• Train Street i Hanoi
 • Lokal på vej til et marked i Hanoi med frugt
 • Oplev Hanois lokalliv
 • Lokal togstation i Hanoi

Livet på jernbanen og Hanoi bag facaden

Oplev det kontrastfulde lokalliv i selskab med egen guide

Train Street i Hanoi
Læs mere

Kom med bag om facaden, helt tæt på det kontrastfulde liv i Hanoi. Oplev den smalle gade, hvor de lokale lever livet næsten uberørt, selv om der dagligt kører et tog forbi lige uden for deres hoveddøre. Besøg byens eneste Hang Trong-kunstner og kør i lokaltog over Den Røde Flod.

Oplev Hanois farverige lokallivTid til at mærke Hanois sjæl

I mødes omkring kl. 8.30 om morgenen med jeres lokalkendte guide, som de næste fem timer skal vise jer det autentiske Hanoi. Undervejs fortæller guiden om lokallivet og byens såvel som Vietnams historie og kulturer, og I har god tid til at stoppe og fordybe jer. Hanoi er nemlig en energisk og farverig by. Når I giver jer tid til at opleve en lokal på vej til et marked med sin overpakkede cykel eller bare stopper op på gaden for at betragte livet, der glider forbi, kan det derfor være det sidste lille krydderi, som gør jeres oplevelse allermest magisk.

Train Street, HanoiGaden, hvor livet leves på togskinnerne

Dagens første stop er i Hanois ældre bydel med sine mange gader og stræder, der blandt andet gemmer på den smalle Hanoi Train Street. To gange om dagen (kl. 11.15 og 17.15) bumler toget direkte gennem gaden, hvis lokalliv for en stund sættes på pause. For så snart toget er kørt igennem, bruger de lokale togskinnerne, som om intet var hændt. Planter stilles frem på skinnerne for at suge solens varme stråler til sig, der vaskes og tørres tøj, laves mad og børnene leger uforstyrret på skinnerne. Lige før toget så kommer, pakkes alt væk for atter at blive stillet frem, når toget har passeret. Sådan er dagligdagen for de lokale på Hanoi Train Street. Unikt. Magisk og autentisk.

Tag jer tid til at slentre ned ad gaden, fornemme stemningen og måske tage billeder – husk kamera!

Vietnams farverige Hang Trong-kunst

I den ældre bydel bliver I også budt varmt indenfor hos en knap 80-årig lokal kunstner, som er den eneste i Hanoi, der i dag skaber de traditionelle Hang Trong-malerier. Se, hvordan maleriernes motiver bliver til og lyt til spændende historier om kunsten såvel som personlige fortællinger om, hvordan lokallivet i Hanoi har udviklet sig gennem tiden. 

Hang Trong er en traditionel vietnamesisk kunstart, der males på tynde træplader. Førhen havde stort set alle vietnamesiske familier denne slags malerier i hjemmet eksempelvis ved personlige altre. Malerierne har typisk forskellige dyr og motiver, der symboliserer lykke, liv, held og lykke m.m. I dag finder I dog primært de traditionelle Hang Trong-malerier på museer eller fine gallerier.

Kør med tog over Den Røde Flod, hvor naturen og Hanois skyline står i skarp kontrast til hinandenLivet på den anden side af floden

Efter I har oplevet Hanois ældre bydel, bliver I kørt over Den Røde Flod til en lokal togstation, hvor det travle hverdagsliv folder sig ud. Der er typisk en leben af folk på stationen, der skal af og med toget, møde deres venner eller står klar med den helt store oppakning til dagens rejse. Forude venter endnu et eventyr, når I stiger ombord på et ældre bumletog og kører ad togbroen over Den Røde Flod. 

Glæd jer til at opleve den kontrastfulde udsigt ved floden, hvor rismarker, frugtmarker og bananpalmer vokser vildt med Hanois skyskrabere og storbyliv som baggrund. Rul vinduerne ned og indånd den friske luft. Betragt, hvordan dagligdagen leves langs floden, før I står af toget i hjertet af Hanoi.

Dagen slutter cirka kl. 13.30, hvor I har mulighed for at blive kørt tilbage til jeres hotel.

Peter Møller

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.