Xl South Africa Cape Town Queen Victoria Hotel Restaurant Dash Dessert Food

Guide

Cape Town’s dynamiske madscene

Oplev Cape Town's eksperimenterende og veludviklede madscene

Udforsk Cape Town's spændende madmekka - fra små unikke restauranter og cocktail barer til madmarkeder med gadekøkkener, økologiske råvarer, specialbutikker, kafferisteri m.m.

Cape Town eller Kap Det Gode Håb, som byen også kaldes, er Sydafrikas næststørste by med ca. 3,5 millioner indbyggere. Byen anses i dag for at være en af de mest multikulturelle byer i verden og en vigtig destination for både indvandrere og udlændinge i Sydafrika.

Xl South Africa Cape Town Steenberg Hotel Bistro Sixteen82 Bruchetta

Eksperimenterende madscene i Cape Town

Cape Town er ikke bare det mest populære internationale turistmål i Sydafrika, men i Afrika som helhed. Dels på grund af byens gode klima og de naturlige og meget smukke omgivelser, og dels på grund af en veludviklet infrastruktur og ikke mindst en dynamisk, eksperimenterende og veludviklet madscene.

En helt ny liga af unge kokke, restauratører, madfolk og iværksættere har kridtet banen godt og grundigt op for Cape Towns pulserende og nyskabende madscene, hvor en helt ny urban stil spirer på livet løs.

Det er en stil, der er rå, ærlig, innovativ og kvalitetsbevidst i alt fra sammensætninger af menuer og råvarer til producenter, beliggenhed og interiør.

Southafrica Capetowwn Carsten Kyster Kloofstreets

Fusion af alverdens køkkner

Med gode vibes fusioneres der med elementer fra alverdens køkkener, og der anes referencer til storbyer som Berlin, Sydney og New York, men så igen; Cape Town har skabt sin helt egen stil – en stil jeg ikke har set nogen andre steder før.

Southafrica Capetowwn Carsten Kyster Biscuitmill Food 2

Det gamle industriområde Woodstock

Woodstock er et gammel industriområde nordvest for centrum. I de sidste par år er unge studerende og andre kreative hoveder flyttet ind i tomme fabriksbygninger, lagerhaller og lignende og har skabt et udviklende og kreativt miljø, der betyder, at området er blevet byens mest upcoming sted. Besøg bl.a. Woodstock Exchange og The Old Biscuit Mill.

Woodstock Exchange

Her har unge entreprenører slået sig ned i en gammel fabriksbygning og åbnet små butikker med design og mode, små cafeer og innovative arbejdsfællesskaber.

Woodstock Exchange, 66 Albert Road, Woodstock, 7925, Cape Town. http://woodstockexchange.co.za/

The Old Biscuit Mill

The Old Biscuit Mill er som navnet antyder en gammel kiksefabrik, som er transformeret til et lille sublimt madmekka med cafeer, kafferisteri, nogle af byens bedste restauranter og Cape Towns største og absolut bedste madmarked.

The Old Bisquit Mill, 373-375 Albert Road, Woodstock, Cape Town. http://www.theoldbiscuitmill.co.za/

The neighbourgoods market - The Old Biscuit Mill

Cape Town skal opleves særligt i weekenden, da det er, her hele essensen af det gastronomiske drive i byen sættes i gang på gade-plan.

I weekenden kan I opleve adskillelige madmarkeder, hvoraf The Neighbourgoods Market er et must. Hver lørdag etablerer dette madmarked en platform for mere end 100 specialbutikker, hvor alt fra lokale landmænd, fine-food-kulturformidlere, økologiske købmænd, bagere, distributører, købmænd, slagtere, håndværkere, lokale kokke, og mikrovirksomheder serverer og præsenterer udpluk af deres mange goodies.

The Neighbourgoods Market – hver lørdag kl. 9-14. Old Biscuit Mill - 373 Albert Road, Woodstock, Cape Town. www.neighbourgoodsmarket.co.za

The test kitchen - The Old Biscuit Mill

The Test Kitchen er placeret i midten af den gastronomiske kogekedel, Biscuit Mill, og er en af Cape Towns allerbedste og mest populære restauranter.

