• De ældgamle gravstene med mosdækkede statuer på Okunoin-kirkegården i Koyasan, Japan
 • En shukobu - et tempel gæstehus i Koyasan, Japan
 • Munke i tempelbyen Koyasan, Japan

Pilgrimstur til tempelbyen Koyasan

2 dages udflugt med overnatning på buddhistisk tempel

Se og oplev Okunoin-kirkegården i Koyasan
Læs mere

I begynder med en af Japans smukkeste togrejser, efterfulgt af en næsten 45 grader stejl kabelbane, der fører jer op til et af de helligste, smukkeste og mest fredfyldte steder i Japan - tempelbyen Koyasan.

Se og oplev Okunoin-kirkegården i KoyasanEn rejse ind i Japans sjæl

I Koyasan kommer I tæt på Japans åndelige liv og mystik, som få andre steder i landet. Tempelbyen er hovedsædet for Shingon-buddhismen – en vigtig buddhistisk sekt, der blev bragt til Japan af digtermunken Kobo Daishi, også kendt som Kukai, i begyndelsen af 800-tallet. Shingon-buddhismen hører til diamantvejsbuddhismen, også kaldet tantrisk buddhisme, som er bedst kendt fra Tibet.

Japans ældste kirkegård, Okunion i Koyasan, JapanEfter mange års søgen rundt i Japan, udvalgte Kobo Daishi endelig Koyasan til sit hovedsæde, og området udviklede sig sidenhen til en tempelby med over 100 templer og Japans ældste og helligste kirkegård, Okunoin, hvor mere end 200.000 munke og mange berømte japanske adelsfolk ligger begravet i en tusinde år gammel skov under skyggerne af 20 m høje nåletræer. Det er mageløst.   

Se det fantastiske hovedtempel Kongobuji i KoyasanBo på tempel med munkekøkken og morgenbøn

At udforske Koyasans stille gader, gamle templer, pilgrimsstier og Okunoin-kirkegården er på alle måder en af de store højdepunkter på en rejse til Japan, og så er Koyasan også et af de bedste steder i Japan til at overnatte på et tempel gæstehus – en såkaldt shukobu - og det er netop, hvad I skal på denne udflugt. Med vegetarisk munkekøkken (shojin ryori) og morgenbøn ved solopgang.

Men først kan I glæde jer til rejsen op til tempelbyen, som ligger knap 900 meter over havet cirka 80 km syd for Osaka.

Kabelbane til Koyasan i JapanDag 1 – Med tog til Koyasan og gåtur i Okunoin

Jeres dag begynder nemlig med en betagende smuk togtur fra Osaka til Gokurakubashi – det tager cirka 1,5 t – og derfra videre med en stejl kabelbane i 5 min. op til Koyasan. Fra stationen bliver I kørt få min. i bus til jeres Shukobu, Nan-In, hvor I bliver budt velkommen af en munk og får lov at pakke ud på jeres enkle, men rummelige tatamimåtte-værelse.

Bo i unikke omgivelser i en Shukobu på Nan-In i Koyasan

Jeres Shuboku har 20 værelser, hvoraf et værelse har eget bad og toilet. De resterende værelser deler et fælles badeværelse. Hør mere med jeres rejserådgiver.

Er det første gang, I bor på et traditionelt japanske værelse, kan I måske undre jer over, hvor sengen eller rettere futon-madrasserne er henne. De kommer senere, når I forlader værelset for at nyde jeres aftensmad.

Okunoin templet i KoyasanUdforsk Koyasan på egen hånd

Men først, har I eftermiddagen til bare nyde at stilheden og skønheden i Koyasans små gader og templer, ikke mindst hovedtemplet Kongobuji - og Okunoin-kirkegården, hvor I også finder Kobo Daishis mausoleum.

Det er helt specielt at gå mellem de atter tusinder af gravsteder, der strækker sig i det uendelige. At se skyggernes spille på de gamle, mosede gravsten, og høre fuglenes sang, mens tankerne vandrer til duften af røgelse og den ældgamle nåleskov.

Buddhitisk, vegatarisk måltid i et tempel gæstehus i Koyasan, JapanTidligt om aftenen, får I serveret en buddhistisk, vegetarisk aftensmad i en privat tatamistue – og når I vender tilbage til jeres værelser, er futon-madrasserne lagt ud til jer. Roen er fuldkommen på en Shuboku, så det er ikke svært at gå tidligt i seng, selvom man selvfølgelig ikke behøver.   

Oplev det smukke Danjo Garan tempel i KoyasanDag 2

I dag har I mulighed for at begynde dagen med en morgenbøn i templet kl. 6. Her vil der blive sat stole frem til gæsterne, som kan overvære en helt almindelig og autentisk Shinkon-morgenbøn med røgelse og rituelt instrumentspil.

Munke i tempelbyen Koyasan, JapanEfter morgenbønnen vil der blive serveret morgenmad, inden I sætter kurs mod Osaka. I har mulighed for at udvide denne udflugt til 3 dage og 2 overnatninger, så I har en fuld dag til at udforske Koyasan, nyde roen og måske gå en tur på en af de naturskønne pilgrimsruter, som omgiver landsbyen. Hør mere med jeres rejserådgiver.

Læs blogindlæg fra Koyasan

Vores rejserådgiver Frank har været i Koyasan og fortæller om sin pilgrimstur på bloggen. Læs hele historien her.

Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.