XL Seychelles Coco Beach La Digue

Guide

Hver Ø Sin Personlighed: En Guide til Seychellerne

Fortalt af Kenneth Karskov

Oplevelser på Mahé, Praslin, La Digue mfl.

At tage på ø-hop på Seychellerne er lidt som at besøge fire gode venner med hver sin personlighed. Mahé er den store og øjeblikkeligt tiltrækkende ø, Praslin har de smukke træk, La Digue er den lille charmetrold, og Silhouette er stille, men betagende luksus.

XL Seychelles Curieuse Island Turtle Beach Sea

Seychellerne består af 115 eksotiske paradisøer i det Indiske Ocean, og selvom det er umuligt at nå rundt til alle de små prikker på kortet, så kan det snildt lade sig gøre at besøge 3-4 af dem, uden at rejsen ender i stress og jag!

På alle måder er Seychellerne et godt valg til en badeferie. Varmen er tør og behagelig, og dagtemperaturerne ligger stabilt omkring 25-30 grader året rundt.

XL Seychelles La Digue Wedding

Bryllupsskildpadderne på Mahé

Mahé er det første møde med Seychellerne, for her ligger den internationale lufthavn, hvor flyene fra Europa lander. Første stop er Anse Soleil Beachcomber, som oprindelig var gæstehus for den katolske kirkes udsendte, men i dag er det omdannet til et skønt lille hotel med bare 14 værelser, der alle ligger ned til den mest betagende lagune. 150 meter naturlig skønhed, omgivet af rå klipper på begge sider og med sand så fint som flormelis. Værelserne er simple, men rummelige og med en dejlig terrasse med frit udsyn over det Indiske Ocean.

Hotellet drives af Alison, en sydafrikansk kvinde, der er lokalt gift og har været her siden 1995. Hun er fuld af nyttig viden og en uudtømmelig kilde til inspiration, og det er også hende, der passer hotellets to kæmpeskildpadder på henholdsvis 15 og 18 år.

"Det er en gammel tradition på Seychellerne, at når der bliver født en pige, så får familien en lille skildpadde", forklarer Alison. "Efterhånden som datteren vokser sig smuk, bliver skildpadden stor og fed. Når den lille pige er blevet en ung kvinde og skal giftes bort, så bliver skildpadden slagtet, og kødet ryger på bordet til brylluppet", siger hun og fortæller, at resten af dyret normalt vil blive udstoppet og udstillet i brudeparrets stue.

De store skildpadder kan ellers nemt blive hundrede år gamle - og det gør disse to pragteksemplarer nok også. "Det er en meget gammel tradition, og tiderne har ændret sig. Begge mine døtre har klart meldt ud, at jeg ikke skal krumme så meget som et hår på deres skildpadder, så vi må finde på noget andet at spise, når den dag kommer", griner Alison og ser helt lettet ud ved tanken om ikke at skulle sætte tænderne i de kære dyr.

Seychellerne er et oplagt mål for bryllupsrejsen, for her er smukt, stille og romantisk – det er bestemt ikke en destination, der lægger op til vilde aftener i byen. Er det alligevel strengt nødvendigt at forlade den smukke lagune og Alisons lille hotel, så kan Mahé byde på sightseeing i verdens mindste hovedstad. I Victoria bor der sølle 25.000 mennesker - altså FÆRRE end i Sønderborg eller Svendborg - og de to største attraktioner er ø-rigets enlige lyskryds og en bizar kopi af Londons 'Big Ben' i miniformat.

XL Seychellerne Beach At Praslin Island

Gudestrande på Praslin

Seychellernes næststørste ø, Praslin, er fra naturens side begunstiget med en række gudestrande. En af dem er den kilometerlange bountystrand Cote D'Or med palmetræer og smukke gule havhibiscus hele vejen langs stranden. Selv i højsæsonen kan badegæsterne tælles på en hånd her.

Med direkte adgang til denne smukke strand ligger self-catering hotellet "Les Villas D'Or". Alle hotellets ti villaer har eget køkken, men orker du ikke at lave mad i ferien, så tag fat i receptionen, der bestiller bord på en af områdets gode restauranter og sørger for transport frem og tilbage.

Vil du derimod gerne slappe af med lidt kogekunst, så ligger der en lille købmand et kvarters gang herfra. Seychellerne strækker sig over flere tusinde kilometer, men rummer kun 85.000 indbyggere, og dén kombination gør det svært at nå ud med nye asparges, friskhakket oksekød og nylagte æg til alle afkroge af landet. Til gengæld er ø-riget leveringsdygtig i friske fisk, og de lokale spiser af havets frugter seks ud af ugens syv dage.

Når bådene kommer ind om eftermiddagen, så gør som de lokale, der søger mod havnen og shopper dagens fangst direkte af fiskerne. Det kan blive til en rigtig god curry, og de hjælper gerne med både opskrift og indkøbsseddel.

XL Seychelles La Digue Ox Cart & Old House

Cykler og Oksekærrer på La Digue

Naboøen La Digue ligger bare 15 minutters sejllads fra Praslin, og Seychellernes fjerdestørste ø byder på en markant anderledes atmosfære end dens større søskende.

For bare få år siden var der ikke en eneste bil på den ti kvadratkilometer store ø, så når du stiger af båden får du stukket en cykel og et kort i hånden. Alternativ transport består af oksekærrer, og så er cyklen trods alt et hurtigere transportmiddel! De fleste turister styrer direkte mod Seychellernes mest berømte strand, Anse Source D'Argent, som Bacardi gjorde berømt, da stedet blev brugt som kulisse i en reklame for den kendte rom.

Der bor blot nogle få tusinde indbyggere på La Digue, og du skal være mere end velkommen til at blande dig et par nætter, men ellers er det også muligt at besøge øen som en dagsudflugt fra Praslin.

XL Seychelles Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa Deluxe Beachfront Pool Villa 2

Luksus på den gamle piratø

Ypperlig luksus og en gammel sørøverskat får Silhouette Island til at lyde som det perfekte hideaway. Det var det for piraten Jean Houdoul, der i slutningen af 1700-tallet stjal værdier for 10 mio. kroner og gemte skatten her på den seks kilometer lange og fire kilometer brede ø. Det 740 meter høje Douban bjerg præger Seychellernes tredjestørste stykke land, og det er ikke sjældent, at der samler sig lidt skyer omkring toppen, hvilket giver stedet den helt rigtige sørøverstemning.

Samtidig kan solen dog sagtens stråle over den to kilometer lange strand, og som gæst på øens eneste hotel, Labriz, deler du den kun med nogle få lokale indbyggere. Labriz har med sine 110 villaer, fire restauranter og fem-stjernede spa kostet en kvart milliard danske kroner at opføre. Det er sket i overensstemmelse med den lokale lovgivning, der kræver, at alle bygninger som minimum ligger 25 meter fra vandkanten og ikke må være højere end strandens palmetræer.

Den første række af træer, som naturen har sat til at bevogte øen, står her derfor stadig, og bag dem gemmer sig de luksuriøse villaer, der således er totalt usynlige fra vandsiden. Det er ikke bare prisværdigt ud fra et økologisk perspektiv, men det er også med til at gøre Seychellerne til en enestående oplevelse ud fra et æstetisk synspunkt. Og til et fantastisk rejsemål.

TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres rejse til Seychellerne

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Seychellerne. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.