Restauranten har modtaget adskillige priser, bl.a. prisen som bedste restaurant i Sydafrika de sidste 3 år i træk.

Jeg var meget heldig at få bord til frokost, som der normalt er 2-3 måneders ventetid på, så husk at bestil bord i god tid! Det var en sublim oplevelse. 5 retter med tilhørende vinmenu fra Vinlandet, serveret fra et stort åbent og dynamisk køkken med toptunet service.

Fransk kogekunst fusioneret med det asiatiske køkken og en oplevelse, som fint kan sammenlignes med en 1-stjernet Michelin-restaurant i Danmark til en pris af ca. 700 danske kroner pr. person.

The Test Kitchen, The Old Biscuit Mill, 375 Albert Road, Woodstock, Cape Town. www.thetestkitchen.co.za

Pot Luck Club - The Old Biscuit Mill

Restauranten ligger på toppen af en af de gamle silobygninger i The Old Bisquit Mill. Pot Luck Club byder på et væld af små moderne serveringer, hvor bistro-retter fusioneres med asiatisk køkken. Ud over en spektakulær udsigt over byen har klubben et udsøgt cocktailkort – stedet er et absolut must, når du skal have en kulinarisk oplevelse udover det sædvanlige.

Ud over en spektakulær udsigt over byen har klubben et udsøgt cocktailkort – stedet er et absolut must, når du skal have en kulinarisk oplevelse udover det sædvanlige.

Pot Luck club, Silo top floor, The Old Biscuit Mill, 373 – 375 Albert Road, Woodstock, Cape Town. www.thepotluckclub.co.za

XL Southafrica Capetowwn Carsten Kyster Kloofstreets Restaurant

Kloof street

En gade, der byder på alt, hvad hjertet kan begære; gode restauranter, sjove cafeer, designerbutikker, vinbarer, supermarkeder, bagerier og meget mere. Du kan snildt bruge en hel dag på bare at slentre rundt fra sted til sted.

Kloof street house - Kloof street

Midt på Kloof Street bag en relativt anonym mur gemmer der sig en funky lille gårdhave med små vandfontæner, store flydersofaer, citrustræer med vintage fuglebure, smedejernsmøbler i pangfarver, stribede parasoller og en masse capetonians. (indbyggere i Cape Town).

Her nyder de henslængt alt fra kaffe og lækre frokostanretninger til perlende cocktails og solskinsstråler. Gårdhaven er en frodig forlængelse af Kloof Street House, en stor Victoriansk herskabsvilla, som er et af de nyeste skud på caféstammen i Cape Town.

Gårdhaven er en frodig forlængelse af Kloof Street House, en stor Victoriansk herskabsvilla, som er et af de nyeste skud på caféstammen i Cape Town.

Cafeen er indrettet i en kombination af bohemian- og kolonistil i villaens pompøse stuer. Kloof Street House er det perfekte sted at nyde en afslappet søndag.

Kloof Street House, 30 Kloof Street, Cape Town. www.kloofstreethouse.co.za

Southafrica Capetowwn Carsten Kyster Drinks Pale Kloofstreets

Bree street

Cape Towns hippeste gade. Det er den gade, der pt. huser Cape Towns bedste barer og masser af nye og sjove restauranter.

Bree Street, i al sin herlighed, er ikke længere bare en gade, men en gastronomisk destination.

Xl South Africa Cape Town The Cape Milner Restaurant 2 On Milner Seafood

Oplev også

  • Union Bar – sip lækre cocktails med byens hipstere og business folk
  • Skinny Legs café – hyggelig lille skæv café, der serverer simple og god frokost lavet med masser af kærlighed og omtanke
  • Loop Street – en gade i fuld udvikling. Små restauranter, barer og hyggelige butikker

Læs mere om rejser til Sydafrika - klik her!

TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres rejse til Sydafrika

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Sydafrika. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.