• Train Street i Hanoi
 • Oplev smukke vægmalerier i Hanoi, Vietnam
 • Lokal togstation i Hanoi
 • Lokal på vej til et marked i Hanoi med frugt

Livet på jernbanen og Hanoi bag facaden

Oplev det kontrastfulde lokalliv i selskab med egen guide

Train Street i Hanoi
Læs mere

Kom med bag om facaden, helt tæt på det kontrastfulde liv i Hanois gamle kvarter - fra de livlige gader til byens bankende hjerte. Afslut på fineste vis med en tur i lokaltog over Den Røde Flod, hvor alt er frodigt og grønt, og skyskraberne rejser sig i det fjerne.

Oplev Hanois farverige lokallivTID TIL AT MÆRKE HANOIS SJÆL

I mødes omkring kl. 8.00 om morgenen med jeres lokalkendte guide, som de næste timer tager jer med rundt i det autentiske Hanoi. Både i byens gamle kvarter og langt væk fra centrum.

Undervejs fortæller guiden om lokallivet og byens, såvel som Vietnams, historie og kulturer, og I har god tid til at stoppe og fordybe jer. Hanoi er nemlig en energisk og farverig by. Når I giver jer tid til at opleve en lokal på vej til et marked med sin overpakkede cykel eller bare stopper op på gaden for at betragte livet, der glider forbi, kan det derfor være det sidste lille krydderi, som gør jeres oplevelse allermest magisk.

Kvinde på en bænk ved Hoan Kiem søen i Hanoi. Turtle Tower ses i baggrunden.HANOI OLD QUARTER OG BYENS BANKENDE HJERTE

I starter dagen roligt med en slentretur gennem Hanois gamle kvarter. Her møder historie og tradition nutidens modernisering. Og her finder I en smeltedigel af leben og små handlende, dampende suppegryder og morgentrafik.

Og dog skal I blot runde et par hjørner før I befinder jer ved breden af Hanois bankende hjerte, Hoan Kiem-søen. Roen og den fredfyldte stemning står i skarp kontrast til de omkringliggende livlige gader. Det er da også her, de lokale kommer for at starte morgenen med lidt tai chi, holde siesta eller for at sludre på en bænk ved aftenstide. 

Søen har fået sit navn efter en gammel legende, som involverer en kejser og et sværd. Men den historie kan I jo passende få af jeres guide, mens I spejder over søen mod skildpadde-tårnet.

Train Street i HanoiSTREET ART OG JERNBANELIV

I fortsætter gåturen langs Hanois gamle jernbane. Den blev lagt i 1880erne af de franske koloniherrer, og er i dag en essentiel det af byen liv. Ikke mindst fordi jernbanen idag skærer sig igennem Hanoi Train Street, hvor de lokale bogstavelig talt lever i takt med toget. Det bumler igennem deres gade, blot få centimeter fra deres hjem, to gange om dagen. Når toget har passeret bruger de lokale togskinnerne, som om intet var hændt. Planter stilles frem på skinnerne for at suge solens varme stråler til sig, der vaskes og tørres tøj, laves mad og børnene leger uforstyrret på skinnerne.

Farverige vægmalerier i Hanoi, VietnamAlt dette kan være svært at se med det blotte øje, men det skal jeres guide nok fortælle jer mere om, mens I bevæger jer mod en mere kreativ side af byen. Næste stop er nemlig en gade med vægmalerier, der på farverig og smuk vis tager jer med tilbage i tiden. Men som samtidig omfavner nutiden med sin farverige, street art-tilgang.

Lokal togstation i HanoiLIVET PÅ DEN ANDEN SIDE AF FLODEN

Efter I har oplevet Hanois ældre bydel, bliver I kørt over Den Røde Flod til en lokal togstation, hvor det travle hverdagsliv folder sig ud. Der er typisk en leben af folk på stationen, der skal af og med toget, møde deres venner eller står klar med den helt store oppakning til dagens rejse. Forude venter endnu et eventyr, når I stiger ombord på et ældre bumletog og kører ad togbroen over Den Røde Flod. 

Kør med tog over Den Røde Flod, hvor naturen og Hanois skyline står i skarp kontrast til hinandenGlæd jer til at opleve den kontrastfulde udsigt ved floden, hvor rismarker, frugtmarker og bananpalmer vokser vildt med Hanois skyskrabere og storbyliv som baggrund. Rul vinduerne ned og indånd den friske luft. Betragt, hvordan dagligdagen leves langs floden, før I står af toget i hjertet af Hanoi.

Det er en lille oplevelse, som ofte ender med, at være en af de største.

Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.