XL Vietnam Food Mi Quang

Smagen af Vietnam

Smagen af Vietnam

15 dage fra 36.500 kr.

Kontakt Margit

Tlf. 33 320 320

Gadekøkkener, gastronomi og økologisk kokkeskole

Et sansefuldt eventyr gennem Vietnam, hvor I kommer tæt på det fortræffelige vietnamesiske køkken og samtidig oplever de traditionelle highlights væk fra alfarvej.

Dette er en rejse gennem Vietnams gadekøkkener og gastronomi, fra økologisk gårdbesøg til storby junglens kaffekultur. Og fra Halongs majestætiske tinder til Mekongs riskammer. Velbekomme! Mad er en vigtig ingrediens på en rejse til Vietnam. Det smager himmelsk, og de farverige markeder, der fylder den rejsende med indtryk, er samtidig et vigtig socialt element i den vietnamesiske hverdag.

Glæd jer til

 • Markeds- og gadekøkkentur i Hanoi med lokal madentusiast som guider
 • 2-dages cruise bland kalkstensklipperne i Bai Tu Long-bugten
 • Økologisk gårdbesøg og kokkeskole i Hoi An
 • Strandidyl og luksuriøs villa i Quy Nhon
 • Saigon by night og boutiquehotel Mekong-deltaet
Det kan i se frem til

Oplevelserne står i kø

Skønne restauranter i Hoi An

Gadens mad er både bedst og billigst i størstedelen af Vietnam. Men det vietnamesiske køkken er trods alt andet og mere end rygende gadekøkkener. De seneste år er der opstået en stigende interesse for at eksperimentere med de ellers så stolte madtraditioner.

Et af de steder, hvor restauranterne rent faktisk er lykkes med at skabe et reelt alternativ til gaden, er Hoi An. Her har vi reserveret bord på en spændende fusionsrestaurant, der fortolker det lokale køkken med inspiration fra Asien og Sydamerika. Og I vil selvfølgelig også have tid til selv at udforske de mange dejlige restauranter i Hoi An.

Den bedste rute i Halong-bugten

Rejsens rute er overordnet set klassisk forstået således, at I kommer til de største attraktioner i Vietnam. Det er udflugterne og rejsens fokus, der gør den store forskel. I rejser fra pulserende Hanoi til den betagende ro mellem Halong-bugtens kalkstensøer. Her afviger vi så alligevel en del fra det klassiske. Vi har nemlig udvalgt et cruise, der går ind i Bai Tu Long-bugten, der er en mindre besøgt, men lige så eventyrlig bugt som Halong.

Glæd jer til fantastiske naturscenerier og skøn mad om bord.

Luksustog langs Vietnams kyst

Der findes næppe en mere romantisk måde at rejse på, end med tog. På denne rundrejse i Vietnam kan I glæde jer til en skøn togrejse på 6 timer fra Danang til Quy Nhon med luksustoget The Vietage, hvor I nyder en tre-retters menu, mens Vietnams landskaber glider forbi jer. Det kan ikke gøres bedre.  

Luksuriøs strandferie på Anantara Quy Nhon Villas

På halvvejen mellem jeres rejse fra det nordlige til det sydlige Vietnam har vi sørget for et helt særligt mellemstop med fredfyldte dage under solen, gastronomi, spa og sublim service ud til stranden i det centrale Vietnam. I har tre nætter i en fabelagtig villa med egen pool og kan tage på spændende udflugter i nærområdet - hvis I altså kan forlade det vidunderlige resort. 

Saigon by night

Ho Chi Minh City (Saigon) er Vietnams store smeltedigel og økonomiske motor. En svimlende strøm af liv, kontraster og sanseindtryk, der på én gang kan virke overvældende og forførerende på den rejsende. Der er ingen bedre måde at komme under huden på det hele, end at sætte sig op på en scooter og slutte sig til den store strøm. Derfor har vi arrangeret en aftentur på bagsædet af en Vespa, der fører jer ind i storbyens sjæl med markeder, gadekøkkener og nye overraskelser rundt om hvert hjørne.

XL Halong Bay Arial View Boats Vietnam

Udforsk det vietnamesiske køkken 

Smagen af Vietnam er en rundrejse til de største attraktioner i Vietnam tilsat et kulinarisk touch, hvor I får en introduktion til det vietnamesiske køkken. Og det skal i den grad opleves på gadeplan.

