• Vietnams køkken er fyldt med friske råvarer
  • Pho Bo - traditionel vietnamesisk suppe med risnudler og oksefilet
  • Morgensol over klipper i Halong-bugten, Vietnam
  • Smag på kaffe fra den øverste hylde i Saigon, Vietnam
  • Find og pluk jeres egne råvarer til kokkeskolen på jeres gårdbesøg i Hoi An

Smagen af Vietnam

Gadekøkkener, gastronomi, økologisk kokkeskole og Vietnams riskammer. Det bedste af Vietnam på 15 dage fra 25.500 kr.

Glæd jer til:

Markeds- og gadekøkkenture i Hanoi og Hue med lokale madentusiaster som guider

2-dages cruise bland kalkstensklipperne i Bai Tu Long-bugten

Økologisk gårdbesøg og kokkeskole i Hoi An

Kaffe- og craft beer kultur i Saigons morgen- og aftentimer

Boutiquehotel og afslapninging Mekong-deltaet

Læs mere

Et sansefuldt eventyr gennem Vietnam, hvor I kommer tæt på det fortræffelige vietnamesiske køkken og samtidig oplever de traditionelle highlights væk fra alfarvej. Dette er en rejse gennem Vietnams gadekøkkener og gastronomi, fra økologisk gårdbesøg til storby junglens kaffekultur. Og fra Halongs majestætiske tinder til Mekongs riskammer. Velbekomme!

Mad er en vigtig ingrediens på en rejse til Vietnam. Det smager himmelsk, og de farverige markeder, der fylder den rejsende med indtryk, er samtidig et vigtig socialt element i den vietnamesiske hverdag.

Introduktion til det vietnamesiske køkken

Smagen af Vietnam er en rundrejse til de største attraktioner i Vietnam tilsat et kulinarisk touch, hvor I får en introduktion til det vietnamesiske køkken. Og det skal i den grad opleves på gadeplan.

Markederne bugner af de friske råvarer, der er så essentielle i den lokale madtradition. Og man går sjældent mange meter uden at støde på et suppekøkken eller en transportabel kulgrill. Glæd jer derfor til guidede udflugter i selskab med lokale madentusiaster, der vil tage jer med væk fra de store strøg og klæde jer på til mødet med menukortets mange muligheder.

I vil bl.a. møde den energiske madblogger Tu, der som få andre kender Hanois kulinariske scene. I Hoi An skal I på økologisk gårdbesøg og kokkeskole og lave jeres egen 5-retters frokost efter kyndig vejledning af de passionerede ejere. Og i Saigon skal I bag kaffedisken og lære alle barista-hemmelighederne bag den smagfulde og stolte vietnamesiske kaffetradition.

Skønne restauranter i Hoi An

Gadens mad er både bedst og billigst i størstedelen af Vietnam. Men det vietnamesiske køkken er trods alt andet og mere end rygende gadekøkkener. De seneste år er der opstået en stigende interesse for at eksperimentere med de ellers så stolte madtraditioner.

Et af de steder, hvor restauranterne rent faktisk er lykkes med at skabe et reelt alternativ til gaden, er Hoi An. Her har vi reserveret bord på en spændende fusionsrestaurant, der fortolker det lokale køkken med inspiration fra Asien og Sydamerika. Og I vil selvfølgelig også have tid til selv at udforske de mange dejlige restauranter i Hoi An.

Den bedste rute i Halong-bugten

Rejsens rute er overordnet set klassisk forstået således, at I kommer til de største attraktioner i Vietnam. Det er udflugterne og rejsens fokus, der gør den store forskel. I rejser fra pulserende Hanoi til den betagende ro mellem Halong-bugtens kalkstensøer. Her afviger vi så alligevel en del fra det klassiske. Vi har nemlig udvalgt et cruise, der går ind i Bai Tu Long-bugten, der er en mindre besøgt, men lige så eventyrlig bugt som Halong.

Glæd jer til fantastiske naturscenerier og skøn mad om bord.

Saigon fra kaffekultur til craft beer

De fleste tænker på mad, når man nævner det vietnamesiske køkken mens få kender til deres formidable drikkevarer. For de lokale er der specielt to ting, der spiller en central rolle: Kaffe og øl. 

