XL Japan Koyasan Okunoin Temple With Graveyard
Oplevelse i Japan

Pilgrimstur til tempelbyen Koyasan

Overnat i et buddhistisk tempel

Denne 2 dages udflugt begynder med en af Japans smukkeste togrejser, efterfulgt af en næsten 45 grader stejl kabelbane, der fører jer op til et af de helligste, smukkeste og mest fredfyldte steder i Japan - tempelbyen Koyasan.

En rejse ind i Japans sjæl

I Koyasan kommer I tæt på Japans åndelige liv og mystik, som få andre steder i landet. Tempelbyen er hovedsædet for Shingon-buddhismen – en vigtig buddhistisk sekt, der blev bragt til Japan af digtermunken Kobo Daishi, også kendt som Kukai, i begyndelsen af 800-tallet. Shingon-buddhismen hører til diamantvejsbuddhismen, også kaldet tantrisk buddhisme, som er bedst kendt fra Tibet.

Efter mange års søgen rundt i Japan, udvalgte Kobo Daishi endelig Koyasan til sit hovedsæde, og området udviklede sig sidenhen til en tempelby med over 100 templer og Japans ældste og helligste kirkegård, Okunoin, hvor mere end 200.000 munke og mange berømte japanske adelsfolk ligger begravet i en tusinde år gammel skov under skyggerne af 20 m høje nåletræer. Det er mageløst.  

Bo på tempel med munkekøkken og morgenbøn

At udforske Koyasans stille gader, gamle templer, pilgrimsstier og Okunoin-kirkegården er på alle måder en af de store højdepunkter på en rejse til Japan, og så er Koyasan også et af de bedste steder i Japan til at overnatte på et tempel gæstehus – en såkaldt shukobu - og det er netop, hvad I skal på denne udflugt. Med vegetarisk munkekøkken (shojin ryori) og morgenbøn ved solopgang.

Men først kan I glæde jer til rejsen op til tempelbyen, som ligger knap 900 meter over havet cirka 80 km syd for Osaka.

Xl Japan Koyasan Cable Car
Xl Japan Koyasan Shuboku Vegan Meal
XL Japan Koyasan Okunoin Graveyard
Det kan I se frem til

Program

Dag 1 - Med tog til Koyasan og gåtur i Okunoin

Jeres dag begynder nemlig med en betagende smuk togtur fra Osaka til Gokurakubashi – det tager cirka 1,5 t – og derfra videre med en stejl kabelbane i 5 min. op til Koyasan. Fra stationen bliver I kørt få min. i bus til jeres Shukobu, Nan-In, hvor I bliver budt velkommen af en munk og får lov at pakke ud på jeres enkle, men rummelige tatamimåtte-værelse.

Jeres Shuboku har 20 værelser, hvoraf et værelse har eget bad og toilet. De resterende værelser deler et fælles badeværelse. Hør mere med jeres rejserådgiver.

Er det første gang, I bor på et traditionelt japanske værelse, kan I måske undre jer over, hvor sengen eller rettere futon-madrasserne er henne. De kommer senere, når I forlader værelset for at nyde jeres aftensmad.

Udforsk Koyasan på egen hånd

Men først, har I eftermiddagen til bare nyde at stilheden og skønheden i Koyasans små gader og templer, ikke mindst hovedtemplet Kongobuji - og Okunoin-kirkegården, hvor I også finder Kobo Daishis mausoleum.

Det er helt specielt at gå mellem de atter tusinder af gravsteder, der strækker sig i det uendelige. At se skyggernes spille på de gamle, mosede gravsten, og høre fuglenes sang, mens tankerne vandrer til duften af røgelse og den ældgamle nåleskov.

Tidligt om aftenen, får I serveret en buddhistisk, vegetarisk aftensmad i en privat tatamistue – og når I vender tilbage til jeres værelser, er futon-madrasserne lagt ud til jer. Roen er fuldkommen på en Shuboku, så det er ikke svært at gå tidligt i seng, selvom man selvfølgelig ikke behøver.   

Dag 2 - Morgenbøn og kurs mod Osaka

I dag har I mulighed for at begynde dagen med en morgenbøn i templet kl. 6. Her vil der blive sat stole frem til gæsterne, som kan overvære en helt almindelig og autentisk Shinkon-morgenbøn med røgelse og rituelt instrumentspil.

Efter morgenbønnen vil der blive serveret morgenmad, inden I sætter kurs mod Osaka. I har mulighed for at udvide denne udflugt til 3 dage og 2 overnatninger, så I har en fuld dag til at udforske Koyasan, nyde roen og måske gå en tur på en af de naturskønne pilgrimsruter, som omgiver landsbyen. Hør mere med jeres rejserådgiver.

Læs blogindlæg fra Koyasan

Vores rejserådgiver Frank har været i Koyasan og fortæller om sin pilgrimstur på bloggen. Læs hele historien her.

Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Japan Fujinomiya City View Fuji Mountain Halo Top
Tokyo, Japan, Asien

Nyhavns Japan ad bagveje og omveje

14 dage fra

46.000 kr.

Glæd jer til

Sumobrydere og Tsukiji-fiskemarkedet i Tokyo

Vandretur i Kiso-dalen og lokalliv ved foden af Mt. Fuji

Cykelture og sake i Kyoto

At bo med munke i tempelbyen Koyasan

Hoteller og Ryokans; nøje udvalgte for deres atmosfære og beliggenhed

Team Japan

Vi hjælper dig hele vejen

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.