Markederne bugner af de friske råvarer, der er så essentielle i den lokale madtradition. Og man går sjældent mange meter uden at støde på et suppekøkken eller en transportabel kulgrill. Glæd jer derfor til guidede udflugter i selskab med lokale madentusiaster, der vil tage jer med væk fra de store strøg og klæde jer på til mødet med menukortets mange muligheder.

I vil bl.a. møde den energiske madblogger Tu, der som få andre kender Hanois kulinariske scene. I Hoi An skal I på økologisk gårdbesøg og kokkeskole og lave jeres egen 5-retters frokost efter kyndig vejledning af de passionerede ejere. Og i Saigon skal I bag kaffedisken og lære alle barista-hemmelighederne bag den smagfulde og stolte vietnamesiske kaffetradition.

Xl Vietnam Bun Bo Hue Beef Noddle Soup Food
Xl Vietnam Mekong Delta Drying Rice Paper
Trader Sells Vietnamese Dessert In Hoi An, Vietnam
Det skal I opleve

Dagsprogram

Alt på denne rejse kan skræddersyes. Vil I gerne forlænge jeres ophold, opgradere jeres værelse eller opleve noget helt særligt, der ikke er med i programmet? Tal med jeres rejserådgiver, som står klar til at skræddersy den rejse, der opfylder netop jeres drømme.

Jeres rejse til Vietnam er i gang. Glæd jer til et eventyr fyldt med oplevelser for alle sanser.

Xl Vietnam Food Lunch Dinner

XL Vietnam Hanoi La Siesta Premium Hang Be Rooftop Bar

I bliver budt velkommen af vores lokale repræsentant i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Her kan I slappe af oven på rejsen og nyde det summende liv i afstand fra hotellets tagterasse. Er I nysgerrige på, hvor I er landet, har I den perfekte base til en slentretur i Hanois gamle kvarter, så I roligt kan komme ind i byens rytme.

Det kræver en dyb indånding, første gang med krydser en af de store veje med en flod af scootere, men gå stille og roligt over i samme tempo hele vejen, så deler vandende sig omkring jer. Se, hvordan de lokale gør.

XL Vietnam Hanoi La Siesta Premium Hang Be Cloud Nine Restaurant

La Siesta Premium Hang Be 3+*

Hang Be er en af de mest berømte gader i Hanois gamle kvarterer, og det er lige her på La Siesta Premium Hang Be, I skal bo de næste 2 nætter. Midt mellem cafeer, restauranter, skræddere og småhandlende, som alle bidrager til den summende stemning i gaderne.

Her er klassisk charme mixet med moderne kant, fine værelser og ikke mindst Cloud Nine - hotellets rooftop bar, som hæver sig sjældent højt over Hanoi gamle bydel. Velkommen til Vietnam!

I dag skal I opleve Hanois vidunderlige mylder af farverige markeder og rygende gadekøkkener med den lokale gadekøkkenentusiast og mad-blogger Mr. Tu. Inspirerende og lærerrigt! I stopper flere steder undervejs, hvor I har mulighed for at se og smage lokale delikatesser.

Xl Vietnam Street Food Market Kitchen Sticks

Glæd jer til et bombardement af indtryk og til at lære om alt fra spiseritualer og hygiejne til navne og indhold på de mange forskellige retter. Det er her, I virkelig mærker, at I følges med en ekspert, der samtidig kender alt og alle.

 

Efter morgenmaden bliver I hentet på jeres hotel og siger farvel til Hanoi. Turen går 3-4 timer mod kysten forbi landsbyer og rismarker mod et 2-dages cruise med overnatning mellem majestætiske kalkstensklipper.

 

Xl Vietnam Halong Bay Lan Ha Bay Cat Ba Island Aerial View

På dette cruise oplever I Halong-bugtens vidunderlige kalkstensøer ad en rute, der går væk fra alfarvej. Hvor de fleste både pr. tradition bevæger sig ud i selve Halong-bugten, sejler I mod nordøst til den mindst lige så spektakulære Bai Tu Long-bugt, der byder på væsentlig mere fred og uberørthed.

Slap af, nyd dejlig mad, fantastiske udsigter, store grotter og flydende fiskerlandsbyer.