I Vietnam støder man ofte på Bia Hoi; øl serveret på små plaststole på gadeplan. I dag er specielt Saigon kendt for at brygge videre på den gamle tradition, og byen huser i dag flere anerkendte mikrobryggerier. I skal på aftentur til de bedste og I skal transporteres med stil på bagsædet af gamle retrobiler som fx. den ikoniske 2CV.

Også kaffekulturen er stolt, traditionsrig og særdeles varieret. Den serveres på gaden og på hippe caféer. Den serveres sort eller sød med kondenseret mælk. Og den serveres rygende varm eller iskold. Alt dette skal I lære meget mere om på en dag i kaffekulturens tegn, hvor I også kommer med bag kaffedisken.

boutiquehotel i mekong-deltaet

Fordøj oplevelserne med stil på boutique-hotel i Mekong Deltaet - Vietnams riskammer. Her skal I på cykel- og sejltur i lokalområdet - langt væk fra den gængse turistrute. Men der er også tid til bare at slappe af ved poolen, mens livet på Mekongfloden foran jer, stille bevæger sig forbi.

Vil I fordøje oplevelserne på stranden?

Vi skræddersyer rejsen efter jeres ønsker, tid og budget. Måske vil I slutte på øen, Phu Quoc, på et af Vietnams mest charmerende strandresorts, La Veranda Phu Quoc? I kan også vælge jeres egen poolvilla på Six Senses Ninh Van Bay med gourmetmad, daglige aktiviteter og 500 meter privat strand.

Lad os tage en snak om jeres drømme, vores Vietnam-eksperter lytter og hjælper jer på vej.

Det skal I opleve

Program

Dag 1
I rejser fra Danmark mod Vietnam

Smag på den fantastiske Bun Bo Hue fra vietnamesiske køkken Jeres rejse til Vietnam er i gang. Glæd jer til et eventyr fyldt med oplevelser for alle sanser.

Dag 2
Velkommen til Hanoi, Vietnam

Nyd solnedgangen over Hanoi fra tagterrassen på La Siesta Premium Hang Be, VietnamI bliver budt velkommen af vores lokale repræsentant i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Her kan I slappe af oven på rejsen og nyde det summende liv i afstand fra hotellets tagterasse. Er I nysgerrige på, hvor I er landet, har I den perfekte base til en slentretur i Hanois gamle kvarter, så I roligt kan komme ind i byens rytme.

Det kræver en dyb indånding, første gang med krydser en af de store veje med en flod af scootere, men gå stille og roligt over i samme tempo hele vejen, så deler vandende sig omkring jer. Se, hvordan de lokale gør.

Nyd udsøgte middage i restaurant Cloud Nine på hotel La Siesta Premium Hang Be i Hanoi, VietnamLa Siesta Premium Hang Be 3+*

Hang Be er en af de mest berømte gader i Hanois gamle kvarterer, og det er lige her på La Siesta Premium Hang Be, I skal bo de næste 2 nætter. Midt mellem cafeer, restauranter, skræddere og småhandlende, som alle bidrager til den summende stemning i gaderne.

Her er klassisk charme mixet med moderne kant, fine værelser og ikke mindst Cloud Nine - hotellets rooftop bar, som hæver sig sjældent højt over Hanoi gamle bydel. Velkommen til Vietnam!

 

Dag 3
Hanois gadekøkkener og markeder

Vietnams køkken er fyldt med friske råvarerI dag skal I opleve Hanois vidunderlige mylder af farverige markeder og rygende gadekøkkener med den lokale gadekøkkenentusiast og mad-blogger Mr. Tu. Inspirerende og lærerrigt! I stopper flere steder undervejs, hvor I har mulighed for at se og smage lokale delikatesser.

Glæd jer til et bombardement af indtryk og til at lære om alt fra spiseritualer og hygiejne til navne og indhold på de mange forskellige retter. Det er her, I virkelig mærker, at I følges med en ekspert, der samtidig kender alt og alle.

 

Dag 4
Halong-bugten væk fra alfarvej

Solopgang over Halong Bay i VietnamEfter morgenmaden bliver I hentet på jeres hotel og siger farvel til Hanoi. Turen går 3-4 timer mod kysten forbi landsbyer og rismarker mod et 2-dages cruise med overnatning mellem majestætiske kalkstensklipper.

På dette cruise oplever I Halong-bugtens vidunderlige kalkstensøer ad en rute, der går væk fra alfarvej. Hvor de fleste både pr. tradition bevæger sig ud i selve Halong-bugten, sejler I mod nordøst til den mindst lige så spektakulære Bai Tu Long-bugt, der byder på væsentlig mere fred og uberørthed.

