Xl Australia Sydney Bridge Opera House Harbour(1)

Beretning

En weekend til fods i Sydney

Læs Anny Stensvigs personlige beretning

Der er tusind ting at gøre i Sydney i weekenderne. Jeg har flere favoritter, men det smukke parkanlæg i Botanisk Have og de glitrende blå bugter trækker altid.

Xl Australia Sydney Royal Botanic Garden

Eksotiske planter, kakaduer og udsigt i Royal Botanic Gardens i Sydney

Lørdag formiddag slentrer jeg gennem den smukke Royal Botanic Gardens. Lørdag er også dagen for bryllupper og rundt i parken befinder sig flere små festklædte bryllupsgrupper med picnickurve. Parken er ”udsmykket” med smukke blomster i mange farver, og her er både sjældne australske træer - og træer, som er importeret fra andre lande. Jeg elsker at betragte de skøre kakaduer, der spadserer rundt og lyder, som om de småsludrer eller skændes med hinanden, og det er i det hele taget bare skønt at hænge ud her i haven og nyde udsigten over bugten med Operahuset og Harbour Bridge i baggrunden. Den er der ikke mange botaniske haver i verden, der kan hamle op med. 

I hjørnet af Domain Park og Botaniske Have ligger NSW Art Gallery, der netop har åbnet en enorm tillægsbygning til det gamle hus. Det oprindelige Gallery åbnede i 1872, og alene bygningerne er et besøg værd. Det er gratis at komme ind til de fleste udstillinger, så det gør jeg lige – og så er det tid til en kop kaffe bagefter, hvor jeg går gennem Domain Park og ind i den gamle hospitalsgård, hvor jeg finder italienske Porcellino ved The Memorial-springvandet. Et dejligt sted at hvile benene med en god kop kaffe.

Xl Australia NSW Sydney Queen Victoria Building Foto Daniel Boud

Shopping i Sydney

Resten af dagen er afsat til shopping. Queen Victoria Building er egentlig et shoppingcenter indrettet i en prægtig 1800-tals bygning, der er en oplevelse i sig selv med cafeer og små souvenir- og mærkevarebutikker. Men det er jo lørdag og markedsdag - og dermed masser af valgmuligheder! Der er Paddy's marked i Paddington med designertøj, australske delikatesser og brugte bøger, og Balmain Market, der hovedsageligt er genbrug og antikviteter. Begge markeder er ikke så store, men områderne er hyggelige og sjove at gå tur i. De smalle gader i Paddington har et spændende virvar af senvictorianske terrassehuse med kunstfærdige smedejernslåger.

Xl Australia Sydney Mombasa Bead Stall, The Rocks Market

The Rocks-markedet

Hopper man på en færge, kan man vælge at sejle til kvarteret Balmain med sine stejle gader med fine huse, havneudsigt og et lille hyggeligt marked. Men i dag vælger jeg at tage på The Rocks-markedet, der har de bedste souvenirs af både god og dårlig kvalitet - og endda mulighed for at erhverve en kunstnerisk antik håndvask til badeværelset, hvis det er det, man har smag for. Når jeg nu alligevel er i The Rocks, så bliver middagen indtaget på Restaurant Waterfront med udsigt til operahuset. Og jeg får taget nok et par billeder af Utzons mesterværk til min voksende samling.

Xl Australia Sydney Opera House

Operahuset – byen Sydneys vartegn

Jeg kan naturligvis ikke besøge Sydney uden at aflægge byens vartegn, Operahuset, et besøg. Som de fleste ved, er det den danske stjernearkitekt Jørn Utzon, der er manden bag dette arkitektoniske mesterværk, og jeg kan ikke lade være med at føle en vis national stolthed over værket. Operahuset blev optaget på UNESCO's Verdensarvliste i 2007, og selvom mange sikkert føler, at de allerede kender bygningen godt fra billeder, så bare vent til første gang, du står her selv. Det er noget særligt at nærme sig. Det er forunderligt at træde indenfor. Jeg tager med på den en time lange guidede tur i bygningen, og den er så spændende og interessant, at jeg gerne ville gøre det igen på mit næste besøg i Sydney.

