• Cu Chi-tunnellerne, Vietnam
 • Cu Chi-tunnellerne lidt uden for Saigon
 • Sejl med speedbåd i det smukke landskab i Vietnam
 • Tag tilbage i tiden og oplev Cu Chi tunnelerne med en guidet tur
 • Lær det vietnamesiske køkkens hemmeligheder at kende på kokkeskole ved Cu Chi

Cu Chi-tunnellerne i speedbåd

Oplev de ikoniske tunneller og gør transporten til en oplevelse

Sejl med speedbåd i det smukke landskab i Vietnam
Læs mere

I kommer til en af Vietnams største og mest tankevækkende attraktioner, Cu Chi-tunnellerne, og I gør det på spektakulær vis i speedbåd. Oftest før mange af de store turistbusser ankommer. Bagefter kan I tage på lokal kokkeskole i Cu Chi, hvor I lærer det vietnamesiske køkkens hemmeligheder at kende (tilkøb).

Cu Chi-tunnellerne lidt uden for Saigon

Ved byen Cu Chi tæt på Saigon ligger de berømte Cu Chi-tunneller, der er blevet et ikon for vietnamesernes udholdenhed og Nordvietnams sejr over Sydvietnam.

Cu Chi-tunnellerne, Vietnam250 km tunnelsystem

Tunnelsystemet blev udgravet under krigene mod først Frankrig og senere USA. Indgangene var skjulte, og tunnellerne kunne derfor bruges som udgangspunkt for guerillaangreb. I de 250 km tunneller var våbenlagre, hospitaler, forråd … og livsfarlige fælder, hvis det skulle lykkes en modstander at klemme sig ned i de smalle gange. Tunnellerne lå så dybt, at de kunne holde til bomber, der faldt, og tanks, der kørte hen over dem.

At se Cu Chi-tunnelerne er en af den slags oplevelser, der giver et sug i maven og indgyder respekt. I kan komme ned i en tunnel, der er udvidet, så den passer til turiststørrelse.

Ho Chi Minh floden, VietnamI speedbåd ad Saigonfloden

De fleste kører hertil, men de små 2 timers køretur hver vej kan godt være lidt lange og kedelige. Und jer derfor at tage turen med speedbåd ad Saigonfloden i stedet, så transporten bliver en stor oplevelse i sig selv. I bliver hentet tidlig morgen på hotellet og kørt den korte tur til kajpladsen ved flodbredden. Kort efter sætter I kursen opstrøms mod Cu Chi, der ligger ca. 80 minutters behagelig sejlads mod vest.

Bådens fart skaber en behagelig brise. Byens skyskrabere bliver langsomt mindre, mens I i stedet omgives af små fiskerbåde og store flodpramme. Flodbredderne domineres nu af frodig jungle, der kun brydes af sporadisk bebyggelse.

Tag tilbage i tiden og oplev Cu Chi tunnelerne med en guidet turKom frem før turbusserne

Cu Chi er et populært udflugtsmål for både udlændige og Vietnamesere. På de travleste dage kommer her over 1500 besøgende på en dag. En anden stor fordel ved turen med speedbåd er, at I typisk vil komme frem inden de store turbusser.

På farmen dyrker de en masse grøntsager såsom svampeSkal I også på kokkeskole?

Efter rundvisningen i Cu Chi har I mulighed for at slutte dagen med en sejltur retur i speedbåd til Saigon eller tilvælge (tilkøb) en eftermiddag på kokkeskole, hvor I sammen med en lokal kok lærer at lave vietnamesiske retter.

Vælger I at tage tilbage til Saigon, spiser I først frokost på en lokal restaurant. Tager I i stedet på kokkeskole, er I selv med til at tilberede dagens frokost. 

Lær det vietnamesiske køkkens hemmeligheder at kende på kokkeskole ved Cu ChiØkologisk farm - dyrker alt selv

Kokkeskolen foregår på en økologisk farm, hvor de selv dyrker alle grøntsager og urter, holder fisk i dammen og har øffende grise. Her skal I lære, hvordan de lokale dyrker smagfulde champignons, som videresælges på de lokale markeder. I skal med i den grønne køkkenhave for at plukke friske urter,  trække grøntsager op ad jorden og lære, hvilke ingredienser der hører sig til i det vietnamesiske køkken. Bagefter står den på madlavning, hvor I selv skal prøve kræfter med traditionelle vietnamesiske specialiteter - og så er der serveret. Velbekomme! 

Hvilke retter I lærer at lave på kokkeskolen, varierer fra gang til gangMadlavning i børnehøjde

En hyggelig måde at afslutte dagen, og det hele foregår i børnehøjde, så selv de mindste kan være med til at tilberede dagens middag. Efter kokkeskole bliver I kørt i bil tilbage til Saigon, hvor I så ankommer omkring kl. 17.30. 

Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Oplevelsen indgår i disse rejseforslag

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.