• Oplev det fantastiske landskab, Arkaba Homestead, Flinders Ranges, Australien
  • Ankom i helikopter til Elysian Eco Retreat, Whithaven, Australien
  • Sydney Operahus, Australien
  • Penfolds Magill Estate - et ikon for australsk vin

Essensen af Australien

Alt det, der gør Australien til noget helt særligt. Metropoler, outback, gourmet og øer. 16 dage fra 64.500 kr.

Glæd jer til:

Hyggelige Adelaide og udsøgt vinsmagning

4 dages komfortabel trekking i Flinders Ranges – tæt på dyrelivet

God tid i Sydney, privat rundvisning i Operahuset og yacht-sejlads

Ophold på tropeø i Whitsunday Islands, kun for voksne

Helikoptertur til paradisstranden Whitehaven Beach

Læs mere

Oplev alt det, der gør Australien til noget særligt: metropoler, outback, vinlandet, gourmet og tropeøer. Udforsk Adelaide og Sydney. Trek i Flinders Ranges’ outback og bliv forelsket i Whitsunday Islands med udsøgt forkælelse og helikopterture.

Tre delstater, fire stop og masser af ikoner

I vil opleve essensen af Australien uden at gå på kompromis med hverken komforten eller kvaliteten.  Glæd jer til 4 dages trekking i Flinders Ranges, en meget overkommelig vandretur, hvor I bliver forkælet med gourmetmad og vine. Sydney er selvskrevet på enhver rejse til Australien, og finalen bliver et hyggeligt resort i tropiske Whitsundays Kort sagt outbacken, metropolen og tropiske Queenslands. 

Storbyliv og vinsmagning i Adelaide

Adelaide er en højkulturel og hyggelig by med shopping, museumsbesøg, historiske markeder og et væld af gode restauranter. Samtidig er byen i køreafstand til vinområder som Adelaide Hills, og I skal naturligvis på vinsmagning. I besøger den ikoniske Penfolds Magill Estate, som er verdenskendt for at producere den australske Penfolds Grange. Kom med ud i vinmarkerne, ned i vinkælderen, smag på vinen og nyd en god frokost, men jeres guide fortæller alt om vingårdens historie.

Trek i outbacken og sov under stjernehimlen

I fortsætter nu til noget af det mest spektakulære outback, Australien byder på. Nemlig Flinders Ranges. Her mødes I med en gruppe på maksimalt ti samt jeres guider. De næste tre dage vandrer I dagligt 13 til 15 kilometer til ikoner som Wilpena Pound, Black’s Gap og Elder Range. I ser eukalyptusskove, floder og masser af dyreliv. Der er god tid til fordybelse og pauser undervejs. De første to nætter overnatter I i swags – en slags australsk sovepose med en tyk indbygget madras, mens sidste nat er på Arkaba Homestead 5*. Der er høj komfort på hele turen med mulighed for at få et varmt bad samt vin, kanapeer og 3-retters menu hver aften!

På fjerdedagen af jeres eventyr i Flinders Ranges pakker I vandreskoene væk og kører tilbage til Adelaide for en nat. Undervejs til Adelaide står den på vinsmagning og frokost i Clare Valley.

Sydney i øjenhøjde og vandhøjde

En flyvetur på knap to timer bringer jer fra Adelaide til en af verdens smukkeste metropoler, Sydney. Her skal I bo på det hyggelige boutiqehotel Spicers Potts Point 5*.

Tag jer tid til at udforske Sydney, gå en tur i Botanisk Have og fortsæt til privat rundvisning i Operahuset. Glæd jer også til at opleve storbyen fra vandsiden, I har nemlig en dag på vandet i en luksus-yacht i Sydney Harbour. Vinen er på køl, frokosten serveres om bord.

Forkælelse på Long Island, Whitsunday Islands

I har ikke for alvor oplevet essensen af Australien, før I har oplevet Whitsunday Islands ud for Queenlands kyst. I skal bo Elysian Eco Resort 4* på Long Island, og ankommer med stil i en helikopter fra lufthavnen i Prosepine. Resortet ligger i en fredfyldt bugt med ti bungalows på første parket, så I er garanteret en fortryllende udsigt direkte fra sengekanten. Resortet er kun for voksne, helpension er inkluderet, og I kan frit deltage i yoga, snorkle og meget mere. 

Helikoptertur til en af verdens smukkeste strande

Som prikken over i’et skal I på helikoptertur til en af verdens smukkeste strande, Whitehaven Beach. I lander på stranden og har god tid til at mærke det bløde, kridhvide sand under fødderne og bade i det turkisblå vand. Et sandt paradis på jord!

Skræddersyet rejse til Australien

Alle rejser skræddersyes til jer, programmet her er således blot et forslag. Tal med jeres rejserådgiver, så sammensætter vi netop den rejse, I drømmer om.