Xl Vietnam Halong Bay Dragon Pearl Cruise Ship Morning Mist

Junken Dragon Pearl 3+*

I sejler med junken Dragon Pearl, der har 11 dejlige kahytter med havudsigt, så I kan nyde scenerierne fra I slår øjnene op om morgenen. Stemningen oser af det maritime med masser af træ overalt på det gode skib.

Nyd at stå op ude i midten af ingenting – hvis gigantiske klippeøer beskyttet som verdensnaturarv af UNESCO ellers kan kaldes ingenting. Nyd solopgangen og en dejlig morgenmad eller brunch, mens I sejler stille og roligt tilbage mod land med stop i store grotter.

Sug til jer af intrykkene mens I langsomt bevæger jeg tilbage mod land. Herfra køres I tilbage til Hanoi, hvorfra turen går med fly mod lufthavnen Danang og charmerende Hoi An. 

Xl Vietnam Bai Tu Long Bay And Halong Bay Cruising Small Bay

Bel Marina Hoi An Resort 3+*

Velkommen til en lille fredfyldt oase i Hoi An, hvor I bor 3 nætter på Bel Marina Hoi An Resort. Hotellet ligger roligt på Hoi An Island ned til Thu Bon-floden, Værelserne er dejlige, restauranterne er fine og den store pool folder sig ud i haven foran jer. Lige til en forfriskende dukkert efter oplevelser i byen.

Når I er klar til byens liv, er der blot en kort gåtur tværs over Hoi An Island til Hoi Ans gamle bydel. Nemmere kan det ikke være.

XL Vietnam Hoi An Bel Marina Resort Pool Aireal View

Vietnams måske hyggeligste by

Hoi An er en by, man bare nyder at være i. Smukke huse, hyggelige gader og et dejligt liv. Dagen igennem er der både, der krydser floden, og kvinder handler med friske krydderurter og grøntsager under sivhattenes skygge. De mange små galleriers kraftfulde billeder pryder husenes mure. Her er et stort udbud af keramik og silketørklæder og både skræddere og skomagere i stort antal. 

Nogle af Vietnams bedste restauranter

På det kulinariske landkort er Hoi An primært kendt for egnsretten cao lau, men i takt med mange små restauranters opblomstring er hele det vietnamesiske køkken nu bredt repræsenteret og flere har med stort held og dygtighed også kastet sig ud i fusionskøkkenets kunst.

Restauranterne ligger som perler på en snor langs flodbredden, hvor de om aftenen lyser op i nattemørket med fakler og levende lys, mens kulørte lamper gør det ud for gadebelysning.

 

Xl Vietnam Hoi An Old Town Sunset Boats

Mango Mango

Vi har reserveret bord til jer på Mango Mango. Restauranten byder på noget ganske anderledes, og det kan være meget svært at få bord, hvis man kommer ind fra gaden.

Ejer og chefkok Duc Tran har arbejdstasken fuld af inspiration fra USA, Sydamerika og Japan, så de friske råvarer bliver udsat for en meget spændende fortolkning. Atmosfæren er helt nede på jorden med lyse farver på væggene og en vidunderlig udsigt over floden.

Small Vietnam Hoi An Farm Green Garden Vegetables Spices

Hoi An er omgivet af smukt landbrugsland med fine urtehaver, rismarker, landsbyer og vandveje. Det skal I besøge i dag, når I lægger vejen forbi en økologisk gård, hvor I skal med ud i køkkenhaven og selv kokkerere jeres frokost.

Gården er ejet af en passioneret, lokal ernæringsekspert, hvis passion er friske, gode råvarer og lokale madtraditioner. Alt det skal I høre mere om, når I er med i køkkenhaven, plukker jeres egne ingredienser og tilbereder en 5-retters frokost med frisk juice. Velbekomme!

I køres tilbage til jeres hotel i Hoi An og har resten af dagen på egen hånd.

I dag har I ikke noget fast på programmet. Slap af ved poolen, gå en tur på markedet og rundt i de fine gader eller hent jeres ting, hvis I har bestilt skræddersyet tøj eller nye sko. I kan også stikke hovedet inden for i et af byens templer, der oser af røgelse.

Har I mod på en cykeltur, kan vi også anbefale en tur ud i Hoi Ans hjerteland og grønne omgivelser. I sejler ad Thu Bon floden og kører ad små, rolige og lokale veje, mens I slå vejen forbi en lokal landsby.

