• Pukkelhval i spring ud for Sydney Heads
 • Shark Island med Operahuset i Sydney i baggrunden
 • Pukkelhval og Sydneys skyline
 • På hvalsafari i Sydney - udsigt til Operahuset fra båden
 • Hvalsafari i Sydney

Havnerundfart med pukkelhvaler i Sydney

Tag på cruise i Sydney Harbour og fortsæt ud til de store hvaler

Få unikke oplevelser på hvalsafari med pukkelhvaler
Læs mere

Oplev Sydneys største attraktioner set fra vandet på et cruise. Der er picnic på Shark Island, og I fortsætter ud på havet, når pukkelhvalerne migrerer nordpå og er tættest på kysten. 

At se Sydney Opera House og de øvrige attraktioner i Sydney fra vandet er en kæmpe oplevelse. Når det så kombineres med hvalsafari, kan det ikke blive meget bedre. Det er, hvad I skal opleve på denne halvdagsudflugt i Sydney. Husk endelig kamera og kikkert!

På hvalsafari i Sydney - udsigt til Operahuset fra bådenCruise i Sydney Harbour

Sydney er skabt mod havet og de mange bugter. I kan nyde udsigten til operahuset, botanisk have, den ikoniske Sydney Harbour Bridge og meget mere, mens I sejler stille forbi det hele. Undervejs fortæller skibets guider om alt det, I kan se, og I kan tage en dukkert i bugten undervejs alt afhængig af temperaturen, når I er her. 

Shark Island med Operahuset i Sydney i baggrundenPicnic på Shark Island

Der er en morgentur og endnu en tur senere på dagen. Alt afhængig af tidspunktet, hvor I vælger at sejle af sted, vil I få en solid morgenmad eller en dejlig frokost. Den serveres på Shark Island, hvorfra der er imponerende udsigt mod Sydney. Shark Islands navn kommer af formen på øen. Navnet skyldes ikke lokale beboere med mange tænder. 

Få unikke oplevelser under hvalsafarien i SydneyHvalsafari med pukkelhvaler ved Sydney

Der er sæson for hvaler ved Sydney fra april til november. Først svømmer de store pukkelhvaler nordpå mod ynglestederne fra april til august og senere så modsat vej tilbage mod spisekamrene ved Antarktis.  

Pukkelhval og Sydneys skylineDen nordlige migration af pukkelhvaler

Hvalerne følger havstrømmene, og ved den nordlige migration ved Sydney er de tættest på kysten i et bælte op til 5 km fra land, og de kommer oftere op til overfladen. Der er udkigsposter i land, men I kommer meget tættere på med skibet. 

Den sydlige migration af pukkelhvaler 

Fra august til december går turen så sydpå igen. Pukkelhvalerne svømmer langsommere og lidt mindre målrettet, men også længere fra land. 

Pukkelhval i spring ud for Sydney HeadsUndtagelsen er dog mange mødre med kalve, der fra oktober vælger at svømme ganske tæt på kysten. Det handler af gode grunde ikke så meget om, at de små ikke må gå ud, hvor de ikke kan bunde, men mere om muligheden for at lægge nogle hvil ind undervejs. Her søger de til stille vand i beskyttede områder. 

Udsigt over operahuset i Sydney, AustralienFor ikke så mange år siden var pukkelhvalerne truet af intens jagt. Nu er der omkring 16-17.000 på den sydlige halvkugle, og bestanden er i stadig vækst.

Steen Grosen Andersen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.