XL Dolphin Jumping Coast Kaikoura New Zealand Animals Wildlife Sea

Beretning

Hop i vandet og underhold delfinerne ved Kaikoura

LÆS JULIE FEIT ALMBERGS BERETNING

Når du svømmer med delfiner, er det dig, der skal underholde dem – og ikke omvendt. Er du kedelig, kan de så nemt som ingenting svømme videre til den næste.

Xl New Zealand Kaikoura Dolphins

Det var tidlig morgen i Kaikoura. Vi havde fået plads på en tur med delfinsvømning klokken halv seks om morgenen. Det er jo ikke et tidspunkt, hvor vi normalt er så vanvittigt aktive, men vi kom derhen, fik udstyr og så video. Her fik vi tips til, hvordan man kunne få den bedste oplevelse ud af det. Blandt andet ved at sige lyde i vandet, svømme som dem og så ellers følge dem. Som de sagde, så er det faktisk os, der skal underholde delfinerne og ikke omvendt. Hvis de synes, man er kedelig, gider de ikke være i nærheden af en.

Vi blev kørt ud til båden, hvor vi tog afsked med landjorden. På vej ud til delfinerne så vi en virkelig flot solopgang, noget bonus skal der jo være ved at stå så tidligt op.

Vi fandt delfinerne rimeligt hurtigt. Det varierer, hvor lang tid der går, da det jo er vilde delfiner, vi snakker om. Ved et hornsignal måtte vi hoppe ned til delfinerne. Det var en vild oplevelse. De rør ikke ved en, men er så tæt på, at man selv ville kunne røre ved dem, hvilket man ikke må. Det er svært at beskrive, hvordan det var. Men forestil dig at have en vild delfin en halv meter fra dig. Enten ved siden af dig eller under dig. Og hvis man tog en pause og kiggede op, var der næsten lige så meget underholdning. Enkelte hoppede op af vandet, som man ofte har set det, og ellers kunne man se deres finne, når de var oppe for at trække luft.

Omringet af fem delfiner

Efter ikke så lang tid blev vi kaldt op i båden igen. Delfinerne rykker nemlig videre, så det var vi også nødt til. Anden gang i vandet var bedre, fordi man havde vænnet sig til det kolde vand og så det, at man rent faktisk er i vandet med vilde dyr. Dog var tredje gang den bedste. Her følte jeg virkelig, at der var en form for kontakt mellem mig og delfinerne. En delfin kommer hen til mig. Jeg svømmer rundt om mig selv, det kan de åbenbart godt lide, for de svømmer med og prøver at se om man kan følge med rundt om sig selv, hvilket til sidst er ret svært, for man bliver lidt rundtosset. Det virkede som om, at den kaldte nogle flere til, for pludselig var jeg omringet af fem delfiner svømmende og legende med og omkring mig. Det var den vildeste oplevelse, og når jeg sidder her og beskriver det, får jeg sådan lyst til at prøve det igen. Det var fedt at føle, at den syntes, man var sjov eller underholdende, når man kunne "holde" på den samme et stykke tid, indtil man selv var nødt til at holde en pause.

Det fede er også, at der hele tiden er en eller flere at svømme med, for det er nemlig delfiner, der svømmer i flokke på 100-1000. Så jeg er rimelig sikker på, at vi havde omkring en 200 delfiner i vandet omkring os. Godt nok i en radius på 100 m, men de var der. Det er svært at beskrive følelsen. Jeg kan i hvert fald sige, at det var noget af en oplevelse.

TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres rejse til New Zealand

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder...

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.