• Det berømte Pineapple springvand i Waterfront Park i Charleston, South Carolina, USA
  • Smukt hus fra kolonitiden i staten Georgia - bemærk den fantastiske trappe
  • St. Augustine i Florida
  • Smuk sandstrand i Florida, USA

Sydstaternes sjæl og charme

Oplev historie, idyl og strand med udvalgte udflugter og hoteller, 11 dage fra 21.500 kr.

Glæd jer til:

Guidet gåtur i Savannah med lokale smagsprøver

På opdagelse i Charleston med hestevogn

St. Augustine set fra en trolley

Hvidt puddersand på Lido Key i Florida

Atmosfærefulde hoteller, der ligger centralt

Læs mere

Oplev USA fra den mest idylliske side i de smukke sydstater og historiske byer som Savannah, Charleston og St. Augustine. I det moderne USA's vugge kommer I på udvalgte udflugter, hvor I nyder atmosfæren og får fortællingerne om kolonitidens start. Afslutning ved en af Floridas bedste strande!

Idyl og rigdom

For mange er USA's byer kendt for storbyer, hvor husene stræber mod himlen, men i sydstaterne hersker idyllen. Grønne byer, skønne pladser og smalle gader med de fineste huse og uden for byerne de smukke plantageejendomme, hvor rigdommene blev skabt. 

Kolonitid og slavetid

Sydstaterne er stedet, hvor spanierne gik i land og skabte USA' ældste by, St. Augustine, og historien rummer mange fortællinger om kampene mellem kolonistaterne om herredømmet. Her blev bygget store forter, og her blev etableret endnu større plantager med de smukkeste ejendomme. Deres rigdom skabte rigdom hos købmændene, og palæerne skød op i byerne. 

Med plantagerne fulgte også hele slavetiden, som I kan få indblik i fra byernes slavemarkeder til indkvarteringerne på plantagerne. I sydstaterne går skønhed og eftertænksomhed hånd i hånd.

Savannah, Charleston og St. Augustine.

På jeres rejse til USA's sydstater kommer I til North Carolina, South Carolina, Georgia og Florida. 

De historiske højdepunkter er byerne Savannah, Charleston og St. Augustine. Den ene mere idyllisk end den anden og med hver sine fortællinger. Vi inkluderer de bedste udflugter, så I får den optimale oplevelse, og vi har udvalgt hoteller for deres atmosfære og beliggenhed. 

I skal på guidet gåtur i Savannah med lokale smagsprøver, på udflugt i hestevogn i Charleston og se St. Augustine fra en trolleybus

St. Simon's Island og Floridas strande

I vil også opleve skøn strandidyl på jeres rejse. I kommer til den dejlige St. Simon's Island, hvor I kan se havskildpadder, og rejsen slutter på Lido Key ved Sarasota ud til en af Floridas bedste strande.  

I har en rummelig bil med Neverlost satellitnavigation, så I nemt finder vej.

Program

Dag 1
I rejser til USA

Springvand i Thomas Polk Park i Charlotte, North Carolina, USAI rejser til USA fra Danmark og lander i Charlotte, North Carolina samme dag. Byen er et stort finanscentrum og hører til USA's 20 største byer. I er her nu kun, fordi der er gode flyforbindelser hertil, og fordi Charlotte ligger godt for jeres videre færd gennem nogle af USA's smukke sydstater. 

I henter jeres bil i lufthavnen og godt hjulpet på vej af jeres GPS i bilen, kører I til Hampton Inn 3* i Charlotte. Her hviler I ud en nat oven på flyrejsen. Velkommen til ferie i USA!

Dag 2
Charlotte – Charleston

Husene, hvor slaverne på Boon Hall Plantation boede

Nu starter jeres ferie i USA for alvor. I kører fra Charlotte mod Charleston i South Carolina. En tur, der tager omkring 3½ time, men vi anbefaler et historisk stop på vejen.

