• En af de mange rolige bifloder i Mekongdeltaet
 • Betagende udsigt fra hotellets solsenge på The Island Lodge, Mekong, Vietnam
 • Rismarker ved Mekongfloden i Vietnam
 • Et farverigt syn på The Island Lodge, Mekong, Vietnam

Boutiquehotel og Mekong langt fra alfarvej

3 dage i øjenhøjde med alt det bedste af Mekong

Betagende udsigt fra hotellets solsenge på The Island Lodge, Mekong, Vietnam
Læs mere

Tag væk fra storbyen til et overset hjørne af Mekongdeltaet. I skal cruise på floder, hvor stilheden næsten er larmende. Cykle ud i det grønne. Og møde de lokale i øjenhøjde med det skønne boutiquehotel The Island Lodge som base.

Sejl på Mekongfloden - en fredyldt oplevelse for alle aldreDag 1: Sejl på Mekongs Floder og oplev lokallivet

I bliver hentet omkring kl. 8.00 om morgenen på jeres hotel i Saigon af jeres chauffør, hvorefter I sætter kurs mod Ben Tre, der især er kendt for sine mange kokosnøddeplantager. I efterlader Saigons energiske og farverige byliv bag jer, mens det fredfyldte Mekongdelta venter forude med sit autentiske og fortryllende lokalliv på floderne og de omkringliggende øer.

Køreturen til Ben Tre tager cirka 2-2,5 time. Her møder I jeres engelsktalende guide, som de næste par dage sørger for, at I får et uforglemmeligt eventyr.

Rismarker ved Mekongfloden i VietnamFredfyldt cruise på Mekong

Efter et kort stykke til fods ad små stier med tæt, grøn beplantning kommer I ned til Mekongs floder, hvor en større båd venter på jer. I stiger om bord, sætter jer til rette og får serveret en skøn velkomstdrink af frisk juice, mens båden begynder sin færd ud på floden. 

Et smil breder sig nok: Hvad mon, der venter derude på Mekongs floder, der roligt klukker under båden? Så langt øjet rækker, ser I grønne rismarker, høje siv, palmer og tæt jungle. I ny og næ dukker en landsby op, og de lokale sejler forbi i deres små både – måske på vej til et af de mange markeder i området eller på vej ud for at fange fisk.

Besøg lokal familie, der lever af at lave røgelsespinde i MekongdeltaetPå besøg hos Hr. og Fru. Hoang

I ankommer til landsbyen Huu Dinh, hvor I skifter båden ud med en traditionel rickshaw og fortsætter gennem smukke, grønne rismarker og frodige kokosplantager til den endnu mindre landsby Ca Ro.

Ved et lille hus venter familien Hoang, som lever af at fremstille røgelsespinde, der er velanvendte overalt både i Vietnams templer og lokale hjem som en hyldest til Buddha, den positive energi og livet. Mange lokale tror på, at røgen fra røgelsespindene er hellig og sørger for, at deres bønner når frem til den rette gud.

Vietnams Mekong er rig på kokosnødderI sampan og med båd til kokosnøddernes ø

I forlader Ca Ro i en af de traditionelle små træbåde, kaldet en sampan. Lig mærke til roen, der indhyller Mekongs floder på disse kanter og nyd de mere tropiske omgivelser, som omfavner jer, mens I sejler ud til den større båd, som I tidligere sejlede med. 

Her får I serveret lidt forfriskninger og frisk frugt, mens I sætter kurs mod Ben Tre, hvor I skal besøge en lokal familie, der lever af at være kokosavlere. Lad jer overraske af alle de anvendelsesmuligheder som kokosnødderne byder på – fra slik til olie og forskelligt håndværk og se, hvordan de forskellige produkter bliver til.

Vietnams køkken er vidunderligt og en nydelse på rejser til Vietnam.

Frokost på lokal restaurant

Efter de mange oplevelser og møder med lokale i øjenhøjde nyder I dagens frokost på en lokal restaurant. Her har I god tid til både at blive mætte og snakke om dagens mange oplevelser og indtryk.

Herefter går turen med båd og bil til det lille boutiquehotel The Island Lodge 4* i Mekongdeltaet, hvor I har to overnatninger. Nyd resten af eftermiddagen og aftenen med afslapning på hotellet, ved poolen eller udforsk området omkring hotellet.

Betagende udsigt fra hotellets solsenge på The Island Lodge, Mekong, VietnamDag 2: På cykel i det grønne Mekongdelta

I starter dagen med morgenmad på hotellet, hvorefter dagen står på en fantastisk cykeltur ud i det grønne Mekongdelta til rå natur, der lettest opleves til fods eller på cykel. 

I cykler væk fra hovedveje og turister gennem store palmeplantager og farverige frugtmarker. Besøger små landsbyer, ser de lokale arbejde i rismarkerne fra tidlig morgen til sen aften, besøger en kokosplantage og meget mere.

Oplev det frodige Mekongdelta eksempelvis på cykelNærkontakt med lokalliv og naturens rå skønhed

Ruten er cirka 8 km og foregår på gode mountainbikes, som gør det lettere at bevæge sig gennem den ellers lettere, ufremkommelige natur. Til gengæld er oplevelserne store, og I kommer både i nærkontakt med lokalliv og fantastisk natur.

Tilbage på The Island Lodge har I resten af dagen på egen hånd til at nyde poolen, charmen, udsigten og varmen.

Rejser I med børn?

Rejser I med børn anbefaler vi, at I i stedet tager på den kortere rute (6 km) til Coconut Road. Naturen her er ligeså smuk og grøn, men I cykler på gode og relativt flade veje det meste af vejen.

I kan både låne børnecykler (6 til 9 år) og cykler med børnesæde bag på.

Værelse med udsigt på The Island Lodge, Mekong, VietnamDag 3: Afslapning og kørsel tilbage til Saigon

I nyder en rolig morgen i jeres eget tempo, før I bliver hentet og kørt tilbage til Saigon mod flere eventyr.

På vejen tilbage fordøjer I de mange indtryk, som de seneste dage har budt på. For de fleste er det især den rå skønhed og umiddelbare åbenhjertighed, som I møder i Mekongdeltaet, der brænder sig fast på nethinden.

Oplevelsen inkluderer:

 • Al transport undervejs
 • To overnatninger på The Island Lodge 4* i delt Twin – eller dobbelt værelse med udsigt til floden eller hotellets grønne have
 • Engelsktalende guide
 • Frokost på dag 1
 • Morgenmad på dag 2 og 3
Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.