XL Hoi An Man Sleep In Boat Vietnam

I dag skal I på en skøn togrejse med The Vietage. I bliver hentet på jeres hotel og kørt til banegården i Danang, hvor jeres luksuriøse tog venter på at tage jer sydpå til Quy Nhons gyldne strande.  

Poolvilla på Anantara Quy Nhon Villas 5*

De næste dage er jeres og jeres alene. Nyd jeres skønne poolvilla og fredfyldte dage under solen med gastronomi, spa, gyldne strande og et skønt udvalg af autentiske oplevelser - I kan eksempelvis tage ud for at møde de lokale fiskere, lære at væve på lokal maner, cykle langs markerne og tage på snorkelture.

Inde i Quy Nhon by, der har en god kvart million indbyggere, kan I gå på opdagelse blandt gadekøkkener, restauranter, butikker, betagende buddhistiske templer og historiske cham templer. Hør mere med jeres rejserådgiver. 

Xl Vietnam Anantara Quy Nhon Villas Beachfront Villa Aerial

Efter morgenmaden bliver I til lufthavnen i Quy Nhon for at flyve til Ho Chi Minh City, der trods det officielle navn stadig af mange kaldes Saigon. Byen har været drivkraften i Vietnams økonomiske udvikling, og den har et andet beat end Hanoi. Men den har fået sjælen med og gemmer på mange oplevelser bag facaden.

Saigon by night

Allerede i aften skal I på en vidunderlig aftentur gennem byens mindre besøgte kvarterer til gadekøkkener, kaffebar og en velfortjent øl. Det hele foregår naturligvis på bagsædet af en Vespa. Jeres chauffører navigerer roligt og sikkert gennem den uendelige strøm af liv og trafik, og I vil hurtigt mærke fordelen – og suset - ved en transportform, der mere end nogen anden bringer jer i øjenhøjde med de lokale. 

Xl Vietnam Saigon Ho Chi Minh City Street

Bach Suites Saigon 4*

I Saigon skal I bo 2 nætter i hjertet af byen på Bach Suites Saigon, hvor fordums kolonitid møder moderne kant og stilrene linjer. I kan godt glæde jer til de lyse og rummelige værelser og til en forfriskende dukkert i rooftop-poolen. Det kan være særdeles kærkomment efter en lang og oplevelsesrig dag.

XL Vietnam Saigon Bach Suites Saigon Standard Bach Room

Xl Vietnam Saigon Vietnam Coffee Culture Coffee Filter

Vietnam er vilde med deres kaffe. De tilbereder og nyder den, som ingen andre. Det er specielt tydeligt i Saigon, hvor kaffen serveres på et væld af måder.

 

Xl Vietnam Saigon Vietnam Coffee Culture Soup

Det skal I have et indblik i dag, hvor I skal med på kaffetur. Turen går gennem Saigons gader mens byen langsomt vågner. I skal med på en 80 år gammel café, til et kaffevarehus og så skal I med bag kaffekedlerne med en professionel barista. Når dagen er omme, er I godt på vej til at ekspert i Vietnamesisk kaffe.

Efter formiddagens tur har I resten af dagen på egen hånd til at udforske byens gader, stræder og museer.

Xl Vietnam Mekong Lady Coconut River Boat

De sidste to nætter af jeres Vietnam-eventyr er helliget Vietnams riskammer - det frodige Mekongdelta, hvor I skal bo på boutique-lodge.

I bliver hentet tidlig morgen på jeres hotel i Saigon og kørt mod Ben Tre. Her venter en båd på jer, som langsomt bringer jer mod deltaets eventyrlige og kontrastfuld verden af flydende markeder, små landsbysamfund og grønne rismarker. I løbet af dagen besøger I forskellige øer og landsbyer, hvor en familie byder jer indenfor. De lever af at fremstille røgelsespinde og alt, hvad der kan laves af kokosnødder.

Frokosten serveres på en lokal restaurant, hvorefter I sætter kurs mod jeres hjem de næste 2 nætter.

Xl Vietnam Mekong The Island Lodge Exterior Aerial

The Island Lodge 4*

Velkommen til en lille perle langt fra alfarvej i Mekong-deltaet. The Island Lodge er et skønt, lille boutiquehotel, som danner den perfekte base for fredfyldte omgivelser og autentiske oplevelser i lokalområdet.

