• Udsigt fra shelter i camp på trekkingturen i Australiens outback
 • Tag på trekking i Australien outback
 • Middag i camp under trekkingturen i Australiens outback

Trekking i outbacken blandt kænguruer og emuer

4 dages komfortabel vandretur til camps og god mad med hjemtur via vingård

Trekking ved Wilpena Pound, South Australia
Læs mere

Oplev 4 dage i noget af det mest spektakulære outback, Australien kan byde på. I vandrer, sover på autentiske camps under millioner af stjerner og på et lækkert homestead med pool, og I nyder god mad med australske vine undervejs.

Wilpena Pound i Flinders Ranges National Park - se det på trekkingturen i Australiens outbackDette er den perfekte oplevelse i Australien for jer, der lægger vægt på nærkontakt med spektakulær natur, men som ikke beklager sig det mindste, hvis campinglivet suppleres af gode 3-retters menuer, velsmagende vine og masser af ny viden fra engagerede guides. 

En vandretur med tid til fordybelse og stor komfort i mageløse og varierede landskaber. 

På trekking i Australiens fascinerende outbackVandretur gennem rød og rå natur

I kommer ud i den røde outback, hvor Flinders Range, Elder Range og Red Range rejser sig af den røde jord. Gennem pinjeskove og eukalyptusskove. Og forbi fugle- og dyreliv med kænguruer, emuer og ørne. 

Arkaba Homestead - overnatning under trekking i Australiens outbackI krydser også det store plateau i naturens eget amfiteater, Wilpena Pound, og overnatter dels i camps, hvor I kan sove ude under nattens stjerner, og dels i komfortabelt homestead på gammel fårefarm. 

Hver aften skaber guider og kokke 3-retters menuer med vine, og I når endda omkring en vingård til smagsprøver og frokost på det sidste stykke hjem, når vandreskoene er pakket væk. 

For alle i normal god form

Vandreturene ligger på 13-15 km om dagen med rigeligt med pauser på vejen. Det går op og ned, men ikke mere end, at alle i normal god form kan være med. 

Fantastisk udsigt ud over Flinders Ranges National Park på trekkingturen i Australiens outbackDag 1: Wilpena Pound og Arkaba Wilderness, 13 km

Hvis I kommer fra Adelaide, tager I tidligt i lufthavnen for at tjekke ind senest 7.30. I skal nemlig med et fly klokken 8 til Hawker Airstrip i Ikara-Flinders Ranges. 

I bliver budt velkommen og kørt tre kvarters tid til Wilpena Pound. Her rejser bjergene sig af Australiens røde outback som et gigantisk elipseformet amfiteater. Scenen er sat for store naturoplevelser, og jeres vandretur kan begynde. 

Trekking ved Wilpena Pound, South AustraliaVandretur over Wilpena Pound 

I går fra Wilpena Resort ind i Wilpena Pound og krydser ”amfiteatrets scene”, hvor bjergene omslutter sletten. Langsomt stiger landskabet, så I til sidst står på kanten af det kraterlignende natursceneri, der omgiver jer. Herfra går det ned en kilometers vej til Arkaba Wilderness og jeres lejr for natten, hvor I ankommer sidst på eftermiddagen. 

Middag i camp under trekkingturen i Australiens outback

Black’s Gap Signature Swag Camp

I lejren kan I nyde et varmt brusebad og en kølig drink med kanapeer og se solen gå ned over outbacken, mens jeres guides tilbereder en 3-retters menu, der serveres under åben himmel med tilhørende vine. 

Udsigt fra shelter i camp på trekkingturen i Australiens outbackOg nu er det tid at forklare, hvad en swag er. En sovepose med indbygget madras, der ligger på en lille personlig platform, hvor I også kan rykke ind under et halvtag. I har altså jeres eget shelter i lejren og falder i søvn under millioner af stjerner. 

Toiletter og brusebade er placeret diskret og nok med flottere udsigt end de fleste andre toiletter, I har prøvet. Heldigvis er der samme udsigt i resten af lejren, så det giver ikke anledning til kødannelser. 

Trekking på Heysen Trail, Flinders Ranges National Park, AustralienDag 2: Black’s Gap og Heysen Trail, 15 km

Dagens farver er rød, blå og grøn. Rød for den røde outback. Blå for himlen over jer. Grøn for bushen i Elder Range, som I vandrer igennem. 

Hold udkig efter ørne, emuer og kænguruer og nyd det nok allersmukkeste natursceneri, I vil opleve på denne vandretur i outbacken og Flinders Ranges. Få vil på deres rejse til Australien komme i samme nærkontakt med naturen, som I gør her.

