Xl Bhutan Paro Tsechu Dancer Mask Festival

Guide

5 fantastiske festivaler i Bhutan

Dansende dæmoner, myter, mystik og masker. Oplev Bhutans store festivaller

Store fortællinger, samvær og god karma. Bhutans spektakulære festivaler varer ofte flere dage og er et fascinerende, farverigt og levende indblik i landets enestående kultur og historie - vi guider til fem af de helt særlige.

Xl Bhutan Buddhisme Paro Tsechu Festival Monk

Oplev Bhutans farverige festivaller

Med deres overdådige kostumer, dramatiske masker, dans, musik, rituelle optog og allegoriske opsætninger, hører Bhutans enestående festivaler til en af de absolutte højdepunkter på enhver rejse til Bhutan.

De vigtigste og mest storslåede festivaler i Bhutan er de såkaldte tshechus - en serie af buddhistiske festivaler, der afholdes i alle landets distrikter på forskellige tidspunkter i løbet af året - men altid for at fejre og ære Guru Rinpoche, der bragte buddhismen til Bhutan i 700-tallet.

Xl Bhutan Dance Of The 16 Drum Beaters From Dramitse Haa Tshechu Festival

Dans, samvær og god karma

Selv om de fleste af Bhutans festivaler er religiøse højtider, som afholdes i og omkring klosterfæstninger, er det på ingen måde en andægtig eller alvorstung stemning, der præger festivalerne.

Bhutans tshechus er tværtimod farverige, sociale festligheder, hvor lokale og familiemedlemmer fra nær og fjern mødes - i deres bedste tøj - for at hygge sig, spise og dele den seneste sladder fra landsbyerne, mens unge som gamle fornøjer sig med alt fra bueskydning og kortspil til shopping og lokale snacks i de små boder, som gerne opstår uden for klostrenes vægge.

For rejsende er Bhutans festivaler en enestående mulighed for at møde de lokale og få et levende og fascinerende indblik i den kultur og religion, som binder det lille land så tæt sammen - og som en ekstra bonus giver det, ifølge bhutaneserne, rigtig god karma at være med!

Xl Bhutan Dancer Festival

Thimphu Tshechu

Thimphu Tshechu er den største af Bhutans festivaler og regnes derfor også for landets nationale festival. Her mødes tusinder af bhutanesere omkring et væld af aktiviteter, teatralske opsætninger og farverige festligheder, som kulminerer med de ikoniske maskedanse, som både munke og almindelige borgere fra nær og fjern tager del i.

Hold ikke mindst øje med de forskellige “dæmoner”, der hver især er manifestationer af de forskellige årsager (lyst, uvidenhed etc.) til menneskets lidelse, ifølge buddhistisk lære. En stor del af de allegoriske opsætninger i Bhutans tshechus handler netop om kampen og overvindelsen af lidelse - på vej mod et lykkeligere liv.

Varighed: 3 dage

Tidspunkt: September 

Xl Bhutan Paro Tsechu Monk Mask Dance Festival

Paro Tshechu

En af de mest berømte festivaler i Bhutan er Paro Tshechu, der afholdes i klosterfæstningen Rinpung Dzong i Paro-dalen. Her kan I glæde jer til at opleve munke klædt ud i spektakulære kostumer og iført dramatiske masker, der danser og opfører scener fra buddhistiske legender - det helt store højdepunkt er fremvisningen af en fabelagtig, 350 år gammel Thangkha, en tibetansk billedrulle, der regnes for en af de ældste overlevende buddhistiske billedruller. 

Varighed: 3-4 dage

Tidspunkt: April

Xl Bhutan Bumthang Jambay Lhakhang Temple Detail

Jambay Lhakhang Drup Festival

I Bhutans fjerne og mytiske Bhumthang-dal, kan I glæde jer til at opleve Bhutans måske vigtigste og mest sprudlende og mystiske festival, Jambay Lhakhang Drup, som er særlig kendt for sine ild-ceremonier, hvor de lokale bl.a. danser under en enorm “ildport” lavet af glas.

Men festivalens største højdepunkt er alligevel den såkaldte Tercham, hvor maskerede dansere og munke optræder nøgne midt om natten. Det hele sker for at fejre Guru Rinpoche og etableringen af Jambay Lhakhang-klostret i Bhumthang,

Varighed: 4 dage

Tidspunkt: Oktober-november

Xl Bhutan Masked Dancer Jumping Festival

Punakha Drubchen & Tshechu Festival

Af alle Bhutans festivaler, regnes Punakha Drubchen for den mest unikke og dramatiske - det er her I oplever de allerstørste, teatralske forestillinger med storslåede og livlige rekonstruktioner af Bhutans historiske sejr over den tibetanske hær i 1700-tallet - med sværd, skjold og banner!

