• Den smukke Vallé de Mai Nationalpark på Praslin, Seychellerne
 • Anse Lanzio stranden på Praslin, Seychellerne
 • Oksekærre på La Digue, Seychellerne
 • Seychellernes mest berømte strand, Anse Source D'Argent

Heldagstur til Praslin og La Digue

Oplev højdepunkterne på Mahés naboøer

Den idylliske Anse Lazio-strand på Praslin, Seychellerne
Læs mere

Oplev Seychellernes fascinerende diversitet på blot en enkelt dag. En oplagt udflugt for jer, der holder ferie på Mahé, men som også gerne vil opleve den enestående natur og stemning på Mahés naboøer. I besøger bl.a. Vallée de Mai med de gigantiske palmer og Coco de Mer-nødder og bader ved nogle af verdens smukkeste strande.

Anse Lazio på Praslin set fra luftenPraslin - på sporet af paradis

Dagen begynder på Praslin, Seychellernes næststørste ø. Et par landsbyer og nogle smukke resorts ligger spredt langs kysten, men øen er langt mindre udviklet end storesøsteren Mahé, og mellem landsbyerne strækker den utæmmede jungle sig - kun afbrudt af sporadiske, hvide striber af de smukkeste sandstrande.

Praslin er kendt for sit rige fugleliv, så husk at holde øjne og ører åbne, når I begiver jer rundt på øen. Flere af arterne findes der kun få fugle af i dag, men der er alligevel ganske gode chancer for at se eksempelvis den sorte papegøje og den seychelliske bulbul.

Smukt vandfald i Vallée de Mai på Praslin, SeychellerneUrtidsjunglen Vallée de Mai

Jeres første stop er den UNESCO-beskyttede nationalpark Vallée de Mai på det centrale Praslin. Her får I et enestående møde med den megaflora, som der nu kun findes ganske få steder i verden. Palmerne i Vallée de Mai bliver op til 35 m høje, og det er en helt surrealistisk oplevelse at stå under et palmeblad, der er flere gange større end jer selv! 

En dreng på Praslin med en kokosnød, Seychellerne

Særligt palmernes nødder har bidraget til Vallée de Mais berømmelse. Nødderne kaldes Coco de Mer og er formet som et kvindeskød, hvilket har affødt mange myter om nøddernes afrodisiske egenskaber. I løbet af deres seks års modningsperiode vokser nødderne til en vægt på omkring 30 kg.

Synet af de usædvanlige nødder og den mandlige palmes falloslignende blomst fik mange af de tidlige opdagelsesrejsende til at konkludere, at Vallée de Mai måtte være det oprindelige Edens Have, og lige siden har området været omgærdet med utallige fantasifulde legender.

Stranden Anse Lazio på Praslin, SeychellerneEn dukkert ved Anse Lazio

Praslins store, naturlige bugter gjorde tidligere øen til en yndet anløbshavn blandt pirater og købmænd. De selv samme bugter optræder i dag igen og igen på hitlisterne over verdens smukkeste strande. I skal bade ved én af dem, den verdensberømte Anse Lazio.

Stranden gemmer sig bag bløde, jungleklædte bakker i øens nordvestlige hjørne og er på alle måder indbegrebet af paradis. Milevidt, kridhvidt og melfint sand og det fladeste, blå, blå vand flankeret af de store, rundede granitblokke, der er så kendetegnende for Seychellerne. Det er ikke nemt at løsrive sig, når guiden gør tegn til, at det er på tide at komme videre.

Frugtbod på La Digue, SeychellerneLaid back på La digue

Efter en delikat kreolsk frokost forlader I Praslin og sejler den korte tur over strædet til naboen La Digue. Her venter der jer igen en helt anden verden. Der er stort set ingen biler på øen, og al transport foregår med cykel eller oksekærre. Det giver en helt særegen, aslappet stemning. Her er der ingen grund til hastværk.

I går i land i La Passe, der er øens hovedby men ikke meget mere end en lille landsby. Her får I mulighed for at udforske det pittoreske havneområde og de mange små, skæve gader med spændende butikker og huse.

Transport med oksekærre på La Digue, Seychellerne

Kreolsk kulturarv

Koloniseringen er mindre tydelig på La Digue, og øen er udpræget kreolsk med charmerende, historiske huse og plantager, der ofte er helt eller delvist malet i glade farver. I skal besøge øens mest velbevarede plantage, L'Union Estate. Plantagen kan dateres tilbage til den tidligste kolonisering - faktisk er de første kolonister begravet på plantagens kirkegård - og L'Union Estate havde tidligere en blomstrende kokosproduktion.

I dag er kokosproduktionen stagneret, men I kan stadig se den gamle kopra-mølle i aktion. Her bliver kokosnøddernes frugtkød tørret, så det sidenhen kan anvendes til bl.a. margarine, sæbe og kokosolie. Store, oldgamle kæmpeskildpadder vandrer adstadigt omkring rundt om jer.

La Digue Anse Source stranden på SeychellerneVirkelighedens Bounty-strand

I fortsætter mod syd over plantagens jorder og kommer snart efter til Anse Source d'Argent. Hvis sceneriet her forekommer bekendt, er det ikke tilfældigt - stranden er efter sigende verdens mest affotograferede og har været kulisse for en række meget eksponerede reklamer og film.

Stranden er ret lavvandet, og det kan faktisk være svært at svømme ved kysten ved lavvande. Til gengæld er vandet så klart, at I blot ved at soppe tydeligt kan se både koraller og fisk - og med lidt held også en havskildpadde eller to.

Anse Source d'Argents organiske klippeblokke er nærmest blevet personificeringen af Seychellerne, og få andre steder sammenfatter Seychellernes overjordiske skønhed så fint, som I oplever det her. Det kunne ikke være en mere passende afslutning på jeres øeventyr.

Anse Source d'Argent på La Digue, SeychellerneFå det hele med

I sejler med katamaran fra Mahé til Praslin, en tur på omtrent en time. Sejlturen fra Praslin til La Digue tager et kvarters tid. På Praslin kører I med bus, mens I på La Digue bliver transporteret i åben minilastbil med godt udsyn til de forbipasserende landskaber.

Heldagsudflugten til Praslin og La Digue afholdes mandag, tirsdag, torsdag og fredag. I er på farten i omkring 13 timer og bliver afhentet allerede ca. kl. 6 om morgenen på jeres hotel på Mahé, så I kan nå at få det hele med. I følges med en lille gruppe på i alt 15-20 deltagere, og jeres engelsktalende guide følger med hele vejen for at tage sig af alt det praktiske og berige jer med spændende beretninger om øernes natur og kultur. Husk badetøjet!

Maria Andkær Øien

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.