XL Japan Koyasan Okunoin Cemetery With Buddha

Beretning

På pilgrimstur til tempelbyen Koyasan i Japan

I Japans hellige bjergområde Koyasan, fandt Frank Japans sjæl, da han overnattede i tempel på en såkaldt shukubo, spiste vegetarisk mad tilberedt af munke og begyndte dagen med buddhistisk morgenbøn.

Læs videre og få et indblik i en hverdag så markant anderledes, fortryllende og forundrende end den, vi kender her hjemmefra.

Fra Osaka til Koyasan

Når man står på perronen i Osaka, er det næsten umuligt at forestille sig, at der findes så fredfyldt et sted som Koyasan kun 1,5 time væk. Men snart er jeg på vej med Nankai-toget, som snor sig op i et frodigt højland med kirsebærtræer, traditionelle ryokans og gamle træhuse, nogle mere end 1000 år gamle.

Det er en vidunderlig smuk tur, og jeg kan allerede mærke roen indfinde sig, da vi ankommer til den lille stationsby Gokurakubashi, hvor en 45 grader stejl kabelbane kører os de sidste 5 minutter op til toppen af det 800 meter høje bjerg til tempelbyen.

XL Japan Koyasan train

Et helligt bjerg i tåge og stilhed

På vej til min shukubo, Nan-In, som ligger få minutter væk, bliver jeg ramt af den slående stilhed og skønhed i landsbyens små gader, og nu går det op for mig, at den moderne verdens larm og jag er lagt bag mig – fordampet i den kølige, tørre bjergluft og duften fra de enorme nåletræer.

Japan Koyasan Udsigt Skov

En tempelby af 117 templer

Koyasan er hovedsædet for Shingon-buddhismen, der blev bragt til Japan af digtermunken Kobo Daishi i begyndelsen af 800-tallet og hører til diamantvejsbuddhismen, som er bedst kendt fra Tibet. Derfor er områdets 117 templer også anderledes detaljerede og farverige end de typiske zenbuddhistiske templer i Japan. Og når man er her, forstår man straks, hvorfor de gamle munke valgte dette tågeindhyllede bjerg som deres hjem.

Japan Koyasan Temple Forest
Japan Koyasan Gravsted Statue
Japan Koyasan Udsigt Tempel

Futoner, fællesbad og urokkelig fred

I receptionen bliver jeg budt velkommen af en venlig munk, som først viser mig fællesbadeværelset og derefter mit skønne, store tatamimåtte-værelse.

Er det første gang, man prøver et traditionelt japansk værelse, kan det undre, hvor sengen eller futonen er henne!? Den kommer nemlig først, når du har forladt værelset for at spise aftensmad. Ja, det plejer den i hvert fald at gøre.

Aftentur med 200.000 munke

Min vært spørger, om jeg vil deltage i munkenes morgenbøn kl. 6 næste morgen. Den er jeg helt med på, men i eftermiddag er byens hovedtemplet Kongobuji og Okunoin-kirkegården øverst på programmet.

Det er næsten blevet aften, da jeg når frem til Okunoin, som er Japans største og helligste kirkegård, og hvor mere end 200.000 munke og mange berømte adelsfolk ligger begravet i skyggerne af 20 meter høje nåletræer. Skumringen er begyndt at sætte ind og i lanternes varme skær, kan jeg se skyggerne spille på de gamle, mosede gravsten.

Det er en bevægende oplevelse, som af en eller anden grund ikke føles uhyggelig, selvom jeg nogle gange føler, at kirkegårdens udhuggede stenansigter kigger på mig fra en fjern fortid i skyggerne.

Måske er det snart tid til aftensmad alligevel. Jeg må hellere komme hjem.

Xl Japan Koyasan Okunoin Cemetery Tombstones
“Mens fuglene synger i træerne, vandrer mine tanker til duften af røgelse i den 1.200 år gamle nåleskov.”
Frank Hansen, Rejserådgiver

Tidligt i seng, tidligt op

Tilbage på Nan-In, venter der mig en ægte buddhistisk – og helt vegetarisk – aftensmad i et aflukket, silkedekoreret værelse. Japanere sætter lige stor pris på smag som udseende, og munkene i Koyasan er ikke nogen undtagelse. Efter aftensmaden vender jeg tilbage til mit værelse, og den er god nok – min futon er blevet lagt ud, og selv om klokken ikke er mange, har maden, roen og bjergluften gjort deres arbejde.

Det næste jeg ved, er, at jeg bliver vækket igen. Det er stadig mørkt, men jeg husker det buddhistiske mantra: Vær dit eget lys. Munkene er allerede oppe og har for længst taget plads på gulvet i templet, hvor der er stillet en enkelt stol frem til mig.

Xl Japan Koyasan Shuboku Vegan Meal

Morgenbøn og morgenmad

Klokken må være 6, for nu begynder morgenbønnen med røgelse og rituel musik, der langsomt fylder templet og vibrerer langs det smukke, gamle trægulv og væggene. Jeg er ikke helt vågen endnu, men netop her mellem drøm og dagens første lys, kan jeg mærke noget helt særligt løbe igennem mig. De mange indtryk fra min rejse og billederne af Japan i fortid og nutid. Essensen af dette fantastiske og forunderlige land.

“Snart står solen op, og om lidt er der morgenmad. Der er ikke noget sted, jeg hellere vil være lige nu.”
Frank Hansen, Rejserådgiver
Frank2

Rejserådgiver

Frank Hansen

Frank2

Frank blev født og sled sine barnesko på bakkerne ved Vejle, mens han opbyggede sin lune, jyske humor.  Franks passion er at glæde og vejlede andre og give sine erfaringer videre til jer. 

At det så samtidig giver Frank en masse oplevelser at rejse, er et ekstra privilegium. Frank har ikke blot rejst i det meste af verden; han har også boet i tre år i Bangkok med Nyhavn Rejser, hvilket giver ham et indgående kendskab til byen og dens mange oplevelser og eventyr.

Favoritferien kan både være af den aktive slags eller badeferien med fokus på afslapning – og den alsidighed bruger han naturligvis også, når han sammensætter den perfekte rejse til jer.

Destination:‌‌ Thailand,‌ Maldiverne,‌ Mauritius,‌ Japan,‌ Det Indiske Ocean,‌ Seychellerne,‌ Italien

Rejseformer:‌‌ Strand og luksus

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer. Læs mere her.