Slap af, nyd dejlig mad, fantastiske udsigter, store grotter og flydende fiskerlandsbyer.

Skibet Dragon Pearl i Halong Bay og Bai Tu Long Bay i VietnamJunken Dragon Pearl 3+*

I sejler med junken Dragon Pearl, der har 11 dejlige kahytter med havudsigt, så I kan nyde scenerierne fra I slår øjnene op om morgenen. Stemningen oser af det maritime med masser af træ overalt på det gode skib.

 

Dag 5
Morgen i Bai Tu Long og til Hue

Nyd at stå op ude i midten af ingenting – hvis gigantiske klippeøer beskyttet som verdensnaturarv af UNESCO ellers kan kaldes ingenting. Nyd solopgangen og en dejlig morgenmad eller brunch, mens I sejler stille og roligt tilbage mod land med stop i store grotter.

Sug til jer af intrykkene mens I langsomt bevæger jeg tilbage mod land. Herfra køres I tilbage til Hanoi, hvorfra turen går med fly mod kejserbyen Hue.

Fremme i Hue bliver I budt velkommen i lufthavnen og kørt til jeres hotel.

Thien Mu-pagoden i HueKejserbyen Hue

Hue fremstår i dag mest af alt som en forvokset landsby, hvor grænsen mellem by og land er glidende. Ved første øjekast er det svært at forestille sig, at Nguyen-dynastiet fra 1802 til 1945 regerede hele Vietnam fra Den Forbudte By i citadellet i Hue.

Byen betragtes af mange som Vietnams kulinariske arnested. Hues kejserlige køkken opstod under Nguyen-dynastiet, hvor kejserne krævede storslåede og varierede måltider med brug af et hav af krydderier og ingredienser.

I dag lever Hue efter manges mening videre som Vietnams kulinariske hovedstad. Særligt den visuelle præsentation af maden er i centrum. Grøntsager udskæres i diverse dyreskikkelser, og retterne er ofte sammensat meget farverigt. Smukt og indbydende ser det ud, men det kan nogle steder have den bagside, at smag og tekstur kommer i anden række.

Poolen på Pilgrimage Village Boutique Resort Spa, Hue VietnamPilgrimage Village Boutique Resort & Spa 4*

De næste to nætter skal I bo på Pilgrimage Village Boutique Resort & Spa. Og her kan I godt forvente jer lidt ekstra i de stilfulde, harmoniske og autentiske rammer. Her er både skønne værelser, dejlig restaurant og et pragtfuld pool-område - en rigtig lille perle.

I bor en kort køretur fra Hue, så I kan nyde roen og naturen - men er samtidig behagelig tæt på kejserbyen, så I kan få alt det vigtigste med.

Dag 6
Gadekøkkener, byliv og historie i Hue

Vietnamesisk suppe, VietnamI dag fortsætter de gastronomiske indtryk på jeres rejse til Vietnam. I starter med en sejltur på parfumefloden til den ikoniske Thien Mu-pagode, hvor lokale munke fortsat residerer.

I retro-cykeltaxi bevæger I jer gennem Hues gader og stræder. I skal smage på byens specialiteter - dampende varme pandekager, sød supper og søde kager. Velbekomme!

Dag 7
Til Hoi An og fusionsrestauranten Mango Mango

Hoi Ans klassiske lamperFra Hue går det nu over det smukke Hai Van-pas til den gamle handelsby Hoi An. Som vejen snegler sig op ad bjergsiden bliver udsigten og landskabet smukkere og smukkere. Efter ca. 3 timer er I fremme i Hoi An.

Hoi An er en by, man bare nyder at være i. Smukke huse, hyggelige gader og et dejligt liv. Dagen igennem er der både, der krydser floden, og kvinder handler med friske krydderurter og grøntsager under sivhattenes skygge. De mange små galleriers kraftfulde billeder pryder husenes mure. Her er et stort udbud af keramik og silketørklæder og både skræddere og skomagere i stort antal.

Prøv en Cao Lau på jeres rejse til VietnamNogle af Vietnams bedste restauranter

På det kulinariske landkort er Hoi An primært kendt for egnsretten cao lau, men i takt med mange små restauranters opblomstring er hele det vietnamesiske køkken nu bredt repræsenteret og flere har med stort held og dygtighed også kastet sig ud i fusionskøkkenets kunst.