Festivalen markerer ikke alene et historisk kapitel, som er en vigtig del af Bhutans identitet, den er også et fascinerende indblik i den historiske kobling mellem buddhisme, politik og magt, som gemmer sig bag Bhutans mange fantastiske klosterfæstninger - og så er det kun passende, at den foregår i den måske mægtigste af dem alle: Punakha Dzong, 

Punakha Drubchen efterfølges direkte af endnu en festival, Punakha Tshechu.

Varighed: 3-4 dage

Tidspunkt: Februar og marts

Xl Bhutan Black Necked Crane Bird

Tranernes fest i Gangtey

Den gudesmukke Phobjikha-dal i Gangtey-regionen er særlig kendt for én ting: Det er nemlig her de sjældne - og hellige - sorthalsede traner finder vej fra Tibet for at overvintre i det mildere vejr.

De første traner ankommer gerne i oktober, men deres ankomst fejres normalt i november med festligheder og en vidunderlig “tranedans” i det historiske Gangtey-kloster.

Varighed: 1 dag

Tidspunkt: Oktober-november

Xl Bhutan Bhutanese Style Clothing Male Dancer

Hør mere om datoer og bestil i god tid

Størstedelen af Bhutans mange festivaler ligger i foråret og efteråret, men vær opmærksom på, at de præcise datoer varierer fra år til år, da de følger den tibetanske kalender.

Hør med jeres rejserådgiver, hvilke festivaler, I kunne tænke jer at opleve på jeres rejse til Bhutan.  Vi anbefaler, at I booker i god tid, hvis I vil opleve de største og mest populære festivaler.

Rejser til Bhutan

Xl Bhutan Paro Taktsang Palphug Monastery Monk Gong
Bhutan, Asien

Kompromisløs rejse til Bhutan

13 dage fra

78.000 kr.

Glæd jer til

Thimphu by og ikoniske Tiger’s Nest

Punakha, Paro og den mytiske Phobjikha-dal

Vandreture, camping og rafting

Kathmandus stupaer, kongepaladser og kulinariske arv

Håndplukkede hoteller, privat chauffør og guide hele vejen

Xl Bhutan Himalaya Mountain White Yak
Bhutan, Asien

Bhutan - kort og godt

10 dage fra

54.500 kr.

Glæd jer til

Bhutan sjælefulde hovedstad Thimphu

Vandretur i gudesmukke Punakha

Historiske Paro og Tiger’s Nest

Mellemstop i Kathmandu med skønt hotel, templer og stupaer

Frihed med privat guide og chauffør hele vejen

Xl Bhutan Six Senses Paro Main Building Terrace Setup
Bhutan, Asien

Glæd jer til

Et ultimativt luksuseventyr med privat chauffør og guide

Mødet med Bhutans sprudlende kultur og lokalbefolkningen

Bhutans uberørte bjerge, magiske templer og Tiger's Nest

Sublime 5* lodges og wellness med Six Senses i Bhutan

Taj Mahal og Old Delhi med ophold på Oberoi Delhi 5* og overdådige Oberoi Amarvilas 5*+

Per (1)

Rejserådgiver

Per Storm

Per (1)

Per er rejseekspert og produktchef for Nyhavns rejser til Bhutan, Skotland, Stillehavet, Polar-destinationer og skirejser i Europa. Derudover kender han hver en krog af New Zealand som han har besøgt ni gange (indtil videre).

Per har været i rejsebranchen siden 2008, bl.a. som rejseleder. Han har bestyret et hotel i de franske alper, krydset USA og Australien med tog og smagt sig igennem verden – lige fra gadekøkkener til gastronomiske vidundere. Per nyder at vandre i vildnisset, både på egen hånd og med familien. Overnatningen skal helst ske på det lille hemmelige boutiquehotel eller i en lodge, hvor man inviteres indenfor og for en stund bliver en del af den lokale kultur og hverdag.

En af Pers spidskompetencer er at koble jeres forventninger og behov sammen med oplevelser, I husker for altid. Han finder den lokale guide, der forlader alfarvej, tager jer med ind bag facaden og ud blandt de lokale. Det er ofte den oplevelse, man ikke forventede, der bliver den oplevelse, man husker!

Destination:‌‌ Australien og New Zealand,‌ New Zealand,‌ Finland,‌ Schweiz,‌ Skotland,‌ Indien,‌ Nepal,‌ Bhutan,‌ Sverige,‌ Færøerne,‌ Arktiske områder

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Skiferie,‌ Togrejser,‌ Retreat og wellbeing

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.