Det skal I opleve

Program

Dag 1-2
I rejser fra København til Adelaide

Adelaide ligger i delstaten South AustraliaI rejser fra København til South Australias hovedstad Adelaide, hvor I lander på dag 2. Vores lokale repræsentant byder jer velkommen og kører jer til Mayfair Hotel 4+*, hvor I har to nætter. Hotellet kræser for sine gæster og det ses i alt fra servicen til restauranterne og den art deco-inspirerede stil fra 1920’erne. Med Rundle Mall, Central Market og byparker lige om hjørnet kan I ikke bo mere centralt.

Dag 3
Oplev vingården, som skaber Penfolds Grange

Skønne vine og dejlig mad på Penfolds Magill EstateEt flertal af Australiens bedste vinområder ligger i køreafstand fra Adelaide, og i dag skal I besøge den ikoniske Penfolds Magill Estate i Adelaide Hills. Vingården er berømt for at producere australske vine med Penfolds Grange som den førende. Men dagen står ikke bare i vinens og madens tegn, for historien er også en del af oplevelsen. Tilbage i 1844 var Penfolds Magill Estate en lægepraksis, der producerede og brugte hedvin som en del af behandlingen.

Mere kan vi ikke fortælle her. I kommer nemlig på en guidet tur rundt på vingården, ned i vintage-kælderen og får hele historien med. Efter at have smagt på nogle af stedets vine får I en dejlig 3-retters frokost med matchende vine.

Dag 4-7
Trekking i Flinders Ranges

Wilpena Pound i Flinders Ranges National Park - se det på trekkingturen i Australiens outbackI pakker kufferterne, bliver hentet og kørt til Adelaide Lufthavn. Her afgår jeres fly omkring kl. 8 til Hawker Airstrip i Ikara-Flinders Ranges. Yderligere tre kvarter med bil bringer jer til Wilpena Pound, der sætter scenen for dagens vandreeventyr på knap 13 km. Wilpena Pound rejser sig som et gigantisk amfiteater, I krydser ”scenen”, står til sidst på kanten af det kraterlignende landskab og går så en kilometer ned til Arkaba Wilderness og jeres lejr for natten. 

Udsigt fra shelter i camp på trekkingturen i Australiens outbackEfter dagens strabadser står den i forkælelsens tegn med drinks, kanapeer og 3-retters menu i solnedgangen. Når mørket falder på, kryber I ned i hver jeres swag (en sovepose med indbygget madras) og falder i søvn med uforstyrret kig til stjernehimlen.

Pause med morgen te under trekkingturen i Australiens outbackBlack’s Gap og Heysan Trail, 15 km

På dag 5 skal I endnu længere ind i outbacken, hvor helt nye naturscenerier venter. I krydser den røde outback og oplever den grønne bush, hvor ørne, emuer og kænguruer blot er nogle af dem, I kan møde på jeres vej. I krydser også flodlejer og går et lille stykke af den berømte Heysen Trail gennem Black’s Gap, før I sidst på dagen står for foden af Elder Range. Her venter jeres bagage og swag, I kan nyde et varmt brusebad og slutte dagen perfekt af med endnu en 3-retters menu.

Pause ved et flodleje under trekking i Australiens outbackKurs mod luksus på Arkaba Homestead

I vågner på dag 6 med udsigt til solens tidlige stråler, der bager på Elder Range. En god portion morgenmad giver energi til de næste par timer, hvor I vandrer langs Elder Range ind i eukalyptus- og pinjeskove, over Slaty Creek og toppen af Red Range … Der er god tid til pauser, fotografering og ikke mindst at nyde naturen, der ændrer udtryk dagen i gennem.

Snart har I atter tilbagelagt 15 km, og Arkaba Homestead 5* belønner jer med et komfortabelt værelse, gourmet, god stemning – og hvis sæsonen er til det – en dejlig svømmetur i poolen!

Vinmarker i Clare Valley, South AustraliaGennem vinland til Adelaide

Værtsparret på Arkaba Homestead står klar med udsøgt morgenmad til jer på dag 7, og så kan I trygt pakke vandreskoene væk. I bliver nemlig kørt tilbage mod Adelaide og nyder på vejen endnu et møde med Australiens vinland. Hvor I tidligere besøgte Adelaide Hills, ser I nu den berømte Clare Valley. Kan I mærke sulten knurre i maven? Heldigt for der er vinsmagning og 2-retters frokost på menuen.

I ankommer til Adelaide hen ad eftermiddagen, hvor I tjekker ind på Mayfair Hotel 4+*. 

Dag 8
Kurs mod Sydney

Velkommen til Spicers Potts Point i Sydney!Fra stemningsfulde Adelaide går turen nu mod en af verdens smukkeste storbyer nemlig Sydney i delstaten New South Wales. I Sydney bliver I modtaget og kørt til det hyggelige boutiquehotel Spicers Potts Point 5*, hvor I har tre overnatninger. Hotellet ligger perfekt, så I kan opleve præcist det I har lyst til. En god halv time til fods bringer jer f.eks. til den botaniske have, Harbour Bridge og ikke mindst Sydney Opera House.

