Xl Argentina Patagonia Perito Moreno Glacier (03)
Oplevelse i Argentina

Helt tæt på Perito Moreno-gletsjeren

Sejl mellem isbjerge og oplev isen kælve

Den massive Perito Moreno-gletsjer er en af de mest bevægende oplevelser på en rejse til Argentina. På denne udflugt kommer I helt tæt på det store vidunder - først til fods og senere med en uforglemmelig bådtur langs gletsjerens dramatiske endevæg.

Perito Moreno er en af Argentinas – og verdens – helt store vidundere. Gletsjeren løber over 30 km fra Andesbjergene til Argentinas største ferskvandssø, Argentino-søen, hvor dens imponerende turkisblå endevæg – 5 km bred - hæver sig majestætisk over vandoverfladen med en gennemsnitlig højde på 75 m.

Hele gletsjeren dækker et område på 250 km2 og har sin kilde i det sydpatagoniske isfelt, som er verdens tredje største ferskvandsreserve. Det er ganske enkelt enorme naturkræfter, som er på spil her.

Oplev isen kælve - og måske "det store brud"

Med jævne mellemrum danner gletsjerens endevæg en kile helt frem til den modsatte bred af søen og skaber dermed en kæmpe mur, som skiller en mindre del af søen fra hovedsøen.

Nu kan det indespærrede vand ikke længere komme ud, så vandstanden vokser her med helt op til 30 meter over vandstanden i hovedsøen - og når dette sker, bliver trykket fra vandet til sidst så stort, at muren mellem de to søer kollapser.

Begivenheden kaldes for det ”store brud” og regnes for en af de mest dramatiske og sindsoprivende naturfænomener, man kan opleve noget sted i verden. Fredeligere er det til daglig, men langt fra udramatisk, for isen kælver i gennemsnit hver halve time ved Perito Moreno – og man er ikke i tvivl, når det sker!

Smuk køretur til Nationalparken
Los Glaciares

I bliver hentet på jeres hotel i den lille by El Calafate, cirka 80 km fra gletsjeren. Der venter jer en smuk køretur og det varer ikke længe, før I kan øjne den enorme Argentino-sø i horisonten. Nu gælder det om at holde øjne åbne, for der bor mange spændende fuglearter på ruten langs søens bugter – ikke mindst flamengoer og den elegante Cauquen-gås, som er en af områdets oprindelige beboere. 

XL Argentina Perito Moreno Glacier Nature
XL Argentina Patagonia Los Glaciares National Park Ducks Animals
Argentina Perito Moreno Lago Argentino, Los Glaciares National Park, Patagonia

Gåtur med betagende udsigter

Lad det være sagt med det samme. Det er et overvældende syn, som møder jer, når I ankommer til søbredden overfor Perito Morenos imponerende ismasser. I bevæger gennem skoven og pludselig glimter I de første blåhvide skær mellem de grønne blade og røde chilenske ildblomster – og snart åbenbarer den massive endevæg sig for fuld styrke.

Det fængslende syn giver et sug i maven og giver ikke slip igen. Følelsen vokser kun i takt med at I ser mere og mere af det store vidunder, og hele tiden finder nye facetter fra de mange gangbroer, stier og promenader ved søbredden. Her flyver tiden, men I har ikke travlt. Og måske I også har taget en flaske vin med, og nogle kiks og lidt ost, som I kan nyde fra et godt udkigssted.

Til søs og helt tæt på gletsjeren

Senere på dagen skal I endnu tættere på. I stævner ud på et lille skib med en professionel guide om bord, som fortæller mere om det fascinerende naturfænomen, mens I sejler tæt forbi forrevne isbjerge og bevæger jer ned langs endevæggen.

I er nu så tæt på, at I kigger op på gletsjeren - men altid i sikker afstand fra de enorme ismasser. Pludselig hører I en knasende lyd, kigger jer om og ser små stykker is løsne sig fra en revne i endevæggen. Revnen vokser og den buldrende lyd bliver dybere. Nu holder I vejret.

Xl Argentina Patagonia Perito Moreno Glacier Ice Breaks
HÅNDPLUKKEDE REJSER

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Chile Torres Del Paine Red Ice
Chile, Sydamerika

Natureventyr i Patagonien

12 dage fra

52.500 kr.

Glæd jer til

Santiago de Chile og vinlandet

Glamping i nationalparken Torres del Paine

Den majestætiske Perito Moreno-gletsjer

Fashionable Buenos Aires

Håndplukkede boutique-hoteller

XL Argentina Patagonia Mount Fitz Roy, Los Glaciares National Park Copy
Buenos Aires, Argentina, Sydamerika

Glæd jer til

Den majestætiske Perito Moreno-gletsjer og nationalparken Torres del Paine

Tidløs klasse i fashionable Buenos Aires

Eksklusive lodges i pagt med Patagoniens natur

Suveræne villaer, vinsmagning og gastronomi i Mendoza

Iguazú-vandfaldet på forreste række

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Argentina

Alt på denne rejse til Argentina kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Argentina.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.