
I den nordlige del af Koh Samui i Thailand ikke langt fra Bophut ligger Organic Island. Det er et lille økologisk landbrug med store oplevelser for gæsterne, der besøger det dels for at lære om økologisk landbrug, dels for at tage på kokkeskole.
Få indblik i fremtidens landbrug
Da den australske fotograf Cameron med det danskklingende efternavn Hansen og hans kone Rattanaphorn flyttede hertil, tog store kokospalmer al næring fra jorden på deres grund. De omlagde stedet, lavede terrasser og etablerede en økologisk farm med bæredygtige og avancerede produktionsformer.
Akvaponisk dyrkning – hvad er nu det?
Et eksempel er såkaldt akvaponisk dyrkning. Uden at vi skal blive alt for tekniske her, er det en bæredygtig dyrkningsform, der skaber en symbiose mellem akvakulturer med f.eks. fisk og planteavl. Planterne udnytter næringen fra akvakulturen og sender rent vand tilbage. Win-win.
Rygtet løb, mange ville se det, og at modtage gæster blev en del af livet og starten på den kokkeskole, I nu skal besøge.
Start i den økologiske have
I samles i en mindre klasse af forventningsfulde ”kokkeelever”. Sammen går I ud i de økologiske haver, hvor der dyrkes flere end 70 slags frugt og grønt. I samler, hvad I skal bruge til madlavningen, og så er I klar.
Thailandsk kokkeskole - 4 retter og masser af sjov
Alle deltagere har deres egen kogestation og får ud over opskrifter al den hjælp og inspiration, der er brug for. I lærer om de enkelt ingredienser, og hvordan de skal behandles i tilberedningen, så I kan brillere over for familie og venner, når I kommer hjem.
I løbet af de næste timer tilbereder I 4 lækre thairetter – og I slutter med at nyde dem sammen. At stå ved gryderne, snakke sammen, måske grine over fejl og helt sikkert juble over resultaterne, er super hyggeligt for alle aldre.
Plads til særlige ønsker
Har I allergier eller er I f.eks. vegetarer, så sig til på forhånd. Så informerer vi kokkeskolen, så alle kan være med. Kurset varer fra 10.30 – 14.00. I afhentes fra jeres hotel ca. kl. 9:30.