 
Dag 9
Udforsk Sydney og besøg Operahuset

Oplev en rundvisning i Operahuset, SydneyFormiddagen byder på en privat rundvisning i danske Utzons mesterværk, Operahuset. I kommer rundt i det imponerende bygningsværk, til de store sale og små kroge. I ser filmklip og hører fortællinger fra de første planer til selve byggeriet og op til nu. Hør om inspirationen til de sejllignende tag og de udfordringer, det gav. Sydney Operahouse er ikke bare arkitektonisk, men også ingeniørmæssig kunst. Turen tager en god times tid, resten af dagen er jeres egen.

Dag 10
Sydney set fra en luksus-yacht

Sejl rundt i Sydney Harbour om bord på en 40 fods lang yachtI har set Sydney til fods og får i dag helt nyt perspektiv på byen, når I sejler ud på Sydney Harbour i en 40 fods yacht. Hvidvinen er med om bord på køl, solen varmer, og livet er fantastisk her på vandet. I ser Sydney Harbour Bridge og Operahuset fra vandsiden og udforsker mere af Sydneys 160 km vandlinje. Når det er frokosttid, lægger I til i Camp Cove, hvor I også kan prøve lykken med en fiskestang eller en svømmetur. Der er endda snorkeludstyr med om bord, som I frit kan låne. 

I er tilbage i havnen ved 15 tiden og har resten af dagen på egen hånd.

Dag 11
Fra Sydney til Whitsunday Islands

Elysian Eco Retreat, Whithaven, AustralienEfter dejlige dage i Sydney venter et udsøgt ø-ophold på Elysian Eco Resort 4*, beliggende på Long Island i Whitsunday i tropiske Queensland. I flyver fra Sydney til Proserpine hvorfra I fortsætter direkte til Elysian Eco Resort med helikopter - en magisk tur over regnskov, hav og øer. Bedre måde at tage hul på den sidste etape af ferien findes næppe.  I har fire nætter på Elysian Eco Resort i en beach bungalow med helpension og mange aktiviteter inkluderet.

Dag 12
Kom helt ned i gear eller udforsk naturen

Paddleboarding ved Elysian Eco Retreat, Whithaven, AustralienElysian Eco Resort er kun for voksne og med kun ti bungalows, er I garanteret ro og afslapning. Resortet er det første i The Whitsundays, som er 100 % drevet af energi fra solceller. Køkkenchefen tilbereder gourmet fra morgen til aften af regionens bedste råvarer, og trænger I til afveksling fra det ellers behagelige resortliv, kan I frit låne kajakker, snorkeludstyr m.m.

Dag 13
I helikopter til Whitehaven Beach

Helikopter over Whitehaven Beach i Queensland, AustralienStranden foran Elysian Eco Resort er rustik, men Whitsunday Islands gemmer på masser af paradisstrande med Whitehaven Beach som den smukkeste. Ja faktisk en af de smukkeste i verden!

Man kan sejle dertil med speedbåd fra Long Island, men hvorfor sejle, når man kan flyve? I stiger til vejrs i en helikopter og får helt nyt perspektiv på øriget. Det turkisblå hav snor sig mellem regnskovsklædte øer, og snart får I øje på den 7 km lange Whitehaven Beach. Det hvide sand får jer ned på jorden igen, bogstavelig talt, hvor I har 1,5 time til at bade og tage oplevelsen helt ind. Før I atter stiger til vejrs og flyver retur til Long Island med helikopter.

Dag 14
Slap af eller besøg Great Barrier Reef

På snorkeleventyr i Great Barrier Reef, AustralienStå tidligt op med solen for at dyrke yoga, nyd morgenkaffen på terrassen eller sov lige til I ikke kan sove mere. Den sidste hele feriedag er jeres, hvordan vil I bruge den?

Vil I på udflugt igen, anbefaler vi, at I tager ud for at opleve Great Barrier Reef. Vi kan både arrangere snorkling og dyk, og I kan selvfølgelig også bare nyde en fortræffelig dag på vandet.

Dag 15-16
Ryst lommerne for sand og rejs hjemad

Whitehaven Beach på Whitsunday Island, AustralienI har nu oplevet essensen af Australien med metropoler, outback, dyreliv, gourmet, tropiske øer og kridhvide strande. Pak jeres kufferter for sidste gang, ryst lommerne for sand og nyd en magisk færd med helikopter retur til Proserpine Lufthavn. 

I Proserpine Lufthavn skifter I helikopter ud med fly og sætter kurs mod Danmark, hvor I lander på dag 16. Velkommen hjem.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

VOKSENPRIS

Essensen af Australien
RejseperiodeDobbelt
15.03.21 - 15.10.2164.000-66.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda

Bemærk

Afrejse fra danmark

  • Der er afrejse fra Danmark på tirsdage i perioden midt marts til midt oktober

Elysian Eco Resort

  • Bor I på Elysian Eco Resort før 31. marts 2020, er alle drikkevarer inkluderet, fra 01. april 2020 er alle ikke alkoholiske inkluderet
  • Aktiviteter inkluderer lån af kajakker, stand-up paddleboards og snorkeludstyr samt yogatimer og kokkeskole

Opgradering af flysæde

  • Det er muligt at opgradere fra Premium Economy Class eller Business Class mod tillæg, se mere her