Boon Hall Plantation

I er i sydstaterne. Velhavende plantageejere og hårdtarbejdende slaver er en del af historien og baggrunden for meget af det, I skal opleve. Kort før I ankommer til Charleston kommer I forbi en af de mest spændende plantager at besøge, Boon Hall Plantation.

Hovedbygningen på Boone Hall Plantation, South CarolinaPlantagen blev etableret i 1681, og her blev dyrket bomuld og pekannødder. I kan se den smukke hovedbygning, der i dag er fyldt med antikviteter, den utroligt smukke allé samt slavernes kvarter. Hør om livet den gang på godt og ondt. Boon Hall Plantation er stadig i drift, men afgrøderne er jordbær og anden frugt og grønt. 

Fremme i Charleston bor I 2 nætter på centralt beliggende Andrew Pinckney Inn 3+*.

Dag 3
Charleston, Byrundtur i hestevogn

Smukt gammelt hus i Charleston, South CarolinaI dag skal I nyde den første af en perlerække af smukke byer i USA's sydstater. Charleston blev grundlagt i 1670, og her er stadig masser af historiske bygninger. Nyd plantageejernes og købmændenes palæer og de farverige huse med verandaer på siderne. Det er nemt at forestille sig en fornem dame i stor kjole og endnu større hat komme gående med sin parasol, som i gamle dage. 

Tag en hestevogn med guide rundt i Charleston, South Carolina, USA

Gamle dage var også slavetiden, og I kan se det gamle slavemarked og høre om den mindre smukke side af historien. I oplever det hele på en spændende tur i hestevogn. Lyder det turistet? Tro os, det er den absolut bedste måde at opleve den smukke by på. Læn jer tilbage, overgiv jer til sceneriet og lyt til guidens mange fortællinger.

Dag 4
Charleston – Savannah

Det smukke springvand i Forsyth Park i Savannah i Georgia, USAI forlader nu Charleston og kører 2 timer sydpå til Savannah. På jeres vej krydser i statsgrænsen til Georgia.  

Savannah er om muligt endnu smukkere og endnu mere hyggelig end Charleston. Her er mange fine pladser, smukke huse og flotte alléer med gamle egetræer, der ser ud som om, de er beklædt med lametta på grund af planten spanish moss, der hænger ned fra grenene. 

River Street Inn i Savannah

I skal bo 2 nætter på Riverstreet Inn 3+* i hjertet af Savannah.

Dag 5
Savannah – smag på sydstaterne

Nyd BBQ med smoked brisket and ribs i Savannah, GeorgiaStart dagen med at slentre rundt i den grønne by og nyd den dejlige stemning. Når det nærmer sig frokosttid, behøver I ikke tænke på, hvor I skal spise, for I skal på en sjov gåtur med guide rundt i gaderne med smagsprøver på det lokale køkken undervejs. 

Turen er en sightseeing ud over det sædvandlige. I ser de spændende steder, hører om den lokale historie og besøger undervejs 7 steder med smagsprøver: små restauranter, en honningproducent og flere andre spændende steder udvalgt for deres lokale særpræg.

Dag 6
Idylliske St. Simons Island

Fyrtårnet på St. Simon's Island, Georgia, USAUd for Georgias kyst og marskland ligger en stribe øer kendt som The Golden Isles. Den største, St. Simon's Island, er ren idyl og byder samtidig på spændende historie, så her skal I selvfølgelig en tur forbi. 

I kører 1½ time sydpå, og så er I fremme. Nyd også her de store egetræer med spanish moss, de fine huse og ikke mindst det gamle fyrtårn, der er præcis, som sådan et gammelt fyrtårn skal være, når det er smukkest. Kør også en tur omkring den gamle kirke, der står i en stor have med træer og blomstrende buske. Skulle I have lyst til lidt motion, så lej en kano eller en cykel og tag på opdagelse. 