Restauranterne ligger som perler på en snor langs flodbredden, hvor de om aftenen lyser op i nattemørket med fakler og levende lys, mens kulørte lamper gør det ud for gadebelysning.

Fusionskøkken på mango mango

Den gamle handelsby Hoi An

Vi har reserveret bord til jer på Mango Mango. Restauranten byder på noget ganske anderledes, og det kan være meget svært at få bord, hvis man kommer ind fra gaden.

Ejer og chefkok Duc Tran har arbejdstasken fuld af inspiration fra USA, Sydamerika og Japan, så de friske råvarer bliver udsat for en meget spændende fortolkning. Atmosfæren er helt nede på jorden med lyse farver på væggene og en vidunderlig udsigt over floden.

Hoi An Silk Marina Resort & Spa ligger på en lille ø i Hoi An, VietnamHoi An Silk Marina Resort & Spa 3+*

Velkommen til en lille fredfyldt oase i Hoi An, hvor I bor 3 nætter på Hoi An Silk Marina Resort & Spa. Hotellet ligger roligt på Hoi An Island ned til Thu Bon-floden, Værelserne er dejlige, restauranterne er fine og den store pool folder sig ud i haven foran jer. Lige til en forfriskende dukkert efter oplevelser i byen.

Når I er klar til byens liv er der blot en kort gåtur tværs over Hoi An Island til Hoi Ans gamle bydel. Nemmere kan det ikke være.

 

Dag 8
Økologisk gårdbesøg og kokkeskole i Hoi An

Nyd omgivelserne på jeres gårdbesøg og kokkeskole i Hoi AnHoi An er omgivet af smukt landbrugsland med fine urtehaver, rismarker, landsbyer og vandveje. Det skal I besøge i dag, når I lægger vejen forbi en økologisk gård, hvor I skal med ud i køkkenhaven og selv kokkerere jeres frokost.

Gården er ejet af en passioneret, lokal ernæringsekspert, hvis passion er friske, gode råvarer og lokale madtraditioner. Alt det skal I høre mere om, når I er med i køkkenhaven, plukker jeres egne ingredienser og tilbereder en 5-retters frokost med frisk juice. Velbekomme!

Find og pluk jeres egne råvarer til kokkeskolen på jeres gårdbesøg i Hoi AnI køres tilbage til jeres hotel i Hoi An og har resten af dagen på egen hånd.

Dag 9
Hoi An på egen hånd

Den gamle idylliske by Hoi An i VietnamI dag har I ikke noget fast på programmet. Slap af ved poolen, gå en tur på markedet og rundt i de fine gader eller hent jeres ting, hvis I har bestilt skræddersyet tøj eller nye sko. I kan også stikke hovedet inden for i et af byens templer, der oser af røgelse.

Har I mod på en cykeltur, kan vi også anbefale en tur ud i Hoi Ans hjerteland og grønne omgivelser. I sejler ad Thu Bon floden og kører ad små, rolige og lokale veje, mens I slå vejen forbi en lokal landsby.

Se og oplev hverdagen for de lokale Om aftenen tændes de mange kulørte stoflamper over Hoi Ans gader, og stemningen er magisk.

Dag 10
Craft beer og retrobiler i Saigons nat

Oplev Saigons hyggelige gader i en Citroen 2CV, Saigon, VietnamEfter morgenmaden bliver I kørt en halv times tid til lufthavnen i Da Nang for at flyve til Ho Chi Minh City, der trods det officielle navn stadig af mange kaldes Saigon. Byen har været drivkraften i Vietnams økonomiske udvikling, og den har et andet beat end Hanoi. Men den har fået sjælen med og gemmer på mange oplevelser bag facaden.

Ved ankomsten bliver I hjulpet til jeres hotel.

 

Smag på fantastisk øl på Saigons mikrobryggerier, Saigon, VietnamMikrobryggerier og retrobiler

Allerede om aftenen skal I opleve Saigons anerkendte små mikrobryggerier og craft beer-producenter, mens I bevæger jer rundt på bagsædet af en retrobil  En vidunderlig aftentur gennem byens mere eller mindre kendte beværtninger, hvor kvaliteten er høj og kærligheden til humlen er stor.

Glæd jer til bl.a. at spise seafood med de lokale på et af byens bedste gadekøkkener. Og til den egentlige middag på et gadekøkken med rispandekage, friske forårsruller og BBQ.

