XL Ecuador Amazon Sacha Lodge Canoe Nature

Beretning

Badetur med piratfisk

Rejsebrev fra Sacha Lodge, Amazonas, Ecuador

Oplevet af Lasse Westh, Nyhavn Rejser

Det hele startede dog på den anden side af Andesbjergene. Lasse satte sig i en flyver fra Ecuadors hovedstad Quito og fløj over de smukke bjerge.

”Det var fantastisk smukt at flyve over Andeskæden og ned mod den mere og mere intense frodighed for så at se det lange S kløve sig gennem det grønne – Amazonfloden, hvor vi skulle videre i kano”, fortæller Lasse.

Lasse landede i Coco, der er centrum for den lokale olieindustri. Her gik han ombord i en motoriseret kano, der drønede af sted ud af byen.

“”I starten var floden præget af olieindustriens installationer, og man tænker jo uvilkårligt på, at man er midt i truslen mod alt det, der venter ude i junglen”, siger Lasse. ”Men allerede efter 10 minutter begynder de triste udsigter at forsvinde, og efter 45 minutter tænker man, HOV, hvor blev det hele af – vi har jo sejlet i tæt regnskov længe?!””
Lasse Westh, Forretningsudvikling

HÆNDERNE IND TIL KROPPEN

Turen ad floden tog 2½ time i højt tempo. Skoven blev tættere og tættere. Børn på bredderne vinkede og smilede. Og til sidst slukkedes motoren, og mens junglens lyde tog over, gik Lasse i land. Et kvarters gang bragte ham til en lille sø og en fantastisk stilhed. Søen blev krydset i en lille træbåd, og man hørte bare lyden af pagajen gennem vandet – ud over brøleaberne, tukanerne og alle de andre fascinerende dyrelyde fra træerne.

“”I ny og næ hørte man et plask fra vandet uden at opdage, hvad det var”, siger Lasse. ”I starten af opholdet holdt man hænderne helt tæt på kroppen, når man sejlede af sted i kano – senere lod man dem glide gennem vandet for at køle sig”.”
Lasse Westh, Forretningsudvikling

Sejlturen over søen bragte Lasse frem til målet for rejsen – Sacha Lodge midt i Amazonas.

BADETUREN

Vandet i søen er farvet mørkt af træernes rødder. Lasse spurgte, om man kunne svømme i søen, og de lokale guider sagde, at det kunne man sagtens. Så det gjorde Lasse – og det gik også fint.

Senere på dagen spurgte en guide, om han ville med ud at fiske piratfisk. Ja, selvfølgelig! Lasse gik med … hen til præcis det sted, hvor han havde badet. Guiden satte et stykke kød på en line – og på tre sekunder var det væk. En hord af piratfisk kastede sig over det. Og lige ved siden af opdagede Lasse en meterlang alligator, der fulgte sulten med.

“”Jeg tænkte jo lige et øjeblik på, om det stykke kød kunne jo have været mig”, siger Lasse, ”men guiden overbeviste mig om, at fiskene aldrig gik efter badende. Jeg spurgte, om han så ikke ville med i vandet, men det ville han mærkeligt nok ikke!””
Lasse Westh, Forretningsudvikling

ALT BYGGET PÅ PILLER

Alle lodgens gangstier og bygninger er bygget på 2 meter høje pæle, så selv om her er slanger, alligatorer og meget mere, så ser man det hele på betryggende afstand.

Et naturligt spørgsmål er antallet af myg, men Lasse var ikke generet - og værelset var fuldstændig renset for alt det kryb, men ellers kunne frygte. Det var ikke en gang nødvendigt med myggenet, ja, det var der slet ikke på værelset.

OK, en dag sad der en tudse i toilettet, men det var da også det – og den fandt selv vejen ud…

DEN VILDE TUR

Sacha Lodge har en række naturguides tilknyttet. Ved ankomsten får man udleveret støvler til opholdet, og man bliver spurgt om særlige interesser. Fugle, krybdyr, aber, planter … ? Herefter arrangerer de udflugter i regnskoven specifikt efter det.

Lasse og hans kæreste bad om en vild tur ud i junglen. De sejlede af sted i en udhulet kano, der gled stille gennem vandet. Oppe i træerne kunne de høre en stor flok aber nærme sig inde fra skoven på den ene side af floden. Lidt efter var aberne fremme ved floden. Nogle stoppede og kiggede ned på dem, andre fløj bare over deres hoveder fra trætop til trætop hen over floden for at forsvinde igen ind i skoven.

“”Det var fantastisk”, siger Lasse begejstret, ”der var dyr og fugle overalt – så dukkede der en fugl op dér, en brøleabe her, og en skygge inde i skoven satte fantasien i gang, mens solen gik ned. Vi gik tur i trækronerne på deres canope walk, drak vand af lianerne og gyngede i en 40 meter lang lian – så kommer man ud at svinge!!!””
Lasse Westh, Forretningsudvikling

Nu bad Lasse og kæresten jo om at få en vild tur, og guiden gør åbenbart, hvad kunderne beder om, for på et tidspunkt skal de forcere en masse mudder. Guiden hopper som en gazelle forbi, men de lidt mindre mobile danskere ender med at stå med begge ben langt nede i mudderet.

“Nu bad Lasse og kæresten jo om at få en vild tur, og guiden gør åbenbart, hvad kunderne beder om, for på et tidspunkt skal de forcere en masse mudder. Guiden hopper som en gazelle forbi, men de lidt mindre mobile danskere ender med at stå med begge ben langt nede i mudderet.”
Lasse Westh, Forretningsudvikling

Lodgen arrangerer aftenture kl. 18 hver dag. Man sejler ud på søen og ser dyrelivet med en spot i mørket.

“”Lydene og synsindtrykkene bliver utroligt intense”, siger Lasse. ”Det er virkelig en utrolig oplevelse”.”
Lasse Westh, Forretningsudvikling

SKØN LODGE

Du er på Sacha Lodge for naturen, men lodgen i sig selv er alligevel en væsentlig del af oplevelsen. Lasse fortæller om de dejlige og store værelser, om super service og om rigtig lækker mad. Og han kan fortælle meget mere om alt det, han så, hørte, følte, duftede og smagte på Sacha Lodge, hvis du ringer til ham på 33 188 458.

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, kig forbi Folke Bernadottes Allé 7 i København eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.