Kyststrækning med strand på Jekyll Island, Georgia, USASejren over Spanien

St. Simon's Island har også stor historisk betydning. Det var her ved Bloody Marsh Battle, at englænderne slog spanierne i kampen om kolonitidens magt i dette område. I kan se resterne af Fort Frederica National Monument.

Havskildpadder på Jekyll Island

I juni og juli kommer havskildpadderne op på strandene for at lægge æg, der udklækkes i august. Der gøres et stort arbejde for de truede dyr, og på naboøen Jekyll Island en kort sejltur væk kan I se et skildpaddehospital for skildpadder, der af den ene eller anden grund er kommet til skade. 

1 overnatning på hyggelige Village Inn & Pub 3+* på St. Simon's Island.

Dag 7
St. Augustine, USA's ældste by

St. Augustine i FloridaPå St. Simon's Island var det sejren over spanierne, der blev mindet, men nu går turen videre til St. Augustine og dermed lidt tilbage i tiden, for St. Augustine er USA’s ældste eksisterende by etableret af spanierne i 1565. I et land, der higer efter historie, er det klart, at St. Augustine er meget søgt, men overgiv jer og nyd alt fra det gamle fængsel og fortet Castillo de San Marcos til den hyggelige gamle bydel.

Tag på sightseeing med en Old Town Trolley i USA's ældste by, St. Augustine,Sightseeing i åben trolley

Den absolut bedste måde at se St. Augustine på, er med Old Town Trolleys, der kører til alle byens attraktioner. Vi inkluderer billetter, og I kan stå af og på, som I vil.  Undervejs hører I om gamle pirater, lokale entreprenører og om kolonitiden, hvor de vigtigste lokale slag havde spanierne som sejrherrer. 

I kan også sætte lidt tid af slentretur på egen hånd, for I bor på det historiske hotel Casa Monica 4* i hjertet af St. Augustine.

Dag 8
St. Augustine – Sarasota

Stranden ved Hotel Sandcastle Lido Beach i Sarasota i FloridaPå jeres rejse til USA og de smukke sydstater har I indtil nu haft fokus på idyl og historie. Nu kører I 4 timer sydpå og ind i solskinsstaten Florida. Først langs østkysten, hvorefter I krydser ind over land til vestkysten. I kommer tæt på mange af de store temaparker i Orlando, hvis der skal være lidt sjov på vejen, men ellers venter den hvide strand ud til Den Mexicanske Golf. St Augustine ligger også i Florida....

I skal bo på 2 nætter på Sandcastle Resort at Lido Beach 3* på den lille ø Lido Key ud for Sarasota. Hotellet ligger ud til en af Florida bedste strande.

Dag 9
Strandliv på Lido Key, Sarasota

Sarasota i FloridaNyd dagen efter de mange oplevelser. Slap af på stranden, går en tur langs vandet og i det lille naturområde South Lido Country Park lige ved hotellet og se nærmere på butikkerne på St. Armands Circle, hvor I også finder flere restauranter og barer. 

Området byder på aktiviteter fra golf til delfinsafari, og da kysten er vestvendt, er der flettet mange fingre i solnedgangen på Lido Key. En smukkere afslutning på en dejlig ferie, kan man ikke forlange.

Dag 10-11
Hjem fra ferie i USA

Luftfoto af Tampa by og Hillsborough River i FloridaI har stadig tid til at nyde stranden og området, før I kører I det sidste stykke i jeres bil på denne rejse til USA. Den går lidt under 1½ time nordpå til den internationale lufthavn i Tampa, med mindre I vil se nærmere på Sarasota på vejen. Først på aftenen flyver I fra Tampa, og I lander i Danmark dag 11.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Sydstaternes Sjæl & Charme 11 dage
RejseperiodeDobbeltEnkelt
10.05.21 - 01.06.2121.000-23.00034.000-37.000
01.07.21 - 31.10.2122.000-25.00036.000-38.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

David Rosborg Larsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Måltider og andre ydelser, der ikke er nævnt under indkluderet
  • Gebyr for ESTA registrering for indrejse til USA