Xl Australia Sydney Circular Quay

Sejltur fra Circular Quay

Søndag er sådan en god dag at bruge på en gåtur og sejltur. Jeg tager en færge fra Circular Quay til Watson's Bay, en fin lille beskyttet bugt helt ude ved The Gap, som er selve havneindsejlingen til Sydney. Her køber jeg Sydneys bedste fish'n chips, og nyder de fantastiske blå og grønne havfarver og udsigten til byens skyline. Med mæt mave og skoene smurt starter jeg vandreturen mod det smukke udsigtspunkt over Stillehavet, som ligger herude.

Har du lyst til andre sejlture, er der mange at vælge imellem. Du kan for eksempel sejle med en færge til den populære Manly Beach for at bade eller blot for at spadsere en god tur langs med den tre kilometer lange strand og slutte af med en frokost på en af strandcaféerne. Du kan også tage på en havnerundfart med gode muligheder for at spotte pukkelhvaler eller tage på et havne-cruise ombord på en gammel tre-mastet skonnert.

Xl Australia Sydney Bondi Beach

Bondi Beach

Jeg følger stien langs klippekanten til Macquarie Lighthouse og tager bussen til Bondi Beach – ikke for at snyde, men der er knageme langt, og jeg havde kun tænkt mig at slide mine sko halvt op. Havet bruser ind på Bondi Beach, hvor det vrimler med energiske surfere, der modigt udfordrer bølgerne.

Pavillion Café serverer den bedste kaffe, og er det perfekte sted at følge strandaktiviteterne fra. Her på Australiens nok mest kendte strand er stemningen og atmosfæren noget helt særligt. En fin anlagt sti følger kysten fra Bondi Beach via Tamarama Bay, Nelson Bay, Clovelly Bay og Gordons Bay til Coogee. Det er en flere kilometer lang og utrolig flot tur. Husk badetøj! Flere af strandene er nemlig badevenlige, mens mange kun er for de mest rutinerede surfere. Med solbrændt ansigt og "syre" i benene har jeg vist fortjent en lidt mere afslappende mandag.

Reporting from Sydney, Nyhavn Rejsers udsendte medarbejder, Anny Stensvig.

Anny Stenvig

Rejserådgiver

Anny Stensvig

Anny Stenvig

Anny har stor erfaring med både gruppe- og individuelle rejser til Down Under. Hun har rejst Australien tyndt – før Covid 19 gik rejsen til Australien minimum en gang om året – og er ekspert i New Zealands storslåede natur. Hvert andet år kombineres Australiens-rejsen med en tur til det eventyrlige land.

Der bliver også altid plads til at rejse til Italien og nyde kulturen og maden, ligesom Portugal også prioriteres, ikke mindst for sine skønne byer og mennesker. Derudover er nogle af Annys favoritrejsemål Indokina (Vietnam, Cambodja og Laos), der altid overrasker med nye oplevelser.

Noget af det vigtigste for Anny, når hun planlægger en rejse, er at finde de bedste, atmosfærefyldte overnatningssteder og den skæve og sjov udflugt. Var det f.eks. noget at lande med helikopter på gletsjere eller vandre over rygende vulkaner? Rejsen sammensættes, så I får så mange fantastiske indtryk med jer hjem i bagagen som muligt – ud over nye, spændende og eksotiske smage af de forskellige landes køkkener.

Destination:‌‌ Australien,‌ New Zealand,‌ Vietnam,‌ Cambodja,‌ Laos,‌ Singapore,‌ Skotland,‌ Island,‌ Australien og New Zealand,‌ Europa,‌ Asien,‌ Italien,‌ Portugal,‌ Myanmar,‌ Cook Islands,‌ Stillehavet,‌ Fiji,‌ Færøerne,‌ Arktiske områder

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Togrejser

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.