XL Vietnam Phong Nha National Park Tu Lan Trekking River Crossing
Oplevelse i Vietnam

Natureventyr i Phong Nha, Vietnam

Betagende naturscenerier, gigantiske grotter og historiske tunneler

Oplev noget af Vietnams smukkeste natur og bo i et guest house ud til rismarkerne. I sejler på Son-floden, tager på smuk cykeltur og ser minder fra Vietnamkrigen. 3 dages tur.

I et relativt ukendt område af det centrale Vietnam gemmer et af landet smukkeste naturområder sig, Phong Nha National Park. Området er først for nylig kommet på det turistmæssige landkort.

Nogle af verdens største grottesystemer

Årsagen til den ekstra opmærksomhed er, at vietnameserne her har fundet nogle af verdens største grottesystemer i parkens kuperede jungle. I de senere år er 70 km grotter udforsket, men forskerne er langt fra færdige.

At her er grotter, er dog ikke en nyhed. Ho Chi Minh-stien gik gennem nationalparken under Vietnamkrigen, og Ho Chi Minhs soldater gemte sig i en af grotterne.

Guest house med pool

De mest tilgængelige af grotterne tiltrækker en del lokale turister, men for mange er den egentlige attraktion områdets skønhed. Derfor nøjes I ikke med at se de kæmpe grotter, men bor ude i området i 2 nætter.

Adgang til parken ligger ca. 1 times kørsel fra provinshovedstaden Dong Noi. I kunne bo på hotel i Dong Hoi og besøge området på dagsture, men både byen og hotellerne er mere end kedelige. Derfor anbefaler Nyhavn Rejser uden tøven at gå ned i standard og bo tæt på parken.

Stilen er som taget ud af den franske kolonitid, og kvaliteten er markant opgraderet i forhold til den øvrige lokale standard. Her er en lille pool, værelser med aircon og ikke mindst god atmosfære.

Xl Vietnam Tan Hoa Phong Nha Ke Bang National Park Tu Lan Cave System Waterfall
Det kan I se frem til

Program

Dag 1: I flodbåd direkte ind i bjergets mund

I Dong Hoi bliver I mødt af den lokale guide, som kører jer til Phong Nha National Park.

Her stiger I om bord på jeres private båd, der sejler jer ad Son River direkte ind i en grotte, som er flodens udspring. Flere steder kommer floder på denne måde ud af bjerget ad både synlige og usynlige tunneller.

I fortsætter nu til fods ind i grottesystemets tunneller med de betagende stalagmitter og stalaktitter samt underjordiske søer og floder. Bagefter bliver I kørt til jeres guest house, hvor I kan slappe af nyde dagligdagens liv på landet i de smukkeste rammer.

Dag 2: Cykeltur lands rismarkerne

I skal ud i den vidunderlige natur med junglestier, rismarker og de frodige kalkstensbjerge. En engelsktalende guide tager jer med på 4 timers cykeltur i roligt tempo.

I cykler til Bong Lai-dalen langs rismarker og gennem små landsbyer. Turen har et rigtigt dejligt mål: nemlig The Pub with Cold Beer. Her kan I, som navnet siger, få en kold øl, mens I slapper af i en hængekøje. I kan også svømme i floden eller sejle på floden i en stor badering. Kommer sulten over jer, serverer de en dejlig kylling med efter de lokales mening verdens bedste jordnøddesovs.

Dag 3: Historisk afslutning

Tidlig morgen siger I farvel til de smukke omgivelser og kører mod syd til Hue.

På vejen stopper I ved barndomshjemmet til en af Vietnams helte, General Vo Nguyen Giap, der havde en ledende rolle i sejren over franskmændene i slaget ved Dien Bien Phu i 1946. Huset blev brændt ned af franskmændene, men genopbygget i 1977. Generalens barnebarn inviterer indenfor i de smukke træhus med en charmerende have.

Herfra kører I videre en times tid til Vinh Moc-tunnellerne gennem smukke landskaber og maleriske landsbyer.

Under Vietnamkrigen (I Vietnam: den amerikanske krig) udgravede indbyggerne i landsbyen Vinh Moc næsten 3 km. tunneller, hvor de kunne søge skjul for bomberne. 300 mennesker boede med mellemrum hernede fra 1966 til 1971.

På grund af beliggenheden kommer der langt færre turister til Vinh Moc end fx de mere kendte Cu Chi-tunneller ved Saigon. Det i sig selv, gør dem mere interessante. Men samtidig er de også større, og man kan derfor komme længere rundt og dybere ned. Det giver både en bedre forståelse af livet under jorden og et større sug i maven.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Vietnam

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Vietnam. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.