• Phong Nha National Park i Vietnam
 • Son floden i Phong, Vietnam
 • Grotte i Phong Nha National Park i Vietnam
 • Solnedgang over rismarkerne i den smukke Phong Nha Nationalpark i Vietnam

Natureventyr i Phong Nha, Vietnam

Betagende naturscenerier, gigantiske grotter og historiske tunneler. 3 dage/2 nætter

Phong Nha National Park i Vietnam
Læs mere

Oplev noget af Vietnams smukkeste natur og bo i et guest house ud til rismarkerne. I sejler på Son-floden, tager på smuk cykeltur og ser minder fra Vietnamkrigen.

I et relativt ukendt område af det centrale Vietnam gemmer et af landet smukkeste naturområder sig, Phong Nha National Park. Området er først for nylig kommet på det turistmæssige landkort.

NOGLE AF VERDENS STØRSTE GROTTESYSTEMER

Årsagen til den ekstra opmærksomhed er, at vietnameserne her har fundet nogle af verdens største grottesystemer i parkens kuperede jungle. I de senere år er 70 km grotter udforsket, men forskerne er langt fra færdige.

At her er grotter, er dog ikke en nyhed. Ho Chi Minh-stien gik gennem nationalparken under Vietnamkrigen, og Ho Chi Minhs soldater gemte sig i en af grotterne.

Vandfald ved Tu Lan grottene ved Tan Hoa, Phong Nha-Ke Bang National Park, VietnamGUEST HOUSE MED POOL

De mest tilgængelige af grotterne tiltrækker en del lokale turister, men for mange er den egentlige attraktion områdets skønhed. Derfor nøjes I ikke med at se de kæmpe grotter, men bor ude i området i 2 nætter.

West Lake Villa på Phong Nha Lake House, VietnamAdgang til parken ligger ca. 1 times kørsel fra provinshovedstaden Dong Noi. I kunne bo på hotel i Dong Hoi og besøge området på dagsture, men både byen og hotellerne er mere end kedelige. Derfor anbefaler Nyhavn Rejser uden tøven at gå ned i standard og bo tæt på parken.

Stilen er som taget ud af den franske kolonitid, og kvaliteten er markant opgraderet i forhold til den øvrige lokale standard. Her er en lille pool, værelser med aircon og ikke mindst god atmosfære.

Son floden i Phong, Vietnam

DAG 1: I FLODBÅD DIREKTE IND I BJERGETS MUND

I Dong Hoi bliver I mødt af den lokale guide, som kører jer til Phong Nha National Park.

Her stiger I om bord på jeres private båd, der sejler jer ad Son River direkte ind i en grotte, som er flodens udspring. Flere steder kommer floder på denne måde ud af bjerget ad både synlige og usynlige tunneller.

Phong Nha National Park i VietnamI fortsætter nu til fods ind i grottesystemets tunneller med de betagende stalagmitter og stalaktitter samt underjordiske søer og floder. Bagefter bliver I kørt til jeres guest house, hvor I kan slappe af nyde dagligdagens liv på landet i de smukkeste rammer.

Cykeltur i Vietnams smukke natur, Phong NhaDAG 2: CYKELTUR LANGS RISMARKERNE

I skal ud i den vidunderlige natur med junglestier, rismarker og de frodige kalkstensbjerge. En engelsktalende guide tager jer med på 4 timers cykeltur i roligt tempo.

I cykler til Bong Lai-dalen langs rismarker og gennem små landsbyer. Turen har et rigtigt dejligt mål: nemlig The Pub with Cold Beer. Her kan I, som navnet siger, få en kold øl, mens I slapper af i en hængekøje. I kan også svømme i floden eller sejle på floden i en stor badering. Kommer sulten over jer, serverer de en dejlig kylling med efter de lokales mening verdens bedste jordnøddesovs.

De smukke rismarker i Phong Nha National Park, VietnamDAG 3: HISTORISK AFSLUTNING

Tidlig morgen siger I farvel til de smukke omgivelser og kører mod syd til Hue.

På vejen stopper I ved barndomshjemmet til en af Vietnams helte General Vo Nguyen Giap, der havde en ledende rolle i sejren over franskmændene i slaget ved Dien Bien Phu i 1946. Huset blev brændt ned af franskmændene, men genopbygget i 1977. Generalens barnebarn inviterer indenfor i de smukke træhus med en charmerende have.

Herfra kører I videre en times tid til Vinh Moc-tunnellerne gennem smukke landskaber og maleriske landsbyer.

Under Vietnamkrigen (I Vietnam: den amerikanske krig) udgravede indbyggerne i landsbyen Vinh Moc næsten 3 km. tunneller, hvor de kunne søge skjul for bomberne. 300 mennesker boede med mellemrum hernede fra 1966 til 1971.

På grund af beliggenheden kommer der langt færre turister til Vinh Moc end fx de mere kendte Cu Chi-tunneller ved Saigon. Det i sig selv, gør dem mere interessante. Men samtidig er de også større, og man kan derfor komme længere rundt og dybere ned. Det giver både en bedre forståelse af livet under jorden og et større sug i maven.

Peter Richard Jørgensen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.