XL Italy Rome Colosseum

Guide

Oplev Italien i foråret og efteråret

Vi skræddersyer rejser til Italien i foråret og efteråret – med færre turister og unikke sæsonoplevelser

Mange tænker på sommer, når de tænker på ferie i Europa. Men Italien har meget mere at byde på - også i ydersæsonerne, hvor I kan glæde jer til færre turister, en mere afslappet stemning og unikke, regionale sæsonoplevelser. Vi guider her.

XL Italy Florence Ponte Vecchio Sunrise

Oplev det autentiske Italien i ro og mag

Alenlange køer foran Colosseum på en hed sommerdag i Roms centrum. Fyldte strande og et mylder af mennesker i Uffizi-galleriets overdådige korridorer. Sommer er højsæson i Italien og mange steder kan de store turistrømme være svære at undgå. Det er ikke så mærkeligt, for Italien er i særklasse et vidunderligt land - fra Alperne i nord til Siciliens strande i syd.

Af samme grund er det værd at overveje, om I hellere vil opleve det skønne land i ydersæsonerne – og der er mange gode argumenter for netop det. Den første er en mere autentisk oplevelse med færre turister, flere lokale og en mere afslappet stemning. 

Mildt vejr, solskin og alle årstidens glæder

Men også vejret er mere end almindeligt tiltalende i foråret og efteråret. Allerede fra tidligt forår kan man finde badebukserne frem i Syditalien, mens f.eks. bjergdalene i Norditalien byder på klare og solrige dage i alle efterårets farver – det perfekte bagtæppe for en vandretur eller et vingårdsbesøg under høsten i oktober.

Med færre turister og mildere vejr er begge sæsoner også oplagte årstider til storbyferier i bl.a. Rom, Firenze, Venedig og Napoli – byer, hvor det nemt kan blive for tæt og varmt om sommeren, selv om der er så meget, man gerne vil opleve og udforske.

Sidst, men ikke mindst, byder såvel foråret og efteråret i Italien på mange unikke sæsonoplevelser – fra oliven og vinhøst i efteråret, og et væld af festivaler på tværs af Italien til årstidens mange regionale specialiteter på middagsbordet.

XL Italy Venice Canal Gondola

Kan man tage på stranden om foråret og efteråret i italien?

Ja, det kan I godt. Jo længere sydpå man kommer, jo varmere er vejret ganske enkelt – og på trods af, at havtemperaturen haler lidt bagefter, begynder mange italienere allerede at finde vej til strandene i begyndelsen af marts med gennemsnitlige dagtemperaturer i Syditalien og på Sicilien på omkring 18 grader, som stiger til 21 grader i april.

Dog er det ikke alle, som hopper i vandet med det samme - havtemperaturen er først oppe omkring de 17 grader i april, hvorimod efteråret byder på varmt badevand langt inde i sæsonen med 24 grader i september og 22 grader i oktober.  

Derudover har vi naturligvis håndplukket flere hoteller med opvarmede pools, som forlænger sæsonerne, så I f.eks. kan nyde en påskeferie i Italien eller en efterårsferie i Italien - med børnene i poolen. Ring og hør mere.

Xl Italy Sicily Sciacca Town Coast Aerial View

Rejser til Italien i foråret

De fleste dele af Italien får mindre regn i foråret, end om efteråret – og det milde og solrige vejr sætter ind i marts, hvor Apuliens appelsinlunde blomstrer, mens sneen smelter og giver plads til vilde blomster og brusende bjergfloder i Alperne mod nord. I april er gennemsnitstemperaturen 20 grader i store af Italien.

I det nordlige Italien byder april og maj på en del soltimer og behagelige gennemsnitstemperatuer på cirka 15-20 grader i byer som f.eks. Firenze og Venedig, mens gennemsnittemperaturen omkring Norditaliens store søer som f.eks. Lago Como kravler op på 16 grader i maj – med andre ord er det ikke så sjældent over 20 grader varmt midt på dagen.

Påskemesser, forårsfestivaler og en verden i blomst

Det italienske forår begynder i mere end en forstand på Sicilien. For det er her, at I kan glæde jer til at opleve en af de mest charmerende festivaler i hele landet; Den charmerende Festa del Fiore del Mandorlo i Agrigrento, der markerer forårets begyndelse og afholdes i forlængelse af, at de første mandeltræer begynder at blomstre – det sker oftest i den sidste uge i februar eller første uge i marts.  

Et andet af forårets store højdepunkter i Italien er påskemessen ved Peterskirken og påskeoptoget i Rom, som ligger i enten marts eller april – men I hele Italien kan I glæde jer til at opleve farverige og passionerede fejringer af påsken, fra den dramatiske folketradition Scoppio del Carro i Firenze til Sardiniens forunderlige middelalderoptog.