Pause ved et flodleje under trekking i Australiens outbackI krydser flodlejer og går gennem landskaber, der før har været forsøgt brugt til fårehold. Turen går blandt andet ad dele af den berømte 1.200 km lange vandrerute Heysen Trail gennem Black’s Gap, og I hører om spændende historiske minder på vejen. 

Mød kænguruer under trekkingturen i Australiens outbackBad, mad og god søvn i Elder Camp

Der er pauser ved de gamle fårehyrders camps og marker, hvor fårene blev samlet. Nu er det dog ikke får, men kænguruer og emuer, der samles her. Sidste del af turen går lidt stejlt op ad en kilometers vej, men alle i normal god form kan nemt være med. På toppen af Red Range bliver I belønnet med en mageløs udsigt mod Ikara-Flinders Ranges.

Når mørket falder på under middagen i campen under trekkingturen i Australiens outbackSidste del af dagens vandretur, der med pauser i alt er 6-7 timer, går ned gennem bushen til foden af Elder Range, hvor jeres bagage og swag venter i en ny lejr. Det samme gør et varmt brusebad og snart også endnu en lækker 3-retters menu. 

Dejlig morgenmad og udsigt under trekkingturen i Australiens outbackDag 3: Til Arkaba Homestead, 15 km

Når I vågner, står solen smukt på Elder Range, og det vil krible i kamerafingrene for at få taget en masse fotos. Det er der heldigvis god tid til, når I begiver jer på vej. Nyd fugle og blomster og alle guidens fortællinger. 

I går langs Elder Range for så at begive jer ind i eukalyptus- og pinjeskove og hen over Slaty Creek, der alt efter sæson giver mulighed for at drikke krystalklart vand fra kolde kilder. 

River Red Gums træer i Flinders Ranges National Park, AustralienHerfra går det hen over toppen af smukke Red Range og ned til bredden af Arkaba Creek, hvor der vokser hundreder af den endemiske træsort Eucalyptus Camaldulensis, lokalt kendt under navnet River Red Gums. 

Men mest af alt går dagen bare med at nyde de store vidder, de spektakulære bakkedrag og det at være sammen langt ude i naturen. Det er det, en rejse til Australien kan. Få en til at slappe af, nyde naturen og glemme alt om hverdagen. 

Arkaba Homestead - overnatning under trekking i Australiens outbackArkaba Homestead

Midt på eftermiddagen er I så fremme ved dagens mål, Arkaba Homestead. Og nej, her venter ikke en swag, men et komfortabelt værelse med lækre senge, stort badeværelse og aircondition. 

Arkaba Homestead er en tidligere fårefarm fra 1850’erne, der i dag arbejder med naturbeskyttelse i et spektakulært område på 240 km2. Glæd jer til at nyde kokkens lækre middag og gode australske vine. Arkaba Homestead er smagfuldt indrettet, og er årstiden til det, er her også pool.

Vinmarker i Clare Valley, South AustraliaDag 4: Gennem vinland til Adelaide

I pakker vandreskoene væk og nyder en god morgenmad på Arkaba Homestead, før I bliver kørt mod Adelaide kl. 8.30.

Clare Valley wine country

Oplevelserne er dog på ingen måde slut endnu. Dagens køretur går gennem historiske outback-byer som Quorn, Wilmington, Mount Remarkable og Melrose, der ligger i grønne dale ved flodlejer med River Red Gum træer. Her er et rigt dyre- og fugleliv. 

Fra Melrose kører I ind i Clare Valley, der er et af Australiens kendte vinområder. Og selvfølgelig skal I ikke snydes for vingårdsbesøg med smagsprøver og en 2-retters frokost. Således mætte af indtryk og god mad ender turen i Adelaide lufthavn eller ved jeres hotel i Adelaide sidst på eftermiddagen.

Oplev Australiens outback på en fantastiske trekkingturPraktisk information

I følges med en gruppe med minimum 2 og maksimalt 10 vandrere plus - alt efter antal deltagere - en eller flere passionerede guider, der fortæller om natur og historie på vejen. Al bagage transporteres i forvejen hver dag, så I kan nøjes med at gå med en lille rygsæk. 

På alle dage lægges der pauser ind, så I kan slappe af og nyde frokost og snacks på vejen. Alle måltider inklusiv snacks på turen og vine til måltiderne er inkluderet. Turen afgår torsdag eller fredag i perioden fra april til oktober.

Bemærk, at turen også kan startes og afsluttes ved Arkaba Station, hvis I er på en kør-selv tur, hvor dette passer bedre. Og er man ikke til at sove under åben himmel kan turen sættes sammen så man overnatter på Arkaba Station hver nat.

Per Storm, Senior Travel Advisor hos Nyhavn Rejser

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.