske, lyserøde flamingoer, som dog sjældent ses under den værste tørke. De mange fugle skaber et muntert, flaksende leben mellem skove, klipper, varme kilder og sumpområder.

I den ene ende af parken er en populær flodhestesø, hvor I på sikker afstand kan betragte de tonstunge mastodonter forlyste sig i mudderet.

Også løver, leoparder, blå aber, impalaer, zebraer og adskillige andre større pattedyr lader sig tillokke af Lake Manyaras saftige bredder.

Lake Manyara National Park Elephants

Farm House Valley Lodge

Efter jeres safari ved Lake Manyara vender I tilbage til Farm House Valley Lodge. Her bor I på en kaffefarm på grænsen mellem Lake Manyara og Ngorongoro Crater. Det giver sig selv, at omgivelserne er helt og aldeles spektakulære, og fra jeres terrasse har I en vidunderlig udsigt over lysegrønne marker, mørkegrønne bakkedrag og den næsten ufatteligt høje himmel.

Rens det sidste safaristøv af med en dukkert i poolen, og flad ud i stilheden - det er nok tiltrængt. Sidst på eftermiddagen tændes bålet, og historier om dagens oplevelser udveksles gemytligt, mens det sorte mørke falder på.

XL Tanzania Ngorongoro Farm House Valley Terrace

Hele dagen er I på safari i Ngorongoro-krateret. 

Ngorongoro-krateret - et enormt foderkar

Ngorongoro Conservation Area er et 8.300 km2 stort reservat med anslået 20-30.000 vilde dyr. Inde i dette reservat ligger det kæmpe Ngorongoro-krater, de eneste rester af en kilometerhøj vulkan, der for flere millioner år siden buldrede så voldsomt, at den blev sin egen undergang.

Krateret danner en 265 km2 stor skål, der er op til 600 m dyb. Herinde har de frugtbare, vulkanske jorde skabt et overdådigt, naturligt foderkar med steppelandskaber, skove og ikke mindst den saltholdige Magadi-sø, hvor de elegante flamingoer kaster lyserøde spejlbilleder omkring sig.

XL Tanzania Ngorongoro Crater Safari Nice View

Millioner af års naturarv

Ngorongoro Crater er udråbt til World Heritage Site af UNESCO, og området er et af Tanzanias mest komplekse med et enestående rigt og varieret dyreliv. Elegante zebraer, kraftfulde kafferbøfler og spændstige gazeller drikker af søen, mens gnuer, løver og hyæner ser til på afstand. Muskuløse næsehorn vandrer over savannen i deres eget tempo. Bavianer regerer over skovene.

Krateret huser samtidig stammefolk, der lever deres traditionelle liv i samspil med naturen, og i Olduvai-kløften er der fundet arkæologiske levn efter det første menneske, Homo Habilis.

 

XL Tanzania Ngorongoro Crater Safari Zebras

I bliver afhentet på Farm House Valley Lodge og kørt til Kilimajaro Lufthavn, hvorfra der er afrejse med fly til Danmark.

I lander I København på dag 14 - og mon ikke, I får jer en god lur i flyet undervejs?

XL Tanzania Ngorongoro Farm House Valley View
Håndplukket til jer

Det skal I opleve på jeres rejse

Fra de største højdepunkter til de små øjeblikke og autentiske oplevelser, der ofte gør mest indtryk. På jeres præmisser og væk fra mængderne. Det er eventyret med Nyhavn Rejser. En rejse der fortryller verden på ny og bringer jer helt ind i magien.

Håndplukket til jer

Her skal I bo på jeres rejse

Håndplukket med hjertet. Det er den følelse, I mærker, når I rejser med Nyhavn Rejser. Vores rejseeksperter har nøje udvalgt alle jeres hoteller ud fra beliggenhed, stil, stemning og den særlige faktor, der er med til at fuldende eventyret.

Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier.

Ring til os vedrørende priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

 • Fly København - Kilimanjaro Lufthavn t/r
 • Lufthavnsafgifter
 • 2 nætter på Arumeru River Lodge 3+* med halvpension (middag og morgenmad)
 • Oplevelse: 5 nætters privat Kilimanjaro-bestigning med fuld forplejning
 • 2 nætter på Maramboi Tented Camp 3+* med helpension
 • 2 nætter på Farm House Valley Lodge 3+* med helpension
 • Safari i Tarangire Nationalpark, Lake Manyara Nationalpark og Ngorongoro Crater med privat 4WD Landcruiser og privat naturguide
 • Alle nationalparkafgifter
 • Alle transfers
Pris per person ved 2 voksne
Kilimanjaro og safari i Tanzania
Rejseperiode4 rejsende2 rejsende
26.04.24 ‑ 31.12.2448.000‑56.00059.000‑67.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Visum til Tanzania
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til guider og bærere
 • Sovepose og liggeunderlag samt evt. øvrigt personligt udstyr
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Tanzania

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Tanzania. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.