Xl Australia Sydney Bridge Opera House Harbour(1)

Beretning

En weekend til fods i Sydney

Læs Anny Stensvigs personlige beretning

Der er tusind ting at gøre i Sydney i weekenderne. Jeg har flere favoritter, men det smukke parkanlæg i Botanisk Have og de glitrende blå bugter trækker altid.

Xl Australia Sydney Royal Botanic Garden

Planter, flagermus og udsigt i Royal Botanic Gardens i Sydney

Lørdag formiddag slentrer vi gennem Royal Botanic Gardens og kigger nervøst op i trætoppene på de store flagermus, der hænger som kogler på et juletræ. Man ved aldrig, hvad der slipper ud af dem. De lugter fælt og larmer konstant med beklagelser over, hvor de andre skal hænge og hvile dagen over. Om natten kan man se flagermusene flyve over byen og søge føde – de elsker frugt.

Den Botaniske Have byder på et rigt og kakofonisk fugleliv anført af de krumnæbbede ibis suppleret med skratten fra papegøjer og hæse skrig fra de smukke kakaduer - foruden de mere kendte måger og duer. Floraen er ligeledes mangfoldig med talrige forskelligartede træer, hvor især de enorme figentræer dominerer. Og så er her udsigten! Med bugten, Operahuset og Harbour Bridge i baggrunden. Den er der ikke mange botaniske haver i verden, der kan hamle op med. Vi spiser frokost på Pavilion Café på kanten af Domain Park under parasollerne med udsigt over Wooloomooloo-molen.

Xl Australia NSW Sydney Queen Victoria Building Foto Daniel Boud

Shopping i Sydney

Resten af dagen er afsat til shopping. Queen Victoria Building er egentlig et shopping center indrettet i en prægtig 1800-tals bygning, der er en oplevelse i sig selv. Med cafeer, små souvenir- og mærkevarebutikker. Men det er jo lørdag og markedsdag, med masser af valgmuligheder. Der er Paddy's marked i Paddington med designertøj, australske delikatesser og brugte bøger, og Balmain Market, der hovedsageligt er genbrug og antikviteter. Begge markeder er ikke så store, men områderne er hyggelige og sjove at gå tur i. De smalle gader i Paddington har et spændende virvar af senvictorianske terrassehuse med kunstfærdige smedejernslåger.

Xl Australia Sydney Mombasa Bead Stall, The Rocks Market

The Rocks-markedet

Mens Balmain, hvortil man tager en færge, har stejle gader med fine huse og havne udsigt har lille hyggeligt market. Ja så vælger vi i dag The Rocks-markedet, der har de bedste souvenirs, af både god og dårlig kvalitet, og mulighed for at erhverve en kunstnerisk badeværelses håndvask, hvis det er det, man har smag for. Jeg har lovet min lille krokodille-fan nevø en krokodilletand – en ægte, til at hænge om halsen i bedste Crocodile Dundee stil. Og når vi nu alligevel er i The Rocks, så bliver middagen indtaget på Restaurant Waterfront med udsigt til operahuset. Og jeg får taget nok et par billeder af Utzons mesterværk til min voksende samling…

Xl Australia Sydney Circular Quay

Sejltur fra Circular Quay

Søndag er sådan en god dag at gå tur og sejle. Vi tager en færge fra Circular Quay til Watson's Bay, en fin lille beskyttet bugt helt ude ved The Gap, selve havneindsejlingen til Sydney. Vi køber Sydney's bedste Fish & Chips, og nyder de fantastiske blå og grønne havfarver og udsigten til Sydney's skyline. Med mætte maver og skoene smurt starter vi vandreturen mod udsigtspunktet over Stillehavet. Lars mener, vi kan se helt til New Zealand – for han har spottet skyer i horisonten, og det regner altid i Australiens naturskønne naboland ifølge ham.

Xl Australia Sydney Bondi Beach

Bondi Beach

Vi følger stien langs klippekanten til Macquarie Lighthouse og tager bussen til Bondi Beach – ikke for at snyde, men der er knageme langt, og jeg havde kun tænkt mig at slide mine sko halvt op. Havet bruser ind på Bondi Beach, hvor det vrimler med energiske surfere, der modigt udfordrer bølgerne.

Pavillion Café serverer den bedste kaffe, og er det perfekte sted at følge strand aktiviteterne fra. Her på Australiens nok mest kendte strand er stemningen og atmosfæren noget helt særligt. En fin anlagt sti følger kysten fra Bondi Beach via Tamarama Bay, Nelson Bay, Clovelly Bay og Gordons Bay til Coogee. Det er en flere kilometer lang og utrolig flot tur. Husk badetøj! Flere af strandene er nemlig badevenlige, mens mange kun er for de mest rutinerede surfere.

Med solbrændte ansigter og "syre" i benene kan vi vist godt holde en afslappende mandag…

Reporting from Sydney, Nyhavn Rejsers udsendte medarbejder, Anny Stensvig.

Anny Stenvig

Rejserådgiver

Anny Stensvig

Anny Stenvig

Anny har stor erfaring med både gruppe- og individuelle rejser til Down Under. Hun har rejst Australien tyndt – før Covid 19 gik rejsen til Australien minimum en gang om året – og er ekspert i New Zealands storslåede natur. Hvert andet år kombineres Australiens-rejsen med en tur til det eventyrlige land.

Der bliver også altid plads til at rejse til Italien og nyde kulturen og maden, ligesom Portugal også prioriteres, ikke mindst for sine skønne byer og mennesker. Derudover er nogle af Annys favoritrejsemål Indokina (Vietnam, Cambodja og Laos), der altid overrasker med nye oplevelser.

Noget af det vigtigste for Anny, når hun planlægger en rejse, er at finde de bedste, atmosfærefyldte overnatningssteder og den skæve og sjov udflugt. Var det f.eks. noget at lande med helikopter på gletsjere eller vandre over rygende vulkaner? Rejsen sammensættes, så I får så mange fantastiske indtryk med jer hjem i bagagen som muligt – ud over nye, spændende og eksotiske smage af de forskellige landes køkkener.

Destination:‌‌ Australien,‌ New Zealand,‌ Vietnam,‌ Myanmar,‌ Cambodja,‌ Sri Lanka,‌ Laos,‌ Marokko,‌ Borneo,‌ Malaysia,‌ Singapore,‌ Italien,‌ Portugal,‌ Spanien,‌ Skotland,‌ Norge,‌ Island,‌ Svalbard,‌ Australien og New Zealand,‌ Europa,‌ Asien,‌ Stillehavet,‌ Cook Islands

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Togrejser

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer. Læs mere her.