Forår rimer som altid på blomster og Italien er ingen undtagelse. Glæd jer også til et væld af fabelagtige blomsterfestivaler på denne årstid fra det berømte Fiori sui Navigli i Milano til Settimana del Tulipano i byen Verbania ved Lago Maggiore.

Xl Italy Rome Vatican State St. Peter's Square

Smagen af italiensk forår

Vi skal også huske at nævne en helt særlig og vigtig fordel ved at rejse til Italien i foråret; De pragtfulde lokale madfestivaler, eller såkaldte sagraer, der fejrer årstidens afgrøder og kulinariske traditioner med bl.a. abbacchio (forårslam), asparges og artiskokker. Det er ganske enkelt vidunderligt.

Hør mere med jeres rejserådgiver, som vil hjælpe jer med at finde og besøge en lokal sagra under jeres ophold – der er mange at vælge imellem i alle dele af landet.  

Rejser til Italien i efteråret

Efteråret i Italien starter generelt varmt i september – det er stadig sommervejr – med gennemsnitlige dagtemperaturer på omkring 30 grader i Sicilien og Syditalien og cirka 25 grader i de nordlige byer, Toscana og Alperne.

Dog begynder det at regne lidt mere i september, mens oktober gerne byder på skyfrit vejr med smukt lys og behagelige dagtemperaturer på cirka 25 grader i Syditalien og 20 grader i den nordlige del af landet.

Oktober er med andre ord en pragtfuld måned, uanset om det er vandreture i efterårslandskabet eller storbyferie, I er på udkig efter – eller strandferie på f.eks. Sicilien og Sardinien, hvor havtemperaturen stadig holder sig over 22 grader.  

XL Italy Wine Field

Ikoniske regattaer i det nordlige Italien

Længere nordpå, kan I også glæde jer til at nyde den italienske kyststemning til fulde med en række ikoniske regattaer som f.eks. Regatta Storica i Venedig (september) og den verdensberømte Barcolana Regatta i Trieste, som afholdes i midten af oktober.

Oplev Napolis største folkefest

Religiøse optog og otte dages festligheder med begyndelse den 19. september. Festa di San Gennaro er Napolis store årsfest – og vigtigste religiøse begivenhed.

Festivalen udfolder på alle måder det bedste af den napolitansk kultur og madglæde. Men den giver også et enestående indblik i byens stolte og særegne historie, der bl.a. rummer stærke bånd til de italienske migrantmiljøer i USA, hvor Festa di San Gennaro også fejres i stor stil.

Chokolade, trøfler og smagen af efterår

Efterår er jagtsæson og høsttid - og i Italien betyder det bl.a. vinhøst og vino novello (ny vin), olivenhøst og de mest fantastiske olivenolier, svampe og ikke mindst trøfler.

Resultatet er et overflødighedshorn af regioner specialiteter med vægt på det varme og generøse køkken i form af rige pastaer, simreretter, ragu, alskens kødretter og skønne supper som ribollita fra Toscana. Det bliver simpelthen ikke bedre.

Glæd jer også til at udforske trøflens forunderlige verden og mange facetter på den internationale trøffelfestival Fiera Internazionale del Tartufo Bianco d'Alba, som afholdes i oktober. Det er ganske enkelt et paradis for trøffelelskere – og helt uden sidestykke.

Sidst, men ikke mindst, byder efteråret også på en af Europas største chokoladefestivaler, Eurochocolate, som varer hele 10 dage med start i midten af oktober. Festivalen afholdes i Umbriens hovedstad Perugia.

Xl Italy Food Truffles

Film i Venedig, musik i Milano og jazz i Rom

Efteråret byder også på en kavalkade af kulturbegivenheder i Italien. I løbet af hele efteråret afholdes f.eks. Milanos store musikfestival Milano Musica Festivale med et væld af klassiske koncerter, mens Rom lægger hus til Roma Jazz Fest i hele november med jazzkoncerter i hovedstadens skønne Auditorium Parco Della Musica.

Men allerførst, i begyndelsen af september, er det tid til glamour og glimmer ved Italiens måske mest berømte kulturbegivenhed; Filmfestivalen i Venedig – verdens ældste filmfestival.

Ring og hør mere – vi skræddersyer jeres rejse til Italien

Dette er kun eksempler på oplevelser i Italien i foråret og efteråret. Vi har mange flere idéer og rejseforslag til alle årstider. Ring og hør mere, så hjælper vi med at skræddersy den rejse til Italien, som opfylder netop jeres drømme og ønsker.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Italien

Vores rejserådgivere har rejst rigtig meget i Italien. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.