Stemningen er varm og personlig, maden en fin kulinarisk oplevelse og poolen fantastisk med udsigt over Mekong-flodens liv. 

Xl Vietnam Mekong River Delta Fields

I starter dagen med en dejlig morgenmad på hotellet.

Dagen står derefter på en fantastisk cykeltur ud i det grønne Mekong-delta. Her venter de grønne marker og den rå natur, der bedst opleves til fods eller på cykel. I kommer væk fra hovedveje og turister, gennem store palmeplantager og farverige frugtmarker. I besøger små landsbyer, kommer forbi bønderne i rismarkerne og besøger en kokosplantage. Og meget mere.

Xl Vietnam Mekong Delta Coconuts

I cykler ca. 8 km og rute, tempe og stops kan tilpasses jeres behov, så selv små størrelser kan følge med.

Tilbage på lodgen kan I nyde den sidste eftermiddag og aften mens livet på floden roligt udfolder sig foran jer. Bedre afslutning på jeres Vietnam-rejse kan man nærmest ikke forestille sig.

Xl Vietnam Mekong River Boat

Jeres rejse til Vietnam er nu slut. I bliver kørt de ca. 2 timer til Saigon lufthavn, og flyver hjemad fyldt med minder og ikke mindst med farverige indtryk fra det vidunderlige vietnamesiske køkken.

I lander typisk i Danmark på dag 15.

Håndplukket til jer

Det skal I opleve på jeres rejse

Fra de største højdepunkter til de små øjeblikke og autentiske oplevelser, der ofte gør mest indtryk. På jeres præmisser og væk fra mængderne. Det er eventyret med Nyhavn Rejser. En rejse der fortryller verden på ny og bringer jer helt ind i magien.

Håndplukket til jer

Her skal I bo på jeres rejse

Håndplukket med hjertet. Det er den følelse, I mærker, når I rejser med Nyhavn Rejser. Vores rejseeksperter har nøje udvalgt alle jeres hoteller ud fra beliggenhed, stil, stemning og den særlige faktor, der er med til at fuldende eventyret.

Vil i fordøje oplevelserne på stranden? 

Vi skræddersyer rejsen efter jeres ønsker, tid og budget. Måske vil I slutte på øen, Phu Quoc, på et af Vietnams mest charmerende strandresorts, La Veranda Phu Quoc? I kan også vælge jeres egen poolvilla på Six Senses Ninh Van Bay med gourmetmad, daglige aktiviteter og 500 meter privat strand.

Lad os tage en snak om jeres drømme, vores Vietnam-eksperter lytter og hjælper jer på vej.

Xl Vietnam Six Senses Ninh Van Bay Aerial Rock Pool Villa
Xl Vietnam Six Senses Ninh Van Bay Beach Picnic
Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier.

Inkluderet

 • Fly København-Hanoi / Saigon-København
 • Lufthavnsskatter
 • Al transport mellem lufthavne/hoteller/oplevelser i bil/minibus
 • 2 nætter på La Siesta Premium Hang Be 3+*, Hanoi. Deluxe Room, inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Hanois markeder og gadekøkkener med ekspertguide
 • 2 dages oplevelse: Halong-bugten væk fra alfarvej
 • Indenrigsfly Hanoi-Danang
 • 3 nætter på Bel Marina Hoi An Resort, Hoi An. Deluxe Window Room, inkl. morgenmad
 • 1 x bordreservation i Hoi An på Mango Mango
 • Oplevelse: Økologisk gårdbesøg og kokkeskole i Hoi An
 • Oplevelse: Med luksustog langs Vietnams smukke kyst
 • 3 nætter på Anantara Quy Nhon. Deluxe seaview inkl. morgenmad
 • Indenrigsfly Quy Nhon-Saigon
 • 2 nætter på Bach Suites Saigon 4*, Saigon. Bach Room, inkl. morgenmad
 • Oplevelse: På sporet af Vietnams kaffekultur
 • Oplevelse: Saigon by Night
 • 3 dages oplevelse: Boutiquehotel og Mekong langt fra alfarvej
Pris per person ved 2 voksne
Smagen af Vietnam
RejseperiodeDobbelt
25.04.24 ‑ 31.10.2436.000‑40.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Visum til Vietnam
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Vietnam

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Vietnam. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.