XL Rwanda Virunga National Park Young Mountain Gorilla Silver Back

Podcast

Jeg stod ansigt til ansigt med en bjerggorilla

PODCAST

Jeg er i tæt regnskov i Rwanda. Bjerggorillaen kommer helt hen til mig. Den er kun en meter væk! OK, måske tre. Men det føles som en. Den snuser til mig. Jeg ved, jeg ikke skal se den i øjnene. Men de er altså lige så blide som en labradors. De sidder bare på et muskelbundt uden lige.

Få en forsmag på Klaus’ historie fra Rwanda her og hør om flere øjeblikke af guld i Afrika på spændende podcast med Nyhavn Rejsers Afrikaeksperter, antropolog Thea Skaanes og dyretekniker Michael O. Jørgensen.

Fortalt af Klaus Nolsøe – tidligere rejserådgiver i Nyhavn Rejser

Det er lige her, den ene han kommer helt tæt på mig. Snuser ud i luften. Ser på mig. Accepterer mig. Alt står stille. For vildt!
Klaus Nolsøe – tidligere rejserådgiver i Nyhavn Rejser

Fedt, jeg får den største familie!

Det hele starter tidligt om morgenen ved indgangen til Parc National de Volcans i Rwanda. Jeg og de andre gæster bliver set an af guiderne. Hvem er mest fit? Det er åbenbart bl.a. mig, så jeg får lov at besøge den største af parkens 11 familier af bjerggorillaer, Zusa-familien. De er nemlig længst væk.

Spænding i hele kroppen

Turen dertil er smuk gennem frodige vulkanske landskaber, men helt ærligt, jeg ser det næsten ikke. Hele kroppen sitrer af spænding og forventning. Jeg har glædet mig til det her i årevis. Samtidig kan jeg slet ikke forestille mig, hvordan det vil være at stå ansigt til ansigt med en bjerggorilla, når det endelig sker.

Alle sanser i alarmberedskab

Vi går flere timer. Ofte hugger guiderne sig vej med macheter. Vi skal finde stedet, hvor familien Zusa sov i nat. Herfra følger vi deres spor. Alle sanser er i alarmberedskab. Knækkede grene og nedtrampet vegetation sladrer om deres vej. Og så … lyt … vi kan høre dem! Nu sker det.

XL Rwanda Virunga Lodge Trekking Gorilla Safari
XL Uganda Wildlife Gorilla
XL Rwanda Virunga National Park Mountain Gorilla Family
Sekundet, jeg aldrig glemmer. Det, jeg for altid vil mærke i mellemgulvet og helt ind i hjertet
Klaus Nolsøe – tidligere rejserådgiver i Nyhavn Rejser

Mødet. Forløsningen. Øjeblikket af guld!

Så kommer øjeblikket, jeg har ventet på og glædet mig til. Mødet med bjerggorillaerne. De er 48 individer i familien Zusa. Bl.a. 3 fuldt udvoksede silverbacks. Det er usædvanligt. I det sekund, vi ser dem, starter stopuret. Vi har en time. Ikke mere. Kameraet får lov at være fremme den halve time. Jeg skal ikke risikere kun at se de fantastiske dyr gennem en søger. Det er alligevel svært at fotografere i mørk regnskov.

Vi betragter dem. Går rundt med dem som en del af familien. Hunner passer de mindste, og de lidt større leger. Hannerne tjekker os ud. Fortæller, hvem der bestemmer, men vi er velkomne.

Et fredeligt dyr – og dog!

Det er svært ikke at se ham i øjnene for længe. Jeg føler jo, det er et fredeligt dyr. Men det er også et pansret muskelbundt. En drøm af et udseende for en Hollywood-instruktør, der har brug for et uhyre. Lidt efter ser vi kræfterne få frit spil i junglen. Bjerggorillaerne hærger hæmningsløst og knækker grene overalt. Hvorfor? Det virker uden mening, men naturen har som regel en forklaring på alt.

For mig var mødet med bjerggorillaerne og den store han et af de største øjeblikke, jeg har oplevet på mine rejser.

Hør den fulde podcast

Hør hele historien og meget mere på Nyhavn Rejsers podcast “Øjeblikke af guld i Afrika”. Her er jeg i studiet med min kollega Matthias,  antropolog Thea Skaanes og dyretekniker Michael O. Jørgensen. Download podcasten og hør om vores møder med Afrikas truede folk, den store migration og mere om bjerggorillaerne.

TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres rejse til Afrika

Tal med Nyhavn Rejsers eksperter om rejser til Afrika. Hør om deres egne erfaringer fra rejser til Afrika, om de bedste strande og hoteller på Mauritius og Seychellerne. Om den bedste safari i bl.a. Kenya, om udvalgte lodges og private reservater med Afrikas dyreliv, når det er bedst inkl. den store migration i Masai Mara. Ring og få en rejse til Afrika efter jeres ønsker.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.