Shutterstock 678187738

Guide

Bæredygtighed - Der, hvor det gode liv begynder

Når du checker ind på Six Senses, mærker du det med det samme. Det enkle og naturlige udtryk. Den tydelige forankring i den lokale kultur og historie. Og en tilgang til bæredygtighed, der placerer hotelkæden på forkant af udviklingen, når det kommer til at forene det gode liv med ansvar for kloden.

De fleste brancher kan se tilbage på en begivenhed eller et år, der med eftertiden viste sig at blive skelsættende. Når det kommer til hotelbranchen og luksusresorts, er 1995 på mange måder dét år. Det var nemlig her, at Six Senses gjorde sit indtog på den internationale hotelscene.

I dag har hotelkæden 22 hoteller og resorts på tre kontinenter – fra Bhutans bjerge og Omans ørken til Maldivernes atoller og Vietnams jungleklædte kyster. Og de har alle én ting tilfælles. De er skabt med ægte omtanke og ansvar for mennesker og omgivelserne.

Seychelles Resort Aerial View 3

Når harmoni er mere end en følelse

På Six Senses er bæredygtighed mere end et løfte eller et langsigtet mål. Det er fundamentet. Den røde tråd, der på én gang lader dig koble helt af fra verdens støj og hast - og samtidig hjælper dig til at finde forbindelsen. Til stedet. Til den lokale kultur. Og til de enestående omgivelser, du befinder dig i. Six Senses kalder det sense of place. Vi kalder det en følelse af velvære og harmoni. Forankret i konkret handling og klare mål – med ansvarligt vandforbrug og affaldsbehandling, bæredygtige byggematerialer, genbrug af ressourcer, solenergi og jord-til-bord gastronomi fra egne, økologiske køkkenhaver, som du finder på alle Six Senses-hoteller og resorts.

En fremtid uden plast

Six Senses har også droppet brugen af alt engangsplast, men det er blot første fase i en strategi om at eliminere brugen af 18 typer plast – alle resorts og hoteller har for længst erstattet plastflasker med egen tapning af vand i glasflasker. Med og uden brus. Det smager bedre. Det forbruger ikke plast. Og det kræver ikke transport.

Målbare resultater for natur og mennesker

Men en ting er, hvad Six Senses gør på sine egne resorts, en anden er lokalsamfundet og den omgivende natur. Alle Six Senses resorts og hoteller har egne fonde med projekter, som drives i samarbejde med anerkendte organisationer og lokale partnere i hele verden.

De mange initiativer spænder fra jobskabelse, sundhed, sanitet og uddannelse til beskyttelse af sårbare havmiljøer og truede dyrearter. I 2022 har det blandt andet betydet at 120.000 mennesker har fået adgang til rent drikkevand, mens 17.545 mennesker har fået bedre adgang til en læge. Samme år kunne Six Senses hjælpe 8.528 studerende til en uddannelse, mens 8.661 havskildpadder udklækkede på hotelkædens strande, herunder 484 Hawksbill-skildpadder og 8.177 grønne skildpadder.

Og det er blot et udvalg af resultater i 2022. Med andre ord er der rigtig meget at glæde sig over, når du bor på Six Senses.

XL Vietnam Blog Six Senses Ninh Van Bay Monkey Cute
Turtle [6040 ORIGINAL]
Xl Bhutan Six Senses Paro Lodge Gardens

SIX SENSES LAAMU 5+*, MALDIVERNE

Marinbiologer, manta rays og havparker

Six Senses Laamu er ikke alene et af de mest ikoniske resorts under Six Senses-fanen. Det er også hjemsted for det prisvindende The Maldives Underwater Initiative i samarbejde med tre NGO´er: Blue Marine Foundation, The Manta Trust og Olive Ridley Project.

Her arbejder marinbiologer, dykkere og undervandsfotografer med programmer inden for blandt andet koralgenoprettelse, bære-dygtigt fiskeri, plastindsamling, beskyttelse af hajer, havskildpadder og manta rays, samt forskning, overvågning og undervisning om havområderne omkring Laamu-atollen.

Beskyttelse af livsvigtige habitater

Projektet #ProtectMaldivesSeagrass har eksempelvis fået opbakning fra 25 procent af hotellerne på Maldiverne, mens 37 luksusre-sorts er blevet partnere i kampagnen – med det resultat at 910.000 m2 livgivende søgræs nu er beskyttet. Projektet har blandt andet også været med til at sikre vigtige ynglesteder for havskildpadder, ligesom det er lykkedes at oprette seks nye beskyttede havområder i samarbejde med de lokale myndigheder.

Et andet initiativ er ”Junior Marine Biology Program”, hvor unge gæster fra 6 til 16 år knyttes til en marinbiolog under opholdet, mens videnscentret SHELL fungerer som learning hub for såvel gæster som lokale skoleelever og lærere på Maldiverne.

Læs mere om Six Senses Laamu

Se rejseforslag: Sublim barfodsluksus på Six Senses Laamu

SIX SENSES NINH VAN BAY 5*, VIETNAM

En håndsrækning til Vietnams sjældne aber

Fortrinlig gastronomi og 62 fabelagtige poolvillaer, omkranset af jungleklædte bakker og klipper. Six Senses Ninh Van Bay er et af de sjældne steder, som bliver med dig længe efter, du er kommet hjem fra din rejse til Vietnam. Og hvis du er heldig, vil du også huske det for en ganske særlig oplevelse.

Junglen omkring resortet er nemlig hjemsted for douclanguren, som er en yderst sjælden underart af den asiatiske stumpnæseabe. Faktisk regnes den for en af de 25 mest truede primater på Jorden.