Loungen på Bach Suites Saigon i VietnamBach Suites Saigon 4*

I Saigon skal I bo 2 nætter i hjertet af byen på Bach Suites Saigon, hvor fordums kolonitid møder moderne kant og stilrene linjer. I kan godt glæde jer til de lyse og rummelige værelser og til en forfriskende dukkert i roof top-poolen. Det kan være særdeles kærkommen efter en lang og oplevelsesrig dag.

Dag 11
Morgenstemning og kaffekultur

Smag på kaffe fra den øverste hylde i Saigon, VietnamVietnam er vilde med deres kaffe. De tilbereder og nyder den, som ingen andre. Det er specielt tydeligt i Saigon, hvor kaffen serveres på et væld af måder.

Det skal I have et indblik i i dag, hvor I skal med på kaffetur. Turen går gennem Saigons gader mens byen langsomt vågner. I skal med på en 80 år gammel café, til et kaffevarehus og så skal I med bag kaffekedlerne med en en professionel barista. Når dagen er omme, er I godt på vej til at ekspert i Vietnamesisk kaffe.

Smag på lokal specialiteter i Saigon, VietnamEfter formiddagens tur har I resten af dagen på egen hånd til at udforske byens gader, stræder og museer.

Dag 12
Boutiquehotel og cruise i Mekong-deltaet

Oplev det lokale liv på Mekong Deltaen, VietnamDe sidste tre nætter af jeres Vietnam-eventyr er helliget Vietnams riskammer - det frodige Mekongdelta, hvor I skal bo på boutique-lodge.

I bliver hentet tidlig morgen på jeres hotel i Saigon og kørt mod Ben Tre. Her venter en båd på jer, som langsomt bringer jer mod deltaets eventyrlige og kontrastfuld verden af flydende markeder, små landsbysamfund og grønne rismarker. I løbet af dagen besøger I forskellige øer og landsbyer, hvor en familie byder jer indenfor. De lever af at fremstille røgelsespinde og alt, hvad der kan laves af kokosnødder.

Frokosten serveres på en lokal restaurant, hvorefter I sætter kurs mod jeres hjem de næste 2 nætter.

Betagende udsigt fra hotellets solsenge på The Island Lodge, Mekong, VietnamThe Island Lodge 4*

Velkommen til en lille perle langt fra alfarvej i Mekong-deltaet. The Island Lodge er et skønt, lille boutiquehotel, som danner den perfekte base for fredfyldte omgivelser og autentiske oplevelser i lokalområdet.

Stemningen er varm og personlig, maden en fin kulinarisk oplevelse og poolen fantastisk med udsigt over Mekong-flodens liv. 

 

Dag 13
Cykeltur i i Mekongdeltaet

Oplev det frodige Mekongdelta eksempelvis på cykelI starter dagen med en dejlig morgenmad på hotellet.

Dagen står derefter på en fantastisk cykeltur ud i det grønne Mekong-delta. Her venter de grønne marker og den rå natur, der bedst opleves til fods eller på cykel. I kommer væk fra hovedveje og turister, gennem store palmeplantager og farverige frugtmarker. I besøger små landsbyer, kommer forbi bønderne i rismarkerne og besøger en kokosplantage. Og meget mere.

Vietnams Mekong er rig på kokosnødderI cykler ca. 8 km og rute, tempe og stops kan tilpasses jeres behov, så selv små størrelser kan følge med.

Tilbage på lodgen kan I nyde den sidste eftermiddag og aften mens livet på floden roligt udfolder sig foran jer. Bedre afslutning på jeres Vietnam-rejse kan man nærmest ikke forestille sig.

Dag 14-15
Hjemrejse fra Vietnam

Vietnameser sejler forbi The Island Lodge, Mekong, VietnamJeres rejse til Vietnam er nu slut, med mindre I har forlænget med nogle dage ved stranden. I bliver kørt de ca. 2 timer til Saigon lufthavn, og flyver hjemad fyldt med minder og ikke mindst med farverige indtryk fra det vidunderlige vietnamesiske køkken.

I lander typisk i Danmark på dag 15.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Smagen af Vietnam
RejseperiodeDobbelt
21.09.21 - 14.12.2125.000-27.000
15.12.21 - 30.04.2227.000-31.000
01.05.22 - 31.10.2226.000-28.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Visum til Vietnam