Flere aber, sundere koralrev

Af samme grund har Six Senses ansat en biolog og indgået et tæt samarbejde med den vietnamesiske organisation Green Viet, som har til formål at beskytte og hjælpe den truede art bedre på vej. Det handler blandt andet om at sikre abens naturlige habitater i Han Heo-bjergene og beskytte de 18 plantearter, som aberne lever af - de seneste år er projektet gået fra at registrere 109 aber til 153 aber i 2022.

Six Senses Ninh Van Bay har ligeledes haft held med at styrke bugtens lokale koralrev, hvor du blandt andet kan opleve farverige klovnfisk på din snorkeltur. I en lidt anden afdeling, er resortet også det første i Vietnam, der kan prale af sin helt egen solcellefarm med tilknyttet økologiske køkkenhaver.


Læs mere om Six Senses Nihn Van Bay

SIX SENSES SAMUI 5+*, THAILAND

Lokalt engagement med sjæl og passion

Six Senses ligger på den nordligste spids af Koh Samui, som er den største af øerne i Siambugten. Det eventyrlige resort er anlagt som en landsby af villaer på en kuperet halvø med dét, som mange regner for øens absolut smukkeste udsigt.

Six Senses Samui er med andre ord et lokalt og interna-tionalt ikon, når det kommer til luksusresorts i Thailand. Det gælder også, når det kommer til bæredygtighed, hvor særligt resortets arbejde med det lokale samfund og økologisk landbrug ofte fremhæves som et forbillede for øens øvrige hotelkæder - og for udviklingen af bæredygtig turisme i Thailand.

Økologisk landbrug på bakketoppen

Six Senses Samui arbejder tæt med lokale skoler, organisa-tioner og myndigheder med det formål at skabe gode jobs, bekæmpe forurening, indsamle plastik og udbrede viden om bæredygtighed og cirkulær økonomi - landbruget Farm on the Hill er resortets store flagskib, der bedst kan beskrives som en kombination af økologisk landbrug og videnscenter, hvor gæster og lokale indbyggere kan blive klogere på bæredygtighed, uanset om det er i form af workshops med lokale organisationer og beslutningstagere - eller et fornemt besøg af børnene fra den lokale skole.

I 2017 tog Six Senses sit arbejde med bæredygtighed et skridt videre med lanceringen af Earth Labs på hvert resort, hvor gæster kan lære mere om den konkrete indsats på stedet.

Læs mere om Six Senses Samui

SIX SENSES ZIGHY BAY 5*, OMAN

Det spirer i ørkenen

Træplantning. Støtte til lokale hospitaler. Uddannelse til lokale piger. Og egen produktion af drikkevand med saltvand fra havet. Det er blot nogle af de tiltag, som Six Senses Zighy Bay har sat i verden i Omans betagende smukke Musandam-provins, hvor Six Senses har skabt en oase af en anden verden.

Det hele kan føles som et fatamorgana af duftende hennabuske, dadelpalmer og krydderurter, mens den 1,5 km lange strand er et kapitel for sig med det fineste, blødeste sand og et forførende hav, som også indbyder til snorkling.

En redningstjeneste for de lokale havdyr

Havet omkring Six Senses Zighy Bay er hjemsted for mange havdyr som manta rays og havskildpadder, som resortet samarbejder med Oliver Ridley Project for at beskytte.

Et unikt tiltag er de såkaldte ghostbusters - et samarbejde med Omans miljøministerium, der indtil videre har fjernet 1,4 tons “spøgelsesnet” efterladt af fiskere gennem mange år. De efterladte fiskenet er livsfarlige fælder for områ-dets havdyr, men nogle gange lykkes det heldigvis resortets dykkere at redde havdyrene i tide, når de finder et gammelt net eller garn i havets dyb.

Læs mere om Six Senses Zighy Bay

SIX SENSES I BHUTAN

Fem lodges i Tordendragens Land

En rejse til Bhutan er en rejse til et land, hvor buddhistisk kultur, omsorg for naturen og et nationalt lykkeindeks alle er ledetråde for landets udvikling. På samme måde er turismen i landet begrænset og styret ud fra et princip om “High Value, Low Impact”, der sætter bæredygtighed over masseturisme.

Det er med andre ord et rejsemål, der er som skabt til Six Senses og hotelkædens filosofi om sense of place, der forankrer hvert enkelt resort i den omgivende natur og det lokale samfund.

Fem lodges med lokal forankring

Six Senses har åbnet fem unikke lodges i Bhutan, der ligger i fem vidt forskellige dale i det lille kongerige. De er alle skabt, så de afspejler den lokale historie på stedet - og de arbejder alle med forskellige bæredygtige tiltag, der tager afsæt i de mennesker og naturskatte, der findes på stedet.

I Bhutans afsidesliggende og mytiske Phobjikha-dal, kan du eksempel-vis opleve den sjældne sorthalsede trane og meditere med buddhistiske munke i det imponerende Gangtey-kloster, mens du bor på Six Senses Gangtey. Lodgen arbejder tæt sammen med det lokale Black Crane Conservation Center, som er sat i verden for at beskytte den hellige trane, hvis ankomst hvert år markeres med festligheder og ritualer i hele dalen.

Læs mere om Six Senses i Bhutan

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Bhutan

Tigersafari eller et besøg til Taj Mahal i Indien? Alt er fleksibelt og I kan sagtens forlænge jeres rejse med flere dage i både Indien eller Bhutan. Hos Nyhavn Rejser skræddersyer vi altid jeres rejse til Bhutan og Indien efter jeres ønsker. Hør mere med jeres rejserådgiver. 

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.